!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Άνδρες προς γυναίκες απολογούμενοι

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: Άνδρες προς γυναίκες απολογούμενοι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

stella έγραψε: 19 Ιούλ 2021, 16:06

Έχω τρου στόρυ στη Λευκάδα από σκατόβλαχο μπάτσο που βρωμάει ακριβώς όπως τα λέει ο Ρούμπος.

Ο τύπος μιλάμε για τον άχρηστο. Κάπου ήταν σε κάποια υπηρεσία και εργαζόταν πρωινά. Ερχόταν σπίτι κατά τις 2, έτρωγε, έπινε, ξεραινόταν για κάνα δίωρο, ξυπνούσε και άραζε στο πλατύσκαλο όπως όλοι στη γειτονιά. Όταν σηκωνόταν ήθελε τον καφέ έτοιμο για να καπνίσει. Αν δεν του άρεσε η φραπεδιά, την πετούσε στον απέναντι τοίχο και έμπαινε μέσα να χτυπήσει τη γυναίκα του. ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ. Οι γείτονες όλοι το έβλεπαν, δεν έλεγαν κουβέντα. Μια φορά τον έβρισα (παίζει να μην πήγαινα σχολείο καν και τον είπα μαλάκα που σπάει και φωνάζει) και πήγε να με χτυπήσει. Μόνο εκεί λίγο ευαισθητοποιήθηκαν οι καραγκιόζηδες οι γείτονες, αλλά και πάλι δεν έγινε τίποτα.

Βέβαια η γιαγιά μου μου είχε πει ότι είχαν κάνει καταγγελία αλλά όντας μπάτσος προφανώς δεν υπήρχε κάποιος αντίκτυπος. Η γυναίκα δε μιλούσε καν, τα υπέμενε όλα παθητικά. Ήταν καθαρίστρια, έπλενε σκάλες παντού στην περιοχή και έκανε και αγγαροδουλειές και μεγάλωνε 3 αγόρια με φτωχικά μέσα. Θυμάμαι ακόμη ότι τα έκανε μπάνιο στην αυλή, την είχε προσαρμόσει κατάλληλα να μη φαίνονται και ζέσταινε νερό σε κατσαρόλες. Γμσ τα. Κι ο άλλος ο άχρηστος εκείιιιιι...ή μάλλον εκεί, στο καφενείο, για ψάρεμα.

Μεγαλώνοντας τα παιδιά τους τον πήραν πρέφα ευτυχώς. Αν και μεγάλωσαν σε ένα τόσο τοξικό περιβάλλον, από νωρίς κατάλαβαν ότι έπρεπε να αλλάξει κάτι. Μικρότερα απλά έκλαιγαν και φώναζαν, αλλά ο ΑΝΔΡΑΣ χαμπάρι. Στα 14 του ο μεγάλος (που ήδη δούλευε σα σερβιτόρος, λάντζα, ΠΑΝΤΟΥ) τον άρπαξε και του γύρισε το χέρι και του είπε ότι θα τον ψάχνουν αν το ξανακάνει στη μάνα τους. Ε μόνο αυτό χρειάστηκε, ξέρω ότι αυτός ο σκατόμπατσος δεν ξαναάπλωσε χέρι πάνω της και μάλιστα όταν αρρώστησε εκείνη (ΣΚΠ) την γιατροπόρεψε κιόλας.

Η ζωή που πέρασαν αυτά τα παιδιά και αυτή η μάνα δεν περιγράφεται, για να υπάρχει ένα αρχίδι και μόνο να το παίζει άνδρας (ενώ δεν ξέρει καν τι σημαίνει η λέξη). Αυτό νομίζω είναι ένα άρτιο παράδειγμα εν δυνάμει γυναικοκτονίας. Και έχει να κάνει με το φύλο, την ένδειξη ισχύος και της τοξικής αντρίλας του παλιού κακού καιρού.

