!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Υπάρχει το σύμπαν χωρίς τον παρατηρητή?

Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, Αστρονομία, Κοσμολογία κ.ά.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Υπάρχει το σύμπαν χωρίς τον παρατηρητή?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Blackdog έγραψε: 28 Φεβ 2022, 19:11
stavmanr έγραψε: 28 Φεβ 2022, 18:23
Στον "αληθινό κόσμο", λοιπόν, ό,τι κι αν πραγματικά σημαίνει αυτό, η παρατήρηση επηρεάζει το αποτέλεσμα.
Έχει αποδειχθεί πειραματικά.
Το γιατί δεν παρατηρείται πειραματικά σε επίπεδο μεγάκοσμου ή γιατί δεν το αντιλαμβανόμαστε σε επίπεδο μεγάκοσμου είναι το επόμενο ερώτημα.
Επηρεαζει, εργαστηριακα, το αποτελεσμα γιατι επιδρουμε στο σωματιδιο με αλλα σωματιδια. Δηλαδη στην περιπτωση των πειραματων ριχνουμε φωτονια η αλλου ειδους ακτινοβολια για να "δουμε"
Δεν είναι έτσι.
Προσπαθείς να εξηγήσεις πρακτικά ένα φαινόμενο που δεν εξηγείται πρακτικά.
Η επίσημη ερμηνεία του φαινομένου δεν έχει καμία σχέση με αλληλεπιδράσεις αλλά με καθαρό μαθηματικό φορμαλισμό.
stavmanr έγραψε:Άσε το ποτάμι στην άκρη. :D
Αναφερόμαστε σε συνείδηση παρατηρητή. Παρατηρητή που είναι σε θέση να κάνει επιλογές.
Οκ

Αυτο που δεν εχεις καταλαβει μαλλον ειναι οτι ειναι αλλο αυτο που ονομαζουμε "παρατηρητης" στην καθομιλουμενη και ειναι αλλο ο "παρατηρητης" σαν εννοια της φυσικης.
Το αντίθετο. Σε προηγούμενο ποστ, κάποιος έδωσε απόψεις διάσημων επιστημόνων (Μπορ κλπ) για να υποστηρίξει αυτή την άποψη, αλλά τελικά η άποψή τους ήταν ότι, εν ολίγοις, παρατηρητής είναι το φυσικό αντικείμενο που μπορεί κάνει έστω και στοιχειώδεις επιλογές.
The observer has, rather, only the function of registering decisions (...) the transition from the "possible" to the "actual," is absolutely necessary here
Πρόσεξε τώρα το εξής ...μεταφυσικό.
Το υποκείμενο των επιλογών πρέπει να μπορεί να μετατρέπει το "πιθανό" σε "ενεργό".
Έχεις διαβάσει πιο ...μεταφυσική πρόταση από Φυσικό; :003:

Εδώ οφείλω να επισημάνω ότι έχω πολλές φορές καταθέσει την άποψη ότι ο κόσμος μας είναι ένα πλέγμα δυνατοτήτων κι όχι αντικειμένων.
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ »

Blackdog έγραψε: 28 Φεβ 2022, 15:34
stavmanr έγραψε: 28 Φεβ 2022, 00:53
seismic έγραψε: 27 Φεβ 2022, 23:29 Για να σας δείξω πόσο ούφο είναι μερικοί έκανα ένα πείραμα.
Πήρα τις απόψεις δύο πολύ γνωστών καθηγητών του Δανέζη και του Μηνά Καφάτου και τις εξέθεσα εδώ μέσα.
Το αποτέλεσμα ήταν να με βγάλουν τρελό.
Εδώ βγάζουν το Δανέζη άσχετο.
Τι ψάχνεις;

Βέβαια, δεν ξέρω κατά πόσο εσύ εξέφρασες τις θέσεις του Δανέζη.
Και οι δυο τις φιλοσοφιες του Δανεζη αναπαραγετε. Και το "φιλοσοφιες" δεν ειναι τυχαιο, αν και το πιο σωστο ειναι "αμπελοσοφιες"

Μου ειχε κανει εντυπωση ο Δανεζης οταν πρωτοειχα βρεθει αντιμετωπος με το εργο του. Εχω δει ολες τις εκπομπες του "Συμπαν που αγαπησα" εχω αγορασει 3-4 βιβλια και τον εχω δει σε δυο διαλεξεις.

