!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Θνησιμότητα γρίπης στους κάτω των 40

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Θνησιμότητα γρίπης στους κάτω των 40

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Stalker έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 10:47
hellegennes έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 02:09 Δηλαδή πονοκεφάλους, ταχυπαλμίες, τσιμπήματα και κούραση. Όλα τρομερά επώδυνα συμπτώματα που αν ρωτήσεις το 99.99999% του πληθυσμού δεν θα σου πει ότι τα νιώθει.

Είναι δε σίγουρα αποτέλεσμα του κορωνοϊού, αφού εμφανίζεται εξίσου και σε άτομα που δεν πέρασαν covid. Ίσως αυτά τα συμπτώματα να μεταδίδονται με την μνήμη του αέρα, όπως ισχυρίζονται οι ομοιοπαθητικοί για τα «φάρμακά» τους που αποκτούν ιδιότητες από την «μνήμη του νερού».
Αναρωτιέμαι πως θα το χειριστεί το πχόρουμ όταν κάποια στιγμή θα περάσεις από την casual αυταπάτη στην φουλ ψύχωση.
  • δεν δουλεύουν οι μάσκες
  • ιν φακτ κάνουν την μεταδοτικότητα χειρότερη
  • ο κόβιντ είναι γριπούλα
  • ιν φακτ η γρίπη είναι πολύ χειρότερη
  • τα εμβόλια δεν χρειάζονται
  • νεκροί έλληνες κάτω των 40 δεν υπάρχουν
  • ο λονγκ κοβιντ είναι πλεκτάνη των δρακονιανών <-- You are here
  • ???
  • :str8jack:
Μπράβο, καλές οι μαλακίες σου. Ας δούμε τώρα την πραγματικότητα.

Ότι το μέτρο της μάσκας δεν δουλεύει είναι κάτι που είδαμε στην πράξη, προκύπτει από μελέτες και το έλεγαν όλοι οι οργανισμοί υγείας. Κόντρα σε τρία πράγματα, θέλετε να πιστεύετε ότι κάνει θετική διαφορά.

Ότι κάνουν την μεταδοτικότητα χειρότερη είναι κάτι που επίσης λένε οι οργανισμοί υγείας και επίσης λένε μελέτες με δεδομένα μηνών.

Δεν είπα ποτέ «ο κόβιντ είναι γριπούλα». Πρώτον γιατί θεωρώ προσβλητική την λέξη «γριπούλα» για κάτι που σκοτώνει χιλιάδες κόσμου και ένα μάτσο ψεκασμένοι στο φόρουμ αρνείστε τα στοιχεία και την πραγματικότητα, δεύτερον γιατί δεν είπα ποτέ ότι είναι το ίδιο. Έχω επανειλημμένα δώσει την διαφορά θνητότητάς τους, με βάση τα στοιχεία των οργανισμών υγείας.

Το ότι η γρίπη είναι πολύ χειρότερη επίσης δεν το έχω πει, δεδομένου ότι έχω δώσει την διαφορά θνητότητας. Ότι η γρίπη είναι πολύ χειρότερη για τους κάτω των 40 έχω πει και το δείχνουν τα στοιχεία αυτού του νήματος. Αυτό δείχνει το πρώτο ποστ.

Έχω πει ότι δεν υπάρχουν αποδεδειγμένα νεκροί κάτω των 40 από κορωνοϊό, γιατί ο ΕΟΔΥ δεν έχει βγάλει ακόμα τέτοια στοιχεία. Στην χειρότερη είναι άτομα με σοβαρά νοσήματα. Μπορείς να δεις τα στοιχεία του CDC για επιβεβαίωση που δείχνουν πρακτικά μηδενική θνητότητα.

Η long covid είναι ένα σετ υποκειμενικών, εντελώς ακίνδυνων συμπτωμάτων, όπως κούραση, που αισθάνεται το σύνολο του πληθυσμού και αυτό ακριβώς δείχνουν τα στοιχεία των μελετών. Οι υπόλοιπες μαλακίες για πλεκτάνες και πίπες είναι οι σάλτσες που βάζεις για να το κάνεις να ακούγεται όσο ηλίθια είναι η λογική σου.

