Ωραία, ελπίζω να κάνει το ίδιο και ο Πουτιν γιατί μας έχουν ζαλισει το ριπαπα οι πολεμαρχοι του ίντερνετ που νομίζουν ότι ο πόλεμος είναι βιντεοπαιχνιδι.
Που είχαν πάθει κρίση πανικού που δεν μπορούσαν να τραβήξουν πάνω από 60 ευρώ από την τράπεζα
Όλοι οι πχορουμοαναλυτές και όχι μόνο, μπορουν να πάνε να τεστάρουν έμπρακτα τις γνώσεις τους. Με όποια πλευρά κι αν είναι. Κι ας αφησουν εμας τους φλώρους ήσυχους, να απολαμβάνουμε σαρβάιβορ.
Υπάρχουν 500 τρόποι να επιβληθείς σε μία αδύναμη γειτονική χώρα. Το ότι ο Πούτιν διάλεξε μια τόσο direct προσέγγιση, δείχνει ότι τρέχει ενάντια στον χρόνο. Όσο για το βαθύ κράτος, δεν σημαίνει ότι αυτό πάντα έχει την απαραίτηση ορθολογικότητα και long term goals. Εδώ το βλέπεις στις ΗΠΑ, που τα τελευταία χρόνια δεν παρουσιάζει και την καλύτερη εικόνα ως αποτελεσματικού "overlord". Επίσης, μην υποτιμάς ότι το βαθύ κράτος μπορεί να έχει υποταχθεί. Εδώ ο Ερντογάν ξεδόντιασε το Τουρκικό βαθύ κράτος, στο οποίο δεν ήταν καν κομμάτι του, δεν θα με ξάφνιαζε αν ο Πούτιν θα το προσάρμοζε ανάλογα με εκείνον. Άλλωστε σε 22 χρόνια, έχεις μπόλικο χρόνο να βρεις άτομα και κύκλο που να είναι ευθυγραμμισμένα μαζί σου.
Ίσως να ήθελε να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στη Δύση. "Μείνετε μακριά από την αυλή μου. Δεν παίζουμε ".
Το βαθύ κράτος Ίσως και να έχει υποταχθεί. Ωστόσο, δεν βλέπουμε αλλαγές ουσίας στην εξωτερική πολιτική του. Δηλαδή, η Ρωσία θέλει να υπολογίζεται ως ισότιμος παίκτης στη διεθνή σκηνή.
Για το τελευταίο, πάντα θεωρούσα εγκληματική την στάση των ΗΠΑ στα 00ς. Οι εμμονές της Ουάσινγκτον για το "winner takes it all" και που δεν αφήσαν χώρο επιρροής στην Μόσχα, έσπρωξε την ηγεσία σε πιο εσωστρεφείς και επιθετικές τάσεις.
Δεν λέμε κάτι διαφορετικό. Οι Δυτικοί μέχρι και τα αποθέματα της Σιβηρίας ήθελαν να "αγοράσουν " με αντάλλαγμα φιστίκια.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
vantono έγραψε: 25 Φεβ 2022, 14:05
Και τί λέει? Απαντάει στο τηλέφωνο ή είναι απασχολημένος?
Νομίζω οτι λέει οτι δεν θα μείνει όρθιο ούτε κολυμπηθρόξυλο
Πες του να μας στείλει πεσκέσι άλλη μια πανδημία αν του βρίσκεται (ψιλοανεκτή και σχετικά αντιμετωπίσιμη, όπως ο κορώνας, όχι καμιά εξτριμ και να ψοφάμε σαν μύγες), μπας και σταματήσουν οι πόλεμοι. Καλύτερα περνούσαμε επι πανδημίας. Τώρα λοκνταουν λέμε και κλαίμε.
Ρε, μην με παρασύρετε, έχω δουλειές λέμε να κάνω και δεν είναι της παρούσης όλα αυτά.
Την πανδημία δεν την στέλνει ο Θεός σαν κακιασμένος χιτλερίσκος, οτι οι ιοί όπως και ο,τιδήποτε είναι υποτακτικοί του είναι άλλο
Τα λέμε!
