!!! DEVELOPMENT MODE !!!

75 Μονάδα Επιστράτευσης

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.
Άβαταρ μέλους
Εκτωρ
Phorum.gr user: Έκτωρ

Re: 75 Μονάδα Επιστράτευσης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εκτωρ »

Αν επίκειται επιστράτευση, θα πάρουν τ'αρχίδια μου.
Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug »

Cavaliere έγραψε: 25 Μαρ 2022, 00:06
Eθνικοκοινωνιστης έγραψε: 25 Μαρ 2022, 00:04
Cavaliere έγραψε: 25 Μαρ 2022, 00:02 Μια χαρά είμαι, θα φυλάω τις γκόμενες. Δεν δίνω θέση, για να μην προδώσω θέση μάχης στον οχτρό. Αλλά με έχουν καλά.
αυτες θα ειναι στην πρωτη γραμμη :102:
Εγώ είμαι η Μαζωνά.
Εικόνα
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Άβαταρ μέλους
Evritis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Evritis »

hades έγραψε: 25 Μαρ 2022, 00:05
Evritis έγραψε: 24 Μαρ 2022, 18:06 Εμένα μου πετάει ένα 404 με το που πάω να κάνω είσοδο στην υπηρεσία.
Ξες τι παίζει να φταίει ο μπραουζερ σου Καλύτερα μπες γκουκλνκαι πάτα army.efedros και θα σου βγάλει την σελίδα να μπεις
Αυτό έφταιγε, σε ευχαριστώ!
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios »

Feindflug έγραψε: 25 Μαρ 2022, 00:10
nyxtovios έγραψε: 24 Μαρ 2022, 18:26
sharp έγραψε: 24 Μαρ 2022, 18:16

Ααααατσα... το παραπήρες ζεστά εσύ. Νο προμπ και σκισμένα καλσόν παίρνουν οι λευκορωσίδες :lol:
Αν φτάσουμε σε εκείνο το σημείο θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος. Εκτός και αν νομίζεις ότι θα πάει πρόθυμα να σκοτωθεί ο καθένας για τα σπίτια του Παπασπιτούλη, τις καταθέσεις του Μπουμπούκου και τους συνταξιούχους που πληρώνονται πιο πολλά από τους μισθωτούς.
Τύπε, στην χώρα μένουν και ένα σωρό άλλοι, εκτός από αυτούς που αναφέρεις. Ούτε γι' αυτούς θα πολεμούσες;

Πες μας μια περίπτωση στην οποία θα πολεμούσες, τέλος πάντων.

Εκτός κι αν είσαι τόσο ελιτιστής και εστέτ, που αρνείσαι να ψωνίσεις τρόφιμα και αγαθά, αν δεν ταυτίζονται οι ιδέες του παραγωγού με τις δικές σου.
Πες μου τύπε ότι εσύ θα πήγαινες να πολεμήσεις για τους ένα σωρό άλλους, εκτός της οικογένειας σου. Πες μου ότι δίνεις επίσης και το μισό μισθό σου σε τετράδια unicef από τη φιλανθρωπία σου.
Σε μια χώρα που δεν έχει εθνική πολιτική, οι νόμοι εφαρμόζονται μόνο στην πλέμπα και οι θεσμοί βρωμάν σαν βόθρος, φυσικό είναι να μη θέλει κάποιος να πάει να σκοτωθεί κιόλας.
Η περίπτωση που θα πολεμούσα και δεσμεύομαι μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός μου, είναι μαζί με γόνο κουλι και μπουμπούκου.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