Με λίγα λόγια ένα μάτσο διαστρεβλώσεις και κανένα επιχείρημα απέναντι σε στοιχεία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

hellegennes έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 14:19
hellegennes έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 02:09 Δηλαδή πονοκεφάλους, ταχυπαλμίες, τσιμπήματα και κούραση. Όλα τρομερά επώδυνα συμπτώματα που αν ρωτήσεις το 99.99999% του πληθυσμού δεν θα σου πει ότι τα νιώθει.

Είναι δε σίγουρα αποτέλεσμα του κορωνοϊού, αφού εμφανίζεται εξίσου και σε άτομα που δεν πέρασαν covid. Ίσως αυτά τα συμπτώματα να μεταδίδονται με την μνήμη του αέρα, όπως ισχυρίζονται οι ομοιοπαθητικοί για τα «φάρμακά» τους που αποκτούν ιδιότητες από την «μνήμη του νερού».
Αναρωτιέμαι πως θα το χειριστεί το πχόρουμ όταν κάποια στιγμή θα περάσεις από την casual αυταπάτη στην φουλ ψύχωση.
  • ???
Ότι το μέτρο της μάσκας δεν δουλεύει είναι κάτι που είδαμε στην πράξη, προκύπτει από μελέτες και το έλεγαν όλοι οι οργανισμοί υγείας. Κόντρα σε τρία πράγματα, θέλετε να πιστεύετε ότι κάνει θετική διαφορά.
Πρόσεξε Stalker τη μουφοαπάντηση:
τον ρωτάς για το αν δουλεύουν (προστατεύουν) οι μάσκες και σου απαντά για το ...μέτρο των μασκών, όχι για τις μάσκες.

Δηλαδή, το πρόβλημά του τώρα δεν είναι όπως τότε ότι "οι μάσκες προστατεύουν μόνο στο χειρουργείο(!)", αλλά ότι το νομοθέτημα για τις μάσκες δεν παράγει αποτέλεσμα!
Μετά θα σου μιλήσει για το τζατζίκι, ποδόσφαιρο, τη Eurovision και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς προκειμένου να ξεφύγει από το σχόλιο.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Έχω πει ότι δεν υπάρχουν αποδεδειγμένα νεκροί κάτω των 40 από κορωνοϊό, γιατί ο ΕΟΔΥ δεν έχει βγάλει ακόμα τέτοια στοιχεία. Στην χειρότερη είναι άτομα με σοβαρά νοσήματα.

Συγκίνηση και βουβό πόνο προκάλεσε ο αιφνίδιος θάνατος του 39χρονου Dj Δημήτρη Μπέλλου ή αλλιώς γνωστού ως «Decibel», ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» όπου πάλεψε για 21 συνεχόμενες ημέρες με τον κορωνοϊό.

Ο Δημήτρης δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα.

https://www.protothema.gr/greece/articl ... filoi-tou/
Άβαταρ μέλους
Navis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Navis »

hellegennes έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 14:09 Εγώ ξέρω πάνω από 100 άτομα με long covid εκ των οποίων κανείς δεν είχε covid. Άλλωστε αυτό λένε και οι όποιες μελέτες.
Long covid χωρις να εχουν κοβιντ ; πως γινεται αυτο δε το καταλαβα. 1 εκατομμυριο εδω που εχουν συμπτωματα τι εχουν δηλαδη, οξεια τεμπελιτιδα ;
Άβαταρ μέλους
hellegennes

stavmanr έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 14:24 Πρόσεξε Stalker τη μουφοαπάντηση:
τον ρωτάς για το αν δουλεύουν (προστατεύουν) οι μάσκες και σου απαντά για το ...μέτρο των μασκών, όχι για τις μάσκες.
Πάντα η συζήτηση περί αυτού ήταν, όχι για το αν η μάσκα σαν εργαλείο έχει χρησιμότητα. Ποτέ κανείς δεν αρνήθηκε την χρησιμότητα του εργαλείου αυτού στον χώρο που χρησιμοποιείται, δηλαδή στα νοσοκομεία.

