Γιωργης έγραψε: 30 Αύγ 2018, 10:08
Σαν τοπος δεν απογοητευτηκα φετο. Αλλωστε εχω συνηθίσει. Σκουπιδιλα, βρωμα,βλαχια.
Ναι, όταν ρωτούσα για προορισμούς την έλλειψη σκουπιδίλας είχα στο μυαλό μου. Μια παραλία που τη θεωρούσα μαγική, τη βρήκα φέτος με σκουπίδια στο βυθό... Δεν είναι όμως όλοι οι προορισμοί έτσι... Από όσο έχω καταλάβει τουλάχιστον. Έγιναν δύο πράγματα. Κάποιος κόσμος έπαψε να σέβεται τα νησιά, τη θάλασσα, ακόμα και τη γειτονιά που ζει και δεν χρησιμοποιεί κάδους ή ακόμα ουρεί όπου βρεί

. Και οι υπεύθυνοι για την καθαριότητα είτε κάθονται άπραγοι και αφήνουν τα σκουπίδια να μαζεύονται είτε τα μαζεύουν οπότε και αυτοί που δεν σέβονται μαζεύονται συνήθως. Δεν είναι μόνο ελληνικό το φαινόμενο, αλλά είναι εντυπωσιακό πόσο άλλαξε η κατάσταση μέσα σε 1-2 χρόνια. Σε κάποιες περιοχές έχουν ήδη ξυπνήσει και είναι πολύ καλύτερα από πέρυσι, σε κάποιες άλλες βλέπεις απερίγραπτα χάλια, με δεδομένο ότι τις ήξερες καθαρές μια ζωή. Φυσικά για όλο αυτό έχουν ευθύνη και οι κάτοικοι που δεν ξυπνάνε κάποια στιγμή να διεκδικήσουν να μην το ζουν όλο αυτό.
Ακόμα και μέσα στα γραφεία δεν ξέρεις πια τι σε περιμένει. Στην αρχή δεν μιλάς, αλλά μετά

Ατάκες βρίσκεις μπόλικες. Προσφέρεται το θέμα. Όχι ρε φίλε, πειράζει το ένα χαρτάκι. Πειράζει, γιατί ο επόμενος θα το δει και θα αφήσει ένα παλιόστρωμα και γενικά ό,τι του κατέβει.
Και τέλος πάντων άλλα νησιά φέτος άφησαν άτυπους σκουπιδότοπους και αυτοσχέδια ουρητήρια έξω από τη βιτρίνα τους και άλλα παρέμειναν μαγικοί προορισμοί. Άλλα είχαν σκουπιδότοπους πέρυσι και φέτος σενιαρίστηκαν. Ο ίδιος ο δήμος Αθηναίων ανήκει στην τελευταία κατηγορία. O Πειραιάς το παλεύει απλώς να μην είναι ο απόλυτος σκουπιδότοπος που ήταν πέρυσι. Φέτος έχει απλά αυτά τα ολίγα, αλλά να καθαρίσει εντελώς, χλωμό, δεν φαίνεται ότι ενδιαφέρει τους θαμώνες του αυτό! Παράδειγμα, η Αδριανού δεν είχε ποτέ κάδους, δεν το είχε προσέξει κανεις αυτό; Φαίνεται δεν ήθελε κανείς να τους έχει έξω από το μαγαζί του. Και όμως δεν είχε ποτέ σκουπίδια κάτω, εκτός από πέρυσι που δόθηκε σύνθημα ότι ΟΚ, μπορείς εκεί να πετάς. Φέτος καθάρισε πάλι, γιατί έδειξε περισσότερο ενδιαφέρον ο δήμος.
Με λίγα λόγια. Τα πράγματα φτιάχνουν ΑΝ ασχοληθούν μερικοί άνθρωποι με το θέμα και έχει φανεί αυτό. Αλλά δεν θέλω πια στις διακοπές να πηγαίνω κάπου και να συγχίζομαι με τις καφρίλες του καθενός και απορώντας πώς πηγαίνει στη δουλειά του ο εστιάτορας, ο λιμενικός και ο σερβιτόρος έχοντας δίπλα του ένα ουρητήριο και δεν κάνει κάτι για αυτό. Για αυτό και άνοιξα το θέμα. Για πιο ασφαλείς επιλογές μελλοντικά, όσο γίνεται.