Δεν εκτέλεσαν την παράνομη εντολή = Έκαναν το καθήκον τους.esu έγραψε: 28 Οκτ 2021, 20:46 Η επιχειρησιακή ορθότητα τελείωσε όταν δεν εκτέλεσαν την εντολή που τους δόθηκε.
https://twitter.com/dtri2020/status/145 ... 21158?s=20
Δεν εκτέλεσαν την παράνομη εντολή = Έκαναν το καθήκον τους.esu έγραψε: 28 Οκτ 2021, 20:46 Η επιχειρησιακή ορθότητα τελείωσε όταν δεν εκτέλεσαν την εντολή που τους δόθηκε.
Τι σημαίνει δεν άκουσαν. Γι' αυτό σε όλες αυτού του είδους τις επικοινωνίες, επαναλαμβάνεις/επιβεβαιώνεις ότι άκουσες. Αλλιώς έχει ευθύνη το κέντρο που δεν επανέλαβε την εντολή, μέχρι να επιβεβαιωθεί ότι διαβιβάστηκε σωστά.ST48410 έγραψε: 28 Οκτ 2021, 20:52Σωστά. Αλλά εξετάζουμε και την μικρή πιθανότητα να μην άκουσαν. Ή του τι πρέπει να γίνεται γενικά σε τέτοιες περιπτώσεις που αργά ή γρήγορα θα βρεθούν κάποιοι άλλοι συνάδελφοί τους. Δεν μπορεί δηλαδή να μην υπάρχει πρόβλεψη κατά την εκπαίδευσή τους. Απλά εμείς δεν ξέρουμε και συζητάμε στον αέρα. Στο παλιό νομίζω έγραφε και κάποιος ο οποίος ήταν στα ΜΑΤ. Εδώ δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος σχετικός να μας διαφωτίσει.esu έγραψε: 28 Οκτ 2021, 20:46 Η επιχειρησιακή ορθότητα τελείωσε όταν δεν εκτέλεσαν την εντολή που τους δόθηκε.
Nandros έγραψε: 09 Ιουν 2024, 15:48 Αυτή την στιγμή το Ισραήλ μειώνει το πλήθος των ισλαμιστών. Κάτι καλό είναι αυτό.
.
αν αυτό το κράτος έχει ψήγματα αξιοπρέπειας θα πρέπει να γίνει έρευνα για αυτή την αδιανόητη διαταγήesu έγραψε: 28 Οκτ 2021, 20:46 Η επιχειρησιακή ορθότητα τελείωσε όταν δεν εκτέλεσαν την εντολή που τους δόθηκε.
Το καθήκον τους είναι να σέβονται την ιεραρχία και να υπακούν στις εντολές που τους δίνονται.
Nandros έγραψε: 09 Ιουν 2024, 15:48 Αυτή την στιγμή το Ισραήλ μειώνει το πλήθος των ισλαμιστών. Κάτι καλό είναι αυτό.
.
Δεν είναι αδιανόητο. Τις περισσότερες φορές, όταν δεν σταματάει κάποιο όχημα επιλέγεται να μην γίνει καταδίωξη (ειδικά εντός αστικού ιστού), για να μην τεθούν σε κίνδυνο είτε οι ζωές των αστυνομικών (όπως και έγινε τώρα) είτε και του διωκόμενου (επίσης έγινε).ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 28 Οκτ 2021, 21:01αν αυτό το κράτος έχει ψήγματα αξιοπρέπειας θα πρέπει να γίνει έρευνα για αυτή την αδιανόητη διαταγήesu έγραψε: 28 Οκτ 2021, 20:46 Η επιχειρησιακή ορθότητα τελείωσε όταν δεν εκτέλεσαν την εντολή που τους δόθηκε.
.
βλέπετε τι γράφετε;esu έγραψε: 28 Οκτ 2021, 21:04Δεν είναι αδιανόητο. Τις περισσότερες φορές, όταν δεν σταματάει κάποιο όχημα επιλέγεται να μην γίνει καταδίωξη (ειδικά εντός αστικού ιστού), για να μην τεθούν σε κίνδυνο είτε οι ζωές των αστυνομικών (όπως και έγινε τώρα) είτε και του διωκόμενου (επίσης έγινε).ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 28 Οκτ 2021, 21:01αν αυτό το κράτος έχει ψήγματα αξιοπρέπειας θα πρέπει να γίνει έρευνα για αυτή την αδιανόητη διαταγήesu έγραψε: 28 Οκτ 2021, 20:46 Η επιχειρησιακή ορθότητα τελείωσε όταν δεν εκτέλεσαν την εντολή που τους δόθηκε.