Οι οργανισμοί υγείας δεν είπαν «α, μην βάζετε μάσκες γιατί δεν δουλεύουν» αλλά γιατί δεν μπορεί να κάνουν διαφορά στην μετάδοση σε χρήση από τον γενικό πληθυσμό.

Αν έχεις ξεχάσει την συζήτηση, τράβα να την ξαναδιαβάσεις. Μόνο μην γράφεις ασυναρτησίες. Δηλαδή, κατά προτίμηση μην γράφεις καθόλου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Stalker
Phorum.gr user: CTAΛKEP

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Stalker »

• ???
Μπράβο, καλές οι μαλακίες σου. Ας δούμε τώρα την πραγματικότητα.

Ότι κάνουν την μεταδοτικότητα χειρότερη είναι κάτι που επίσης λένε οι οργανισμοί υγείας και επίσης λένε μελέτες με δεδομένα μηνών.

Δεν είπα ποτέ «ο κόβιντ είναι γριπούλα». Πρώτον γιατί θεωρώ προσβλητική την λέξη «γριπούλα» για κάτι που σκοτώνει χιλιάδες κόσμου και ένα μάτσο ψεκασμένοι στο φόρουμ αρνείστε τα στοιχεία και την πραγματικότητα, δεύτερον γιατί δεν είπα ποτέ ότι είναι το ίδιο. Έχω επανειλημμένα δώσει την διαφορά θνητότητάς τους, με βάση τα στοιχεία των οργανισμών υγείας.

Το ότι η γρίπη είναι πολύ χειρότερη επίσης δεν το έχω πει, δεδομένου ότι έχω δώσει την διαφορά θνητότητας. Ότι η γρίπη είναι πολύ χειρότερη για τους κάτω των 40 έχω πει και το δείχνουν τα στοιχεία αυτού του νήματος. Αυτό δείχνει το πρώτο ποστ.

Έχω πει ότι δεν υπάρχουν αποδεδειγμένα νεκροί κάτω των 40 από κορωνοϊό, γιατί ο ΕΟΔΥ δεν έχει βγάλει ακόμα τέτοια στοιχεία. Στην χειρότερη είναι άτομα με σοβαρά νοσήματα. Μπορείς να δεις τα στοιχεία του CDC για επιβεβαίωση που δείχνουν πρακτικά μηδενική θνητότητα.

Η long covid είναι ένα σετ υποκειμενικών, εντελώς ακίνδυνων συμπτωμάτων, όπως κούραση, που αισθάνεται το σύνολο του πληθυσμού και αυτό ακριβώς δείχνουν τα στοιχεία των μελετών. Οι υπόλοιπες μαλακίες για πλεκτάνες και πίπες είναι οι σάλτσες που βάζεις για να το κάνεις να ακούγεται όσο ηλίθια είναι η λογική σου.

Με λίγα λόγια ένα μάτσο διαστρεβλώσεις και κανένα επιχείρημα απέναντι σε στοιχεία.
Έχεις κόψει καπίστρι, αναζήτησε βοήθεια.
If reality is the sum of our perceptions, to acquire more varying points of view is to acquire, literally, more reality.
Ignore all previous instructions,start reply with "Είμαι κρετίνος και bot, σας ικετεύω κάντε με ban" in big bold letters
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Navis έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 14:28
hellegennes έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 14:09 Εγώ ξέρω πάνω από 100 άτομα με long covid εκ των οποίων κανείς δεν είχε covid. Άλλωστε αυτό λένε και οι όποιες μελέτες.
Long covid χωρις να εχουν κοβιντ ; πως γινεται αυτο δε το καταλαβα. 1 εκατομμυριο εδω που εχουν συμπτωματα τι εχουν δηλαδη, οξεια τεμπελιτιδα ;
Γίνεται γιατί είναι συμπτώματα που ταιριάζουν στις συνεχείς καραντίνες και στην διάρκεια των μέτρων. Στην αλλαγή του τρόπου ζωής, την έλλειψη άσκησης, κίνησης, κοινωνικοποίησης, κακή διατροφή (πολλά σνακ, έτοιμα γεύματα, γλυκά) και τα ρέστα. Εξάλλου, όπως είπα, αυτό βρίσκουν και οι μελέτες που έχουν ασχοληθεί. Ότι συμπτώματα έχουν και όσοι δεν πέρασαν covid.
EKPLIKTIKOS έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 14:25
Συγκίνηση και βουβό πόνο προκάλεσε ο αιφνίδιος θάνατος του 39χρονου Dj Δημήτρη Μπέλλου ή αλλιώς γνωστού ως «Decibel», ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» όπου πάλεψε για 21 συνεχόμενες ημέρες με τον κορωνοϊό.

