!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κάναμε εμβόλιο για να μην υποστούμε αυτές τις οριζόντιες μαλακίες είπαμε.

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Re: Κάναμε εμβόλιο για να μην υποστούμε αυτές τις οριζόντιες μαλακίες είπαμε.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

πατησιωτης έγραψε: 27 Αύγ 2021, 13:20
sys3x έγραψε: 27 Αύγ 2021, 13:13 Τώρα εσύ αν δεν θες να φοράς μάσκα πχ όταν βρίσκεσαι σε έναν κλειστό χώρο με άλλους ανθρώπους, εμβολιασμένους ή μη, στην ηλικία σου είναι άλλο καπέλο.
Δεν υπονοώ ότι το θέλεις αλλά ο διαχωρισμός που προωθείται στερείται νοήματος από ένα σημείο και μετά.
Δεν προωθείται αυτός ο διαχωρισμός.Άλλος προωθείται.Οι εμβολιασμένοι θα φοράνε μάσκες και σε κινηματογράφους,θέατρα κλπ.Οι ανεμβολίαστοι απλώς δεν θα μπαίνουν.
Αυτό λαίμαι ρε πατουλιλιλίνη, δεν έχει ιδιαίτερη λογική αυτό, τα υγειονομικά μέτρα πρέπει να ισχύουν το ίδιο για όλους με εξαίρεση τους ηλικιωμένους, όλους τους ηλικιωμένους.
Διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος να κρατάμε την λέξη δημοκρατία στο τέλος του ονόματος του πολιτεύματος μας. Ας την βγάλουμε.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall »

axilmar έγραψε: 27 Αύγ 2021, 12:14
Η ηλικιακή διαβάθμιση δεν είναι επιχείρημα. Έλεος δλδ. Προσπαθείς να σταματήσεις την εξάπλωση ενός ιού και την δημιουργία μεταλλάξεων, πρεπει να πάρεις μέτρα σε όλα τα ηλικιακά επίπεδα.
Για να δεις ποιος ειναι ο ψεκ, απο τη στιγμή που τα εμβολια πετυχαινουν ολο κι ολο αυτο όσον αφορά τη μετάδοση (κρούσματα)

Εικόνα

που σημαίνει πως στη πραξη ΔΕΝ προστατεύουν από την νόσηση, τότε η ηλικακή διαβάθμιση είναι ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ που υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει ! Κι οποιος δεν το δέχεται είναι κατι χειροτερο απο ψεκ, ειναι τυφλωμένος από εγωισμό.

Το πολύ σε 2 μήνες όλες οι κυβερνήσεις θα έχουν καταλάβει πως δεν έχει κανένα νόημα να κυνηγάς ανα 6μηνο με μια βελονα στο χέρι τις ηλικιες 0 - 120, παρά μόνο τις ηλικίες που πλειοψηφικα προκαλούν κατάρρευση στα συστήματα υγείας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 27 Αύγ 2021, 13:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

sys3x έγραψε: 27 Αύγ 2021, 13:26
sys3x έγραψε: 27 Αύγ 2021, 13:13 Τώρα εσύ αν δεν θες να φοράς μάσκα πχ όταν βρίσκεσαι σε έναν κλειστό χώρο με άλλους ανθρώπους, εμβολιασμένους ή μη, στην ηλικία σου είναι άλλο καπέλο.
Δεν υπονοώ ότι το θέλεις αλλά ο διαχωρισμός που προωθείται στερείται νοήματος από ένα σημείο και μετά.
Δεν προωθείται αυτός ο διαχωρισμός.Άλλος προωθείται.Οι εμβολιασμένοι θα φοράνε μάσκες και σε κινηματογράφους,θέατρα κλπ.Οι ανεμβολίαστοι απλώς δεν θα μπαίνουν.
Αυτό λαίμαι ρε πατουλιλιλίνη, δεν έχει ιδιαίτερη λογική αυτό, τα υγειονομικά μέτρα πρέπει να ισχύουν το ίδιο για όλους με εξαίρεση τους ηλικιωμένους, όλους τους ηλικιωμένους.
Διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος να κρατάμε την λέξη δημοκρατία στο τέλος του ονόματος του πολιτεύματος μας. Ας την βγάλουμε.