Κακά τα ψέματα, αυτό που συμβαίνει με τους ρομά, είναι η αέναη προσπάθεια της μετάθεσης των ευθυνών του θύτη στο θύμα.nik_killthemall έγραψε: 28 Οκτ 2021, 20:38
Κακά τα ψέματα, αν κάνουμε στην άκρη την πολιτική υποκρισία που ΔΕΝ αφορά την κοινωνία αλλά μόνο τους επίδοξους για πολιτική καριέρα και μιλήσουμε για την ουσία, ε τότε η ουσία είναι πως η συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα βρίσκεται μονίμως για δεκαετίες μέσα σε τεραστιας ανοχης εγκληματικότητα όσα κονδύλια κι αν διατεθούν για την διάσωση της, οπότε είναι προς την λάθος κατευθυνση η εξονυχιστική διυλιση (κωνωπας) του αν αστυνομικοι που τους πατάνε με αμαξι έδρασαν επιχειρησιακά ορθως, εναντι της διαχρονικης και ξεκαθαρης ανισότητας λογω παραβατικοτητας του νομου εναντι ολων των υπολοιπων πολιτων (καμηλος) που σε πολλες περιπτώσεις εχει στοιχίσει και τη ζωή των πολιτών ...
τι δεν κατάλαβες;ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 28 Οκτ 2021, 21:06βλέπετε τι γράφετε;esu έγραψε: 28 Οκτ 2021, 21:04Δεν είναι αδιανόητο. Τις περισσότερες φορές, όταν δεν σταματάει κάποιο όχημα επιλέγεται να μην γίνει καταδίωξη (ειδικά εντός αστικού ιστού), για να μην τεθούν σε κίνδυνο είτε οι ζωές των αστυνομικών (όπως και έγινε τώρα) είτε και του διωκόμενου (επίσης έγινε).ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 28 Οκτ 2021, 21:01
αν αυτό το κράτος έχει ψήγματα αξιοπρέπειας θα πρέπει να γίνει έρευνα για αυτή την αδιανόητη διαταγή
.
θεωρείς λογικό ότι ένας ο οποίος διέπραξε έγκλημα να αφήνεται ανενόχλητος να διαφύγει, επειδή δεν σταμάτησε στις εκκλήσεις των αστυνομικώνesu έγραψε: 28 Οκτ 2021, 21:12τι δεν κατάλαβες;ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 28 Οκτ 2021, 21:06βλέπετε τι γράφετε;esu έγραψε: 28 Οκτ 2021, 21:04
Δεν είναι αδιανόητο. Τις περισσότερες φορές, όταν δεν σταματάει κάποιο όχημα επιλέγεται να μην γίνει καταδίωξη (ειδικά εντός αστικού ιστού), για να μην τεθούν σε κίνδυνο είτε οι ζωές των αστυνομικών (όπως και έγινε τώρα) είτε και του διωκόμενου (επίσης έγινε).
Δεν είναι τι θεωρώ εγώ λογικό, είναι τι θεωρεί η αστυνομία. Αλλά ναι, κι εγώ συμφωνώ.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 28 Οκτ 2021, 21:14θεωρείς λογικό ότι ένας ο οποίος διέπραξε έγκλημα να αφήνεται ανενόχλητος να διαφύγει, επειδή δεν σταμάτησε στις εκκλήσεις των αστυνομικών
και μάλιστα μου λες ότι γίνεται τις περισσότερες φορές
εντάξει
.
