!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Θνησιμότητα γρίπης στους κάτω των 40

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Thor
Phorum.gr user: Thor

Re: Θνησιμότητα γρίπης στους κάτω των 40

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Thor »

hellegennes έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 18:05
Thor έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 16:32 Για πες πως προστατευεσαι στο κλειστο χωρο που δουλευεις χωρις να φοραει κανεις μασκα;
Εννοω και συ και οι πελατες σου.
Οταν για παραδειγμα μπει ενα κρουσμα χωρις μασκα στο μαγαζι σου πως,θα προστατευτεις;
Αποστάσεις. Επίσης έχω πει ότι δεν είμαι αντίθετος στην ολιγόλεπτη χρήση από πελάτες*. Μπαίνεις, ψωνίζεις, βγαίνεις, την πετάς.

Ξέρεις πόσα κρούσματα έχουν μπει στο μαγαζί μου τον τελευταίο χρόνο; Επιβεβαιωμένα, απ' αυτούς που ξέρω, πάνω από 100. Ξέρεις πόσες φορές κόλλησα εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος στο μαγαζί; 0 φορές. Πρώτον γιατί αποστάσεις και απολύμανση, δεύτερον γιατί δεν είναι το οπτικό φάσμα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας να πέφτει πάνω μου μόλις μπαίνει στο οπτικό μου πεδίο. Έχει ένα όριο μεταδοτικότητας που εξαρτάται από το ιικό φορτίο, την απόσταση και πόσα σωματίδια εκτοξεύει σαν άτομο (γιατί ο αριθμός διαφέρει τρελά από άτομο σε άτομο). Πάντως δεν είναι 100% η πιθανότητα, ακόμη κι αν πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας.

* και στα ΜΜΜ, υποχρεωτικά με μικρή πληρότητα.
Δεν υπαρχει αυτο που λες.
Ολοι στην αρχη κρατουν μια αποσταση και μετα απο λιγα δευτερολεπτα ως κατι μαγικο να γινεται,ξεχνουν αποστασεις και μονο που δεν γλωσσοφιλουνται.
Ακομα και να διατηρουσες την αποσταση,πραγμα που δεν γινεται γιατι πρεπει να κρατας ενα σκουποξυλο για να μη σε πλησιαζουν,τα σταγονιδια που θα εχουν εκτοξευσει,θα κανουν παρτι στο μαγαζι σου για πολλη ωρα.
Η απολυμανση των χεριων,αν και ειναι ενα μετρο,στην ουσια δεν προσφερει και πολλα.
Μονο αν εχεις τη κακη συνηθεια να χωνεις τα χερια σου στη μουρη και παλι ειναι απιθανο να κολλησεις ετσι.
Ο βασικος τροπος να κολλησεις ειναι,να αναπνευσεις σταγονιδια.
Που σημαινει,μασκα,μασκα,μασκα,μασκα,μασκα,μασκα...
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Thor έγραψε: 16 Ιούλ 2021, 15:00
Thor έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 16:32 Για πες πως προστατευεσαι στο κλειστο χωρο που δουλευεις χωρις να φοραει κανεις μασκα;
Εννοω και συ και οι πελατες σου.
Οταν για παραδειγμα μπει ενα κρουσμα χωρις μασκα στο μαγαζι σου πως,θα προστατευτεις;
Αποστάσεις. Επίσης έχω πει ότι δεν είμαι αντίθετος στην ολιγόλεπτη χρήση από πελάτες*. Μπαίνεις, ψωνίζεις, βγαίνεις, την πετάς.

Ξέρεις πόσα κρούσματα έχουν μπει στο μαγαζί μου τον τελευταίο χρόνο; Επιβεβαιωμένα, απ' αυτούς που ξέρω, πάνω από 100. Ξέρεις πόσες φορές κόλλησα εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος στο μαγαζί; 0 φορές. Πρώτον γιατί αποστάσεις και απολύμανση, δεύτερον γιατί δεν είναι το οπτικό φάσμα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας να πέφτει πάνω μου μόλις μπαίνει στο οπτικό μου πεδίο. Έχει ένα όριο μεταδοτικότητας που εξαρτάται από το ιικό φορτίο, την απόσταση και πόσα σωματίδια εκτοξεύει σαν άτομο (γιατί ο αριθμός διαφέρει τρελά από άτομο σε άτομο). Πάντως δεν είναι 100% η πιθανότητα, ακόμη κι αν πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας.

