Naida έγραψε: 23 Ιουν 2022, 21:05
ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Ιουν 2022, 21:01
Naida έγραψε: 23 Ιουν 2022, 20:53
Εχμ. Όχι, ευχαριστώ δεν θα πάρω. Εσύ έχεις τον δικό σου τρόπο σκέψης να αφήνουμε τα παιδιά με τις λάθος επιλογές τους και λες οκ τι άλλο να κάνεις. Πχ αν μπλέξει με ναρκωτικά θα δώσουμε τις συμβουλές μας και εντάξει τι άλλο να κάνουμε. Ας κάνει αυτό που θέλει.
Εγώ από την άλλη είμαι αυτή που θα φτάσει στα άκρα για να το σώσει. Και δεν αναφέρομαι στα ναρκωτικά μόνο, σε οτιδήποτε είναι καταστροφικό για το παιδί Ο καθένας έχει το δικό του τρόπο σκέψης.
Εγώ πάλι νομίζω ότι όταν λέμε ότι κάποιος έφηβος ή έφηβη έμπλεξε με "κακές παρέες", δεν εννοούμε 55ρηδες. Και είναι πολύ ζόρικα τα πράγματα σ' αυτές τις φάσεις. Εκτός αν ζω σε άλλο κόσμο.
Και ο 55αρης που επιλέγει ένα ανήλικο παιδί να σχετιστεί μαζί του σεξουαλικα πίστεψε με είναι πάρα πολύ κακή επιλογή.
Ναι, είναι πάρα πολύ κακή επιλογή και για τους δύο. Και σαφέστατα δεν είναι και αυτό που θα χαρακτηρίζαμε νορμάλ έναν μεσήλικο που σχετίζεται με πιτσιρίκες. Αυτό που λέμε είναι ότι αν παίζει συναίνεση, δεν μπορείς νομικά να του κάνεις κάτι.
Από εκεί και πέρα όποιος θεωρεί ότι αρκεί ο διάλογος για να κάνει έναν έφηβο να σκέφτεται και να φέρεται σύμφωνα με τις δικές του απόψεις και αξίες, αλλού πατάει κι αλλού βρίσκεται. Και προφανέστατα πάσχει από αμνησία σε ό,τι αφορά τη δική του εφηβική ηλικία, είτε οι γονείς του ήταν συντηρητικοί/αυστηροί είτε χαλαροί/συζητήσιμοι/αντιαυταρχικοί τύποι.
Κατά τα άλλα, είναι διαφορετικά τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι 16χρονοι και διαφορετικά αυτά που αντιμετωπίζουν οι 16χρονες. Γιατί σ' αυτές τις ηλικίες οι πιτσιρίκες προσπαθούν να παραστήσουν τις ώριμες γυναίκες. Κι αυτό πολύ δύσκολα μπορείς να το κοντρολάρεις γιατί σωματικά τουλάχιστον δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη προσπάθεια.
Εγώ πάντως αν είχα κόρη, το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτόμουν ως κίνδυνο θα ήταν η περίπτωση να την τυλίξει κάποιος 55ρης. Αυτό δεν είναι φόβος, είναι αστείο.