!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Η επέλαση των άσχετων

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Re: Η επέλαση των άσχετων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Highlander έγραψε: 17 Νοέμ 2021, 18:22
Cecily Anne έγραψε: 17 Νοέμ 2021, 18:20
vagabondo έγραψε: 17 Νοέμ 2021, 18:17

Αυτού που θα μπορούσαν να περάσουν εδώ αλλά πάνε στο εξωτερικό, είναι ισχνή μειοψηφία.
Δεν ισχύει αυτό που λες. Πάνε συνήθως όσοι δεν πιάνουν τη σχολή που θέλουν όχι που δεν πιάνουν ούτε ΤΕΙ και συνήθως υπάρχει έτοιμη δουλειά από πίσω και γι'αυτό επιμένουν. Δηλαδή αν ο άλλος έχει ιατρείο από πίσω, δεν έπιασε ιατρική, πήγε βιολογικό, είναι χαζό να μην πάει έξω να κάνει ιατρική. Εγώ στη θέση του αυτό θα έκανα.
Αυτό ισχύει μόνο σε περιπτώσεις τύπου ιατρικής.

Σε περιπτώσεις οικονομικών, μάνατζμεντ κλπ που είναι οι περισσότεροι δεν μπορούν να γράψουν ούτε 5.
Κάτσε ρε συ, έχω και περιπτώσεις πολιτικών μηχανικών που πιάνανε μεταλλειολόγους και πήγανε Αγγλία για πολιτικούς μηχανικούς. Έχω περίπτωση αρχιτεκτονικής που είχε μπει νομίζω μαθηματικό ή φυσικό και έχω και περίπτωση Ψυχολογίας που έπιασε ένα ιστορικό σε επαρχία, ειλικρινά δε θυμάμαι που. Δεν αναφέρομαι μόνο σε ιατρική.
vagabondo έγραψε: 17 Νοέμ 2021, 18:23

Αυτού που θα μπορούσαν να περάσουν εδώ αλλά πάνε στο εξωτερικό, είναι ισχνή μειοψηφία.
Δεν ισχύει αυτό που λες. Πάνε συνήθως όσοι δεν πιάνουν τη σχολή που θέλουν όχι που δεν πιάνουν ούτε ΤΕΙ και συνήθως υπάρχει έτοιμη δουλειά από πίσω και γι'αυτό επιμένουν. Δηλαδή αν ο άλλος έχει ιατρείο από πίσω, δεν έπιασε ιατρική, πήγε βιολογικό, είναι χαζό να μην πάει έξω να κάνει ιατρική. Εγώ στη θέση του αυτό θα έκανα.
Αυτό ναι, ιατροί, οδοντίατροι, πολ. μηχανικοί.
ΑΑΑ ναι και με οδοντίατρο έχω παράδειγμα, μπράβο. Είχε μπει κτηνιατρική ο άμοιρος. :lol:
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia »

ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Νοέμ 2021, 18:24
Nostalgia έγραψε: 17 Νοέμ 2021, 18:02
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Νοέμ 2021, 17:46

Νομίζω ότι είναι φυσικό το να μην μπορούν να δώσουν οι ειδικοί απαντήσεις στις επιπτώσεις ενός ιού που δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, ενώ ο ιός μεταλλάσσεται.

Και πιστεύω ότι σ' αυτούς που φοβούνται και δεν παίρνουν το ρίσκο μέσω της στατιστικής επικινδυνότητας, το πιο λογικό είναι να κάνουν ένα τσεκάπ, γιατί ενίοτε αποκαλύπτονται προβλήματα, που μπορεί να εκδηλώνονται με το εμβόλιο αλλά ίσως ήταν ακόμη πιο επικίνδυνα με την νόσηση από το ρίαλ σταφ.
Ελα Γαλη μου, χρειαζοταν ειδικη μελετη για τις μασκες δηλαδη οτι πρεπει να φορουν ολοι; Κοινη λογικη ειναι αυτο, αλλα οσο υπηρχε ελλειψη οι "ειδικοι" μας ελεγαν οτι μασκες πρεπει να φορουν μονο οι νοσηλευτες και οσοι νοσουν. Δηλαδη ελεγαν ψεμματα για να καλυψουν κατι αλλο. Αυτο ομως δεν ειναι επιστημη, ειναι κατι αλλο. Εσυ προτεινεις να κανουμε τσεκ-απ, ειναι η επισημη γραμμη οτι πριν κανετε το εμβολιο καντε τσεκ-απ; Φυσικα οχι. Με την στατιστικη το θεμα ειναι οτι ολα ειναι κομπλε, αρκει να μην βρεθεις στην στατιστικη εξαιρεση.

