!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Κόκ(κ)ορας ή περί ορθογραφίας
-
Spiros252
- Διαχειριστής
- Phorum.gr user: Spiros252
Re: Κόκ(κ)ορας ή περί ορθογραφίας
Στο κείμενο του shrike το νόημα των «ότι» προκύπτει από τα συμφραζόμενα.
Στο παράδειγμα του Hellegennes δεν προκύπτει.
Στο παράδειγμα του Hellegennes δεν προκύπτει.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
- hellegennes
Για πες μερικές περιπτώσεις όπου η ψιλή και η δασεία παίζουν ρόλο, να γελάσουμε. Θα μας πεις πάλι πώς θα ξεχωρίσουμε τα διαφορετικού γένους όρος και όρος; Ή θα επαναλάβεις κάτι τραγελαφικά επιχειρήματα νεοπολυτονιστών που θα έτρωγαν ξύλο από τους παλιούς πολυτονιστές για την κάκιστη χρήση ελληνικών;LOUROS έγραψε: 26 Αύγ 2018, 01:32 Ναι ωραία ολα αυτά αλλα δεν εχεις εξηγήσει ακόμα πως στο κειμενο σου το οτι χωρίς κόμμα εχει κάποιο νόημα οταν το ακολουθεί ,μετα.
Και πως στο κείμενο του shrike το οτι χωρις κόμμα δεν είναι παράλογο απο τα συμφραζόμενα;
Και τι θα κάνουμε με όλες τις άλλες περιπτώσεις λέξεων χωρίς ψιλές και δασείες, και σε απομονωμένες προτάσεις, οπου αν δεν ξέρεις την πάτησες;
Αυτοί που συμμετέχουν στο νήμα οφείλουν να εξηγούν τις απόψεις τους και δεν με ενδιαφέρει στο ελάχιατο ποιοι είναι και τι αντιπροσωπεύουν επαγγελματικά. Εσυ πως την εχεις δει δλδ; Αλλού αυτά.
Με το πάσο σου.
Στο κείμενό μου τι να σου εξηγήσω, ρε μπάρμπα; Δεν είναι εμφανές πως το «ότι» χωρίς κόμμα σημαίνει σ' αυτήν την περίπτωση «πως»; Αν δεν μπορείς να το κατανοήσεις, αντικατάστησε το «ότι» με το «πως»:
-Κι αν βάλει εκείνα τα σκυλάδικα που μισείς;
-Δεν πειράζει. Θα κάνω κι εγώ πως γουστάρω, μετά.
Εδώ, αλλάζει νόημα και το «κάνω», που σημαίνει πλέον «προσποιούμαι», αλλά και το «μετά», που από χρονικό επίρρημα γίνεται πρόθεση* (που δηλώνει συνέπεια).
* Σημασία 4 στο ΛΚΝ και 2 στον Μπαμπινιώτη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Εστω και ένα παράδειγμα αρκεί απο το πολυτονικό, γιατί να βάλω άλλα, πως το θες δηλαδή; Θα σου βρω όσα θες όμως, νο πρόμπλεμ. Τα άλλα ειναι τραγελαφικά δικά σου.
