!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Είπε και κάτι σωστό! Μητσοτάκης: «Δεν μπορούν και δεν πρέπει να πάνε όλοι στο πανεπιστήμιο»

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Ίακχος

Re: Είπε και κάτι σωστό! Μητσοτάκης: «Δεν μπορούν και δεν πρέπει να πάνε όλοι στο πανεπιστήμιο»

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίακχος »

Εμπεδοκλής έγραψε: 29 Ιουν 2021, 22:55
Ίακχος έγραψε: 29 Ιουν 2021, 20:58
Εμπεδοκλής έγραψε: 29 Ιουν 2021, 20:32

Γιατί δε σε πιστεύω; Παίζει να τη διπλασίασε κιόλας. Μόνον αν στα τρώνε γυναίκες, τζόγος και ποτά παίζει να εχεις πουλήσει.

Έχω τεράστιες επαφές με πολιτικούς μηχανικούς του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού και μιλάμε για λεφτά, όχι αστεία.
Δεν πρέπει να έχεις επαφές με ΕΕ μελετητές πολιτικούς μηχανικούς.
1 Κατάρρευση οικοδομής
2 Κατάργηση ελάχιστων αμοιβών μηχανικών και εξευτελισμός τους
3 Δε γίνονται δημόσια έργα.
Βάλε και ότι φορολογούμαι με τεκμήρια και ΕΝΦΙΑ και θα δεις την εικόνα.

Για ποια κατάρευση της οικοδομής μιλάς ρε τύπε; Μιλάς με όρους 2012. Σήμερα, ανά δεύτερο τετράγωνο βλέπεις έργα, από σπίτια και ανακαινίσεις έως δημόσια έργα και δρόμους...
Οι πολιτικοί μηχανικοί παίρνουν πολλά. Περισσότερα από όσα πρέπει. Για μια υπογραφή του πενταλέπτου τσιμπάνε από 50 έως 150 ευρώ.
Δημόσια έργα γίνονται και πολλά.

Ενφια δεν έχουν μόνο οι πολιτικοί μηχανικοί. Όλοι όσοι έχουνε περιουσία τον πληρώνουμε. Έ, κλαίνε οι χήρες, κλαίνε και οι παντρεμένες;
Aστο δεν καταλαβαίνεις ή δε θες να καταλάβεις.
Η ουσία όμως είναι ότι οι φτωχοί υπερφορολογούνται και πρέπει να δούμε που πάνε αυτά τα λεφτά.
Δε μπορώ να παρέχω τα βασικά στην οικογένειά μου, ενώ οι δημόσιοι πόροι σπαταλούνται ασκόπως,
Και ένας από τους κλάδους κατασπατάλησης δημοσίων εσόδων είναι η τριτοβάθμια εκπαίδευση, με πληθώρα τμημάτων που δεν ανταποκρίνονται στην αγορά εργασίας.
Άβαταρ μέλους
dtri2020

Re: Είπε και κάτι σωστό! Μητσοτάκης: «Δεν μπορούν και δεν πρέπει να πάνε όλοι στο πανεπιστήμιο»

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dtri2020 »

Cavaliere έγραψε: 30 Ιουν 2021, 10:54
dtri2020 έγραψε: 30 Ιουν 2021, 10:53
Είσαι σίγουρος πως η προβλεψιμότητα σου δεν είναι δικό σου πρόβλημα;
Μα εσύ γράφεις από κάτω μου, εγώ ούτε καν σε είχα προσέξει.
:lol:
Είναι μάλλον επειδή εντυπωσιάστηκα από τον πρωτότυπο τρόπο γραφής σου και το εντυπωσιακό επιχείρημα! Κυριολεκτικά, με άφησε αυτό που λέμε ξερό! Έμεινα παγωτό που λένε και οι "μιλένιαλς".
dtrimedia: Σύντομα κοντά σας!
axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar »

stavmanr έγραψε: 29 Ιουν 2021, 17:55
axilmar έγραψε: 29 Ιουν 2021, 16:50
stavmanr έγραψε: 29 Ιουν 2021, 12:16

