Δεν χρειάζονται εξειδικεύσεις, απλώς μια ανάγνωση του νόμου σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες αντιδράσεις τόσο της κοινωνίας όσο και της εκτελεστικής εξουσίας όταν παραβιάζονται τα όρια που συγκεκριμένου νόμου. Αντιγράφω από το κείμενο που ανέβασε ο ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ.AlienWay έγραψε: 09 Οκτ 2021, 19:55Ωραία. Πες σε ποια ζητήματα εντοπίζεις αοριστολογία. Εγώ είπα προηγουμένως ότι είναι πολύ αόριστη η έννοια της "ρητορικής μίσους". Θα μπορούσε να εξειδικευτεί σε σαφώς πιο προσδιορίσημες έννοιες. Να μια βελτίωση κατά τη γνώμη μου.ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Οκτ 2021, 19:53Ε, αυτό που βλέπεις εσύ σε μένα, βλέπω κι εγώ στο νομοθετικό πλαίσιο. Μια αοριστολογία που σύμφωνα με τις πρακτικές εφαρμογές της, δεν με πείθει. Αν πείθει τους υπόλοιπους, εγώ δεν έχω πρόβλημα, εσύ γιατί έχεις;AlienWay έγραψε: 09 Οκτ 2021, 19:39
Ρε, Γαλη. Πραγματικά, ώρες-ώρες μου θυμίζεις τον stavmanr. Σου ζήτησα επανειλημμένα να μου εξηγήσεις με συγκεκριμένα παραδείγματα σε τι διαφωνείς με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, αν έχεις κάποια αλλαγή να προτείνεις για συγκεκριμένα θέματα κλπ.
Μέχρι στιγμής δεν έχεις αναφέρει ΤΙΠΟΤΑ συγκεκριμένο. Αοριστολογείς και -με όλο τον σεβασμό- παπαρολογείς. Αυτό αποτελεί ένδειξη ότι γνωρίζεις πως το συγκεκριμένο που θα πεις, δεν αντέχει στην αντεπιχειρηματολογία.
Εγώ, τις αντιρρήσεις μου τις έχω αναφέρει.![]()
Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν. 4285/2014: «1. Όποιος µε πρόθεση, δηµόσια, προφορικά ή δια του τύπου, µέσω του διαδικτύου ή µε οποιοδήποτε άλλο µέσο ή τρόπο, υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που µπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, µίσος ή βία κατά προσώπου ή οµάδας προσώπων, που προσδιορίζονται µε βάση τη φυλή, το χρώµα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισµό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δηµόσια τάξη ή ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωµατική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων, τιµωρείται µε φυλάκιση τριών (3) µηνών έως τριών (3) ετών και µε χρηµατική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων (5.000-20.000) ευρώ». Το άρθρο 2 προβλέπει ότι: «1. Όποιος µε πρόθεση, δηµόσια, προφορικά ή δια του τύπου, µέσω του διαδικτύου ή µε οποιοδήποτε άλλο µέσο ή τρόπο, επιδοκιµάζει, ευτελίζει ή κακόβουλα αρνείται την ύπαρξη ή τη σοβαρότητα εγκληµάτων γενοκτονιών, εγκληµάτων πολέµου, εγκληµάτων κατά της ανθρωπότητας, του Ολοκαυτώµατος και των εγκληµάτων του ναζισµού που έχουν αναγνωριστεί µε αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων ή της Βουλής των Ελλήνων και η συµπεριφορά αυτή στρέφεται κατά οµάδας προσώπων ή µέλους της που προσδιορίζεται µε βάση τη φυλή, το χρώµα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισµό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, όταν η συµπεριφορά αυτή εκδηλώνεται κατά τρόπο που µπορεί να υποκινήσει βία ή µίσος ή ενέχει απειλητικό ή υβριστικό χαρακτήρα κατά µίας τέτοιας οµάδας ή µέλους της, τιµωρείται µε τις ποινές της παραγράφου 1 του προηγούµενου άρθρου».
Για να το κάνω πιο σαφές, το κείμενο μονο του είναι μια χαρά. Αν κάνω όμως προβολή με την αντίδραση (τόσο της πολιτείας όσο και της κοινωνιας) στις παράνομες (βάσει του άρθρου) εκφορές του λόγου, μου φαίνεται ως κενό γράμμα.
Ειδικώς το τελευταίο διάστημα, έπαθα οβερντόουζ από τον λόγο τον σωστό, τον ευαίσθητο και τον μπεσαλίδικο
Και ακριβώς για αυτό, θεωρώ τις νομικές θεωρήσεις ως γραφειοκρατικά παρακλάδια του φεκ. Σιγά μην περίμενα από τα φεκ, διαμόρφωση της ηθικής μου αναφορικά με τον λόγο.