Ο τυπος ειναι πιο πολυ γκουρου, παρα αστροφυσικος :102:

Βαριεμαι παλι να κανω σερτς για να βρω επακριβως τις μαλακιες που λεει, αλλα θυμαμαι δυο-τρια περιστατικα που με τσιγκλισαν αρχικα. Πρωτα οτι ελεγε για τον κυκλο της ζωης, οτι στο συμπαν η αρχη και το τελος ταυτιζονται, οτι δεν υπαρχουν ευθειες, δεν θα πεθανουμε ποτε κλπ
Τα στοιχειοθετουσε αυτα με βασικο επιχειρημα οτι το συμπαν ειναι μαλλον σφαιρικο, γεωμετρια Λομπατσεφκι κλπ Ξεχασε βεβαια να μας πει οτι συμφωνα με ολους τους αστροφυσικους το συμπαν ειναι κατα 99,9% επιπεδο

Μετα θυμαμαι μια εκπομπη για την τηλεπαθεια, οπου παρουσιαζει ενα περιστατικο των τελων του 19αι σαν πραγματικη αποδειξη τηλεπαθειας. Ξεχασε και εκει να ενημερωσει το κοινο οτι ολοι οι πρωταγωνιστες του εν λογω περιστατικου συνεληφθησαν ως απατεωνες και ολομογησαν. Και οχι μονο αυτο, εβγαλε και βιβλιο στο οποιο εξηγει διεξοδικα το φαινομενο :o

Αλλο ενα παλι που "επαληθευει" την θεωρια των χορδων συδεοντας την με τον Ινδουισμο και τα μαλλια του Σιβα :lol:

Στο βιβλιο που εχει γραψει για τον Ιησου ανακατευει τις ιστορικες και εκκλησιαστικες πηγες με γαλλους αποκρυφιστες και new age γκουρου που ειδαν τον Ιησου σε ενορασεις. Δηλαδη θεωρει οτι οι ενορασεις περιεχουν πραγματικα στοιχεια, τα οποια λαμβανει τοις μετρητοις :102:

Πληθος επιστημονων εχουν σταθει απεναντι σε αυτα που λεει, δεν ειναι οτι τον κραζουνε δυο τρεις μαλακες σε ενα φορουμ. Ψαχτε το λιγο...Δειτε και το κραξιμο που εφαγε η Ενωση Ελληνων Φυσικων (στην οποια προεδρος ειναι ο κολητος του Δανεζη, Θεοδοσιου) για εμπλοκη με την παραψυχολογια και μεταφυσικη...

Βαζω ενα αποσπασμα απ το βιβλιο του για την τηλεπαθεια "Ο Παράξενος Κόσμος του Sir William Crookes" και ας κρινει ο αναγνωστης την επιστημονοσυνη του συγγραφεα

«Είναι δυνατόν να “νοιώσουμε” τις επιθυμίες κάποιου, να καταλάβουμε τη στεναχώρια του ή τη χαρά του, να “δούμε” τον κίνδυνο που μπορεί να αντιμετωπίζει χωρίς να μιλήσουμε μαζί του, ακόμα κι αν βρίσκεται εκατοντάδες μίλια μακριά μας; Η απάντηση είναι “ναι” αρκεί να αγαπιόμαστε δυνατά και αληθινά» (σ. 269).

:102:

Παρτε και λινκς που βρηκα προχειρα
https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/18 ... etafysikon
https://www.alfavita.gr/koinonia/262535 ... -antidrasi
https://www.ellinikahoaxes.gr/2019/02/1 ... doscience/

.

Απο τότε που δήλωσε υποταγή στή Στοά δεν υπάρχει διάλεξη του που να μήν κάνει διαφήμιση της Στοάς πετώντας 2-3 παντόφλες..... :oops:

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Άβαταρ μέλους
ksk
Phorum.gr user: ksk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk »

stavmanr έγραψε: 28 Φεβ 2022, 19:42 Πρόσεξε τώρα το εξής ...μεταφυσικό.
Το υποκείμενο των επιλογών πρέπει να μπορεί να μετατρέπει το "πιθανό" σε "ενεργό".