Η 3ο βάθμια εκπαίδευση είναι όσο αξιο-κρατική μπορεί να γίνει. Παράγει άξιους για το κράτος, για το δημόσιο.
Λιγη σοβαροτητα δεν θα εβλαπτε.
Το ίδιο λέμε.
Σταματα το τρολλαρισμα επιτελους, κανει και τρελη ζεστη :-).
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Ίακχος έγραψε: 30 Ιουν 2021, 10:56
Η ουσία όμως είναι ότι οι φτωχοί υπερφορολογούνται και πρέπει να δούμε που πάνε αυτά τα λεφτά.
Δε μπορώ να παρέχω τα βασικά στην οικογένειά μου, ενώ οι δημόσιοι πόροι σπαταλούνται ασκόπως,
Και ένας από τους κλάδους κατασπατάλησης δημοσίων εσόδων είναι η τριτοβάθμια εκπαίδευση, με πληθώρα τμημάτων που δεν ανταποκρίνονται στην αγορά εργασίας.
Κοίταξε καταλαβαίνω ότι είσαι από αυτούς που έπεσαν πολύ τα εισοδήματά τους μετά την κρίση. Απλά, πώς να στο πω ρε παιδί μου, δεν είσαι φτωχός. Οι φτωχοί δεν υπερφορολογουνται, με εξαίρεση τον ληστρικο ΦΠΑ. Απλά ήσουν στο κομμάτι της ανώτερης μεσαιας τάξης που συμπιεστηκε προς τα κάτω και νομίζεις ότι ζεις στην απόλυτη φτώχεια. Εγώ πχ δε θα έχω καν την ευκαιρία κατά πάσα πιθανότητα να αγοράσω σπίτι, πόσο μάλλον να έχω τρία σπίτια και μαγαζιά κ τέτοια. Και παίρνω κ αρκετά πάνω από το βασικό, δηλαδή δε θα το έλεγα καν για τον εαυτό μου ότι είμαι φτωχός. Αλλά τα έχω βάλει κάτω κ με την αβεβαιότητα κ όλα αυτά δε θέλω να δεσμευτώ για ένα δάνειο 20+ χρόνια στο οποίο να δεσμευω μάλιστα τόσο μεγάλο ποσό από τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Δες λίγο τι γίνεται παραεξω γιατί είναι λίγο εκνευριστικό για εκείνους που ζουν με 5 και 6 κατοστάρικα να σε ακούν να μιλάς για φτώχεια. Βάλε λίγο in perspective τα πράγματα.
Άβαταρ μέλους
Ίακχος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίακχος »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 30 Ιουν 2021, 11:16
Ίακχος έγραψε: 30 Ιουν 2021, 10:56
Κοίταξε καταλαβαίνω ότι είσαι από αυτούς που έπεσαν πολύ τα εισοδήματά τους μετά την κρίση. Απλά, πώς να στο πω ρε παιδί μου, δεν είσαι φτωχός. Οι φτωχοί δεν υπερφορολογουνται, με εξαίρεση τον ληστρικο ΦΠΑ. Απλά ήσουν στο κομμάτι της ανώτερης μεσαιας τάξης που συμπιεστηκε προς τα κάτω και νομίζεις ότι ζεις στην απόλυτη φτώχεια. Εγώ πχ δε θα έχω καν την ευκαιρία κατά πάσα πιθανότητα να αγοράσω σπίτι, πόσο μάλλον να έχω τρία σπίτια και μαγαζιά κ τέτοια. Και παίρνω κ αρκετά πάνω από το βασικό, δηλαδή δε θα το έλεγα καν για τον εαυτό μου ότι είμαι φτωχός. Αλλά τα έχω βάλει κάτω κ με την αβεβαιότητα κ όλα αυτά δε θέλω να δεσμευτώ για ένα δάνειο 20+ χρόνια στο οποίο να δεσμευω μάλιστα τόσο μεγάλο ποσό από τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Δες λίγο τι γίνεται παραεξω γιατί είναι λίγο εκνευριστικό για εκείνους που ζουν με 5 και 6 κατοστάρικα να σε ακούν να μιλάς για φτώχεια. Βάλε λίγο in perspective τα πράγματα.
Ειμαι φτωχός, τα καθαρά μου εισοδήματα μετά την κρίση δεν είναι πάνω από 5-6 κατοστάρικα το μήνα.
Απλά πριν την κρίση ήμουν κομμάτι της μεσαίας τάξης και είχαμε κάποια ακίνητα στο όνομά μας εγώ και η σύζυγος.
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Θα έπρεπε να αναλογιστούμε και την ιστορία του ελληνισμού, όχι μόνο της αρχαιότητας, αλλά και της βυζαντινής αυτοκρατορίας.
Υπάρχουν πράγματα που μας εμπνέουν από την αρχαιότητα γιατί γεννήθηκαν εδώ. Μαθηματικά, φιλοσοφία, ιατρική κ.α. Γιατί να μην θέλουμε να τα σπουδάσουμε στο σήμερα; Δεν αποτελεί έμπνευση το ότι ο ελληνισμός έθεσε τα θεμέλια των επιστημών; Κατά την διάρκεια της βυζαντινής αυτοκρατορίας επίσης οι Έλληνες αναζητούσαν καλή εκπαίδευση για τα παιδιά τους, ακόμη και αυτοί των κατωτέρων στρωμάτων. Ανασταλτικός παράγοντας ήταν το ότι η εκπαίδευση (ακόμη και του δημοτικού) ήταν με δίδακτρα, πολύ ακριβή, αν και έγιναν προσπάθειες να δημιουργηθεί ένα δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα.
Άβαταρ μέλους
dtri2020