Για να μην προσθεσουμε σε ολα αυτα τις "στιγμες ανεμελειας" και ολα τα παραλογα που ειδαμε αυτη την περιοδο.
Εγώ φορούσα μάσκα από την αρχή μέχρι σήμερα και συνεχίζω να κρατάω τις στοιχειώδεις προφυλάξεις. Παραδείγματος χάριν, αν και πλήρως εμβολιασμένη, χθες αγόρασα δύο σελφτεστ γιατί δεν περιμένω να μου πουν τα αυτονόητα ο χ ή ψ "υπεύθυνος".

Το πρώτο το έκανα και ήταν οκ. Το άλλο θα το κάνω την άλλη εβδομάδα.

Κατά τα άλλα, δεν θεωρώ ότι κάποιος μου λέει ψέμματα, θεωρώ ότι ακόμη και η διαχείριση της πανδημίας γίνεται με κανόνες μικροπολιτικής. Και από εκεί και πέρα, κρίνω κατά βούληση τι είναι το πιο επικίνδυνο. Εννοώ ότι η θεωρία δεν μου λέει κάτι αν δεν έχει κάποιο απτό αποτέλεσμα η χ ή ψ αντιπρόταση. Επειδή ακριβώς δεν εμπιστεύομαι τους πολιτικούς, έκανα το τεστ. Αν περίμενα οδηγίες από αυτούς, θα ένοιωθα ηλίθια.

Αυτό θεωρώ ατομική ευθύνη και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Για πάρτη μου πλέον, ξεκάθαρα. Τα συλλογικά, τα έχω απομυθοποιήσει εδώ και καιρό. :lol:
:+1:

μακια γατακι μου....
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Νοέμ 2021, 18:10
vagabondo έγραψε: 17 Νοέμ 2021, 18:05
Άλλο τα έξοδα σπουδών και άλλο εξαγορά πτυχίου.
Άσε που στο εξωτερικό πάνε αυτοί που δεν πέρασαν ούτε ΤΕΙ. :lol:
Έλα τώρα, καλό το παραμυθάκι αλλά δεν τραβάει.
Στο εξωτερικό πάνε αυτοί που θέλουν να κερδίσουν λεφτά και χρόνο. Και ας μην ξεχνάμε, ότι παίζουν χαλαρά και υποτροφίες σε συνδυασμό με πληρωμένες θέσεις εργασίας για περαιτέρω εξειδίκευση, για τους καλούς.
Όταν λέω "εξωτερικό" δεν εννοώ Βαλκάνια. Κατά τα άλλα, δεν καταλαβαίνω γιατί είναι "αγορά πτυχίου" όταν κάθεται κάποιος 3 χρόνια στο uk ή τη Γερμανία με χρήματα των γονιών του και είναι πτυχίο με προσωπικό ιδρώτα όταν κάποιος παίρνει πτυχίο 4 χρόνων σε 7 ή 8 χρόνια χωρίς να εργάζεται καν, σε θεωρητικό αντικείμενο, με διαμέρισμα, τροφή κλπ πληρωμένα από τους γονείς.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

Highlander έγραψε: 17 Νοέμ 2021, 18:22

Αυτό ισχύει μόνο σε περιπτώσεις τύπου ιατρικής.
Και στην ιατρική έχει αρκετούς καθυστερημένους από Βαλκάνια και Μολδοβλαχία
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Νοέμ 2021, 18:34

Στο εξωτερικό πάνε αυτοί που θέλουν να κερδίσουν λεφτά και χρόνο. Και ας μην ξεχνάμε, ότι παίζουν χαλαρά και υποτροφίες σε συνδυασμό με πληρωμένες θέσεις εργασίας για περαιτέρω εξειδίκευση, για τους καλούς.
Όταν λέω "εξωτερικό" δεν εννοώ Βαλκάνια. Κατά τα άλλα, δεν καταλαβαίνω γιατί είναι "αγορά πτυχίου" όταν κάθεται κάποιος 3 χρόνια στο uk ή τη Γερμανία με χρήματα των γονιών του και είναι πτυχίο με προσωπικό ιδρώτα όταν κάποιος παίρνει πτυχίο 4 χρόνων σε 7 ή 8 χρόνια χωρίς να εργάζεται καν, σε θεωρητικό αντικείμενο, με διαμέρισμα, τροφή κλπ πληρωμένα από τους γονείς.
Τίποτα μαλακίες. Είχα πρώην στο πολυτεχνείο που είχε χάσει τους Τοπογράφους, για μερικά μόρια, πήγε ο βλάκας έκανε ΤΕΙ, για να δώσει κατατακτήριες για να κάνει τοπογράφους ( που και τον γνώρισα). Έχασε 9 χρονιά από τη ζωή του, αντί να σηκωθεί να φύγει να πάει να τους κάνει έξω απευθείας. Και πού κατέληξε; Δουλεύει εξωτερικό μόνιμα :smt005:
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