Εδώ οφείλω να επισημάνω ότι έχω πολλές φορές καταθέσει την άποψη ότι ο κόσμος μας είναι ένα πλέγμα δυνατοτήτων κι όχι αντικειμένων.
Εν δυνάμει-Εν ενέργεια...Αριστοτελης...
Ναι ...αυτό! Πλέγμα δυνατοτήτων!
Παρατηρητής...
Blackdog

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog »

stavmanr έγραψε: 28 Φεβ 2022, 19:42
Δεν είναι έτσι.
Προσπαθείς να εξηγήσεις πρακτικά ένα φαινόμενο που δεν εξηγείται πρακτικά.
Η επίσημη ερμηνεία του φαινομένου δεν έχει καμία σχέση με αλληλεπιδράσεις αλλά με καθαρό μαθηματικό φορμαλισμό.
Πως δεν εχει πρακτικο, αφου εχουν γινει πειραματα, με πιο διασημο
https://en.wikipedia.org/wiki/Double-slit_experiment
observations such as those in the double-slit experiment result specifically from the interaction between the observer (measuring device) and the object being observed (physically interacted with), not any absolute property possessed by the object. In the case of an electron, if it is initially "observed" at a particular slit, then the observer–particle (photon–electron) interaction includes information about the electron's position.

Kαι ο μαθηματικος φορμαλισμος περιγραφει την κβαντικη θεωρια, δεν την ερμηνευει.
Το αντίθετο. Σε προηγούμενο ποστ, κάποιος έδωσε απόψεις διάσημων επιστημόνων (Μπορ κλπ) για να υποστηρίξει αυτή την άποψη, αλλά τελικά η άποψή τους ήταν ότι, εν ολίγοις, παρατηρητής είναι το φυσικό αντικείμενο που μπορεί κάνει έστω και στοιχειώδεις επιλογές.
The observer has, rather, only the function of registering decisions (...) the transition from the "possible" to the "actual," is absolutely necessary here

Αυτο ειναι του Χαιζενμπεργκ, οχι του Μπορ. Οι αποψεις αυτων των δυο εκφραζονται απ την σχολη της Κοπενχαγης υης οποιας η ερμηνεια στην κβαντικη μηχανικη ειναι η πλεον αποδεκτη σημερα
https://en.wikipedia.org/wiki/Copenhagen_interpretation

Ολο το κειμενο εχει ετσι
Of course the introduction of the observer must not be misunderstood to imply that some kind of subjective features are to be brought into the description of nature. The observer has, rather, only the function of registering decisions, i.e., processes in space and time, and it does not matter whether the observer is an apparatus or a human being; but the registration, i.e., the transition from the "possible" to the "actual," is absolutely necessary here and cannot be omitted from the interpretation of quantum theory.[6]

Επισης
https://en.wikipedia.org/wiki/Observer_ ... m_physics)
Some interpretations of quantum mechanics posit a central role for an observer of a quantum phenomenon.[1] The quantum mechanical observer is tied to the issue of observer effect, where a measurement necessarily requires interacting with the physical object being measured, affecting its properties through the interaction. The term "observable" has gained a technical meaning, denoting a Hermitian operator that represents a measurement.[2]: 55 

The prominence of seemingly subjective or anthropocentric ideas like "observer" in the early development of the theory has been a continuing source of disquiet and philosophical dispute.[3] A number of new-age religious or philosophical views give the observer a more special role, or place constraints on who or what can be an observer. There is no credible peer-reviewed research that backs such claims.

https://en.wikipedia.org/wiki/Observer_effect_(physics)
In physics, the observer effect is the disturbance of an observed system by the act of observation.[1][2] This is often the result of instruments that, by necessity, alter the state of what they measure in some manner
An electron is detected upon interaction with a photon; this interaction will inevitably alter the velocity and momentum of that electron. It is possible for other, less direct means of measurement to affect the electron. It is also necessary to distinguish clearly between the measured value of a quantity and the value resulting from the measurement process.
Πρόσεξε τώρα το εξής ...μεταφυσικό.
Ναι αυτο που εγραψα πριν, για τα μαλλια του Σιβα :003:

Δεν αντιλεγω οτι ειναι εξαιρετικα ενδιαφερον, απλα δεν δεχομαι σαν απαραιτητη την ανθρωπινη παρατηρηση.

Ειναι λογω εγωκεντρικο δεν νομιζεις; Μονο ενας ναρκισσος θα φανταζοταν οτι το συμπαν γυρναει γυρω του.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Blackdog έγραψε: 28 Φεβ 2022, 22:26 Ειναι λογω εγωκεντρικο δεν νομιζεις; Μονο ενας ναρκισσος θα φανταζοταν οτι το συμπαν γυρναει γυρω του.
Έχεις δίκιο.
Χρειάζεται να είναι κανείς εξαιρετικά εγωκεντρικός για να πιστεύει ότι το σύμπαν που ο ίδιος παρατηρεί είναι το μόνο αυθύπαρκτο σύμπαν κι ότι όπως το συλλαμβάνει ισχύει για όλους.