nyxtovios έγραψε: 25 Μαρ 2022, 00:19 Πες μου τύπε ότι εσύ θα πήγαινες να πολεμήσεις για τους ένα σωρό άλλους, εκτός της οικογένειας σου. Πες μου ότι δίνεις επίσης και το μισό μισθό σου σε τετράδια unicef από τη φιλανθρωπία σου.
Σε μια χώρα που δεν έχει εθνική πολιτική, οι νόμοι εφαρμόζονται μόνο στην πλέμπα και οι θεσμοί βρωμάν σαν βόθρος, φυσικό είναι να μη θέλει κάποιος να πάει να σκοτωθεί κιόλας.
Η περίπτωση που θα πολεμούσα και δεσμεύομαι μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός μου, είναι μαζί με γόνο κουλι και μπουμπούκου.
Δεν πάει έτσι. Τότε κι οι παππούδες μας έπρεπε να αρνηθούν την στράτευση επί Μεταξά, αν διαφωνούσαν πολιτικά και αν πας πίσω στον Α'ΠΠ ή στο '21 σίγουρα πολλοί θα είχαν καλύτερους λόγους να μην πολεμήσουν για να επωφεληθεί ο Χ ή Ψ εκ' των υστέρων.

Το ξέρουμε ότι οι πολιτικοί και οι μεγαλοεπιχειρηματίες θα την βγάλουν ζάχαρη μετά πατώντας στον αγώνα που θα έχουν δώσει άλλοι. Δεν είναι νέο. Αλλά έχουμε σοβαρότατους λόγους να θέλουμε τη χώρα ελεύθερη, κι ας είναι η δημοκρατία της προβληματική, κι ας κυβερνούν διαπλεκόμενοι μέτριοι.
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

ST48410 έγραψε: 25 Μαρ 2022, 00:25
nyxtovios έγραψε: 25 Μαρ 2022, 00:19 Πες μου τύπε ότι εσύ θα πήγαινες να πολεμήσεις για τους ένα σωρό άλλους, εκτός της οικογένειας σου. Πες μου ότι δίνεις επίσης και το μισό μισθό σου σε τετράδια unicef από τη φιλανθρωπία σου.
Δεν πάει έτσι. Τότε κι οι παππούδες μας έπρεπε να αρνηθούν την στράτευση επί Μεταξά, αν διαφωνούσαν πολιτικά και αν πας πίσω στον Α'ΠΠ ή στο '21 σίγουρα πολλοί θα είχαν καλύτερους λόγους να μην πολεμήσουν για να επωφεληθεί ο Χ ή Ψ εκ' των υστέρων.

Το ξέρουμε ότι οι πολιτικοί και οι μεγαλοεπιχειρηματίες θα την βγάλουν ζάχαρη μετά πατώντας στον αγώνα που θα έχουν δώσει άλλοι. Δεν είναι νέο. Αλλά έχουμε σοβαρότατους λόγους να θέλουμε τη χώρα ελεύθερη, κι ας είναι η δημοκρατία της προβληματική, κι ας κυβερνούν διαπλεκόμενοι μέτριοι.
Οι παπούδες μας ήταν κατσικοβοσκοί που μπορεί και να πίστευαν ότι ο Μεταξάς ήταν ο ανώτατος άρχων που είχε το δικαίωμα να διατάζει για τις τύχες τους.
Στο άλλο θα μου επιτρέψεις να αρνηθώ ότι έχουμε δημοκρατία και είμαστε ελέυθεροι, επίσης από τη στιγμή που λες ότι μας κυβερνούν διαπλεκόμενοι. Δημοκρατία έχουμε ή 100% ή καθόλου. Ή μάλλον δημοκρατία έχουμε μέχρι εκεί που θίγεις τα συμφέροντα κάποιου μεγάλου.
Δημοκρατία για την πλέμπα, φεουδαρχία για την άρχουσα τάξη και τους κρατικούς λειτουργούς.
Άβαταρ μέλους
ST48410