sloopy έγραψε: 30 Ιουν 2021, 08:09 "Δεν μπορούν και δεν πρέπει να πάνε όλοι πανεπιστήμιο"(!!), δηλώνει ο...ανέμελος Κούλης της...απαστράπτουσας Μαρέβας, ο εκπρόσωπος της πιο ταξικής κυβέρνησης που έχει γνωρίσει ο τόπος. Όσοι, λοιπόν, γονείς τον ψηφίσατε με την ελπίδα ότι τα παιδιά σας θα έχουν "ίσες και ίδιες ευκαιρίες" με τα "δικά τους παιδιά" , καιρός είναι να μάθετε ότι οι ευκαιρίες θα υπάρχουν...μόνο για τα παιδιά των Κούληδων, των Σαμαράδων, των Αδώνιδων.
Για τα υπόλοιπα παιδιά...γαλέρα και ξύλο έτσι και τολμήσουν να σηκώσουν κεφάλι!

Εικόνα
Ε, ναι! Τα πράγματα στην εκπαίδευση θα είναι σίγουρα καλύτερα αν αυτή περάσει στα χέρια της αριστεράς!

Εικόνα

Ούπς!
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

Υδράργυρος έγραψε: 30 Ιουν 2021, 08:30
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 29 Ιουν 2021, 13:46
Υδράργυρος έγραψε: 29 Ιουν 2021, 13:06
Εψαξες τεντα μεσα στον καυσωνα και δε σου ηρθε μεσα σε μια ωρα, και εβγαλες αυμπερασμα για τα τεχνικα επαγγελματα. Ενταξει πχορουμ ειμαστε
όχι. τον τελευταίο χρόνο έψαξα όλους τους παραπάνω***
Δηλαδή εσύ θα συμβούλευες το παιδί σου να μη σπουδάσει αλλά να μπει σε οικοδομή με στόχο να γίνει κάποτε αυτό που νομίζεις εσύ περιζήτητος μάστορας; Ή το συμβουλεύεις για τα παιδιά των άλλων;
Αν ζητήσει τη γνώμη μου θα του πω να γίνει μαστορης. Κι αν θέλει ας πάει κ Πανεπιστήμιο για τα πάρτυ και την κορνίζα.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 30 Ιουν 2021, 11:59