Αυτό που περιγράφω είναι το ακριβώς αντίθετο: δεν υφίσταται σύμπαν πέρα από αυτό που παράγει ο νους μας ως μία ολοτική εικόνα του περιβάλλοντος. Με απλά λόγια, δεν είμαι ο εκφραστής του όποιου μοναδικού σύμπαντος που ισχύει για όλους, αλλά ο παραγωγός του σύμπαντος που προσπαθώ να προσαρμόσω με βάση τις ατομικές και κοινωνικές μου εμπειρίες, εσωτερικές κι εξωτερικές.

*
Σχετικά με τη συνείδηση, απλά μεταθέτεις τεχνικά την παρατήρηση του συνειδητού όντος στην τεχνολογική του δυνατότητα επεκτείνει την εμπειρία του.
Δηλαδή, για παράδειγμα, αν κοιτάξω μέσα από ένα τηλεσκόπιο, δεν αλλάζω το γεγονός ότι κοιτάζω εγώ. Αντίστοιχα, όταν φτιάχνω ένα σύστημα καταγραφής των παρατηρήσεών μου, δεν αλλάζω το γεγονός ότι πάλι παρατηρώ εγώ, έμμεσα. Εγώ βάζω τους κανόνες τι παρατηρείται, πώς και γιατί. Με βάση τις δικές μου δυνατότητες και τους δικούς μου περιορισμούς.
Αντίστοιχα, όταν φτιάχνω έναν υπολογιστή να κάνει υπολογισμούς για εμένα, φτιάχνω ένα σύστημα που να παράγει το αποτέλεσμα που έχω προαποφασίσει. Ο υπολογιστής δεν διαθέτει συνείδηση να καταλάβει γιατί κάνει κάτι, πώς το κάνει και πότε το κάνει. Το κάνει όταν τον προγραμματίσω εγώ να το κάνει και με τον τρόπο που θα του πω εγώ. Αν του πω να κάνει τούμπες και να τις καταγράψει ως πολιτιστικό γεγονός, θα κάνει τούμπες και θα τις καταγράψει ως πολιτιστικό γεγονός.
Εγώ είμαι ο παρατηρητής, κι όχι το μηχάνημα.

Και κάπου εδώ ανοίγει νέο κεφάλαιο που αποκαλείται πληροφορία.
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα »

stavmanr έγραψε: 01 Μαρ 2022, 00:06 Και κάπου εδώ ανοίγει νέο κεφάλαιο που αποκαλείται πληροφορία.
Και τι αποκαλείται πληροφορια;
"Άχρι καιρού..."
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Νατάσα έγραψε: 01 Μαρ 2022, 11:11
stavmanr έγραψε: 01 Μαρ 2022, 00:06 Και κάπου εδώ ανοίγει νέο κεφάλαιο που αποκαλείται πληροφορία.
Δεν έχω αυτή την πληροφορία. :003:
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

stavmanr έγραψε: 01 Μαρ 2022, 11:16
Σου ειναι δυσκολο να την ορισεις δηλ;
"Άχρι καιρού..."
axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar »

Το συμπαν προφανως υπαρχει και χωρις εμας. Τωρα το τι ακριβως ειναι, ποτε δεν θα το μαθουμε, διοτι το μονο που μπορουμε να εχουμε ειναι μια υποκειμενικη αποψη.

Οσον αφορα τον παρατηρητη στην Κβαντομηχανικη, δεν ειναι βεβαια ενα ον με συνειδηση, ειναι οτιδηποτε μπορει να χρησιμοποιηθει ως αποδειξη ενος συμβαντος.