Ολοι στην αρχη κρατουν μια αποσταση και μετα απο λιγα δευτερολεπτα ως κατι μαγικο να γινεται,ξεχνουν αποστασεις και μονο που δεν γλωσσοφιλουνται.
Ακομα και να διατηρουσες την αποσταση,πραγμα που δεν γινεται γιατι πρεπει να κρατας ενα σκουποξυλο για να μη σε πλησιαζουν,τα σταγονιδια που θα εχουν εκτοξευσει,θα κανουν παρτι στο μαγαζι σου για πολλη ωρα.
Η απολυμανση των χεριων,αν και ειναι ενα μετρο,στην ουσια δεν προσφερει και πολλα.
Μονο αν εχεις τη κακη συνηθεια να χωνεις τα χερια σου στη μουρη και παλι ειναι απιθανο να κολλησεις ετσι.
Παπάρια. Ο βασικός τρόπος να κολλήσεις ιό του αναπνευστικού συνεχίζει να είναι τα χέρια σου. Μόνο σε ιούς που μεταδίδονται ως αεροζόλ, όπως η ιλαρά ισχύει αυτό που λες. Κι αυτήν την καταπολεμήσαμε χωρίς μάσκες.

Σε ιούς που δεν μεταδίδονται ως αεροζόλ, πρέπει να είναι άμεση η επαφή των σταγονιδίων με το στόμα, την μύτη ή τα μάτια σου, πράγμα σχετικά δύσκολο με απλή αναπνοή ή λίγη ομιλία κι όλα αυτά για μερικά δευτερόλεπτα που θα είσαι αρκετά κοντά.

Κοντά μου υπάρχει ένα σουβλατζίδικο, οι υπάλληλοι του οποίου είναι όλοι πελάτες μου. Κάποια στιγμή, στους προηγούμενες μήνες, κόλλησαν όλοι ανεξαιρέτως ταυτόχρονα. Όλο το προσωπικό και ο ιδιοκτήτης. Ένας απ' αυτούς νοσηλεύτηκε σε απλή κλίνη για λίγες μέρες. Τρεις από τους υπαλλήλους ήρθαν στο μαγαζί μου την μέρα πριν κλείσει το σουβλατζίδικο. Ο ένας απ' αυτούς κάθισε κάνα 20λεπτο και μιλούσαμε. Μάσκα φορούσε στο πηγούνι. Όταν γύρισε στο σουβλατζίδικο, άρχισε να ακούει τους άλλους να παραπονιούνται ότι τούς πονάει όλο τους το σώμα. Την επόμενη μέρα ήταν κλειστό το σουβλατζίδικο και όλοι συμπτωματικοί. Άλλοι ελαφρύτερα και άλλοι βαρύτερα.

Μιλούσαμε για 20 λεπτά, λοιπόν, αλλά με τουλάχιστον 1 μέτρο απόσταση.

Με τον μέσο πελάτη η επαφή είναι πολύ μικρότερη. Είναι 2 κουβέντες το πολύ, από απόσταση. Η απλή αναπνοή έχει πολύ μικρή εμβέλεια για να παίζει ρόλο, εκτός αν μιλάμε για πάρα πολύ κλειστό χώρο χωρίς καθόλου αερισμό και μεγάλη χρονική έκθεση.

Όσο για την απόσταση, όταν λέμε κρατάς απόσταση δεν εννοούμε ότι δεν περνάς καν από δίπλα τους, αλλά ότι δεν είστε face to face. Δεν μεταδίδεται ο ιός από όλο το σώμα, σαν ακτινοβολία. Μεταδίδεται με μικροσταγονίδια. Τα οποία πρέπει να βρουν την μύτη, το στόμα σου ή τα μάτια σου. Ούτε κολλάει τόσο εύκολα για να αρκούν μερικά δευτερόλεπτα επαφής, εκτός αν μιλάμε για γλωσσόφιλο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Thor

hellegennes έγραψε: 16 Ιούλ 2021, 15:37

Παπάρια. Ο βασικός τρόπος να κολλήσεις ιό του αναπνευστικού συνεχίζει να είναι τα χέρια σου. Μόνο σε ιούς που μεταδίδονται ως αεροζόλ, όπως η ιλαρά ισχύει αυτό που λες. Κι αυτήν την καταπολεμήσαμε χωρίς μάσκες.

Σε ιούς που δεν μεταδίδονται ως αεροζόλ, πρέπει να είναι άμεση η επαφή των σταγονιδίων με το στόμα, την μύτη ή τα μάτια σου, πράγμα σχετικά δύσκολο με απλή αναπνοή ή λίγη ομιλία κι όλα αυτά για μερικά δευτερόλεπτα που θα είσαι αρκετά κοντά.