Όσο για το άλλο....χαίρω πολύ οτι πως είναι στο έντεχνο κειμενάκι σου. Βλακεία διάλογος για να πουλάς μούρη στα φόρα, δεν μιλάει κανείς ετσι. Θα κάνω οτι γουστάρω μετά, αφότου φύγει το γκομενάκι;
Το μετά πως το προσδιορίζει κάποιος στο κείμενο σου απο τις 4+2 σημασίες, για πες;
Όσο για το άλλο....χαίρω πολύ οτι πως είναι στο έντεχνο κειμενάκι σου. Βλακεία διάλογος για να πουλάς μούρη στα φόρα, δεν μιλάει κανείς ετσι. Θα κάνω οτι γουστάρω μετά, αφότου φύγει το γκομενάκι;
We're on a mission from God 777
- hellegennes
Τα ελληνικά είναι η πρώτη σου γλώσσα; Αν όχι, δεν είναι κακό να ανοίγεις ένα λεξικό. Έδωσα και παραπομπή σε δύο λεξικά. Γενικά δεν είναι κακό να ανοίγεις λεξικό ακόμη και στην μητρική σου γλώσσα. Δεν θα σε φάει. Είπα ή δεν είπα ότι αν το «ότι» δεν πάρει κόμμα τότε το «μετά» γίνεται πρόθεση αντί επίρρημα που είναι στην εκδοχή με «ό,τι»; Στην περίπτωση που είναι επίρρημα, στον διάλογο, προσδιορίζει καταφανώς την προηγούμενη πρόταση, δηλαδή τι θα κάνει ο ομιλητής αφού ακούσουν μουσική.
Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Είσαι η μόνη φωνή αντίθεσης, γιατί απλά δεν θέλεις να αποδεχτείς ότι δεν έχεις δίκιο. Η άρνηση δεν δημιουργεί προϋποθέσεις για διάλογο και εσύ βρίσκεσαι σε άρνηση. Δεν έχω επιχειρήματα απέναντι στην άρνηση.
Τουλάχιστον διασκέδασέ μας με self-defeating παραδείγματα του πολυτονικού, καθότι δεν γίνεται ένα πράγμα που χρειάζεται διευκρίνιση να διευκρινίζεται με τρόπο που δεν είναι ορατός στον προφορικό λόγο.
Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Είσαι η μόνη φωνή αντίθεσης, γιατί απλά δεν θέλεις να αποδεχτείς ότι δεν έχεις δίκιο. Η άρνηση δεν δημιουργεί προϋποθέσεις για διάλογο και εσύ βρίσκεσαι σε άρνηση. Δεν έχω επιχειρήματα απέναντι στην άρνηση.
Τουλάχιστον διασκέδασέ μας με self-defeating παραδείγματα του πολυτονικού, καθότι δεν γίνεται ένα πράγμα που χρειάζεται διευκρίνιση να διευκρινίζεται με τρόπο που δεν είναι ορατός στον προφορικό λόγο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Κοιτα Helle, μαλον ο Louros ισως να ερχεται σε επαφη με παλια κειμενα πχ Βυζαντινα που τα εχουν μονοτονισει βασιζομενοι στην ασαφεια του νομου για το μονοτονικο και να εκνευριζετε. Ισως σε αυτη τη περιπτωση να εχει και δικιο στο θεμα των τονων, ισως να του εχουν πεσει τετοια κειμενα στα χερια και να τον μπερδεψαν.hellegennes έγραψε: 26 Αύγ 2018, 02:05
Για πες μερικές περιπτώσεις όπου η ψιλή και η δασεία παίζουν ρόλο, να γελάσουμε. Θα μας πεις πάλι πώς θα ξεχωρίσουμε τα διαφορετικού γένους όρος και όρος; Ή θα επαναλάβεις κάτι τραγελαφικά επιχειρήματα νεοπολυτονιστών που θα έτρωγαν ξύλο από τους παλιούς πολυτονιστές για την κάκιστη χρήση ελληνικών;
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
- hellegennes
Με ποιον τρόπο να τον μπέρδεψαν; Άσε δηλαδή που ο Λούρος λέει ευθέως ότι το πολυτονικό είναι απαραίτητο γενικά για διακρίσεις στον γραπτό λόγο, όχι σε ιστορικά κείμενα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Βινόσαυρος
Κατα την άποψη μου το κύριο ζήτημα είναι αν συντρέχουν ακόμα οι λόγοι που υπήρχαν όταν πρωτοεφαρμόστηκε εβραίως το πολυτονικό.