Ε δε νομίζω να είναι η εξαίρεση της κοινωνίας αυτό το σίχαμα.
και τι ειναι, ο κανονας;

ειχε πολλους τετοιους η γειτονια;
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

I know just what you re sayin έγραψε: 20 Ιούλ 2021, 08:19 :smt005:

προτού σώσεις τον κόσμο από την Πατριαρχία, σώσε τον άφραγκο κοσμάκη από την μεταφορά της μπροστά μούχλας να κάνει παρέα με την υπόλοιπη στα πίσω τοιχώματα- ανεμιστήρα και λεκανάκι
Άσχετος.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 19 Ιούλ 2021, 16:21

λυπάμαι που σας χαλάω το αφήγημα self hating βλάκες, αλλά δεν πρόκειται να νιώσω ενοχές για πράγματα που δεν έχω κάνει, ούτε έχω συμβάλει για να γίνουν
έχετε χοντρό πρόβλημα όσοι νιώθετε ενοχές επειδή κάποια κατακάθια κάνουν ό,τι κάνουν και εσείς ταυτίζεστε μαζί τους επειδή ανήκετε στο ίδιο φύλο, να το κοιτάξετε
:+1: :goodpost: :bravo:

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

AlienWay έγραψε: 19 Ιούλ 2021, 17:58

Ευτύχισα να γαλουχηθώ σε περιβάλλοντα γεμάτα δυναμικές και ανεξάρτητες γυναίκες, οι οποίες είχαν πάντα τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.
αυτο παντως, ισοτητα δεν το λες. ουτε υγειες περιβαλλον.

αλλα να βλεπουμε οτι οσο υπαρχουν καθικια αντρες, αλλο τοσο υπαρχουν και γυναικες.

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Εμένα η μία γιαγιά μου ήτο τσαούσα και η άλλη ήτο ανεμοστρόβιλος.

Δύσκολα έκανε άνθρωπος μαζί τους αλλά η αγάπη που όλα τα υπερνικά, βοήθησε και στις δύο περιπτώσεις.

Οι παππούδες μου σε καμία περίπτωση δεν ήταν κακοί άνθρωποι. Ούτε και οι παππούδες του άντρα μου.

Έχω ακούσει όμως περιπτώσεις ανδρών που ήταν για το ανάθεμα. Κάποιοι τιμωρήθηκαν με τρόπο που δεν φαντάζεστε και άλλοι όχι.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Naida έγραψε: 19 Ιούλ 2021, 19:21 Τη σκατιλα της πατριαρχίας έγραψε. Δεν είναι όλοι οι άντρες ακόλουθοι της πατριαρχίας. Για αυτούς που είναι υποστηρικτές της λέει να γίνουν από άντρες να γίνουν άνθρωποι.
οχι, δεν το εγραψε αυτο. εγραψε για ολους τους αντρες.

η λεξη "αντρας" δεν σημαινει "υποστηρικτης της πατριαρχιας"

συγκεκριμμενα, η πατριαρχια εκανε μεγαλο κακο στους ανδρες, οταν υπηρχε, γιαυτο και αποφασισαν να την εξαφανισουν. και το εκαναν, δεν υπαρχει πια.

Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under »

AlienWay έγραψε: 20 Ιούλ 2021, 00:51
Blackdog έγραψε: 20 Ιούλ 2021, 00:44
AlienWay έγραψε: 20 Ιούλ 2021, 00:34 Οι άντρες μετά την καταντίνα, θυμίζουν ξεκούρδιστα ρολόγια. Με το μυαλό τους θολό (σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και λειψό) επιδίδονται στην κουλτούρα της γυναικοκτονίας, σπρώχνοντας στα βράχια τις γυναίκες μας.
Πηρε το ματι μου και αυτο

«56χρονος δολοφονείται από τη σύντροφό του. Ηράκλειο 7/19
Άντρας δολοφονείται από τη 42χρονη σύντροφο του. Αθήνα 5/20
Στον ύπνο του δολοφονούν μητέρα κ κόρη 49χρονο. Θεσσαλονίκη 6/ 20
54χρονη δολοφονεί με τηγάνι τον 89χρονο πρώην πεθερό της. Θεσσαλονίκη 7/20