nyxtovios έγραψε: 25 Μαρ 2022, 00:29 Οι παπούδες μας ήταν κατσικοβοσκοί που μπορεί και να πίστευαν ότι ο Μεταξάς ήταν ο ανώτατος άρχων που είχε το δικαίωμα να διατάζει για τις τύχες τους.
Δεν ήταν κατσικοβοσκοί. Ούτε πολέμησαν το '40 μονάχα οι φιλικά προσκείμενοι προς το καθεστώς του Μεταξά. Στη ζωή υπάρχουν προτεραιότητες. Ο Μεταξάς αργά η γρήγορα είναι παρελθόν αλλά η απώλεια εδαφών ή η υποδούλωση σε άλλους μπορεί να διαρκέσει αιώνες.
nyxtovios έγραψε: 25 Μαρ 2022, 00:29 Στο άλλο θα μου επιτρέψεις να αρνηθώ ότι έχουμε δημοκρατία και είμαστε ελέυθεροι, επίσης από τη στιγμή που λες ότι μας κυβερνούν διαπλεκόμενοι. Δημοκρατία έχουμε ή 100% ή καθόλου.
Δεν υπάρχει τέτοια ιδανική δημοκρατία και μάλλον δεν πρέπει να έχει υπάρξει ποτέ και πουθενά. Προτιμώ μία προβληματική δημοκρατία που θα μπορέσει να βελτιώσει η επόμενη ή η μεθεπόμενη γενιά παρά να μου κατσικωθεί κάνας Τούρκος στο σβέρκο. Δεν πάει κανείς στο πόλεμο για να προστατέψει τα συμφέροντα των οικογενειών Μητσοτάκη-Παπανδρέου, ούτε περιμένει τον χαρισματικό ηγέτη για να κάνει το χρέος του προς τον τόπο που ζει.
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

ST48410 έγραψε: 25 Μαρ 2022, 00:35
nyxtovios έγραψε: 25 Μαρ 2022, 00:29 Οι παπούδες μας ήταν κατσικοβοσκοί που μπορεί και να πίστευαν ότι ο Μεταξάς ήταν ο ανώτατος άρχων που είχε το δικαίωμα να διατάζει για τις τύχες τους.
Δεν ήταν κατσικοβοσκοί. Ούτε πολέμησαν το '40 μονάχα οι φιλικά προσκείμενοι προς το καθεστώς του Μεταξά. Στη ζωή υπάρχουν προτεραιότητες. Ο Μεταξάς αργά η γρήγορα είναι παρελθόν αλλά η απώλεια εδαφών ή η υποδούλωση σε άλλους μπορεί να διαρκέσει αιώνες.
nyxtovios έγραψε: 25 Μαρ 2022, 00:29 Στο άλλο θα μου επιτρέψεις να αρνηθώ ότι έχουμε δημοκρατία και είμαστε ελέυθεροι, επίσης από τη στιγμή που λες ότι μας κυβερνούν διαπλεκόμενοι. Δημοκρατία έχουμε ή 100% ή καθόλου.
Δεν υπάρχει τέτοια ιδανική δημοκρατία και μάλλον δεν πρέπει να έχει υπάρξει ποτέ και πουθενά. Προτιμώ μία προβληματική δημοκρατία που θα μπορέσει να βελτιώσει η επόμενη ή η μεθεπόμενη γενιά παρά να μου κατσικωθεί κάνας Τούρκος στο σβέρκο. Δεν πάει κανείς στο πόλεμο για να προστατέψει τα συμφέροντα των οικογενειών Μητσοτάκη-Παπανδρέου, ούτε περιμένει τον χαρισματικό ηγέτη για να κάνει το χρέος του προς τον τόπο που ζει.
Ο μεταξάς πρώτα απ'όλα είναι το πιο άστοχο παράδειγμα που μπορείς να φέρεις,καθώς δεν ήταν στην εξουσία με εκλογές.
Στο άλλο, εγώ θεωρώ πως η δημοκρατία μας πλησιάζει περισσότερο τους φυλάρχους του Αφγανιστάν πάρα ενός σύγχρονου κράτους. Οπότε ευχαριστώ δεν θα πάρω. Εσύ μπορείς φυσικά να πας με προθυμία στην επιστράτευση, δεν απαγόρευσα εγώ κάτι ούτε ανάγκασα κάποιον. Η "δημοκρατία" το κάνει αυτό :D
Άβαταρ μέλους
Feindflug