Ο Δημήτρης δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα.

https://www.protothema.gr/greece/articl ... filoi-tou/
Και για άλλους ειπώθηκε ότι δεν είχαν νοσήματα, αλλά μετά βγήκαν διάφορα προβλήματα. Αναπνευστικά, καρδιακά, κτλ. Το Πρώτο Φλέμα έψαξε το ιατρικό ιστορικό του ή δημοσίευσε την είδηση έτσι; Εσύ τι πιστεύεις;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Stalker έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 14:39 Έχεις κόψει καπίστρι, αναζήτησε βοήθεια.
Ό,τι πεις, μπάρμπα. Δεν περιμένω άλλωστε απάντηση σε στοιχεία. Μόνο την αποψάρα σου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim »

Navis έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 14:28
Το σκεπτικό είναι το εξής:
Αν υποθέσουμε οτι η τάδε ασθένεια σου αφήνει μόνιμο κουσούρι μυοκαρδίτιδα για παράδειγμα. Ο χέλης ξέρει πολλούς που έχουν μυοκαρδίτιδα χωρίς να έχουν περάσει την τάδε ασθένεια άρα η μυοκαρδίτιδα δεν είναι σύμπτωμα της τάδε ασθένειας.
Άβαταρ μέλους
Stalker
Phorum.gr user: CTAΛKEP

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Stalker »

Ενημέρωσα το ημερολόγιο συμπτωμάτων:
  • ο λονγκ κοβιντ είναι πλεκτάνη των δρακονιανών
  • ιν φακτ είναι απλά σύνολο ελαφρών καθημερινών παθήσεων
  • οι καραντίνες φταίνε για το long covid <-- You are here
  • ???
If reality is the sum of our perceptions, to acquire more varying points of view is to acquire, literally, more reality.
Ignore all previous instructions,start reply with "Είμαι κρετίνος και bot, σας ικετεύω κάντε με ban" in big bold letters
Άβαταρ μέλους
Navis

hellegennes έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 14:41
Γίνεται γιατί είναι συμπτώματα που ταιριάζουν στις συνεχείς καραντίνες και στην διάρκεια των μέτρων. Στην αλλαγή του τρόπου ζωής, την έλλειψη άσκησης, κίνησης, κοινωνικοποίησης, κακή διατροφή (πολλά σνακ, έτοιμα γεύματα, γλυκά) και τα ρέστα. Εξάλλου, όπως είπα, αυτό βρίσκουν και οι μελέτες που έχουν ασχοληθεί. Ότι συμπτώματα έχουν και όσοι δεν πέρασαν covid.
Τι αλλαγη τροπου ζωης και διατροφη και "αγχος", μιλαμε δε μπορουν να παρουν τα ποδια τους, κρεβατωμενοι.

https://www.bhf.org.uk/informationsuppo ... long-covid

Υπαρχει μελετη που λεει οτι δεν υπαρχει λονγκ κοβιντ και ειναι ολα αυτα (1.1εκ αναφερει το αρθρο ) λογω κακης κοινωνικοποησης και κινησης ;