Κοντά μου υπάρχει ένα σουβλατζίδικο, οι υπάλληλοι του οποίου είναι όλοι πελάτες μου. Κάποια στιγμή, στους προηγούμενες μήνες, κόλλησαν όλοι ανεξαιρέτως ταυτόχρονα. Όλο το προσωπικό και ο ιδιοκτήτης. Ένας απ' αυτούς νοσηλεύτηκε σε απλή κλίνη για λίγες μέρες. Τρεις από τους υπαλλήλους ήρθαν στο μαγαζί μου την μέρα πριν κλείσει το σουβλατζίδικο. Ο ένας απ' αυτούς κάθισε κάνα 20λεπτο και μιλούσαμε. Μάσκα φορούσε στο πηγούνι. Όταν γύρισε στο σουβλατζίδικο, άρχισε να ακούει τους άλλους να παραπονιούνται ότι τούς πονάει όλο τους το σώμα. Την επόμενη μέρα ήταν κλειστό το σουβλατζίδικο και όλοι συμπτωματικοί. Άλλοι ελαφρύτερα και άλλοι βαρύτερα.

Μιλούσαμε για 20 λεπτά, λοιπόν, αλλά με τουλάχιστον 1 μέτρο απόσταση.

Με τον μέσο πελάτη η επαφή είναι πολύ μικρότερη. Είναι 2 κουβέντες το πολύ, από απόσταση. Η απλή αναπνοή έχει πολύ μικρή εμβέλεια για να παίζει ρόλο, εκτός αν μιλάμε για πάρα πολύ κλειστό χώρο χωρίς καθόλου αερισμό και μεγάλη χρονική έκθεση.

Όσο για την απόσταση, όταν λέμε κρατάς απόσταση δεν εννοούμε ότι δεν περνάς καν από δίπλα τους, αλλά ότι δεν είστε face to face. Δεν μεταδίδεται ο ιός από όλο το σώμα, σαν ακτινοβολία. Μεταδίδεται με μικροσταγονίδια. Τα οποία πρέπει να βρουν την μύτη, το στόμα σου ή τα μάτια σου. Ούτε κολλάει τόσο εύκολα για να αρκούν μερικά δευτερόλεπτα επαφής, εκτός αν μιλάμε για γλωσσόφιλο.
Τι να πρωτοσχολιασω;
Καλυτερα να μην ελεγες τιποτα.
Με λιγα λογια οι σουβλατζηδες κολλησαν γιατι εγλειφε ο ενας τα δαχτυλα του αλλου.
Αυτο το συμπερασμα συναγεται απ'αυτα που εγραψες.
Η μεταδοση σε κλειστο χωρο χωρις μασκα ειναι σχεδον 100%.
Δεν υπαρχει αλλος τροπος να κολλησεις ο,τι και να ισχυριζεσαι.
Αν καποιος σου μιλησει ακομα και στα 2 μετρα σε κλειστο χωρο χωρις μασκα,κολλησες,ολα τ'αλλα ειναι,να'χαμε να λεγαμε.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Thor έγραψε: 16 Ιούλ 2021, 16:02 Με λιγα λογια οι σουβλατζηδες κολλησαν γιατι εγλειφε ο ενας τα δαχτυλα του αλλου.
Όταν δουλεύεις σε έναν πολύ μικρό χώρο, όπως το συγκεκριμένο μαγαζί, η επαφή είναι πολύ μεγαλύτερη. Επίσης πιάνουν όλοι τα ίδια πράγματα και φυσικά δεν υπάρχει ευκαιρία για απολύμανση χεριών κάθε πέντε δευτερόλεπτα.

Thor έγραψε: 16 Ιούλ 2021, 16:02 Η μεταδοση σε κλειστο χωρο χωρις μασκα ειναι σχεδον 100%.
Περίεργο τότε που δεν έχει κολλήσει το 100% του πληθυσμού, ιδιαίτερα όταν οι μάσκες επιβλήθηκαν στο δεύτερο κύμα.

