σε πρακτικό επίπεδο διαβίωσης, πιθανότατα και να χάρηκαν.Scouser έγραψε: 14 Μαρ 2022, 10:55 Όπως δεν νομίζω να χάρηκε ιδιαίτερα για την ένταξη της Εσθονίας στην ΕΕ το 25% των ρωσικής καταγωγής Εσθονών.
εμπειρικά έχω γνωρίσει δυσανάλογο αριθμό ρωσόφωνων / εθνοτικά Ρώσων Εσθονών που εκμεταλλεύονται την ιδιότητα πολιτη ΕΕ για εργασία στη Δύση, ταξίδια κλπ. (για σύγκριση: ελάχιστους αντίστοιχους Λεττονούς, 0 από Λιθουανία όπου είναι και πολύ λιγότεροι αριθμητικά βέβαια).
χωρίς να υποβιβάζω την εκεί εθνοτική ένταση, που έχω ζήσει και από πρώτο χέρι (συγκυριακά ήμουν στο Ταλλίν το 2007 όταν έγινε το μπατιρντί με τα μνημεία και τις ταραχές) μια χαρά τους βολεύει να έχουν ΕΕ υπηκοόητητα όσο και αν καταπιέζονται οι Ρώσοι στις Βαλτικές χώρες.
το ΝΑΤΟ είναι άλλο ζήτημα, δεδομένενης της σημμετοχής των Βαλτικών χωρών σε αυτό, οι εθνοτικά Ρώσοι πολίτες δε μπορούν να υπολογίουν σε στρατιωτική στήριξη της Ρωσίας αν η καταπίεση των μειονοτικών δικαιωμάτων τους περάσει κάποιο όριο (υπό κανονικές συνθήκες πάντα).