Να συμφωνήσω σε αυτό αλλά με μία προσθήκη που δεν θα αρέσει. :D Όποιος ανεμβολίαστος πάει σε νοσοκομείο με κορωνοιό θα χρεώνεται 50 ευρώ την ημέρα την απλή κλίνη και 100 ευρώ την ΜΕΘ και τα έσοδα θα πηγαίνουν σε έκτακτο πριμ των υγειονομικών.
Το κράτος χορηγεί δωρεάν υγεία εφ όσον ακολουθείς τις συμβουλές του.Από τη στιγμή που δεν τις ακολουθείς και απασχολείς υγειονομικό προσωπικό κάτι θα πληρώσεις.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

sys3x έγραψε: 27 Αύγ 2021, 12:00
Otto Weininger έγραψε: 27 Αύγ 2021, 11:22
sys3x έγραψε: 27 Αύγ 2021, 11:16

Θες να σου εξηγήσω κάτι το οποίο υποστηρίζεις εσύ και όχι εγώ. Ακόμη και να έλεγα κάτι λάθος πιστεύεις ότι στέκει αυτό που μου ζητάς ή είσαι απλά βλάκας;
Βρε παλιομαλακα ακόμα δεν έχεις καταλάβει πως και από που μεταδίδεται ο ιός και θες να μετεχεις σε συζήτηση επιδημιολογίας και ανοσολογικων απαντήσεων;
Ποιος λέει ότι δεν κατάλαβα;
:lol:
Εσύ;
Απλά βρίζοντας με;
:smt005:
Δεν έχεις χορτάσει πουτσοσκάμπιλα νουδουλικό αλλά δεν πειράζει, δεν θα μείνεις παραπονεμένο ούτε αυτήν την φορά.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν. Πες μας τι θεώρησες εσύ λάθος από αυτά που είπα, γίνε περισσότερο ρεζίλι μόνος σου ακυρώνοντας την χρήση μάσκας στην περίπτωση που ανέφερα προηγουμένως στον axilmar, από εκεί που τσίμπησες δηλαδή.
Από ποιον πουτσοσκαμπιλα; Από σένα που θεωρείς ότι ο ιός μεταφέρεται με σταγονίδια κυρίως από την μύτη;

Και από που προκύπτει ότι ακυρώνω την μάσκα;

Βλάκα άκου: η πολιτική έχει περιθώριο για αμπελοφιλοσοφιες οπότε καταλήγει κάποιος σαν εσένα να μας λέει για την καλή διαχείριση του Τσίπρα στο μνημόνιο, να πιστεύει ότι άφησε 37 δις κασέρι, ότι η δραχμή είναι καλή κλπ αλλά σε θέματα evidence based καλό θα είναι να σκας.

Αν θέλεις ακόμα να συνεχίσουμε πάνω σε αυτό την κουβέντα, πες μου

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
adon99

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από adon99 »

πατησιωτης έγραψε: 27 Αύγ 2021, 13:33
sys3x έγραψε: 27 Αύγ 2021, 13:26

Να συμφωνήσω σε αυτό αλλά με μία προσθήκη που δεν θα αρέσει. :D Όποιος ανεμβολίαστος πάει σε νοσοκομείο με κορωνοιό θα χρεώνεται 50 ευρώ την ημέρα την απλή κλίνη και 100 ευρώ την ΜΕΘ και τα έσοδα θα πηγαίνουν σε έκτακτο πριμ των υγειονομικών.
Το κράτος χορηγεί δωρεάν υγεία εφ όσον ακολουθείς τις συμβουλές του.Από τη στιγμή που δεν τις ακολουθείς και απασχολείς υγειονομικό προσωπικό κάτι θα πληρώσεις.
Οποιος εμβολιασμενος πηγαινει σε νοσοκομειο να αποζημιωνεται το κρατος(και ο ιδιος)απο τον κτηνιατρο για τα δις που πληρωσε για το κατασκευασμα του που υποτιθεται δεν θα τον εστελνε στο νοσοκομειο αν το εκανε
Άβαταρ μέλους
1451
Phorum.gr user: Nikos1451

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 1451 »

Επίσης να μην περιθάλπει καπνιστές, πότες κι υπέρβαρους.
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall »

1451 έγραψε: 27 Αύγ 2021, 13:45 Επίσης να μην περιθάλπει καπνιστές, πότες κι υπέρβαρους.
Μόλις απαγόρεψες σε οποιον μιλαει ελληνικα σκετο να εχει προσβαση στο συστημα υγειας
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

axilmar έγραψε: 27 Αύγ 2021, 12:07
hellegennes έγραψε: 27 Αύγ 2021, 00:54
axilmar έγραψε: 26 Αύγ 2021, 17:25

Ε εχεις παρει διαζυγιο με την λογικη...σορρυ, σε βαζω πλεον στους ψεκασμενους, δεν εχω λογο να σου απαντω.
Σε βάζω στους ψεκασμένους = επιμένεις να υποστηρίζεις μια ψευδή πρόταση κόντρα σε όλες τις μελέτες που έχω φέρει, καθώς και τις επίσημες απόψεις του CDC και του ECDC.

Εσύ είσαι ο ψεκασμένος, φίλε. Υποστηρίζεις κάτι τελείως αντιεπιστημονικό, γιατί «αυτό λέει η λογική». Στα παπάρια μας τι λέει «η λογική». Μας ενδιαφέρει τι λέει η επιστήμη. Και η επιστήμη λέει ότι ο εμβολιασμένος που θα κολλήσει μεταδίδει το ίδιο με τον εμβολιασμένο και περισσότερο.
Ντροπή σου να βγαζεις τέτοια αυθαίρετα συμπεράσματα. Πουθενά και καμμία επιστημονική έρευνα δεν το υποστηρίζει αυτό. Πουθενά δεν υπάρχουν δεδομένα για κάτι τέτοιο. Οποία στοιχεία έχεις φέρει δείχνουν το ακριβώς αντίθετο.