Thor έγραψε: 16 Ιούλ 2021, 16:02Δεν υπαρχει αλλος τροπος να κολλησεις ο,τι και να ισχυριζεσαι.
Εγώ δεν ισχυρίζομαι τίποτα, επιστημονικά δεδομένα είναι. Αλλά το δικαίωμα στο να πιστεύεις ό,τι λέει ο ΣΚΑΪ αντί η ιατρική είναι αναφαίρετο.
Thor έγραψε: 16 Ιούλ 2021, 16:02Αν καποιος σου μιλησει ακομα και στα 2 μετρα σε κλειστο χωρο χωρις μασκα,κολλησες,ολα τ'αλλα ειναι,να'χαμε να λεγαμε.
Άρα θα πρέπει να έχω κολλήσει ίσαμε 3.000 φορές ως τώρα. :lol:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Thor

hellegennes έγραψε: 16 Ιούλ 2021, 16:38
Thor έγραψε: 16 Ιούλ 2021, 16:02 Με λιγα λογια οι σουβλατζηδες κολλησαν γιατι εγλειφε ο ενας τα δαχτυλα του αλλου.
Όταν δουλεύεις σε έναν πολύ μικρό χώρο, όπως το συγκεκριμένο μαγαζί, η επαφή είναι πολύ μεγαλύτερη. Επίσης πιάνουν όλοι τα ίδια πράγματα και φυσικά δεν υπάρχει ευκαιρία για απολύμανση χεριών κάθε πέντε δευτερόλεπτα.

Thor έγραψε: 16 Ιούλ 2021, 16:02 Η μεταδοση σε κλειστο χωρο χωρις μασκα ειναι σχεδον 100%.
Περίεργο τότε που δεν έχει κολλήσει το 100% του πληθυσμού, ιδιαίτερα όταν οι μάσκες επιβλήθηκαν στο δεύτερο κύμα.

Thor έγραψε: 16 Ιούλ 2021, 16:02Δεν υπαρχει αλλος τροπος να κολλησεις ο,τι και να ισχυριζεσαι.
Εγώ δεν ισχυρίζομαι τίποτα, επιστημονικά δεδομένα είναι. Αλλά το δικαίωμα στο να πιστεύεις ό,τι λέει ο ΣΚΑΪ αντί η ιατρική είναι αναφαίρετο.
Thor έγραψε: 16 Ιούλ 2021, 16:02Αν καποιος σου μιλησει ακομα και στα 2 μετρα σε κλειστο χωρο χωρις μασκα,κολλησες,ολα τ'αλλα ειναι,να'χαμε να λεγαμε.
Αρα κατι δεν μας λες σωστα.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Thor έγραψε: 16 Ιούλ 2021, 17:40

καινούριος στο φόρουμ φίλε; :)
Άβαταρ μέλους
Thor

foscilis έγραψε: 16 Ιούλ 2021, 17:40
Thor έγραψε: 16 Ιούλ 2021, 17:40

καινούριος στο φόρουμ φίλε; :)
:003:
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Thor έγραψε: 16 Ιούλ 2021, 17:40 Αρα κατι δεν μας λες σωστα.
Ή δεν ισχύουν οι πίπες για το ότι ο ιός μεταδίδεται με τόση ευκολία απλώς και μόνο με την ανάσα ή ότι η μάσκα είναι σημαντικό εμπόδιο στην εξάπλωση.

Τα real world δεδομένα καταρρίπτουν αμφότερες αυτές τις πολιτικές/δημοσιογραφικές παπαριές.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall »

hellegennes έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 00:32
Leporello έγραψε: 13 Ιούλ 2021, 23:57
hellegennes έγραψε: 13 Ιούλ 2021, 23:308-12 επιβεβαιωμένοι. Στο σύνολο των νεκρών είναι ασφαλώς αρκετά περισσότεροι.
Αλήθεια; "Ασφαλώς", "λογικά" αλλά δεν μπόρεσες να τους βρείς στα στοιχεία θανάτων σαν υπερβάλλοντες. Σε έχω προκαλέσει τόσες φορές, που φαίνεται ότι έχεις κάποια δυσκολία να τους εντυπώσεις.
Λοιπόν, είχα όρεξη σήμερα και κοίταξα στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Αυτή είναι η ετήσια διαφορά νεκρών στους κάτω των 40, από το 2001 ως το 2019. Έχω σημειώσει τις χρονιές όπου το κυρίαρχο στέλεχος σε κυκλοφορία ήταν η γρίπη H1N1, που έχει υψηλότερη θνητότητα για τους νεαρότερους σε ηλικία.