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Έχουν πάψει πάνω απο 2000 χρόνια να υφίστανται.Βινόσαυρος έγραψε: 27 Αύγ 2018, 01:56 Κατα την άποψη μου το κύριο ζήτημα είναι αν συντρέχουν ακόμα οι λόγοι που υπήρχαν όταν πρωτοεφαρμόστηκε εβραίως το πολυτονικό.
Δε ξέρω...μια υπόθεση έκανα.hellegennes έγραψε: 27 Αύγ 2018, 01:36 Με ποιον τρόπο να τον μπέρδεψαν; Άσε δηλαδή που ο Λούρος λέει ευθέως ότι το πολυτονικό είναι απαραίτητο γενικά για διακρίσεις στον γραπτό λόγο, όχι σε ιστορικά κείμενα.
Ο Χέλης εχει γράψει για περιόδους, τελείες, προτάσεις, μη ολοκληρωμένα κείμενα, επιρρήματα, προθέσεις, μητρική γλώσσα, ΛΚΝ, κτλ. Αλλά ενα απλό πράγμα δεν εχει εξηγήσει ακόμα..
Η πρώτη πρόταση που εβαλε ήταν:
"Θα κάνω κι εγώ οτι γουστάρω. τελεία και παύλα.
Που δεν είχε κανένα νόημα. Και έτσι του ζήτησα τα συμφραζόμενα...
Υστερα, αλλάζοντας την στίξη μας είπε πως..
"-Κι αν βάλει εκείνα τα σκυλάδικα που μισείς;
-Δεν πειράζει. Θα κάνω κι εγώ οτι γουστάρω, μετά.
-Έχεις σκοπό να το ρίξεις δηλαδή το γκομενάκι.
-Όχι, θα παίξουμε τις συμπεθέρες."
Το ,μετα είναι περιττό αν εννοεί οτι (άνευ). Δεν υπάρχει αμφιβολία τι εννοεί ο ποιητής, αφού παραδέχεται οτι θέλει να ρίξει το γκομενάκι. Θα προσποιηθεί οτι γουστάρει σκυλάδικα. Δεν χρειάζεται το ,μετά για να είναι κατανοητό το κείμενο...
Το έβαλε ο Χέλης στην πρόταση γιατι ετσι βολεύει τη θεωρία του. Αντε γεια δλδ. Αφού θέλει να ρίξει το γκομενάκι, τι να κάνει μετά με το ο,τι; Έλεος!!
Βρες μου ενα άτομο στον Ελληνικό κόσμο που θα έλεγε τέτοια παπαριά. Προφανώς δεν εννοεί - ο,τι γουστάρω. Είναι κατανοητό απο τα Συμφραζόμενα.
Τι δηλαδή να κάνει πως γουστάρει μετά; τρίχες. Είναι έντεχνο; ισως... αλλα για ξένους. Βέβαια δεν αποκλείεται το συγκεκριμένο μόρφωμα - αλλά ετσι υπάρχουν άπειρα πραδείγματα που δεν εξηγούνται με ή χωρίς κόμματα.
Λος πούλος λοιπόν με τις προσβολές νηπιαγωγιακού επιπέδου, για να μην πω χειρότερα και με μπανάρει ο Σπύρος.
Η πρώτη πρόταση που εβαλε ήταν:
"Θα κάνω κι εγώ οτι γουστάρω. τελεία και παύλα.
Που δεν είχε κανένα νόημα. Και έτσι του ζήτησα τα συμφραζόμενα...
Υστερα, αλλάζοντας την στίξη μας είπε πως..
"-Κι αν βάλει εκείνα τα σκυλάδικα που μισείς;
-Δεν πειράζει. Θα κάνω κι εγώ οτι γουστάρω, μετά.
-Έχεις σκοπό να το ρίξεις δηλαδή το γκομενάκι.
-Όχι, θα παίξουμε τις συμπεθέρες."
