Αν είναι Τετάρτη, θα δώσει την εντολή το κέντρο.ΓΑΛΗ έγραψε: 28 Οκτ 2021, 21:35Ok, σαφέστατος. Αν κάνουν σινιάλο σε έναν που φοράει κράνος σε μηχανή ή κουκούλα σε αμάξι (ώστε να μη διακρίνεται η ηλικία του) αλλά δεν έχει πινακίδες/φώτα/τρέχει υπερβολικά/περνάει φανάρια με κόκκινο κλπ και δεν σταματήσει, είναι Τετάρτη έτσι;esu έγραψε: 28 Οκτ 2021, 21:22Δεν είναι τι θεωρώ εγώ λογικό, είναι τι θεωρεί η αστυνομία. Αλλά ναι, κι εγώ συμφωνώ.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 28 Οκτ 2021, 21:14
θεωρείς λογικό ότι ένας ο οποίος διέπραξε έγκλημα να αφήνεται ανενόχλητος να διαφύγει, επειδή δεν σταμάτησε στις εκκλήσεις των αστυνομικών
και μάλιστα μου λες ότι γίνεται τις περισσότερες φορές
εντάξει
Σκέψου να κάνουν σινιάλο σε έναν πιτσιρικά χωρίς κράνος να σταματήσει, κι αυτός να τους αγνοήσει. Αν τον καταδιώξεις απλά αυξάνεις τις πιθανότητες να σπάσει το κεφάλι του. Τυπικά έχει παρανομήσει αλλά η πιθανή ζημιά που θα γίνει με την καταδίωξη είναι πολύ μεγαλύτερη, εξού και η συγκεκριμένη οδηγία.
Γιατί αν πάρουμε ως δεδομένο ότι όποιος δεν σταματάει στο πρώτο σήμα, σαφώς και θα αναπτύξει περισσότερη ταχύτητα ή θα μπει σε αντίθετα ρεύματα για να τους αποφύγει, τότε το μόνο σωτήριο για τις ζωές όλων θα ήταν το να μην θεωρούνται παραβάσεις του κοκ τα παραπάνω (ούτε καν η κλοπή) για να μείνουν όλοι σώοι και αβλαβείς.
Το ίδιο ισχύει και για την οποιαδήποτε παραβατικότητα. Μπαίνει ο άλλος σε σπίτι ή σε μαγαζί; Και λοιπόν; Το πολυ πολύ να πάθει κάτι ο ιδιοκτήτης. Γιατί να επέμβουν οι αστυνομικοί για να προσθέσουν περαιτέρω κινδύνους για τις ζωές των αστυνομικών ή ληστών αν πάθει ταραχή από την απρόκλητη αυτή καταστολή του δικαιώματος του στη διαφυγή, το ανήλικο ή ενήλικο παιδί;
Για κάθε άλλη μέρα, το ίδιο.