Τελος, οσον αφορα την ιδια την Κβαντομηχανικη, προσωπικα δεν πιστευω οτι η αβεβαιοτητα που υπαρχει στην θεωρια αυτη ειναι αληθινη, πιστευω οτι απλα δεν μπορουμε να κανουμε τις αναλογες μετρησεις. Και αυτο προκυπτει απο την Λογικη: δεν μπορει κατι να ειναι 'ειτε εδω ειτε εκει', εφοσον ειναι κατι συγκεκριμενο.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Νατάσα έγραψε: 01 Μαρ 2022, 11:20

Βασικά είναι δύσκολο να ορίσω οτιδήποτε, από μία έννοια.
Ως και το "τίποτα" αποτελεί μία πληροφορία... :102:
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

axilmar έγραψε: 01 Μαρ 2022, 11:34 Το συμπαν προφανως υπαρχει και χωρις εμας. Τωρα το τι ακριβως ειναι, ποτε δεν θα το μαθουμε, διοτι το μονο που μπορουμε να εχουμε ειναι μια υποκειμενικη αποψη.
Τότε ποιο σύμπαν λες ότι υπάρχει;
Αυτό που αποκαλείς εσύ "σύμπαν" είναι αυτό που έχεις ως υποκειμενική εικόνα στο νου σου.
Είσαι βέβαιος ότι αυτή η εικόνα που έχεις πλάσει υπό τη συγκεκριμένη λέξη ταυτίζεται με κάτι το υπαρκτό, έξω από τη δική σου φαντασία;
Blackdog

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog »

stavmanr έγραψε: 01 Μαρ 2022, 00:06

Έχεις δίκιο.
Χρειάζεται να είναι κανείς εξαιρετικά εγωκεντρικός για να πιστεύει ότι το σύμπαν που ο ίδιος παρατηρεί είναι το μόνο αυθύπαρκτο σύμπαν κι ότι όπως το συλλαμβάνει ισχύει για όλους.

Αυτό που περιγράφω είναι το ακριβώς αντίθετο: δεν υφίσταται σύμπαν πέρα από αυτό που παράγει ο νους μας ως μία ολοτική εικόνα του περιβάλλοντος. Με απλά λόγια, δεν είμαι ο εκφραστής του όποιου μοναδικού σύμπαντος που ισχύει για όλους, αλλά ο παραγωγός του σύμπαντος που προσπαθώ να προσαρμόσω με βάση τις ατομικές και κοινωνικές μου εμπειρίες, εσωτερικές κι εξωτερικές.
Ισως δεν βλεπουμε ολοι το ιδιο...Ισως και να το βλεπουμε ομως...

Δεν υπαρχει αποδειξη για κανενα απ τα δυο. Οποτε ειναι θεμα πιστης και οχι επιστημης. Ειναι απλα μια επιλογη. Μην το δενεις λοιπον οτι ειναι ετσι οπως το περιγραφεις.

Βεβαια δεν ειμαι και τοσο σιγουρος αν η πρωτη περιπτωση ισχυει σε ανθρωπους που εχουν λαβει εκτενη εκπαιδευση πανω σε ενα αντικειμενο. Δηλαδη οταν οι φυσικοι λενε Εικόνα πιστευω οτι θεωρουν κατι συγκεκριμενο και οτι καταλαβαινουν ολοι το ιδιο. :102:

*
Σχετικά με τη συνείδηση, απλά μεταθέτεις τεχνικά την παρατήρηση του συνειδητού όντος στην τεχνολογική του δυνατότητα επεκτείνει την εμπειρία του.
Δηλαδή, για παράδειγμα, αν κοιτάξω μέσα από ένα τηλεσκόπιο, δεν αλλάζω το γεγονός ότι κοιτάζω εγώ. Αντίστοιχα, όταν φτιάχνω ένα σύστημα καταγραφής των παρατηρήσεών μου, δεν αλλάζω το γεγονός ότι πάλι παρατηρώ εγώ, έμμεσα. Εγώ βάζω τους κανόνες τι παρατηρείται, πώς και γιατί. Με βάση τις δικές μου δυνατότητες και τους δικούς μου περιορισμούς.
Αντίστοιχα, όταν φτιάχνω έναν υπολογιστή να κάνει υπολογισμούς για εμένα, φτιάχνω ένα σύστημα που να παράγει το αποτέλεσμα που έχω προαποφασίσει. Ο υπολογιστής δεν διαθέτει συνείδηση να καταλάβει γιατί κάνει κάτι, πώς το κάνει και πότε το κάνει. Το κάνει όταν τον προγραμματίσω εγώ να το κάνει και με τον τρόπο που θα του πω εγώ. Αν του πω να κάνει τούμπες και να τις καταγράψει ως πολιτιστικό γεγονός, θα κάνει τούμπες και θα τις καταγράψει ως πολιτιστικό γεγονός.
Εγώ είμαι ο παρατηρητής, κι όχι το μηχάνημα.