nyxtovios έγραψε: 25 Μαρ 2022, 00:29

Οι παπούδες μας ήταν κατσικοβοσκοί που μπορεί και να πίστευαν ότι ο Μεταξάς ήταν ο ανώτατος άρχων που είχε το δικαίωμα να διατάζει για τις τύχες τους.
Στο άλλο θα μου επιτρέψεις να αρνηθώ ότι έχουμε δημοκρατία και είμαστε ελέυθεροι, επίσης από τη στιγμή που λες ότι μας κυβερνούν διαπλεκόμενοι. Δημοκρατία έχουμε ή 100% ή καθόλου. Ή μάλλον δημοκρατία έχουμε μέχρι εκεί που θίγεις τα συμφέροντα κάποιου μεγάλου.
Δημοκρατία για την πλέμπα, φεουδαρχία για την άρχουσα τάξη και τους κρατικούς λειτουργούς.
Τύπε, συμφωνώ σχεδόν σε όλα όσα σου είπε ο από πάνω, αλλά και με τα τελευταία δικά σου

Στην τελική όμως, αν σε τσαντίζει τόσο η φάση, πάρε την οικογένειά σου και μείνετε σε μια βουνοκορφή, εφόσον δεν θέλετε τίποτα από την κοινωνία, την χώρα, το κράτος, όπως θες πες το.
Dein Herz, meine Gier
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Feindflug έγραψε: 25 Μαρ 2022, 00:40

Τύπε, συμφωνώ σχεδόν σε όλα όσα σου είπε ο από πάνω, αλλά και με τα τελευταία δικά σου

Στην τελική όμως, αν σε τσαντίζει τόσο η φάση, πάρε την οικογένειά σου και μείνετε σε μια βουνοκορφή, εφόσον δεν θέλετε τίποτα από την κοινωνία, την χώρα, το κράτος, όπως θες πες το.
Τύπε θα μου άρεσε να μείνω σε μια βουνοκορφή, αλλά θα με κυνηγάν για τον ενφια της σπηλιάς.
Να ξεκαθαρίσω εδώ ότι το πρόβλημά μου είναι με το κράτος (το συγκεκριμένο) και τους νταβατζήδες του, όχι με την κοινωνία, τον κόσμο κ.τ.λ.
Άβαταρ μέλους
Feindflug

ST48410 έγραψε: 25 Μαρ 2022, 00:35
Καλά τα λες σε γενικές γραμμές τύπε, αλλά για να κάνω και τον δικηγόρο του διαβόλου, πλέον το να χάσεις ένα πόλεμο και ίσως εδάφη, δεν σημαίνει ότι θα ζεις σαν σκλάβος υπό του νέου κυρίαρχου. Μπορείς να πάρεις το ιμάτιον σου και να φύγεις σε μια άλλη χώρα. Είναι πολύ εύκολο πλέον, ιδίως για έναν πολίτη ευρωπαϊκής χώρας.

Το να μείνεις και νά πολεμήσεις, σημαίνει κάποιο είδος δέσιμο με το έμψυχο και άψυχο περιβάλλον σου και μια αίσθηση καθήκοντος, όχι ανάγκη για επιβίωση κι ελευθερία, όπως σε άλλες εποχές.
Dein Herz, meine Gier
Άβαταρ μέλους
Feindflug

nyxtovios έγραψε: 25 Μαρ 2022, 00:45
Feindflug έγραψε: 25 Μαρ 2022, 00:40

Τύπε θα μου άρεσε να μείνω σε μια βουνοκορφή, αλλά θα με κυνηγάν για τον ενφια της σπηλιάς.
Να ξεκαθαρίσω εδώ ότι το πρόβλημά μου είναι με το κράτος (το συγκεκριμένο) και τους νταβατζήδες του, όχι με την κοινωνία, τον κόσμο κ.τ.λ.
Σε κατανοώ, δικέ μου, αλλά συνήθως η επιβίωσή μας σε ακραίες συνθήκες όπως ένας πόλεμος, περνάει μέσα από ισχυρά σύνολα ανθρώπων, είτε τα λένε τακτικό στρατό, είτε οργανωμένο αντάρτικο ή μέσω της φυγής. Διαλέγεις πλευρά και παίρνεις.