Όχι στη “μητριαρχία”» έγραψε η πολιτεύτρια της Νέας Δημοκρατίας, Αφροδίτη Λατινοπούλου στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter.
https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/ ... itriarchia

Οκ γαμησε την αυτην. Αν αληθευουν αυτα ομως (θα το δουμε) συν την αλλη χθες που μαχαιρωσε τον τυπο στο κτελ, αναρωτιεμαι μηπως πρεπει να διευρυνουμε την κουβεντα
Αυτά είναι τέσσερις μόνο υποθέσεις μέσα σε τρία χρόνια. Δε λέει τίποτα.

Η καραντίνα φαίνεται να έπαιξε ρόλο καταλυτικό.
Οι τρεις ειναι μεσα σε τρεις μηνες.Οπως φετος εχουμε δυο υποθεσεις με θυματα γυναικες μεσα σε δυο μηνες.
Φετος ομως μας πρηζετε τον τσοκο με τις παπαργιες περι γυναικοκτονιας ενω περυσι δεν σας επιασαν οι ευαισθησιες σας.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Ασέβαστος έγραψε: 20 Ιούλ 2021, 09:28
Naida έγραψε: 19 Ιούλ 2021, 19:21 Τη σκατιλα της πατριαρχίας έγραψε. Δεν είναι όλοι οι άντρες ακόλουθοι της πατριαρχίας. Για αυτούς που είναι υποστηρικτές της λέει να γίνουν από άντρες να γίνουν άνθρωποι.
οχι, δεν το εγραψε αυτο. εγραψε για ολους τους αντρες.

η λεξη "αντρας" δεν σημαινει "υποστηρικτης της πατριαρχιας"

συγκεκριμμενα, η πατριαρχια εκανε μεγαλο κακο στους ανδρες, οταν υπηρχε, γιαυτο και αποφασισαν να την εξαφανισουν. και το εκαναν, δεν υπαρχει πια.
Μα ξεκαθαρίζει από την αρχή ότι αναφέρεται στην Πατριαρχία. Το γράφει. Στην 1η σειρά.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ »

MelidonisM έγραψε: 19 Ιούλ 2021, 12:39
Έστειλε αυτό το κείμενο στην Irini Georgi ο Dimitris Chalkos. Έχουν γραφτεί τόσα ποστ που λένε ας έβγαινε κάποιος να πει ότι ναι, υπήρξα θύτης κι εγώ. Να λοιπόν. Θεωρώ ότι αυτό το κείμενο είναι πολύ πιο σημαντικό από ό,τι έχω να πω πλέον για το θέμα εγώ.
«Είμαι σήμερα σχεδόν 46 χρόνων, για να ξέρετε δηλαδή σε ποια γενιά ανήκω. Όπως οι περισσότεροι συνομήλικοί μου, δεν είχα διδαχθεί τίποτε σχετικά με το σεξ, το άλλο φύλο, το ποιες συμπεριφορές είναι παραβιαστικές, ούτε στο σπίτι, ούτε στο σχολείο.
Θυμάμαι τον εαυτό μου έκτη δημοτικού, όντας εντελώς παιδί ακόμα, να κυνηγάει συμμαθήτριες στο διάλειμμα και να τις χουφτώνει. Το κάναν κι άλλοι και ήταν "αστείο."
Θυμάμαι που κάναμε ντου στις κοριτσίστικες τουαλέτες. Κι αυτό αστείο.
Θυμάμαι λίγο αργότερα, στα 13, που κάποιοι συμμαθητές μου κι εγώ μαζί μπαίναμε στα λεωφορεία και αγγίζαμε με τρόπο, δήθεν κατά λάθος, γυναικεία σώματα.
Θυμάμαι την ίδια εποχή που όταν βλέπαμε μια κοπέλα με μίνι, κάθε φορά μας έπεφτε ένα νόμισμα και σκύβαμε να το μαζέψουμε. Θυμάμαι που το ίδιο κάναμε και με μια καθηγήτρια που φορούσε κάπως κοντές φούστες και που είχαμε γράψει για αυτήν χυδαία στιχάκια που τραγουδούσαμε στα διαλείμματα και κάποια στιγμή, με πρωτοβουλία κάποιου που είχε επιρροή σ’ όλη την τάξη, αγόρια και κορίτσια αρχίσαμε να μαζεύουμε υπογραφές να φύγει διότι "ντυνόταν άσεμνα". Δεν φτάνει που την παίρναμε μάτι, το παίζαμε και στυλοβάτες της ηθικής.
Θυμάμαι που λίγο αργότερα στα 15, και δεν ήμουν ο μόνος, όταν μου άρεσε κάποια, την ακολουθούσα για αρκετή ώρα είτε για να τη χαζεύω, είτε με τη σκέψη ότι μπορεί να έβρισκα το θάρρος να της μιλήσω.
Θυμάμαι που στα 16 άρχισα εγώ και κάποιοι άλλοι να επισκεπτόμαστε οίκους ανοχής, για μπουρδελοτσαρκα όπως λέγαμε, και κάποιοι να πηγαίνουμε με εργαζόμενες κοπέλες χωρίς καν να αναρωτηθούμε μέχρι τότε σε τί συνθήκες δούλευαν τα κορίτσια αυτά, μετανάστριες από ανατολικές χώρες, έμαθα αργότερα ότι το ενενήντα τοις εκατό δούλευαν καταναγκαστικά, έπαιρναν κάποιες μέχρι και 100 πελάτες τη βάρδια, έβγαζαν εκατομμύρια και τις πληρώνανε με πέντε ευρώ και δύο πιτόγυρα.
Εντωμεταξύ, από τα δεκαοχτώ μου είχα αρχίσει να έχω σχέσεις και εμπειρίες και με άλλες κοπέλες, που ας πούμε τους άρεσα. Το σεξ τότε συχνά δεν ήταν εύκολο: λέγανε όχι οι περισσότερες όταν πλησίαζες σ' αυτό, κι ήτανε υποτίθεται μέρος του παιχνιδιού για να μην φανούνε εύκολες. Το λέγανε, δεν το πολυλάμβανες υπόψη και τελικά ενέδιδαν κι όλα καλά.
Μου ‘τυχε όμως και μια φορά που όταν προχώρησα, κατάλαβα ότι αυτό το όχι που είπε εκείνο το κορίτσι πραγματικά το εννοούσε, οπότε, κι ας μην το ήθελα, την είχα στην πραγματικότητα βιάσει.
Την ίδια εποχή, γνωστοί μου, καλά παιδιά κι άξια παλληκάρια, ποτίζανε με αλκοόλ κοπέλες στα ραντεβού, θυμάμαι ιστορία που κάποια πήγε σπίτι της με γνωστό, την πήρε ο ύπνος, έπεσε αναίσθητη ουσιαστικά, κι αυτός έκανε τη δουλειά του κι έφυγε κλείνοντας την πόρτα ενώ αυτή ακόμα ήταν σε λήθαργο. Θυμάμαι άλλον που μαζί με άλλους τέσσερις κάνανε σεξ [βίασαν] ο ένας μετά τον άλλον σε ημι-αναίσθητη Αγγλίδα.
Δεν χρειάζεται να πω καν ότι ντρέπομαι για όσα έκανα εκείνη την εποχή, όσα αναφέρω παραπάνω, που δεν είναι και λίγα.
Σας βεβαιώνω ότι ήμουνα πολύ ευαίσθητο άτομο, όπως είμαι και σήμερα, μεγαλωμένος ως καλό παιδί, με τρόπους, με λογοτεχνία, καλά ιδανικά και το μόνο που μ' ενδιέφερε τότε ήταν η αγάπη. Φερόμουν σκατένια όμως γιατί δεν είχα ιδέα από συμπεριφορά απέναντι στο άλλο φύλο, κι όχι μόνο κανείς δεν με έμαθε να κάνω κάτι καλύτερο αλλά και η κοινωνία ενθάρρυνε τέτοιες συμπεριφορές. Μέχρι να συνειδητοποιήσω, να καταλάβω, χρειάστηκε χρόνος.
Την ίδια εποχή, επειδή ήμουν ένα παιδάκι που μικρόδειχνε, με πολύ ντελικάτα χαρακτηριστικά, είχα δεχθεί ο ίδιος παρά πολλές σεξουαλικές παρενοχλήσεις από άντρες, μέχρι και μια απόπειρα βιασμού.
Δεν ψάχνω δικαιολογίες αλλά μεγαλώσαμε σ' ένα αρρωστημένο πατριαρχικό περιβάλλον και τουλάχιστον μέχρι και τη γενιά τη δική μου, πιστεύω βαθύτατα πως αν δεν ισχύει το "όλοι οι άντρες", ισχύει το "σχεδόν όλοι οι άντρες". Η διαφορά είναι ότι στην πορεία κάποιοι λίγοι, όπως εγώ, κατάλαβαν και άλλαξαν. Οι περισσότεροι όμως συνέχισαν, δεν είχαν τα εφόδια και την ενσυναίσθηση να κατανοήσουν, ούτε θέλαν να εγκαταλείψουν τα προνόμιά τους. Ακόμα κι όταν είχανε 100 τοις 100 συναινετικές σχέσεις, κατέληξαν άθλιοι εραστές, σύντροφοι, σύζυγοι, και τελικά άθλιοι γονείς.
Όταν ακούω ότι το #metoo υπερβάλλει, απλά γελάω.
Θέλω να προλάβω να ζήσω σ' έναν κόσμο που θα ‘χει θάψει βαθιά στο παρελθόν εποχές σαν αυτή που μεγάλωσα, σπαρακτικά κακοποιητικές για τις γυναίκες, σπαρακτικά όχι τόσο για την οξύτητα του δράματος, αλλά για το αντίθετο: όλα γίνονταν με σχετικά λίγο δράμα, όλη η κακοποίηση ήταν τόσο κανονικοποιημένη, που γινότανε σιωπηλά και αθόρυβα, συνήθως χωρίς μισό ουρλιαχτό, χωρίς μισή κραυγή.»
https://www.facebook.com/QueerCorfu/pos ... 3960705058