Αυτό το συνεχώς πάτημα σε δύο βάρκες, αυτό το "και με το φούρναρη και με τον μπακάλη", να δω πότε και άν θα τους βγει σε καλό ή όχι, μακροπρόθεσμα, των Τουρκων.
μια χαρά θα τους βγει . Έχουν κάνει και χειρότερα και δεν έπαθαν τπτ αντίθετα μεγάλωσε η γεωπολιτική τους αξία
Τι να πω, θα φανεί.
Οταν φτάνεις να κάνεις σπαγγάτο ανάμεσα στις δυο βάρκες, συνηθως αρχίζουν να ζορίζουν καπως τα πράγματα. Σε τραβάει λίγο ο προσαγωγός έστω.
SUV έγραψε: 25 Φεβ 2022, 14:03
Εγώ πάντως, για να είμαι ξεκάθαρη, είμαι με ό,τι πει ο Κύριος. Και μόνο.
προς το παρόν είναι για άλλη μία φορά τραγικά ανύπαρκτος και αδιάφορος για το ορθόδοξο αίμα που χύνεται ένθεν κακείθεν
Eδω δεν εμφανιστηκε ουτε στα χθεσινα πεναλτι στην τουμπα
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40
Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Αυτό το συνεχώς πάτημα σε δύο βάρκες, αυτό το "και με το φούρναρη και με τον μπακάλη", να δω πότε και άν θα τους βγει σε καλό ή όχι, μακροπρόθεσμα, των Τουρκων.
μια χαρά θα τους βγει . Έχουν κάνει και χειρότερα και δεν έπαθαν τπτ αντίθετα μεγάλωσε η γεωπολιτική τους αξία
Τι να πω, θα φανεί.
Οταν φτάνεις να κάνεις σπαγγάτο ανάμεσα στις δυο βάρκες, συνηθως αρχίζουν να ζορίζουν καπως τα πράγματα. Σε τραβάει λίγο ο προσαγωγός έστω.
Εδω τους πουλησαν οι Δυτικοι, οι Τουρκοι θα κολωσουν?
Sid Vicious έγραψε: 25 Φεβ 2022, 14:13
Ξαναλεω την προταση μου,
Μεγαλη Ενωμενη Ευρωπη
Και Ρωσια και Ουκρανια μεσα
Μια εποχη Ειρηνης και Ευημεριας για ολους
Τι στο καλο μονο εγω ειμαι αγνος και αληθινος Ευρωπαιστης;
θα μας βομβαρδίσουν οι Εβραιοι, σβηστο, μπορει να μην καταλαβουν οτι κάνεις πλάκα.
10:18 - Σύμφωνα με τον επίσημο εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγο Ιγκόρ Κονασένκοφ, η φρουρά των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο νησί Zmeiny στη Μαύρη Θάλασσα, αποτελούμενη από 82 στρατιώτες, παραδόθηκε οικειοθελώς σε μονάδες της Ρωσίας. «Στην περιοχή του νησιού Zmeiny, 82 Ουκρανοί στρατιώτες κατέθεσαν τα όπλα τους και παραδόθηκαν οικειοθελώς σε μονάδα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Προς το παρόν, τους ζητείται να υπογράψουν άρνηση συμμετοχής στις εχθροπραξίες. Θα επιστραφούν στο τις οικογένειές τους στο εγγύς μέλλον», είπε.
Αν δεν έχουμε πέσει θύματα προπαγάνδας, πιθανολογώ ότι από τη φρουρά των 100 περίπου ατόμων -όπως είχα γράψει και προηγουμένως και μου έκανε εντύπωση που μιλάνε για 13-, οι 82 παραδόθηκαν όταν κατάλαβαν ότι οποιαδήποτε αντίσταση χωρίς υποστήριξη ήταν μάταιη και οι υπόλοιποι 13 έμειναν για να πουν το μολών λαβέ...