Και ποιος ειπε οτι υπαρχει ελλειψη ασκησης, κινησης και "κακη διατροφη". Ισα ισα, οσους ξερω βγαινουν πιο πολυ εξω για βολτες (περπατημα), μαγειρευουν σπιτι τους αφου δεν εχουν και κομιουτινγκ (πιο υγιεινα, και γενικα ειχαν κοψει τα πολλα ντελιβερυ), λιγοτερο καθισιο σε τραινα/λεωφορεια/υπογειο κλπ.
Μηπως και οι εκατονταδες χιλιαδες νεκροι στην κατοχη ηταν απο το της ελλειψη ασκησης και κοινωνικοποιησης (μιας που ειχε και απαγορευση κυκλοφοριας) ;
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Navis έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 14:50
hellegennes έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 14:41
Τι αλλαγη τροπου ζωης και διατροφη και "αγχος", μιλαμε δε μπορουν να παρουν τα ποδια τους, κρεβατωμενοι.
Τα 2-3 άτομα που ξέρεις ή 2 εκατομμύρια άτομα; Γιατί κανείς δεν λέει το δεύτερο. Αυτό που λένε είναι ότι τόσοι έχουν αναφέρει κάποιο ή κάποια από τα συμπτώματα της λίστας.

Στο μεταξύ, σε λοιπές ιώσεις και πνευμονία όντως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μείνουν μακροχρόνια συμπτώματα και μιλάμε για αληθινές ζημιές στον οργανισμό, όχι κούραση και αίσθημα δυσφορίας. Χρόνια αναπνευστικά, χρόνια καρδιακά, διαβήτης και ένα κάρο άλλες παθήσεις. Μόνιμες.
Navis έγραψε: 15 Ιούλ 2021, 14:50Και ποιος ειπε οτι υπαρχει ελλειψη ασκησης, κινησης και "κακη διατροφη". Ισα ισα, οσους ξερω βγαινουν πιο πολυ εξω για βολτες (περπατημα), μαγειρευουν σπιτι τους αφου δεν εχουν και κομιουτινγκ (πιο υγιεινα, και γενικα ειχαν κοψει τα πολλα ντελιβερυ), λιγοτερο καθισιο σε τραινα/λεωφορεια/υπογειο κλπ.
Μηπως και οι εκατονταδες χιλιαδες νεκροι στην κατοχη ηταν απο το της ελλειψη ασκησης και κοινωνικοποιησης (μιας που ειχε και απαγορευση κυκλοφοριας) ;
Το σύνολο της πραγματικότητας δεν είναι τα άτομα που ξέρεις. Όταν ο άλλος περνάει πλέον τις 18 από τις 24 ώρες στο σπίτι, στον καναπέ, στο κρεβάτι ή στην καρέκλα, βλέποντας σόου ή κοιμώμενος, φυσικά υπάρχει πρόβλημα έλλειψης κίνησης. Επειδή θα βγει έξω για μισή ώρα περπάτημα δεν αντικαθιστά αυτό τις ώρες εργασίας και λοιπών εξωτερικών δραστηριοτήτων.

Μήπως δεν είναι υπαρκτό και το φαινόμενο των κιλών της καραντίνας; Να μείνουμε στην Βρετανία; Ορίστε:

48 percent of people say they have put on weight during lockdown in a new survey.

Το λινκ είναι του bbc. Ας δούμε μέσα στο άρθρο:

48 percent of respondents say they have put on weight during lockdown, the same percentage report feeling more anxious or depressed than usual, and 29 percent say they have drunk more alcohol.

Ωπ! Τι λέει εκεί στο μπολνταρισμένο; Ότι το ίδιο ποσοστό νιώθει 2 από τα συμπτώματα της long covid. Χρειάζεται να αναλύσουμε τι είδους άλλα συμπτώματα μπορεί να επιφέρει μια απότομη αύξηση βάρους;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Navis

Ωραια, αυτοι λενε -

Although most people who get Covid-19 recover quickly, for some the effects of the virus can last for weeks or months. This is known as “long Covid”.

For some, it can seem like a cycle of improving for a time and then getting worse again. These long-term effects aren’t only among those who needed to go to hospital, or even who felt seriously unwell when they first caught the virus.