.

Θυμάμαι.....λέει ο μαλάκας.....οτι όταν μου άρεσε κάποια.....την ακολουθούσα είτε για να τη χαζεύω.....

είτε με τη σκέψη οτι μπορεί να έβρισκα το θάρρος να της μιλήσω.....

Πάνε να απαγορεύσουν καί τό κοίταγμα τών Γυναικών τώρα ;;; ... :smt017

Καί το να πλησιάσεις Γυναίκα να της μιλήσεις ;;; ... :p2:

Εσύ τα επικροτείς φτούνα φτού Μελιδώνιε ;;;

Είσαι καλά παιδάκι μου ;;; ... :p2:

Μήπως τοιουτίζεις ;;; ... :p2:

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

gassim έγραψε: 19 Ιούλ 2021, 20:31

Οχι βέβαια, η κοινωνία απο μόνη της δεν έδωσε τίποτα σε κανέναν.
Οι γυναίκες απο μόνες τους διεκδίκησαν την θέση τους και φτάσαμε σήμερα να θεωρούμε αυτονόητο οτι η γυναίκα σε μια οικογένεια θα εργάζεται, θα ψηφίζει και θα ορίζει την ζωή της όπως το επιθυμεί.
Κατά τα άλλα ναι, το οτι σε χώρες που υπάρχει καθολική στράτευση για τους άνδρες δεν υπάρχει και για τις γυναίκες καθώς και το γεγονός οτι τα παιδιά παίρνουν το επώνυμο του άνδρα αποτελούν και τα δυο κατάλοιπο των πατριαρχικών κοινωνιών.
δεν θα το ελεγα. σε μια αληθινα πατριαρχικη κοινωνια, οι γυναικες δεν θα μπορουσαν να διεκδικησουν τιποτα. οπως δεν μπορουν οι γυναικες στις μουσουλμανικες χωρες.