Η λύση του μοναχικού λύκου, μοιάζει ρομαντική και περήφανη, αλλά συνήθως δεν είναι δυνατή και βιώσιμη.
Dein Herz, meine Gier
Άβαταρ μέλους
ST48410

Feindflug έγραψε: 25 Μαρ 2022, 00:55 Σε κατανοώ, δικέ μου, αλλά συνήθως η επιβίωσή μας σε ακραίες συνθήκες όπως ένας πόλεμος, περνάει μέσα από ισχυρά σύνολα ανθρώπων, είτε τα λένε τακτικό στρατό, είτε οργανωμένο αντάρτικο ή μέσω της φυγής. Διαλέγεις πλευρά και παίρνεις.

Η λύση του μοναχικού λύκου, μοιάζει ρομαντική και περήφανη, αλλά συνήθως δεν είναι δυνατή και βιώσιμη.
Συμφωνώ απολύτως με αυτό το σχόλιο.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Feindflug έγραψε: 25 Μαρ 2022, 00:49 Καλά τα λες σε γενικές γραμμές τύπε, αλλά για να κάνω και τον δικηγόρο του διαβόλου, πλέον το να χάσεις ένα πόλεμο και ίσως εδάφη, δεν σημαίνει ότι θα ζεις σαν σκλάβος υπό του νέου κυρίαρχου. Μπορείς να πάρεις το ιμάτιον σου και να φύγεις σε μια άλλη χώρα. Είναι πολύ εύκολο πλέον, ιδίως για έναν πολίτη ευρωπαϊκής χώρας.
Εξαρτάται ποιος σε κατακτά και υπό ποιες συνθήκες. Γιατί αν υποτεθεί ότι προσπαθήσεις να φύγεις σε πρώτο χρόνο, κάτι τέτοιο μπορεί να είναι εφικτό. Μετά την κατάκτηση είσαι κατ' αρχήν δούλος. Αν θέλουν σου επιτρέπουν να φύγεις. Επίσης το να φύγεις τότε, μπορεί να σημαίνει ότι αποχωρίζεσαι πλήρως ακίνητη και το μεγαλύτερο μέρος της κινητής σου περιουσίας. Φεύγεις όπως όπως αφήνοντας πίσω άταφους νεκρούς, ανθρώπους που μπορεί να εξαρτώνται από σένα και χωρίς πιθανόν να μπορείς να διαλέξεις τον τόπο προορισμού σου. Με πολύ χειρότερες συνθήκες από ότι φεύγουν οι Ουκρανοί σήμερα. Μάλλον περισσότερο σαν αυτούς που έρχονται με βάρκες στο Αιγαίο από βομβαρδισμένες περιοχές.

Και δεν είναι όλοι οι άνθρωποι σε όλες τις φάσεις της ζωής τους ικανοί να ξαναξεκινήσουν από το μηδέν.
Feindflug έγραψε: 25 Μαρ 2022, 00:49 Το να μείνεις και νά πολεμήσεις, σημαίνει κάποιο είδος δέσιμο με το έμψυχο και άψυχο περιβάλλον σου και μια αίσθηση καθήκοντος, όχι ανάγκη για επιβίωση κι ελευθερία, όπως σε άλλες εποχές.
Μάλλον και τα δύο. Ίσως περισσότερο το πρώτο. Δεκτή η ένσταση σε κάποιο βαθμό.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”