Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Αν νοσεί με κοβιτ λέω. Εκεί που κάτι πήγες να πεις για τον κοβιτ το γύρισες στην κνιδωση που δεν ξέρω τι είναι. Ο έλεγχος για κοβιτ γίνεται με πισιαρ(με την όποια αξιοπιστία του) και δεν κάνουν όσοι πηγαίνουν να εμβολιαστούν.
Δεν πας άρρωστος να κάνεις εμβόλιο ακόμη κι αν νοσεί το μικρό σου δαχτυλάκι. Τώρα αν είσαι ασυμπτωματικός, δεν το ήξερες. Αν αρρωστήσεις λίγες μέρες μετά επίσης είναι λαχείο και έχει συμβεί. Γνωρίζω ζευγάρι που νόσησε 2 μέρες μετά το εμβόλιο, είχαν κολλήσει λίγες μέρες πριν, και το πέρασαν και σχετικά ζόρικα αλλά δεν νοσηλεύτηκαν και στο νοσοκομείο που πήγαν τους είπαν πως το εμβόλιο τους γλύτωσε απ' τα χειρότερα. Εννοείται τους έστειλαν σπίτι.
Πάντως στο νοσοκομείο στην πόλη μου αρκετοί είναι με κόβιντ που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου. Ξέρω και άτομο που πέθανε και είχε κάνει και τις 2 δόσεις εμβολίου. Επίσημα λέγεται οτι το εμβόλιο προσφέρει κάποια προστασία (60 με 75%) 15 με 20 μέρες μετά την πρώτη δόση για το Pfizer, λίγο παραπάνω για το Αστρα Ζένεκα. Στο μεσοδιάστημα υπάρχει ελάχιστη εως καθόλου προστασία.
Επιβεβαιώνω τα ανωτέρω.
Δεν θυμάμαι αν το ξαναέγραψα εδώ, πάντως στα έκτακτα που πήγα ήταν και παπποούδες που είχαν κάνει την πρώτη δόση αλλά και τη δεύτερη αλλά νόσησαν .
Τους πήγαν μέσα σαν επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Και πολλές ώρες στην αναμονή μέσα σε ένα κενό δωμάτιο μέχρι να τους πάρουν ιστορικό, αίμα, μοριακό κλπ και έπειτα να πάνε στον 4ο....
Μόλις έκαναν τα εμβόλια θεώρησαν πως είναι ασφαλείς πλέον και έριξαν τις άμυνες ή τα εγγόνια τους πήγαιναν χωρίς την μάσκα να τους δουν.
Αν νοσεί με κοβιτ λέω. Εκεί που κάτι πήγες να πεις για τον κοβιτ το γύρισες στην κνιδωση που δεν ξέρω τι είναι. Ο έλεγχος για κοβιτ γίνεται με πισιαρ(με την όποια αξιοπιστία του) και δεν κάνουν όσοι πηγαίνουν να εμβολιαστούν.
Δεν πας άρρωστος να κάνεις εμβόλιο ακόμη κι αν νοσεί το μικρό σου δαχτυλάκι. Τώρα αν είσαι ασυμπτωματικός, δεν το ήξερες. Αν αρρωστήσεις λίγες μέρες μετά επίσης είναι λαχείο και έχει συμβεί. Γνωρίζω ζευγάρι που νόσησε 2 μέρες μετά το εμβόλιο, είχαν κολλήσει λίγες μέρες πριν, και το πέρασαν και σχετικά ζόρικα αλλά δεν νοσηλεύτηκαν και στο νοσοκομείο που πήγαν τους είπαν πως το εμβόλιο τους γλύτωσε απ' τα χειρότερα. Εννοείται τους έστειλαν σπίτι.
Πάντως στο νοσοκομείο στην πόλη μου αρκετοί είναι με κόβιντ που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου. Ξέρω και άτομο που πέθανε και είχε κάνει και τις 2 δόσεις εμβολίου. Επίσημα λέγεται οτι το εμβόλιο προσφέρει κάποια προστασία (60 με 75%) 15 με 20 μέρες μετά την πρώτη δόση για το Pfizer, λίγο παραπάνω για το Αστρα Ζένεκα. Στο μεσοδιάστημα υπάρχει ελάχιστη εως καθόλου προστασία.