Και εσύ παίρνεις το κομμάτι από τα.δεδομενα που σου αρέσει, το γενικευεις και βγάζεις συμπέρασμα...

Τουλάχιστον το δικό μου συμπέρασμα, βάση της λογικής, είναι εντελώς σύμφωνο με τα δεδομένα των ερευνών, που εσύ έφερες!!!
Ούτε καν. Όλες οι μελέτες και όλες οι δηλώσεις όλων των οργανισμών λένε αυτό ακριβώς που γράφω με μεγάλα γράμματα.

Απλά δεν σ' αρέσει και εμμένεις σε ένα ψέμα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

sys3x έγραψε: 27 Αύγ 2021, 12:15
foscilis έγραψε: 27 Αύγ 2021, 12:05
sys3x έγραψε: 27 Αύγ 2021, 02:56

Ο ιός αυτός μεταφέρεται κυρίως μέσω των σταγονιδιών στον αέρα και η κυρία είσοδος του στο σώμα είναι η μύτη.
Κάποιος που έχει κάνει εμβόλιο λοιπόν δεν αποκτά κάποια μαγική ιδιότητα να μην κάθεται στην μύτη του ο ιός ούτε με έναν επίσης μαγικό τρόπο να μην τον μεταδίδει απλά αναπνέοντας, μιλώντας με ένα φτάρνισμα κτλ σε έναν άλλον.
Όσον αφορά αυτήν την συγκεκριμένη μηχανική διαδικασία ακριβώς τα ίδια ισχύουν και για έναν που δεν έχει κάνει εμβόλιο.
Έργκο, αν υπάρχει ανάμεσα σε εσάς του δύο ένας "ψεκασμένος" αυτός είσαι ψεκάθαρα εσύ μαν.
Αυτά που γράφεις μου δείχνουν ότι όχι απλά δεν έχεις καταλάβει καθόλου πώς δουλεύουν οι ιοί, όχι απλά δεν έχεις προσέξει τι ακριβώς είπαν για τη φάση με τη μύτη, αλλά επιπλέον η λανθασμένη αντίληψη που έχεις σχηματίσει για όλα αυτά τα πράγματα φαίνεται να διέπεται από πλήρη άγνοια της αρχής διατήρησης της ύλης!
Γίνε πιο συγκεκριμένος αν θέλεις ως προς το παράδειγμα που έφερα και κατά προέκταση στην συνέχεια θα βρούμε και τα υπόλοιπα.
Οι ιοί σαν βιολογικά συστήματα δεν κάνουν τίποτα αν δε βρεθούν σε κύτταρο-ξενιστή. Μόλις βρεθεί εκεί ο ιός και εφόσον καταφέρει να το διαπεράσει (μια διαδικασία που είναι καθαρά χημική, δεν έχει την πολυπλοκότητα και την πρόθεση που έχει π.χ. ένα ζώο που σκάβει μια τρύπα ή ακόμα και μια αμοιβάδα που καταπίνει έναν μικρότερο οργανισμό), μπαίνει μέσα και χρησιμοποιεί τα συστήματα του κυττάρου για να εκτελέσει τις δικές του λειτουργίες, βασικά να παράξει αντίγραφα. Μόλις το κύτταρο καταστραφεί τελείως, τα αντίγραφα ξεχύνονται στο άμεσο περιβάλλον, δηλαδή στα διπλανά κύτταρα και ο κύκλος επαναλαμβάνεται. Και πάλι δεν υπάρχει κάποια "πρόθεση", μη φανταστείς ιούς να ταξιδέυουν όπως ένα σμήνος από ακρίδες. Αυτό που έγινε ήταν ότι είχες ένα κύτταρο που έσκασε σαν καρπούζι και σκορπίσανε σωματίδια ιών τα οποία πάνε όπου τα βγάλει το κύμα.

Το σημαντικό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι ο ιός αν δε βρεθεί να εφάπτεται σε (ή να έχει διαπεράσει) ένα κύτταρο ξενιστή, δεν κάνει απολύτως τίποτα. Είναι ένα νεκρό, ή μάλλον παγωμένο πράγμα. Crucially, δεν αντιγράφεται.