Αν ζητήσει τη γνώμη μου θα του πω να γίνει μαστορης. Κι αν θέλει ας πάει κ Πανεπιστήμιο για τα πάρτυ και την κορνίζα.
Εσύ όμως πήγες στο πανεπιστήμιο. Ή είσαι άλλο εσύ;
Άβαταρ μέλους
Μπαντάς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπαντάς »

Έχει μεγάλο δίκιο ο Μητσοτάκης. Θα σωθούν πολλές υπάρξεις από καταπιεστικούς γονείς που έβαλαν αμανατι, σώνει και καλά, να κάνουν τα παιδιά τους γιατρούς για παράδειγμα χωρίς να είναι με το αντικείμενο ευτυχισμένα τα ίδια.
Έχω ακούσει γιατρό να λέει να πάρω το χαρτί και έρχομαι γραμματέας στη δουλειά σου.
Έλαμπε το πρόσωπο του.

Του έλεγα, καλά ρε μαλακά, τι παιδευεσαι να πούμε τότε και παιδευεις και μένα που σ' ακούω;

Καταστροφή ζωών.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Μπαντάς την 30 Ιουν 2021, 12:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
μακρυά απο κουκυά
Άβαταρ μέλους
dtri2020

Μπαντάς έγραψε: 30 Ιουν 2021, 12:02 Έχω ακούσει γιατρό να λέει να πάρω το χαρτί και έρχομαι γραμματέας στη δουλειά σου.
Έλαμπε το πρόσωπο του.
Λέμε και καμμία να περάσει η ώρα!
Άβαταρ μέλους
Μπαντάς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπαντάς »

dtri2020 έγραψε: 30 Ιουν 2021, 12:05
Μπαντάς έγραψε: 30 Ιουν 2021, 12:02 Έχω ακούσει γιατρό να λέει να πάρω το χαρτί και έρχομαι γραμματέας στη δουλειά σου.
Έλαμπε το πρόσωπο του.
Λέμε και καμμία να περάσει η ώρα!
Αλήθεια, έντιμα.
μακρυά απο κουκυά
Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα »

Οι συνηθισμένες ιδεοληψίες και ανοησίες. Συν τα χρέη που πρέπει να εξοφληθούν στους κολλεγιάρχες.

Κατά τα άλλα, η νδ έχει τόση σχέση με παιδεία, όση και με αριστεία.

Η ατάκα του τίτλου είναι για κλάματα.
Z
Άβαταρ μέλους
dtri2020

Καραμελίτσα έγραψε: 30 Ιουν 2021, 12:09 Οι συνηθισμένες ιδεοληψίες και ανοησίες. Συν τα χρέη που πρέπει να εξοφληθούν στους κολλεγιάρχες.

Τα είπαμε αυτά! Μόνο η αριστερά γνωρίζει τα θέματα της παιδείας!

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα »

dtri2020 έγραψε: 30 Ιουν 2021, 12:27
Καραμελίτσα έγραψε: 30 Ιουν 2021, 12:09 Οι συνηθισμένες ιδεοληψίες και ανοησίες. Συν τα χρέη που πρέπει να εξοφληθούν στους κολλεγιάρχες.

Τα είπαμε αυτά! Μόνο η αριστερά γνωρίζει τα θέματα της παιδείας!

Εικόνα
Προφανώς, η δεξιά μέχρι αναγνώριση φωτογραφιών φτάνει, δεν πάει παραπάνω.
Z
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”