Ναι οκ. Οπως και να ειναι, δεν αλλαζει το γεγονος οτι δεν χρειαζεται συνειδητος παρατηρητης για να καταρευσει η κυματοσυναρτηση

https://science.fandom.com/el/wiki/%CE% ... E%BD%CE%BF

In quantum mechanics, there is a common misconception (which has acquired a life of its own, giving rise to endless speculations) that it is the mind of a conscious observer that causes the observer effect in quantum processes. It is rooted in a basic misunderstanding of the meaning of the quantum wave function ψ and the quantum measurement process.[1][2]

According to standard quantum mechanics, however, it is a matter of complete indifference whether the experimenters stay around to watch their experiment, or leave the room and delegate observing to an inanimate apparatus, instead, which amplifies the microscopic events to macroscopic[3] measurements and records them by a time-irreversible process.[4] The measured state is not interfering with the states excluded by the measurement. As Richard Feynman put it:

"Nature does not know what you are looking at, and she behaves the way she is going to behave whether you bother to take down the data or not."
Άβαταρ μέλους
ksk
Phorum.gr user: ksk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk »

stavmanr έγραψε: 01 Μαρ 2022, 11:36
Νατάσα έγραψε: 01 Μαρ 2022, 11:20

Βασικά είναι δύσκολο να ορίσω οτιδήποτε, από μία έννοια.
Ως και το "τίποτα" αποτελεί μία πληροφορία... :102:
Όταν όμως λες αυτό:
Κάτι έχεις κατά νου...
Παρατηρητής...
seismic
Phorum.gr user: seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic »

Την πρώτη ''πληροφορία'' στους επόμενους, την έδωσε ο πρωτόγονος που αναπαράστησε το κυνήγι της εποχής του στα τοιχώματα ενός σπηλαίου.
Ακολούθησε η γραφή πάνω σε πάπυρο.
Μετά τα βιβλία
Και τώρα το διαδίκτυο.
Η πληροφορία είναι γνώση, η γνώση εμπειρία, και η εμπειρία διαμορφώνει την συνείδηση του εσωτερικού και εξωτερικού μας περιβάλλοντος.
Δηλαδή το ποιοι είμαστε εμείς μέσα στο σύμπαν.
Τις πληροφορίες αρχικά τις παίρνουμε από τα μάτια μας και τα αυτιά μας και τις αποθηκεύουμε σε ένα λογισμικό μέρος του εγκεφάλου.
Η επεξεργασία των πληροφοριών συνθέτουν την επιστήμη όπως οι νότες συνθέτουν μια μουσική, και βγαίνει νέα εμπειρία ( ''αυτή που βλέπουμε με το μυαλό μας'' )
Εδώ βλέπουμε ότι χωρίς την ''εμπειρία'' δεν θα υπήρχε ζωή.
Και πρώτα από όλα δεν θα υπήρχε τίποτα χωρίς την σύνθεση των δυνάμεων που δημιουργούν το σύμπαν.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Νατάσα

seismic έγραψε: 01 Μαρ 2022, 17:23 Την πρώτη ''πληροφορία'' στους επόμενους, την έδωσε ο πρωτόγονος που αναπαράστησε το κυνήγι της εποχής του στα τοιχώματα ενός σπηλαίου.
Ακολούθησε η γραφή πάνω σε πάπυρο.
Μετά τα βιβλία
Και τώρα το διαδίκτυο.
Η πληροφορία είναι γνώση, η γνώση εμπειρία, και η εμπειρία διαμορφώνει την συνείδηση του εσωτερικού και εξωτερικού μας περιβάλλοντος.
Δηλαδή το ποιοι είμαστε εμείς μέσα στο σύμπαν.
Τις πληροφορίες αρχικά τις παίρνουμε από τα μάτια μας και τα αυτιά μας και τις αποθηκεύουμε σε ένα λογισμικό μέρος του εγκεφάλου.
Η επεξεργασία των πληροφοριών συνθέτουν την επιστήμη όπως οι νότες συνθέτουν μια μουσική, και βγαίνει νέα εμπειρία ( ''αυτή που βλέπουμε με το μυαλό μας'' )
Εδώ βλέπουμε ότι χωρίς την ''εμπειρία'' δεν θα υπήρχε ζωή.
Και πρώτα από όλα δεν θα υπήρχε τίποτα χωρίς την σύνθεση των δυνάμεων που δημιουργούν το σύμπαν.
Ενδιαφέρον Σεισμικ!
"Άχρι καιρού..."
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θετικές Επιστήμες”