Αν μπει ιός στη μύτη μου (καβάλα σε σταγονίδιο από την εκπνοή κάποιου άλλου) αυτό δεν κάνει τη μύτη μου αυτομάτως μεταδοτική. Το μόνο που έχει γίνει είναι ότι πάνω στη μύτη μου έχω ένα σταγονίδιο με σωματίδια ιού. Δύο πιθανότητες ανοίγονται: ή στην επόμενη εκπνοή αυτό το σταγονίδιο θα φύγει πριν ο ιός προλάβει να κάνει κάτι, ή ο ιός θα καταφέρει να διεισδύσει στα ενδότερα (είτε θα καταφέρει να διεισδύσει σε ένα κύτταρο του εσωτερικού της μύτης, είτε το σταγονίδιο θα ρουφηχτεί πιο μέσα και θα επαναληφθεί η ίδια ιστορία). Στην πρώτη περίπτωση δε μπορούμε να πούμε ότι εξαπλώνω τον ιό γιατί κυριολεκτικά ένα σταγονίδιο που ήταν στο σημείο Α το πήγα στο σημείο Β που είναι δυο μέτρα πιο κει. Πιο σωστό είναι να λέμε ότι ο ιός παρέμεινε στάσιμος και εγώ "πέρασα από μέσα του". Αυτό ανεξάρτητα αν είμαι εμβολιασμένος ή όχι.

Επίσης υπάρχει και το ενδεχόμενο (αρκετά πιθανό μάλιστα) κομματάκι του σταγονιδιού να το εκπνεύσω και ένα άλλο μικρό κομματάκι να πάει πιο μέσα. Αν γίνει αυτό μείωσα το ιικό φορτίο που κυκλοφορεί στην άμεση περιοχή (πριν ήταν ένα σταγονίδιο με 1000 σωματίδια και τώρα είναι ένα μικρότερο σταγονίδιο με 500 σωματίδια π.χ.).

Σε κάθε περίπτωση, αν μπει ιός στη μύτη μου δεν ξεκινώ να "εκπέμπω" άπειρο ιό στους γύρω αλλά αντιθέτως πολύ γρήγορα εκπέμπω μηδέν.

Για να ξεκινήσω να μεταδίδω πρέπει να συμβεί κάτι πολύ διαφορετικό. Πρέπει ο ιός να καταφέρει να προσβάλλει αρκετά κύτταρα (συνήθως πιο μέσα στο αναπνευστικό αλλά πιθανόν και στο ίδιο το εσωτερικό της μύτης) ώστε να αναπαραχθεί και να υπάρξουν οι "εκρήξεις" σωματιδίων που αναφέραμε. Δε μπορείς να παράξεις τις μεγάλες ποσότητες σωματιδίων που χρειάζονται για να μεταδόσεις αν δεν καταστραφούν κύτταρα και άρα αν δεν υπάρξει επιτυχημένη μόλυνση. Αρχή διατήρησης της ύλης.

Και εδώ έγκειται η διαφορά εμβολιασμένου (ή κάποιου που το έχει περάσει) από ανεμβολίαστο. Το ανοσοποιητικό το πρώτου είναι primed να αντιδρά πάρα πολύ γρήγορα στην παρουσία του ιού και άρα να τον εμποδίζει να μολύνει τόσο πολλά κύτταρα όσα σε έναν ανεμβολίαστο. Γι' αυτό αρρωσταίνεις λιγότερο βαριά, δεν σου δίνει σουπερμαντολίνη στα κύτταρα, απλώς εμποδίζει τον ιό να καταστρέψει τόσο πολλά και κατ' επέκταση να παράξει αντίγραφά του. Το ιικό φορτίο στη μύτη δεν είναι ο ιός που μπήκε, αλλά μαζικά αντίγραφά του, αποτέλεσμα επιτυχημένης (και γενικευμένης) προσβολής των κυττάρων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, τις πιθανότητες τις οποίας μειώνει δραματικά το να είσαι εμβολιασμένος.

Άμα είχες προσέξει λεπτομερώς τι ανακοίνωσε ο Φάουτσι, δεν είπε "το ιικό φορτίο στη μύτη των εμβολιασμένων είναι ίδιο με τους ανεμβολίαστους" αλλά "το ιικό φορτίο στη μύτη των εμβολιασμένων ΠΟΥ Ο ΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΣΠΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ (breakthrough infections)" (όχι όλων). Επίσης αντιδιέστειλε την εικόνα αυτή η οποία παρουσιάζεται με τη μετάλλαξη Δέλτα στην εικόνα που παρουσιαζόταν με τη μετάλλαξη Άλφα, όπου το ιικό φορτίο στη μύτη των εμβολιασμένων, ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΙΟΣ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΟΛΥΝΕΙ, ήταν πρακτικά μηδέν. Που σημαίνει ότι αυτό λες πως ήταν αδύνατο να συμβαίνει (προσβεβλημένος από τον ιό, ακόμα και θετικός στο τεστ αλλά χωρίς μολυσματική μύτη), όντως συνέβαινε σε ποσοστό σχεδόν 100% με τη μετάλλαξη Δέλτα και απλά συμβαίνει σε μικρότερο ποσοστό με τη Δέλτα.

