nowhere έγραψε: 12 Αύγ 2021, 10:37
δλδ ένα αυτοκίνητο από την παραγωγή του μέχρι να σαπισει μολύνει λιγότερο από 2-3 βόδια που θα φάει μαξ κάποιος στο ίδιο διάστημα?δεν νομίζω
Ναι αλλά τα βόδια κλάνουν μεθάνιο και μολύνουν. Πρέπει να μειωθούν τα κοπάδια βοοειδών και κατά συνέπεια θα τρώμε λιγότερο μοσχαράκι.
Αυτή είναι η βασική ιδέα... Νομίζω δλδ.
Απο το στόμα το βγάζουν το περισσότερο όχι από τον πάτο τους.
Και κλάνουν και ρευονται.
Κάπου είχα διαβάσει ότι στην Αυστραλία ήθελαν να διασταυρωσουν (η κάτι τέτοιο) αγελάδες με καγκουρό επειδή τα καγκουρό δεν κλανουν/ρευονται και διοχετευουν τα αέρια με φιλικό τρόπο στο περιβάλλον η κάτι αντίστοιχο για να μπορέσουν να παράξουν αγελάδες που δε ρευονται/κλάνουν μεθάνιο.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Green Dragon έγραψε: 12 Αύγ 2021, 11:06
Να μπει περιορισμός στις γεννήσεις για να μειωθεί σταδιακά ο πληθυσμός.
Το έχω προτείνει πολλές φορές σαν λύση για την Ελλάδα, χαίρομαι που άτομα του πατριωτικού χώρου αρχίζουν να συμφωνούν.
Φυσικά αφορά τους φίλους σου στις τριτοκοσμικές χώρες όπου η ανθρώπινη ζωή δεν έχει αξία και το να γεννήσεις 10 παιδιά που δεν θα μπορείς να θρέψεις και τα μισά θα πεθάνουν στον δρόμο θεωρείται φυσιολογικό.
ST48410 έγραψε: 12 Αύγ 2021, 12:56
Γιατί έχει τόσο μεγάλη σημασία η γνώμη της συγκεκριμένης; Κάθε τόσο την αναφέρετε εδώ κι εκεί; Έχει κάποιες ιδιαίτερες επιστημονικές γνώσεις ή κύρος;
Γιατί είναι λαγός και σε λίγο ξεκινάνε οι ομοβροντίες ΜΜΕ τρομοκρατίας που θα επιβάλλουν το νέο μενού
Κι εμείς που έχουμε χαμηλό σίδηρο τι θα κάνουμε; Θα ζούμε με χάπια συνέχεια;
Όχι τίποτα άλλο, αλλά όσοι έχω ακούσει που το έχουν κάνει, ειδικά γυναίκες, δεν είδαν προκοπή.
Φακές με ρύζι έχουν πολύ σίδηρο λέει. Δεν είμαι και ειδικός στις διατροφές αλλά είμαι σίγουρος πως υπάρχουν εναλλακτικές. Και στο κάτω κάτω όταν υπάρχει θέμα υγείας αλλάζει το πράγμα.
Δεν κάνει την ίδια δουλειά με τον σίδηρο που παίρνεις από το μοσχάρι.
Ο σίδηρος της φακής είναι μη απορροφήσιμος από τον άνθρωπο, άρα άχρηστος. Απορροφήσμος σίδηρος λαχανικών σε ικανή ποσότητα υπάρχει στο σπανάκι και το μαρούλι.
axilmar έγραψε: 12 Αύγ 2021, 13:18
Η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων τρώνε κρέας 1-2 φορές την εβδομάδα.
Τι να κόψουμε λοιπόν; Να τρώμε 1 φορά κρέας τον μήνα;
Η υπερβολή έχει και τα όρια της.
Το σαλάμι που βάζεις στο τόστ, ο κιμάς που βάζεις στα μακαρόνια, τα σουβλάκια ή τα μπέργκερς που τρώς το βράδυ και το πεπερόνι που έχει η πίτσα είναι κρέας. Είσαι σίγουρος οτι τρώς 1 ή 2 φορές την εβδομάδα;
Ο axilmar έχει δίκιο, τόσο τρώω και εγώ. Το πεπερόνι της πίτσας που είναι 6 λεπτά φετάκια δεν είναι ούτε το 1/20 της μερίδας. Σημασία δεν έχει πόσες φορές αλλά η ποσότητα.
Ναι αλλά τα βόδια κλάνουν μεθάνιο και μολύνουν. Πρέπει να μειωθούν τα κοπάδια βοοειδών και κατά συνέπεια θα τρώμε λιγότερο μοσχαράκι.
Αυτή είναι η βασική ιδέα... Νομίζω δλδ.
Απο το στόμα το βγάζουν το περισσότερο όχι από τον πάτο τους.
Και κλάνουν και ρευονται.
Κάπου είχα διαβάσει ότι στην Αυστραλία ήθελαν να διασταυρωσουν (η κάτι τέτοιο) αγελάδες με καγκουρό επειδή τα καγκουρό δεν κλανουν/ρευονται και διοχετευουν τα αέρια με φιλικό τρόπο στο περιβάλλον η κάτι αντίστοιχο για να μπορέσουν να παράξουν αγελάδες που δε ρευονται/κλάνουν μεθάνιο.
Πάντως το πρόβλημα δεν έγκειται μόνον εις τα κλανίδια και τα ρεψίματα των μόσχων, χρειάζονται επιπλέον τεράστιες ποσότητες ύδατος, καλλιεργήσιμης γης και δημητριακών για να συντηρηθεί η εκτροφή τους.
Καλό είναι να μειωθεί η κατανάλωση μοσχαρίσιου κρέατος, έτσι κι αλλιώς τα γουρουνάκια (και οι σαλάτες) είναι πολύ πιο νόστιμα.
Είναι τα ίδια άτομα που ανά καιρούς διαδίδουν διάφορους μύθους για να δαιμονοποιήσουν το κρέας πχ ότι το ζάχαρο δεν προκαλείται από τους υδατάνθρακες (δηλαδή από την ζάχαρη), αλλά από το κρέας, και άρα πρέπει να το απαγορεύσουμε δια ροπάλου. Από ψέμα σε ψέμα πάνε. Τώρα έχουν βρει το παραμύθι ότι τα κρέατα προκαλούν κατά κύριο λόγο την κλιματική αλλαγή. Παραπληροφόρηση.
Όσο για τις εκπομπές άνθρακα, μειώνονται εδώ και αρκετά χρόνια στις περισσότερες χώρες της λεγόμενης δύσης. Αλλά τι να το κάνεις όταν πολλές χώρες της Ασίας και της Αφρικής αυξάνουν τις δικές τους εκπομπές ρύπων κατακόρυφα? Κάθε χρόνο η Κίνα μόνο ανοίγει δεκάδες εργοστάσια καύσης γαιάνθρακα. Γι' αυτό δεν λένε τίποτα οι vegans γιατί τους χαλάει το αφήγημα.