Πράγματι έχουν κάποιες αδυναμίες τα ποσοστά, δείχνουν βέβαια την οικονομική ισχύ μιας γενιάς. Αλλά και η καθαρή αγοραστική δύναμη δεν πιστεύω ότι έχει βελτιωθεί. Αν είχε δεν θα άκουγαν "συμβουλές" οι νέες γενιές να βρούν άλλους 5 συγκάτοικους ώστε να μη μένουν με γονείς και να κόψουν τον εσπρέσσο.talaipwros έγραψε: 10 Αύγ 2021, 12:10π.χ εδω, το γραφημα ξεχναει να υπολογισει 2 πραγματα
1ον, το οτι οι 30ρηδες του 1980ηταν 30ρηδες οταν το προσδοκιμο ηταν 70 ενω οι 30δες του 2020 ειναι 30ρηδες με το προσδοκιμο στα 85. Δηλαδη αποτελουν πολυ μικροτερο μερος του πληθυσμου. Οι 30ρηδες του 50 ηταν η διαμεση ηλικια, τωρα διαμεση ηλικια ειναι τα 45. Λογικο να εχει μεγαλυτερο εισοδημα σαν ΠΟΣΟΣΤΟ ο τοτε 30ρης
2ον. μεγαλυτερο ποσοστο ειχαν σε παρα πολυ μικροτερη πιτα. Προτιμω το 20% του εκατομμυριου απο το 30% του χιλιαρικου
Ειναι αστειο να λεμε οτι ο σημερινος 20ρης περναει χειροτερα απο αυτον που ηταν 20 το 1960.
Διαολε μερικες φορες ζηλευω τα παιδια μου για τις ευκαιριες και τις ευκολιες που εχουν και που εγω ουτε στον υπνο μου
Οι ευκαιρίες που έχουν είναι να αγωνιστούν στην αρένα ώστε αν πάρουν το πιο χοτ πτυχίο, αν συνεχίσουν να επιμορφωνονται, αν κυνηγήσουν ευκαιρίες σε όλο τον κόσμο, αν βγουν νικητές τέλος πάντων, να έχουν τα ίδια αποτελέσματα που παλιότερα είχε οποιοσδήποτε με 2 πόδια και απολυτήριο λυκείου.
Αν είναι δική μου μόνο άποψη αυτή καλώς, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε χρειάζεται να πείσεις ένα περίεργο. Αλλά δεν νομίζω ότι είναι, όλοι το βλέπουν ότι οι αγελάδες γίνονται ισχνότερες.