Με δυο λόγια μια χαρά γίνεται ένας εμβολιασμένος να μην έχει τον ίδιο ιό στη μύτη και είναι αυτό που συμβαίνει στην ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των περιπτώσεων. Περαιτέρω, το ότι η Δέλτα τυχαίνει να προκαλεί σε ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ των περιπτώσεων σοβαρό ιικό φορτίο στη μύτη (χωρίς άλλα συμπτώματα) δε σημαίνει ότι κάνει το ίδιο με το ιικό φορτίο π.χ. στους βρόγχους ή και στα ίδια τα πνευμόνια. Ή μήπως νομίζεις ότι είναι πρόβλημα για να κολλήσεις μόνο τα σταγονίδια που εκπνέει ο άλλος από τη μύτη και δεν είναι πρόβλημα τα σταγονίδια που εκπνέει άμα βήχει σαν δίχρονο μωρό που κάπνισε οχτώ πακέτα τσιγάρα την ημέρα για έξι μήνες; Ούτε βέβαια σημαίνει ότι όλα αυτά συμβαίνουν για την ίδια διάρκεια. Αφού μετά την έβδομη μέρα το ιικό φορτίο πέφτει στους εμβολιασμένους ενώ στους ανεμβολίαστους παραμένει υψηλό σχεδόν άλλο τόσο, οποιαδήποτε τυχαία στιγμή εγώ που είμαι εμβολιασμένος έχω τις ΜΙΣΕΣ πιθανότητες η μύτη μου να σκορπάει Δέλτα (εν αγνοία μου/χωρίς συμπτώματα) από έναν ανεμβολίαστο, απλώς και μόνο από αυτό το πράγμα, ακόμα κι αν όλα τα άλλα ήταν ίδια που δεν είναι.

Ο Δρ Φάουτσι ανέφερε την παρατήρηση ότι η Δέλτα ΕΦΟΣΟΝ μολύνει ΜΠΟΡΕΙ να προκαλέσει σοβαρό ιικό φορτίο στη μύτη που είναι ΕΝΑΣ από τους γνωστούς τρόπους μετάδοσης, προκειμένου να εξηγήσει γιατί είναι καλή ιδέα να φοράνε μάσκα και οι εμβολιασμένοι μέχρι να εμβολιαστεί αρκετό ποσοστό ώστε η αρρώστια να μην είναι σοβαρό πρόβλημα. ΚΑΠΟΙΟΙ εμβολιασμένοι μεταδίδουν ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΒΑΘΜΟ. Από πουθενά δεν προέκυψε ούτε προκύπτει ότι αυτός ο βαθμός είναι ΙΔΙΟΣ ή και ΣΥΓΚΡΙΣΙΜΟΣ με του ανεμβολίαστου.
Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Phorum.gr user: Σπυρος1
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος »

axilmar έγραψε: 27 Αύγ 2021, 12:13 Από πού βγάζεις ότι η πιθανότητα παρενεργειών των εμβολίων είναι 100;
Δεν είπα για πιθανότητα παρενεργειών αλλά για πιθανότητα πιθανών παρενεργιών. Η πιθανότητα πιθανών παρενεργιών αν δεν κάνεις το εμβόλιο είναι 0% ενώ αν το κάνεις είναι 100%.
[/α]
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Γαληνός έγραψε: 27 Αύγ 2021, 12:49 Συνοψίζω σε όσους βγούν ΘΕΤΙΚΟΙ μεταξύ των γκρουπ:
1. Ίδιο φορτίο
2. μετά τις 6 ημέρες, πέφτει πολύ το φορτίο στους εμβολιασμένους σε σχέση με ανεμβολίαστους
3. μεγαλύτερη μολυσματικότητα εχει το ιικό φορτίο των ανεμβολίαστων
Ναι, αλλά τα 2 και 3 είναι μικρής σημασίας. Το 2 γιατί μετά τις 6 μέρες δεν παίζει ουσιώδη ρόλο. Και η μεταδοτικότητα τείνει στο 0 και η πιθανότητα να βρίσκεται ο θετικός έξω και να τριγυρίζει. Το 3 γιατί η διαφορά είναι μικρή. Και αυτή η διαφορά εκμηδενίζεται από τις μαλακίες διαχωρισμού για τα μέτρα εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
1451
Phorum.gr user: Nikos1451

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 1451 »

Μα γιατί, αφού η υγεία είναι δωρεάν (δεν είναι, πληρώνεις ασφαλιστικές εισφορές) μόνο όταν κάνεις αυτό που σου λένε!
Άβαταρ μέλους
sys3x

Otto Weininger έγραψε: 27 Αύγ 2021, 13:33
sys3x έγραψε: 27 Αύγ 2021, 12:00
Otto Weininger έγραψε: 27 Αύγ 2021, 11:22