Εγώ αναφέρομαι σε αυτούς που ενώ εδώ πέρασαν σε ΤΕΙ Ιχθυοκαλλιέργειας, πήγαν εξωτερικό (οποιοδήποτε εξωτερικό) και έγιναν γιατροί, μηχανικοί και δικηγόροι.
Οι ιδρώτες δεν παίζουν κανένα ρόλο.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Άβαταρ μέλους
BigChiefWahoo
Phorum.gr user: Wahoo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BigChiefWahoo »

sys3x έγραψε: 17 Νοέμ 2021, 17:04
Ντίκπικ; όχι, όχι, με τπτ.
Βάλε duckpic.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος BigChiefWahoo την 17 Νοέμ 2021, 18:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

vagabondo έγραψε: 17 Νοέμ 2021, 18:47

Εγώ αναφέρομαι σε αυτούς που ενώ εδώ πέρασαν σε ΤΕΙ Ιχθυοκαλλιέργειας, πήγαν εξωτερικό (οποιοδήποτε εξωτερικό) και έγιναν γιατροί, μηχανικοί και δικηγόροι.
Το γεγονός ότι κάποιος στα 17 βαριέται να διαβάσει και ξαφνικά αποφασίζει στα 18 να διαβάσει, γιατί το γουστάρει και γίνεται καλός σου έχει περάσει από το μυαλό; Ή θεωρείς ότι επειδή κωλοβάραγε ή είχε ατυχία ή ό,τι άλλο συνέβη στο σχολείο είναι ηλίθιος; Ή θεωρείς ότι τα κενά στις γνώσεις του σχολείου δεν καλύπτονται; Σου λέω εγώ ότι καλύπτονται, γιατί είχα ένα κάρο τύπους από τεχνολογική κατεύθυνση σε σχολή τίγκα στη χημεία που δεν ξέρανε βασικά πράγματα τύπου βάση+οξύ άλας και νερό.

Αν ο ίδιος τύπος από ΤΕΙ την επόμενη χρονιά ξανάδινε και έμπαινε ιατρική τί θα συνέβαινε, ξαφνικά θα γινόταν καλός; :smt005: Συγκεκριμένα για ιατρική, ας μας πει εδώ κάνας γιατρός ποιές γνώσεις λυκείου δεν μπορεί να καλύψει μέσα σε ένα χρόνο, ώστε να βγάλει τη σχολή, αν στρωθεί στο διάβασμα;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Cecily Anne την 17 Νοέμ 2021, 18:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

Cecily Anne έγραψε: 17 Νοέμ 2021, 18:50

Το γεγονός ότι κάποιος στα 17 βαριέται να διαβάσει και ξαφνικά αποφασίζει στα 18 να διαβάσει, γιατί το γουστάρει και γίνεται καλός σου έχει περάσει από το μυαλό; Ή θεωρείς ότι επειδή κωλοβάραγε ή είχε ατυχία ή ό,τι άλλο συνέβη στο σχολείο είναι ηλίθιος; Ή θεωρείς ότι τα κενά στις γνώσεις του σχολείου δεν καλύπτονται; Σου λέω εγώ ότι καλύπτονται, γιατί είχα ένα κάρο τύπους από τεχνολογική κατεύθυνση σε σχολή τίγκα στη χημεία που δεν ξέρανε βασικά πράγματα τύπου βάση+οξύ άλας και νερό.
Κοίτα, αν είναι να πιάνουμε τις εξαιρέσεις, θα σου φέρω κι εγώ πτυχιούχο με σύνδρομο ντάουν.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos »

ST48410 έγραψε: 17 Νοέμ 2021, 18:24
nostromos έγραψε: 17 Νοέμ 2021, 17:36 δηλαδη το προβλημα της παιδειας στην Ελλαδα ειναι η πειθαρχεια ...? ας ειμαστε σοβαροι
Δεν είναι το μόνο. Αλλά γίνεται τεράστια κατασπατάληση πόρων εξαιτίας της απειθαρχίας. Έζησα τις μεγάλες καταλήψεις σχολείων και στο τέλος τι έγινε; Πήραμε κάποια χρήματα που αντικατέστησαν τον εξοπλισμό που κατέστρεψαν οι καταληψίες. Δεν πας μπροστά έτσι.
εγω εζησα το 1988 τον πατερα ολων των καταληψεων την απεργια των καθηγητων τοτε που δωσαμε πανΕλληνιες τον Αυγουστο ... μολις πηρανε τα λεφτα οι καθηγητες στα παπαρια τους η αναβαθμιση της παιδειας
απειθαρχια φυσικα και θα εχεις στα σχολεια απο τη στιγμη που ολοι οι μαθητες οι γονεις και οι εκπαιδευτικοι θεωρουνε οτι το φροντιστηριο ειναι πιο σημαντικο απο το ιδιο το σχολειο ... δεν γινεται σοβαρη δουλεια και το θεωρουνε αναγκαιο κακο ... αν ηταν δυνατον να μην κανουνε κανενα μαθημα περα απο αυτα που τους χρειαζονται για να περασουνε σε καποια σχολη
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nostromos την 17 Νοέμ 2021, 18:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Εγώ δεν ξέρω ούτε έναν που πέρασε σε Ιχθυοκαλλιέργεια και πήγε μετά εξωτερικό. Αν μπορούσε να πάει εξωτερικό (και δεν εννοώ το οποιοδήποτε :) ) δεν θα δήλωνε καν ιχθυοκαλλιέργεια. Θα έριχνε άδεια να πιάσει γεμάτα εκεί που ήθελε στην Ελλάδα και μετά θα την έκανε για εξωτερικό.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

vagabondo έγραψε: 17 Νοέμ 2021, 18:56
Cecily Anne έγραψε: 17 Νοέμ 2021, 18:50

Κοίτα, αν είναι να πιάνουμε τις εξαιρέσεις, θα σου φέρω κι εγώ πτυχιούχο με σύνδρομο ντάουν.
Θες να στο πάω παραπέρα, για να καταλάβεις πόσο γκάου είναι το σύστημα μας; Την εποχή που ήμουν φοιτήτρια οι Ναυπηγοί αποφάσισαν να κάνουν κατακατήριες με βαθμό πτυχίου της προηγούμενης σχολής και όχι με εξετάσεις και ο πρώτος που μπήκε ήταν από φιλολογία Αθηνών με 9 κάτι :smt005:
Κάνε τώρα εικόνα το βιογραφικό. Απολυτήριο θεωρητικής κατεύθυνσης, σπουδές φιλολογίας και επάγγελμα ναυπηγός μηχανικός. Και εσύ μου λες για τον άλλο από την Αγγλία. :smt005:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Cecily Anne την 17 Νοέμ 2021, 19:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Cecily Anne έγραψε: 17 Νοέμ 2021, 18:59

Θες να στο πάω παραπέρα, για να καταλάβεις πόσο γκάου είναι το σύστημα μας; Την εποχή που ήμουν φοιτήτρια οι Ναυπηγοί αποφάσισαν να κάνουν κατακατήριες με βαθμό πτυχίου της προηγούμενης σχολής και όχι με εξετάσεις και ο πρώτος που μπήκε ήταν από φιλολογία Αθηνών με 9 κάτι :smt005:
Μάνα, θα πάω στα καράβια, ένα πράμα. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos »

ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Νοέμ 2021, 18:57

Εγώ δεν ξέρω ούτε έναν που πέρασε σε Ιχθυοκαλλιέργεια και πήγε μετά εξωτερικό. Αν μπορούσε να πάει εξωτερικό (και δεν εννοώ το οποιοδήποτε :) ) δεν θα δήλωνε καν ιχθυοκαλλιέργεια. Θα έριχνε άδεια να πιάσει γεμάτα εκεί που ήθελε στην Ελλάδα και μετά θα την έκανε για εξωτερικό.
δηλωνουνε τετοιες σχολες για να παρουνε αναβολη στρατου...εχοντας την αναβολη μετα αποφασιζουνε τι θα κανουνε
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug »

Cecily Anne έγραψε: 17 Νοέμ 2021, 17:54
Feindflug έγραψε: 17 Νοέμ 2021, 17:48 Ναι ρε τύπε, σου φταίει το μορφωτικό επίπεδο του καθένα που δεν είχε την ευκολία να τον στείλουν στο εξωτερικό οι δικοί του και να αγοράσει πτυχίο, όπως εσύ.

Δεν φταίει καθόλου ότι μας κυβερνούν εξίσου βλάκες με αυτούς που κοροϊδεύεις και συνάμα είναι προδότες και βολεμένοι, που δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα.
Πού αγοράζεις πτυχίο να πάρω ένα;
Σοβαρά τώρα, τύπισσα;
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”