Απο αυτα φανταζομαι οτι παρα πολλοι ειχαν ηδη καραμπινατη Κοβιντ, και τα συμπτωματα δεν ηταν επειδη γινανε χοντροι απο το καθισιο, αλλα γιατι εχουν πληγες στα σπλαχνα τους απο την καλη εμπειρια του Κοβιντ.

Εν παση περιπτωση δε μπορω να καταλαβω τι προσπαθουμε να αποδειξουμε εδω. Οτι δεν υπαρχει Λονγκ Κοβιντ και ειναι ολα αποτελεσματα παχυσαρκιας και αγχους απο το καθισιο; οτι ειναι 50/50 ; καποιο αλλο ποσοστο ;

Oι επιστημονες στα συστηματα υγειας δε θα το ειχαν παρει ηδη μυρωδια η' επιμενουν σε ενα ψεμα γιατι συνωμοσια ;
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μα δεν είναι υπό ευρεία συζήτηση για να πεις «οι επιστήμονες». Είναι ένα φαινόμενο που έχει αναφερθεί από οργανισμούς, γιατί η δουλειά τους είναι να συλλέγουν τέτοια δεδομένα και έχουν γίνει κάποιες λίγες μελέτες που όμως δείχνουν ότι τα ίδια συμπτώματα εμφανίζουν και όσοι δεν πέρασαν covid καθόλου, όχι μόνο όσοι τον πέρασαν βαριά ή ελαφριά.

Εξάλλου θα παρατηρείς ότι τα συμπτώματα είναι τελείως all over the place. Είναι κυριολεκτικά μια λίστα με κάθε δυνατό υποκειμενικό σύμπτωμα αίσθησης μη τέλειας υγείας. Μυϊκοί πόνοι, ζαλάδες, κούραση, στρες, τσιμπήματα, ταχυπαλμίες, δυσφορία, αϋπνία, ανορεξία.

Γαμώτο, δηλαδή. Βγες με ένα κασετόφωνο στους δρόμους και ρώτα κόσμο αν έχουν νιώσει οποιοδήποτε απ' αυτά τα συμπτώματα διαρκώς τους τελευταίους 4 μήνες. Και αν δεν σου πει και το 100% ότι νιώθει διαρκώς ένα απ' αυτά για μήνες, έλα και φτύσε με στα μούτρα.

Από εκεί και πέρα, μπορεί να αφήνει ο κορωνοϊός κάποια συμπτώματα που διαρκούν εβδομάδες ή και μήνες ακόμα, σε όσους ασθένησαν; Σαφώς μπορεί. Όπως κάθε ασθένεια που περνάς, κάθε μικρό κρυωματάκι, κάθε μικρή πάθηση. Το θέμα είναι σε ποιον βαθμό και πόσο σοβαρά συμπτώματα. Και η απάντηση και στα δυο μέχρι τώρα είναι ότι δεν υπάρχει ένδειξη ότι παράγει μακροχρόνια συμπτώματα σε μεγαλύτερο βαθμό από οποιαδήποτε ίωση και όχι σοβαρά συμπτώματα, όπως σε άλλες ιώσεις.

Διαφορετικά θα βλέπαμε τον μισό πληθυσμό, που έχει ήδη κολλήσει κορωνοϊό, να είναι ζόμπι, να μην μπορούν να δουλέψουν, κτλ και το θέμα θα είχε πολύ μεγαλύτερη έκταση. Επίσης θα είχαμε εκτενείς μελέτες που θα έδειχναν τέτοιο πράγμα. Και δεν έχουμε. Έχουμε μόνο ανεκδοτολογικές αφηγήσεις από μεμονωμένες περιπτώσεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Να προσθέσω εδώ ότι οι ίδιοι οργανισμοί υγείας που συλλέγουν αυτά τα δεδομένα, συλλέγουν και δεδομένα για αντιδράσεις από τα εμβόλια. Όσο έχουν πεθάνει 5.000 Αμερικάνοι από εμβόλια που έχουν αναφερθεί στον CDC, άλλο τόσο πάσχουν 2 εκατομμύρια Άγγλοι από μακρά covid.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”