Για την ιστορία, κυρίαρχο στέλεχος ήταν η Η1Ν1 και το 2010 και το 2011, αλλά η δραστηριότητα ήταν εξαιρετικά χαμηλή, κυρίως μάλλον γιατί έπιασε peak μέσα στο 2009. Εντούτοις το 2010 η θνησιμότητα ήταν υψηλότερη από το επίπεδο 2000-2008 κατά 23 άτομα και κατά 83 άτομα από τον μέσο όρο πενταετίας.

Έχω αφαιρέσει, από το σύνολο των θανάτων, όσους θανάτους προέκυψαν από ανθρωποκτονία/βίαιη ενέργεια, αυτοκτονία και ατυχήματα, δηλαδή τροχαία, εργατικά, πνιγμό, φωτιά, πτώση, τυχαία δηλητηρίαση (αλκοόλ, ναρκωτικές ουσίες, κτλ).

Εικόνα

Δεν μπορώ να ξέρω τι συνέβη σε εκείνα τα σκαμπανεβάσματα προ 2009 και δεν υπάρχουν δεδομένα γρίπης για να κάνω ανάλογη συσχέτιση, αλλά είναι φανερό ότι υπάρχει μια βασική καθοδική τάση στους νεκρούς (η μέση ετήσια τάση είναι -2,3%), η οποία έχει τάση φρεναρίσματος, που υποψιάζομαι ότι οφείλεται σε αύξηση καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Κατόπιν μαρσάρει απότομα το 2009 με την πανδημία. Η απόλυτη διαφορά μεταξύ 2008 και 2009 είναι +194 άτομα. Η αναμενομένη, βάσει τάση πενταετίας, είναι -23 ή υπερβάλλουσα θνησιμότητα 217 ατόμων. Αντίστοιχα για το 2014 η υπερβάλλουσα θνησιμότητα είναι 77 άτομα και για το 2019 είναι 61, αν και αυτό μπορείς να το αγνοήσεις.

Για το 2019, η ΕΛΣΤΑΤ δεν έχει αναλυτικά δεδομένα αιτιών θανάτων και ο τρόπος που αφαίρεσα τους βίαιους θανάτους είναι η τάση τους την τελευταία τριετία. Η τάση τους είναι αυξητική εδώ και 5 χρόνια αλλά επέλεξα την τριετία ως πιο συντηρητική εκτίμηση (διαφορετικά οι θάνατοι της γρίπης βγαίνουν περισσότεροι).
Τα ποσοστά στο διάγραμμα τι ακριβώς είναι και πως τα εξάγεις ?
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Είναι η ποσοστιαία διαφορά γενικής θνησιμότητας (πλην πάσης φύσης ατυχημάτων και βίαιων θανάτων) στους κάτω των 40 σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Π.χ. το 2008 είχαμε 1647 θανάτους και το 2009 είχαμε 1841. Αυτό είναι το σύνολο των θανάτων στους κάτω των 40, αφού έχουν αφαιρεθεί οι εξής κωδικοί θανάτων:

Ατυχήματα από μεταφορικά μέσα
Τυχαία δηλητηρίαση (αλκοόλ, ναρκωτικά, φάρμακα και επιβλαβείς ουσίες)
Ατυχήματα από πτώση
Ατυχήματα από φωτιά και φλόγες
Άλλα ατυχήματα (περιλαμβάνονται και όψιμες επιπλοκές)
Αυτοκτονία και αυτοεπιβαλλόμενη κάκωση
Ανθρωποκτονία και κάκωση επιβαλλόμενη εκ προθέσεως από άλλα πρόσωπα
Άλλη βίαιη ενέργεια
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

hellegennes έγραψε: 16 Ιούλ 2021, 15:37
Παπάρια. Ο βασικός τρόπος να κολλήσεις ιό του αναπνευστικού συνεχίζει να είναι τα χέρια σου. (...)
https://ygeiamou.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9% ... statevoun/
Άβαταρ μέλους
Thor

hellegennes έγραψε: 16 Ιούλ 2021, 18:17
Ή δεν ισχύουν οι πίπες για το ότι ο ιός μεταδίδεται με τόση ευκολία απλώς και μόνο με την ανάσα ή ότι η μάσκα είναι σημαντικό εμπόδιο στην εξάπλωση.