Βρε παλιομαλακα ακόμα δεν έχεις καταλάβει πως και από που μεταδίδεται ο ιός και θες να μετεχεις σε συζήτηση επιδημιολογίας και ανοσολογικων απαντήσεων;
Ποιος λέει ότι δεν κατάλαβα;
Εσύ;
Απλά βρίζοντας με;
:smt005:
Δεν έχεις χορτάσει πουτσοσκάμπιλα νουδουλικό αλλά δεν πειράζει, δεν θα μείνεις παραπονεμένο ούτε αυτήν την φορά.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν. Πες μας τι θεώρησες εσύ λάθος από αυτά που είπα, γίνε περισσότερο ρεζίλι μόνος σου ακυρώνοντας την χρήση μάσκας στην περίπτωση που ανέφερα προηγουμένως στον axilmar, από εκεί που τσίμπησες δηλαδή.
Από ποιον πουτσοσκαμπιλα; Από σένα που θεωρείς ότι ο ιός μεταφέρεται με σταγονίδια κυρίως από την μύτη;

Και από που προκύπτει ότι ακυρώνω την μάσκα;

Βλάκα άκου: η πολιτική έχει περιθώριο για αμπελοφιλοσοφιες οπότε καταλήγει κάποιος σαν εσένα να μας λέει για την καλή διαχείριση του Τσίπρα στο μνημόνιο, να πιστεύει ότι άφησε 37 δις κασέρι, ότι η δραχμή είναι καλή κλπ αλλά σε θέματα evidence based καλό θα είναι να σκας.

Αν θέλεις ακόμα να συνεχίσουμε πάνω σε αυτό την κουβέντα, πες μου
Από εμένα ναι, δεν χορταίνεις πουτσοσκάμπιλα, είναι προφανές.
Όταν απωλείεις μόνο σου και με δική σου παραδοχή την πολιτική σου κρίση στηρίζοντας άκριτα έναν κομματικό σχηματισμό αυτό κάνεις, απλά είσαι τόσο χαζός όσο χρειάζεται για να μην το καταλάβεις ούτε και να σε προσβάλλει ο απολύτως τεκμηριωμένος χαρακτηρισμός του κομματόσκυλου. Τι να κάνουμε τώρα δηλαδή.
:003:
Ας συνεχίσουμε την πολιτισμένη μας συζήτηση λοιπόν, έφερες αντίρρηση στην απάντηση μου στο άξιλμαρ, ακόμη μόνο βρισιές και κωλοβλεψίματα διαβάζω από εσένα τίποτε απολύτως επί της ουσίας.
Δεν μου προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη βέβαια αλλά να, μιά που τα λέμε.

.
Άβαταρ μέλους
sys3x

foscilis έγραψε: 27 Αύγ 2021, 13:59

Αυτά που γράφεις μου δείχνουν ότι όχι απλά δεν έχεις καταλάβει καθόλου πώς δουλεύουν οι ιοί, όχι απλά δεν έχεις προσέξει τι ακριβώς είπαν για τη φάση με τη μύτη, αλλά επιπλέον η λανθασμένη αντίληψη που έχεις σχηματίσει για όλα αυτά τα πράγματα φαίνεται να διέπεται από πλήρη άγνοια της αρχής διατήρησης της ύλης!
Γίνε πιο συγκεκριμένος αν θέλεις ως προς το παράδειγμα που έφερα και κατά προέκταση στην συνέχεια θα βρούμε και τα υπόλοιπα.
Οι ιοί σαν βιολογικά συστήματα δεν κάνουν τίποτα αν δε βρεθούν σε κύτταρο-ξενιστή. Μόλις βρεθεί εκεί ο ιός και εφόσον καταφέρει να το διαπεράσει (μια διαδικασία που είναι καθαρά χημική, δεν έχει την πολυπλοκότητα και την πρόθεση που έχει π.χ. ένα ζώο που σκάβει μια τρύπα ή ακόμα και μια αμοιβάδα που καταπίνει έναν μικρότερο οργανισμό), μπαίνει μέσα και χρησιμοποιεί τα συστήματα του κυττάρου για να εκτελέσει τις δικές του λειτουργίες, βασικά να παράξει αντίγραφα. Μόλις το κύτταρο καταστραφεί τελείως, τα αντίγραφα ξεχύνονται στο άμεσο περιβάλλον, δηλαδή στα διπλανά κύτταρα και ο κύκλος επαναλαμβάνεται. Και πάλι δεν υπάρχει κάποια "πρόθεση", μη φανταστείς ιούς να ταξιδέυουν όπως ένα σμήνος από ακρίδες. Αυτό που έγινε ήταν ότι είχες ένα κύτταρο που έσκασε σαν καρπούζι και σκορπίσανε σωματίδια ιών τα οποία πάνε όπου τα βγάλει το κύμα.

Το σημαντικό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι ο ιός αν δε βρεθεί να εφάπτεται σε (ή να έχει διαπεράσει) ένα κύτταρο ξενιστή, δεν κάνει απολύτως τίποτα. Είναι ένα νεκρό, ή μάλλον παγωμένο πράγμα. Crucially, δεν αντιγράφεται.