Γνωρίζω έναν που αρρώστησε και πέθανε μετά την πρώτη δόση και είπαν πως είχε υποκείμενα.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Στην περίπτωση του παιδιού, ο παιδίατρος το εξετάζει και αν διαπιστώσει πως το παιδί είναι άρρωστο δεν προχωράει στον εμβόλιασμό.
Στην περίπτωση του κόβιντ, ο ενήλικας, που υποτίθεται ξέρει τι του γίνεται, αν δεν είναι ή δεν νοιώθει καλά το γνωστοποιεί. Εγώ πχ είπα πως είμαι με κνίδωση κι έδωσα πλήρες ιστορικό και πήγα με χαρτάκι όπου έγραφα τις αλλεργίες μην ξεχάσω καμία αλλά και με το βιβλιάριο υγείας μην τυχόν χρειαστεί. Και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνω. Κάθε φορά τα ίδια κάνω.
Για να μην είναι λαχείο δε θα έπρεπε να υπήρχε μια οδηγία για περιορισμό κάθε άσκοπης κίνησης δύο εβδομάδες πριν και δύο μετά, όσων προτεραιοποιήθηκαν για εμβολιασμό; πολύς κόσμος θεωρεί πανάκεια το μπόλι και το ρίχνει στην κρεπαλη εκείνες τις μέρες.
Τώρα αυτή η διάγνωση ότι το μπόλι τους γλύτωσε απο τα χειρότερα έγινε στο όρθιο φαντάζομαι, λίγο πριν τον αποχαιρετισμο.
Επιβεβαιώνω τα ανωτέρω.
Δεν θυμάμαι αν το ξαναέγραψα εδώ, πάντως στα έκτακτα που πήγα ήταν και παπποούδες που είχαν κάνει την πρώτη δόση αλλά και τη δεύτερη αλλά νόσησαν .
Και πολλές ώρες στην αναμονή μέσα σε ένα κενό δωμάτιο μέχρι να τους πάρουν ιστορικό, αίμα, μοριακό κλπ και έπειτα να πάνε στον 4ο....
Μόλις έκαναν τα εμβόλια θεώρησαν πως είναι ασφαλείς πλέον και έριξαν τις άμυνες ή τα εγγόνια τους πήγαιναν χωρίς την μάσκα να τους δουν.
Ετσι είναι οι περισσότεροι βέβαια μόνο την πρώτη δόση έχουν κάνει. Αλλά υπάρχουν και κάποιοι που είχαν κάνει και τις 2 δόσεις. Πριν 2 μήνες ένας γειτονας υπέργηρος πέθανε καμιά εβδομάδα αφού είχε κάνει και τη β δόση. Δεν ξέρω και ο πρωην δήμαρχος Καλαμπάκας που δυστυχώς απεβίωσε προχθες αν ήταν πλήρως εμβολιασμένος. Λογικά ήταν σαν φαρμακοποιός. Αλλά δεν ξέρω με σιγουριά.
Ποιος εξετάζει αν νοσεί ο προσερχόμενος στο μπόλι; άρπα κόλλα δουλειές γίνονται.
Έπρεπε να εξετάσουν και αυτή την περίπτωση στις κλινικές μελέτες της εταιρειάρας.
Ε μα αυτή η φαιζερ δεν σε κάνει ceo να πάει μπροστά, πάνε και προλαμβάνουν κάτι σχιτζηδες
Το θέμα είναι να μην επιβαρύνει την κατάσταση της υγείας αυτού που ήδη κόλλησε τον ιο και νοσεί.
Μισοάγνωστες λεξεις: ceo, σχιτζηδες.
Αν νοσεις δεν πας να κάνεις εμβόλιο, εκτός αν εισια ηλιθιος
Ε μα αυτή η φαιζερ δεν σε κάνει ceo να πάει μπροστά, πάνε και προλαμβάνουν κάτι σχιτζηδες
Το θέμα είναι να μην επιβαρύνει την κατάσταση της υγείας αυτού που ήδη κόλλησε τον ιο και νοσεί.