αυτο που εγινε ειναι οτι οι αντρες καταλαβαν οτι ειναι μαλακια να σκοτονωνται για να τρεφουν χαραμοφαισες*, και θα ηταν καλυτερο και για τους ιδιους να δωσουν ελευθεριες στις γυναικες. και το εκαναν.

αλλα τωρα πηραν θαρος ορισμενες γυναικες, και νομιζουν οτι θα ξεπερασουμε την ισοροπια της ισοτητας, και θα αποκτησουν προνομια.μενει να δουμε αν θα το καταφερουν.

*μεχρι καποια ιστορικη στιγμη, η δουλεια στο σπιτι, τα παιδια, η/και τα χωραφια που εκαναν οι γυναικες ηταν ισοτιμη με την αντρικη. αλλα με την αστικοποιηση και την τεχνολογια κατεληξαν να το ξυνουν ολημερις, και αυτη η αδικια πυροδοτησε το ξεκινημα της ισοτητας.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 20 Ιούλ 2021, 07:57 Και κανένας δεν έχει περιγράψει ακόμη το αντίθετο σύστημα από αυτό της Πατριαρχίας
Αντίθετο από την πατριαρχία είναι ή .. Μητριαρχία;
Και τι νοοτροπίες ή συμπεριφορες εχει ένα τέτοιο αντίθετο σύστημα;
Μητριαρχία είχε η Σπάρτη.

Δεν ήταν και τόσο υποτιμητικό σύστημα για τους άντρες, έτσι δεν είναι; :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

gassim έγραψε: 19 Ιούλ 2021, 21:05
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 19 Ιούλ 2021, 21:03
gassim έγραψε: 19 Ιούλ 2021, 21:01

Δηλαδή βρήκες οτι οι άνδρες σκοτώνουν γυναίκες 3 φορές πιο συχνά απ ότι οι γυναίκες σκοτώνουν άνδρες και το φέρνεις σαν στοιχείο για το οτι δεν υπάρχουν γυναικοκτονίες;
όχι σου λέει ότι υπάρχει ικανό ποσοστό γεγονότων που δικαιολογεί την καθιέρωση του όρου ανδροκτονία (που σαν όροι είναι γελοίοι αμφότεροι, αλλά για να πάμε με τη λογική σας..)
και που οφείλεται αυτή η τεράστια διαφορά στο πλήθος των περιστατικών;
στο οτι ο μεσος αντρας ειναι 80 κιλα, η μεση γυναικα 60.

προφανως και τα 2 φυλα εχουν την ιδια προθεση να σκοτωσουν, αλλα ενα απο αυτα μπορει να το κανει πιο ευκολα.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Ασέβαστος έγραψε: 20 Ιούλ 2021, 09:59
gassim έγραψε: 19 Ιούλ 2021, 21:05
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 19 Ιούλ 2021, 21:03

όχι σου λέει ότι υπάρχει ικανό ποσοστό γεγονότων που δικαιολογεί την καθιέρωση του όρου ανδροκτονία (που σαν όροι είναι γελοίοι αμφότεροι, αλλά για να πάμε με τη λογική σας..)
και που οφείλεται αυτή η τεράστια διαφορά στο πλήθος των περιστατικών;
στο οτι ο μεσος αντρας ειναι 80 κιλα, η μεση γυναικα 60.