Αν μπει ιός στη μύτη μου (καβάλα σε σταγονίδιο από την εκπνοή κάποιου άλλου) αυτό δεν κάνει τη μύτη μου αυτομάτως μεταδοτική. Το μόνο που έχει γίνει είναι ότι πάνω στη μύτη μου έχω ένα σταγονίδιο με σωματίδια ιού. Δύο πιθανότητες ανοίγονται: ή στην επόμενη εκπνοή αυτό το σταγονίδιο θα φύγει πριν ο ιός προλάβει να κάνει κάτι, ή ο ιός θα καταφέρει να διεισδύσει στα ενδότερα (είτε θα καταφέρει να διεισδύσει σε ένα κύτταρο του εσωτερικού της μύτης, είτε το σταγονίδιο θα ρουφηχτεί πιο μέσα και θα επαναληφθεί η ίδια ιστορία). Στην πρώτη περίπτωση δε μπορούμε να πούμε ότι εξαπλώνω τον ιό γιατί κυριολεκτικά ένα σταγονίδιο που ήταν στο σημείο Α το πήγα στο σημείο Β που είναι δυο μέτρα πιο κει. Πιο σωστό είναι να λέμε ότι ο ιός παρέμεινε στάσιμος και εγώ "πέρασα από μέσα του". Αυτό ανεξάρτητα αν είμαι εμβολιασμένος ή όχι.

Επίσης υπάρχει και το ενδεχόμενο (αρκετά πιθανό μάλιστα) κομματάκι του σταγονιδιού να το εκπνεύσω και ένα άλλο μικρό κομματάκι να πάει πιο μέσα. Αν γίνει αυτό μείωσα το ιικό φορτίο που κυκλοφορεί στην άμεση περιοχή (πριν ήταν ένα σταγονίδιο με 1000 σωματίδια και τώρα είναι ένα μικρότερο σταγονίδιο με 500 σωματίδια π.χ.).

Σε κάθε περίπτωση, αν μπει ιός στη μύτη μου δεν ξεκινώ να "εκπέμπω" άπειρο ιό στους γύρω αλλά αντιθέτως πολύ γρήγορα εκπέμπω μηδέν.

Για να ξεκινήσω να μεταδίδω πρέπει να συμβεί κάτι πολύ διαφορετικό. Πρέπει ο ιός να καταφέρει να προσβάλλει αρκετά κύτταρα (συνήθως πιο μέσα στο αναπνευστικό αλλά πιθανόν και στο ίδιο το εσωτερικό της μύτης) ώστε να αναπαραχθεί και να υπάρξουν οι "εκρήξεις" σωματιδίων που αναφέραμε. Δε μπορείς να παράξεις τις μεγάλες ποσότητες σωματιδίων που χρειάζονται για να μεταδόσεις αν δεν καταστραφούν κύτταρα και άρα αν δεν υπάρξει επιτυχημένη μόλυνση. Αρχή διατήρησης της ύλης.

Και εδώ έγκειται η διαφορά εμβολιασμένου (ή κάποιου που το έχει περάσει) από ανεμβολίαστο. Το ανοσοποιητικό το πρώτου είναι primed να αντιδρά πάρα πολύ γρήγορα στην παρουσία του ιού και άρα να τον εμποδίζει να μολύνει τόσο πολλά κύτταρα όσα σε έναν ανεμβολίαστο. Γι' αυτό αρρωσταίνεις λιγότερο βαριά, δεν σου δίνει σουπερμαντολίνη στα κύτταρα, απλώς εμποδίζει τον ιό να καταστρέψει τόσο πολλά και κατ' επέκταση να παράξει αντίγραφά του. Το ιικό φορτίο στη μύτη δεν είναι ο ιός που μπήκε, αλλά μαζικά αντίγραφά του, αποτέλεσμα επιτυχημένης (και γενικευμένης) προσβολής των κυττάρων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, τις πιθανότητες τις οποίας μειώνει δραματικά το να είσαι εμβολιασμένος.

Άμα είχες προσέξει λεπτομερώς τι ανακοίνωσε ο Φάουτσι, δεν είπε "το ιικό φορτίο στη μύτη των εμβολιασμένων είναι ίδιο με τους ανεμβολίαστους" αλλά "το ιικό φορτίο στη μύτη των εμβολιασμένων ΠΟΥ Ο ΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΣΠΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ (breakthrough infections)" (όχι όλων). Επίσης αντιδιέστειλε την εικόνα αυτή η οποία παρουσιάζεται με τη μετάλλαξη Δέλτα στην εικόνα που παρουσιαζόταν με τη μετάλλαξη Άλφα, όπου το ιικό φορτίο στη μύτη των εμβολιασμένων, ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΙΟΣ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΟΛΥΝΕΙ, ήταν πρακτικά μηδέν. Που σημαίνει ότι αυτό λες πως ήταν αδύνατο να συμβαίνει (προσβεβλημένος από τον ιό, ακόμα και θετικός στο τεστ αλλά χωρίς μολυσματική μύτη), όντως συνέβαινε σε ποσοστό σχεδόν 100% με τη μετάλλαξη Δέλτα και απλά συμβαίνει σε μικρότερο ποσοστό με τη Δέλτα.