Εννοείται πως και να θέλεις να κάνεις το μπόλι με 40 πυρετό δεν μπορείς.
Αν κολλήσει τον ιο μια εβδομάδα πριν και εμβολιαστεί,
τότε η εβδομάδα που ακολουθεί θα είναι αυτό που είπα "και νοσεί".
Κόλλησε μια εβδομάδα πριν κάνει το μπόλι και νοσεί από τον φυσικό ιο την επόμενη εβδομάδα μετά το μπόλι.
Αυτό δεν επιβαρύνει την κατάσταση της υγείας του;
Δε θα ήταν καλύτερα να γινόντουσαν πισιαρ τεστ πριν το μπόλι; και να υπήρχε οδηγία για περιορισμό κινήσεων, πριν και μετά;
Papa John έγραψε: 31 Μάιος 2021, 18:24
Από τότε που όλα σχεδόν τα νήματά του ξεπερνούν τις 100 σελίδες και από τότε επίσης που βγάζει λεφτά γράφοντας τις απόψεις του σε έντυπα και ιστοσελίδες της επιλογής του - και αυτό δεν χωνεύεται με τίποτα από τους μικρόψυχους που του επιτίθενται ομαδόν,εδώ,στο φόρουμ των ημίτρελλων φανατικών και διπλοπερσόνων
στο πρώτο σκέλος
μερικοί δεν εκτιμούν το έργο τού Αρίστουμας που είναι ένας - αγαθιάρης για κάποιους, πονηρούλης κατ'άλλους - μικρός θεούλης ανάμεσά μας.
αλλά μετά το πας στο άλλο άκρο και υποτιμάς την συμβολή τών πχωρουμικών του "αντιπάλων" στο φαινόμενο "Αρίστος" όταν και ο ίδιος έχει γράψει ότι έχει αντλήσει ιδέες και σφυριλατήσει επιχειρήματα μέσα από το πχωρουμάκιμας.
Εάν δεν είσαι διπλο-τριπλο-multiple-περσόνα,δεν δικαιούσαι να ομιλείς για τον Αρίστο.
Τον Αρίστο τον "γνωρίζω" ως διαδικτυακό φαινόμενο από τις εποχές του esoterica.gr και του Innernet (ή αλλιώς,Μαύρο Φόρουμ).
Φυσικά και μερικούς ακόμη συνφορουμίτες που συνεχίζουν να γράφουν εδώ.
Οπότε τα "μικρός θεούλης" κλπ σε μένα,δεν πιάνουν.
opsimasmenos έγραψε: 31 Μάιος 2021, 17:58
Εννοείται πως και να θέλεις να κάνεις το μπόλι με 40 πυρετό δεν μπορείς.
Αν κολλήσει τον ιο μια εβδομάδα πριν και εμβολιαστεί,
τότε η εβδομάδα που ακολουθεί θα είναι αυτό που είπα "και νοσεί".
Κόλλησε μια εβδομάδα πριν κάνει το μπόλι και νοσεί από τον φυσικό ιο την επόμενη εβδομάδα μετά το μπόλι.
Αυτό δεν επιβαρύνει την κατάσταση της υγείας του;
Δε θα ήταν καλύτερα να γινόντουσαν πισιαρ τεστ πριν το μπόλι; και να υπήρχε οδηγία για περιορισμό κινήσεων, πριν και μετά;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day!
Επιβεβαιώνω τα ανωτέρω.
Μην ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση δεν το θεωρεί αυτό όταν έχεις κάνει εμβολιο αλλά ακόμα και όταν έχει
απλά ανοίξει η δυνατότητα άτομο της ηλικίας σου να κλείσει ραντεβού για εμβόλιο σε ένα μήνα.
Papa John έγραψε: 31 Μάιος 2021, 15:45
Να κάνω μία μικρή παρέμβαση για να υπενθυμίσω ότι πρέπει να δίνουμε ανά τακτά διαστήματα στον Αρίστο για τον πόνο που σπέρνει
Μην το ξεχνάμε !
Συνεχίστε
Σπέρνει πονο ο άριστος; Από πότε;
εγω μερικες φορες γελαω τοσο δυνατα που πονανε τα πλευρα μου.
To be old and wise, you must first be young and stupid.