Τα real world δεδομένα καταρρίπτουν αμφότερες αυτές τις πολιτικές/δημοσιογραφικές παπαριές.
Στο δικο σου φανταστικο κοσμο,μπορει,στον πραγματικο ομως,οχι.
Οσο και να το παλευεις,το ξερεις οτι εχεις αδικο αλλα,θα συνεχισεις να λες τα ιδια.
Σκοπευω να επιστρατευσω τον ΓΓ να ερθει καταδρομικη απ'το μαγαζι σου και να μου στειλει φωτο που φορας μασκα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Thor έγραψε: 17 Ιούλ 2021, 16:34

Οσο και να το παλευεις,το ξερεις οτι εχεις αδικο αλλα,θα συνεχισεις να λες τα ιδια.
Σκοπευω να επιστρατευσω τον ΓΓ να ερθει καταδρομικη απ'το μαγαζι σου και να μου στειλει φωτο που φορας μασκα.
Στον δικό σας φανταστικό κόσμο συμβαίνει αυτό. Στον πραγματικό κόσμο συμβαίνει αυτό:

Evidence suggests that respiratory viruses spread by both person-to person transmission and after hand contact with contaminated surfaces followed by facial self-contamination

Η εξάπλωση του ιού ήταν πολλαπλάσια στο δεύτερο κύμα, που αποφάσισαν οι κυβερνήσεις ότι οι μάσκες είναι υποκατάστατο των μέτρων υγιεινής και απόστασης. Σε όλο το πρώτο κύμα δεν φορούσε μάσκα κανείς, αλλά ακόμη και στις χώρες που είχε μεγάλη εξάπλωση ο ιός, δεν συγκρίνεται με την καμμία με την εξάπλωση που είχε με το μέτρο της μάσκας σε χρήση.

Τουτέστιν ή το μέτρο της μάσκας δεν κάνει τίποτα, στην καλύτερη, ή κάνει τα πράγματα χειρότερα, ακριβώς όπως φοβόταν ο ΠΟΥ και οι άλλοι οργανισμοί υγείας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

hellegennes έγραψε: 17 Ιούλ 2021, 16:55
Thor έγραψε: 17 Ιούλ 2021, 16:34

Στον δικό σας φανταστικό κόσμο συμβαίνει αυτό. Στον πραγματικό κόσμο συμβαίνει αυτό:

Evidence suggests that respiratory viruses spread by both person-to person transmission and after hand contact with contaminated surfaces followed by facial self-contamination

Η εξάπλωση του ιού ήταν πολλαπλάσια στο δεύτερο κύμα, που αποφάσισαν οι κυβερνήσεις ότι οι μάσκες είναι υποκατάστατο των μέτρων υγιεινής και απόστασης. Σε όλο το πρώτο κύμα δεν φορούσε μάσκα κανείς, αλλά ακόμη και στις χώρες που είχε μεγάλη εξάπλωση ο ιός, δεν συγκρίνεται με την καμμία με την εξάπλωση που είχε με το μέτρο της μάσκας σε χρήση.

Τουτέστιν ή το μέτρο της μάσκας δεν κάνει τίποτα, στην καλύτερη, ή κάνει τα πράγματα χειρότερα, ακριβώς όπως φοβόταν ο ΠΟΥ και οι άλλοι οργανισμοί υγείας.
Ξεχνάς ότι το δέυτερο κύμα οφειλόταν στην πολύ πιο μεταδοτική μετάλλαξη Άλφα. Δεν φταίνε οι μάσκες (όχι ότι κάνουν πολλά, όπως έχει φανεί από συγκεκριμένες έρευνες, περισσότερο μάλλον όταν τις φορούν οι φορείς παρά οι υγιείς).
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Υπάρχουν και συγκριτικές μελέτες πλέον που δείχνουν ότι η επίδρασή του μέτρου είναι πρακτικά 0. Δες τον παρακάτω πίνακα με την πορεία του ιού σε πολιτείες των ΗΠΑ που εφαρμόστηκε το μέτρο. Η μπλε γραμμή είναι τα πραγματικά κρούσματα και η κόκκινη τα προβλεπόμενα από το επιδημιολογικό μοντέλο. Μπορείς να δεις ότι στις περισσότερες πολιτείες η επίδραση είναι πρακτικά 0.

Υπάρχουν καμμιά 15αριά πολιτείες που η γραμμή είναι διαφορετική και είναι περίπου μοιρασμένες σε θετική και αρνητική επίδραση, με την αρνητική επίδραση να είναι μεγαλύτερη από την θετική.

Στο σύνολο η επίδραση στην επιδημιολογική πορεία φαίνεται να είναι ουδέτερη. Υπόψη ότι το μοντέλο σού λέει ποια θα είναι η επιδημιολογική πορεία χωρίς κανένα μέτρο. Ποια είναι η φυσική πορεία του ιού, δηλαδή.

Εικόνα
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”