Το ,μετα είναι περιττό αν εννοεί οτι (άνευ). Δεν υπάρχει αμφιβολία τι εννοεί ο ποιητής, αφού παραδέχεται οτι θέλει να ρίξει το γκομενάκι. Θα προσποιηθεί οτι γουστάρει σκυλάδικα. Δεν χρειάζεται το ,μετά για να είναι κατανοητό το κείμενο...
Το έβαλε ο Χέλης στην πρόταση γιατι ετσι βολεύει τη θεωρία του. Αντε γεια δλδ. Αφού θέλει να ρίξει το γκομενάκι, τι να κάνει μετά με το ο,τι; Έλεος!!
Βρες μου ενα άτομο στον Ελληνικό κόσμο που θα έλεγε τέτοια παπαριά. Προφανώς δεν εννοεί - ο,τι γουστάρω. Είναι κατανοητό απο τα Συμφραζόμενα.
Τι δηλαδή να κάνει πως γουστάρει μετά; τρίχες. Είναι έντεχνο; ισως... αλλα για ξένους. Βέβαια δεν αποκλείεται το συγκεκριμένο μόρφωμα - αλλά ετσι υπάρχουν άπειρα πραδείγματα που δεν εξηγούνται με ή χωρίς κόμματα.
Λος πούλος λοιπόν με τις προσβολές νηπιαγωγιακού επιπέδου, για να μην πω χειρότερα και με μπανάρει ο Σπύρος.
- hellegennes
Τα αυτονόητα θα εξηγούμε πάλι, ρε φίλε; Δεν καταλαβαίνεις δηλαδή ότι η ίδια πρόταση μπορεί να ειπωθεί με «ό,τι» με την σημασία «μετά θα κάνω ό,τι θέλω μαζί της»; Αυτή είναι και η αρχική σημασία που είχα στο μυαλό μου, που βρίσκεις κατανοητό από τα συμφραζόμενα ότι είναι "ότι".
Μπορεί να είναι είτε το ένα είτε το άλλο και η σύνταξη είναι και ορθή και ρεαλιστική και στις δυο περιπτώσεις. Όσο κι αν το αρνηθείς, δεν αλλάζει η πραγματικότητα.
Μπορεί να είναι είτε το ένα είτε το άλλο και η σύνταξη είναι και ορθή και ρεαλιστική και στις δυο περιπτώσεις. Όσο κι αν το αρνηθείς, δεν αλλάζει η πραγματικότητα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Αν παρει πρέφα το γκομενακι οτι δεν γουστάρει σκυλάδικα, χλωμό.
άσε, κοίτα τι είδα τώρα
Συστήνεται να τοποθετεί ο οδηγός τρία (3) τρίγωνα όπως φαίνεται στην εικόνα και να χρησιμοποιεί κατά περίπτωση
χημικά φώτα ή αναλαμπών φακό.
Για το σκοπό αυτό υπάρχει στην αγορά το κιτ αυτοκινητόδρομου που συνήθως περιέχει
•3 τρίγωνα ασφαλείας με προδιαγραφές
•2 γιλέκα ασφαλείας
•2 χημικά φώτα διάρκειας 12 ωρών
•1 αναλαμπών φακό πολυεργαλείο
https://www.drivenews.gr/2018/07/04/
θα το δουλεύετε σκληρά το εξηνταράκι σας
-
Spiros252
- Διαχειριστής
- Phorum.gr user: Spiros252
Γιατί; Τί σε παραξενευει; Ο φακός είναι αρσενικό.
Η εννοείς άλλο;
Η εννοείς άλλο;
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Stephen Hawking
Stephen Hawking
Ένας αναλάμπων φακός (ονομαστική)Spiros252 έγραψε: 27 Αύγ 2018, 08:56 Γιατί; Τί σε παραξενευει; Ο φακός είναι αρσενικό.
Η εννοείς άλλο;
Ένα αναλάμποντα φακό (αιτιατική)
αναλαμπών με την καμμία
θα το δουλεύετε σκληρά το εξηνταράκι σας
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 6 Απαντήσεις
- 358 Προβολές