προφανως και τα 2 φυλα εχουν την ιδια προθεση να σκοτωσουν, αλλα ενα απο αυτα μπορει να το κανει πιο ευκολα.
:smt005:

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

hellegennes έγραψε: 19 Ιούλ 2021, 21:13
MelidonisM έγραψε: 19 Ιούλ 2021, 20:28 Ούτε και εμένα, σε γενικές γραμμές, αλλά δεν παρατηρούσες την περιρρέουσα
ατμόσφαιρα στις αντροπαρέες, στα καφενεία, στα γήπεδα, στις αλάνες, στα σχολεία;;
Η μόνη περιρρέουσα ατμόσφαιρα που έζησα ήταν κάποιοι άντρες να μιλάνε για τις γυναίκες σαν να είναι αντικείμενα, κάποιες γυναίκες να μιλάνε για τους άντρες σαν να είναι αντικείμενα, άντρες να αναφέρονται σε γυναίκες με μειωτικούς χαρακτηρισμούς τύπου «μπάζο, φακλάνα, πουτανάκι, θεούσα», γυναίκες να αναφέρονται σε άντρες με μειωτικούς χαρακτηρισμούς τύπου «σπυριάρης, τόφαλος, φλώρος, βρομιάρης, βλάχος».

Κάποιοι άντρες να λένε «όλες οι γυναίκες είναι πουτάνες», κάποιες γυναίκες να λένε «όλοι οι άντρες είναι γουρούνια».
σωστα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Ασέβαστος έγραψε: 20 Ιούλ 2021, 09:53
gassim έγραψε: 19 Ιούλ 2021, 20:31

Οχι βέβαια, η κοινωνία απο μόνη της δεν έδωσε τίποτα σε κανέναν.
Οι γυναίκες απο μόνες τους διεκδίκησαν την θέση τους και φτάσαμε σήμερα να θεωρούμε αυτονόητο οτι η γυναίκα σε μια οικογένεια θα εργάζεται, θα ψηφίζει και θα ορίζει την ζωή της όπως το επιθυμεί.
Κατά τα άλλα ναι, το οτι σε χώρες που υπάρχει καθολική στράτευση για τους άνδρες δεν υπάρχει και για τις γυναίκες καθώς και το γεγονός οτι τα παιδιά παίρνουν το επώνυμο του άνδρα αποτελούν και τα δυο κατάλοιπο των πατριαρχικών κοινωνιών.
δεν θα το ελεγα. σε μια αληθινα πατριαρχικη κοινωνια, οι γυναικες δεν θα μπορουσαν να διεκδικησουν τιποτα. οπως δεν μπορουν οι γυναικες στις μουσουλμανικες χωρες.

αυτο που εγινε ειναι οτι οι αντρες καταλαβαν οτι ειναι μαλακια να σκοτονωνται για να τρεφουν χαραμοφαισες*, και θα ηταν καλυτερο και για τους ιδιους να δωσουν ελευθεριες στις γυναικες. και το εκαναν.

αλλα τωρα πηραν θαρος ορισμενες γυναικες, και νομιζουν οτι θα ξεπερασουμε την ισοροπια της ισοτητας, και θα αποκτησουν προνομια.μενει να δουμε αν θα το καταφερουν.

*μεχρι καποια ιστορικη στιγμη, η δουλεια στο σπιτι, τα παιδια, η/και τα χωραφια που εκαναν οι γυναικες ηταν ισοτιμη με την αντρικη. αλλα με την αστικοποιηση και την τεχνολογια κατεληξαν να το ξυνουν ολημερις, και αυτη η αδικια πυροδοτησε το ξεκινημα της ισοτητας.
Ε, εδώ που τα λέμε στο παρελθόν ούτε οι γιοί μπορούσαν να πάνε κόντρα στη θέληση του πατέρα.

Και αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα. Ότι κάπου έχουμε μπλέξει τον πατριάρχη της οικογένειας που αποφάσιζε για τη ζωή ΟΛΩΝ των παιδιών του, με τη σεξιστική συμπεριφορά απέναντι στις γυναίκες. Δεν είναι ακριβώς έτσι.

Θύματα της συγκεκριμένης πατριαρχίας ήταν και οι άντρες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”