Με δυο λόγια μια χαρά γίνεται ένας εμβολιασμένος να μην έχει τον ίδιο ιό στη μύτη και είναι αυτό που συμβαίνει στην ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των περιπτώσεων. Περαιτέρω, το ότι η Δέλτα τυχαίνει να προκαλεί σε ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ των περιπτώσεων σοβαρό ιικό φορτίο στη μύτη (χωρίς άλλα συμπτώματα) δε σημαίνει ότι κάνει το ίδιο με το ιικό φορτίο π.χ. στους βρόγχους ή και στα ίδια τα πνευμόνια. Ή μήπως νομίζεις ότι είναι πρόβλημα για να κολλήσεις μόνο τα σταγονίδια που εκπνέει ο άλλος από τη μύτη και δεν είναι πρόβλημα τα σταγονίδια που εκπνέει άμα βήχει σαν δίχρονο μωρό που κάπνισε οχτώ πακέτα τσιγάρα την ημέρα για έξι μήνες; Ούτε βέβαια σημαίνει ότι όλα αυτά συμβαίνουν για την ίδια διάρκεια. Αφού μετά την έβδομη μέρα το ιικό φορτίο πέφτει στους εμβολιασμένους ενώ στους ανεμβολίαστους παραμένει υψηλό σχεδόν άλλο τόσο, οποιαδήποτε τυχαία στιγμή εγώ που είμαι εμβολιασμένος έχω τις ΜΙΣΕΣ πιθανότητες η μύτη μου να σκορπάει Δέλτα (εν αγνοία μου/χωρίς συμπτώματα) από έναν ανεμβολίαστο, απλώς και μόνο από αυτό το πράγμα, ακόμα κι αν όλα τα άλλα ήταν ίδια που δεν είναι.

Ο Δρ Φάουτσι ανέφερε την παρατήρηση ότι η Δέλτα ΕΦΟΣΟΝ μολύνει ΜΠΟΡΕΙ να προκαλέσει σοβαρό ιικό φορτίο στη μύτη που είναι ΕΝΑΣ από τους γνωστούς τρόπους μετάδοσης, προκειμένου να εξηγήσει γιατί είναι καλή ιδέα να φοράνε μάσκα και οι εμβολιασμένοι μέχρι να εμβολιαστεί αρκετό ποσοστό ώστε η αρρώστια να μην είναι σοβαρό πρόβλημα. ΚΑΠΟΙΟΙ εμβολιασμένοι μεταδίδουν ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΒΑΘΜΟ. Από πουθενά δεν προέκυψε ούτε προκύπτει ότι αυτός ο βαθμός είναι ΙΔΙΟΣ ή και ΣΥΓΚΡΙΣΙΜΟΣ με του ανεμβολίαστου.
Και τι από όλα αυτά που γράφεις αναιρεί και δεν επιβεβαιώνει μάλιστα αυτό που έγραψα εγώ αρχικά στον άξιλμαρ;

.
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

foscilis έγραψε: 27 Αύγ 2021, 13:59

Kαλά όλα αυτά αλλά το πρόβλημα δεν είναι το ποσοστό του ιικού φορτίου που έχει ο εμβολιασμένος που μπορεί να είναι και μικρότερο από αυτό του ανεμβολίαστου. Το θέμα είναι οτι ο εμβολιασμένος μεταδίδει και όταν με ευθύνη της κυβέρνησης δεν κάνει πια τεστ και γενικά πέρασε στον κόσμο μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας λόγω των εμβολίων (στο γραφείο μου το 90% των εμβολιασμένων που έρχονται μου κάνουν την εξής ερώτηση. Είμαι εμβολιασμένος να φορέσω μάσκα?) ο εμβολιασμένος λόγω αλλαγής της συμπεριφοράς του και λόγω αύξησης των κοινωνικών επαφών μπορεί πιο εύκολα να γίνει super spreader από έναν ανεμβολίαστο. Ξέρω περιπτώσεις που ανεμβολίαστοι κόλλησαν από τους εμβολιασμένους και σε μια περίπτωση που γνωρίζω ο ανεμβολίαστος πατέρας κόλλησε από τον εμβολιασμένο γιο του και πέθανε. Οσο λοιπόν δεν έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί σε ποσοστό τουλάχιστον 70 με 80% ήταν τραγικό λάθος από υγειονομικής πλευράς η όλη συζήτηση για προνόμια σε εμβολιασμένους και μέτρα μόνο σε ανεμβολίαστους. Αλλά όλα αυτά έγιναν για πολιτικοοικονομικούς λόγους και το καταλαβαίνει και ο πιο χαζός. Πάντως εγώ βλέπω από τον περίγυρο μου πολλά παραδείγματα και εμβολιασμένων που νόσησαν οι περισσότεροι ελαφρά βέβαια αλλά και καναδυο που πήγαν και στο νοσοκομείο.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”