σκέψου έναν πιτσιρικά χωρίς κράνος να κρατάει όπλο ή/και ναρκωτικά και γι'αυτό να μην σταματήσειesu έγραψε: 28 Οκτ 2021, 21:22Δεν είναι τι θεωρώ εγώ λογικό, είναι τι θεωρεί η αστυνομία. Αλλά ναι, κι εγώ συμφωνώ.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 28 Οκτ 2021, 21:14θεωρείς λογικό ότι ένας ο οποίος διέπραξε έγκλημα να αφήνεται ανενόχλητος να διαφύγει, επειδή δεν σταμάτησε στις εκκλήσεις των αστυνομικών
εντάξει
Σκέψου να κάνουν σινιάλο σε έναν πιτσιρικά χωρίς κράνος να σταματήσει, κι αυτός να τους αγνοήσει. Αν τον καταδιώξεις απλά αυξάνεις τις πιθανότητες να σπάσει το κεφάλι του. Τυπικά έχει παρανομήσει αλλά η πιθανή ζημιά που θα γίνει με την καταδίωξη είναι πολύ μεγαλύτερη, εξού και η συγκεκριμένη οδηγία.
Το καθήκον τους είναι να σεβονται και να τηρούν τους νόμους και να υπερασπίζονται τον πολίτη. Και όχι να υπακούν τις παράνομες εντολές ενός υψηλόβαθμου αξιωματικού καρριέρας που κάθεται πίσω από ένα καλογυαλισμένο γραφείο και προσποιείται πως ενδιαφέρεται για τον πολίτη και την προστασία του.

Ok, σαφέστατος. Αν κάνουν σινιάλο σε έναν που φοράει κράνος σε μηχανή ή κουκούλα σε αμάξι (ώστε να μη διακρίνεται η ηλικία του) αλλά δεν έχει πινακίδες/φώτα/τρέχει υπερβολικά/περνάει φανάρια με κόκκινο κλπ και δεν σταματήσει, είναι Τετάρτη έτσι;esu έγραψε: 28 Οκτ 2021, 21:22Δεν είναι τι θεωρώ εγώ λογικό, είναι τι θεωρεί η αστυνομία. Αλλά ναι, κι εγώ συμφωνώ.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 28 Οκτ 2021, 21:14θεωρείς λογικό ότι ένας ο οποίος διέπραξε έγκλημα να αφήνεται ανενόχλητος να διαφύγει, επειδή δεν σταμάτησε στις εκκλήσεις των αστυνομικών
εντάξει
Σκέψου να κάνουν σινιάλο σε έναν πιτσιρικά χωρίς κράνος να σταματήσει, κι αυτός να τους αγνοήσει. Αν τον καταδιώξεις απλά αυξάνεις τις πιθανότητες να σπάσει το κεφάλι του. Τυπικά έχει παρανομήσει αλλά η πιθανή ζημιά που θα γίνει με την καταδίωξη είναι πολύ μεγαλύτερη, εξού και η συγκεκριμένη οδηγία.
Φάνηκε από το αποτέλεσμα αν οι "όχι αστυνομικοί του γραφείου" είχαν δίκιο, ή οι "κομμάντος" που σκότωσαν έναν άνθρωπο.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 28 Οκτ 2021, 21:26σκέψου έναν πιτσιρικά χωρίς κράνος να κρατάει όπλο ή/και ναρκωτικά και γι'αυτό να μην σταματήσειesu έγραψε: 28 Οκτ 2021, 21:22Δεν είναι τι θεωρώ εγώ λογικό, είναι τι θεωρεί η αστυνομία. Αλλά ναι, κι εγώ συμφωνώ.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 28 Οκτ 2021, 21:14
θεωρείς λογικό ότι ένας ο οποίος διέπραξε έγκλημα να αφήνεται ανενόχλητος να διαφύγει, επειδή δεν σταμάτησε στις εκκλήσεις των αστυνομικών
εντάξει
τον αφήνεις να φύγει για να μην χτυπήσει
είστε ρε με τα καλά σας; έχετε χάσει και το τελευταίο ψήγμα λογικής
όποιος δεν σταματάει σε έλεγχο είναι ύποπτος και πρέπει να συλλαμβάνεται γιατί πιθανό να έχει παρανομήσει ή να βρίσκεται καθ'οδόν για να παρανομήσει
με το να μην τους κυνηγάς το μόνο που κάνεις είναι να αφήνεις τους εγκληματίες να αποθρασυνθούν ακόμη περισσότερο
αφήστε τις μαλακίες επιτέλους
και για μένα αν η αστυνομία το έχει επαναλάβει αυτό το "αφήστε τους ήσυχους" στο παρελθόν είναι τεράστιο σκάνδαλο
.