!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Περι των Ινδοευρωπαιων

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
ksmyrn

Re: Περι των Ινδοευρωπαιων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksmyrn »

@Juno: Μιας και ανέφερες περί τείχους, http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=321802
Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno »

ksmyrn έγραψε: 12 Αύγ 2018, 12:49 @Juno: Μιας και ανέφερες περί τείχους, http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=321802
23.000 χρόνια πριν!
Παιχνιδάκι μωρέ! Έκαναν άλματα επί κοντώ οι Ινδοευρωπαίοι και κατέκτησαν τους γηγενείς! Σιγά το δύσκολο!
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε: 24 Ιαν 2019, 18:07 Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!
skartados

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από skartados »

Leporello έγραψε: 12 Αύγ 2018, 12:24
skartados έγραψε: 12 Αύγ 2018, 12:14
Leporello έγραψε: 12 Αύγ 2018, 11:59 Τι σημασία έχει πόσες λέξεις έχουν; Σημασία έχει αυτή την συγκεκριμένη που την βρήκαν.
Σημασια έχει ομως ποτε την βρήκαν.Μήπως μετά τον συρφετο του Αλέξανδρου;
Γιατι εορ μυρίζει ,όπου όλα τα λεξικά μας λένε εορ σιστερ συγγενεια και εορ γιοκ.
Είχε ο Αλέξανδρος ναζί αξιωματικούς μαζί του; Γιατί η λέξη μοιάζει με την Γερμανική, όχι με κάποια Ελληνική.
Γιατί δεν μου απαντάς γιά το "έορ" και τον Ησύχιο;
Δεν μοιάζει με τη γερμανική,δεν έχει το τηρ η ινδική.
Τώρα πως να στο πω,αλλά ο Αλέξανδρος όταν μπήκε στην Ινδία,είχε μαζί του την μίση σάρα και μαρα της Κεντρικής Ασίας
skartados

Juno έγραψε: 12 Αύγ 2018, 12:51
ksmyrn έγραψε: 12 Αύγ 2018, 12:49 @Juno: Μιας και ανέφερες περί τείχους, http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=321802
23.000 χρόνια πριν!
Παιχνιδάκι μωρέ! Έκαναν άλματα επί κοντώ οι Ινδοευρωπαίοι και κατέκτησαν τους γηγενείς! Σιγά το δύσκολο!
Αυτές τις παπαριες να ?ην γράφατε.
Όλη η ιστορία είναι γεματη από νόμαδες που κατέκτησαν πολιτισμένους λαούς.Τούρκοι,Γότθοι,Κ.Τ.λ
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

Juno έγραψε: 12 Αύγ 2018, 12:39Τι είχαν να πουν σε μελλοντικό χρόνο αυτοί; Του χρόνου θα ρίξω δεύτερο πάτωμα στο σπίτι;
Θέλω να πω πως ακόμα και αν είχατε δίκιο, πόσες και ποιες λέξεις να έδωσαν;
Και αφου το λέει η "λογική" δεν χρειάζεται να το ψάξουμε, ε;
1. Οι πρωτοινδοευρωπαίοι τοποθετούνται, ανάλογα με την θεωρία, περί το 6.000-3.000 π.Χ. Δεν επρόκειτο γιά κυνηγούς - τροφοσυλλέκτες (προφανώς από την φαντασία σου το βρήκες αυτό, κανείς δεν το υποστηρίζει) αλλά γιά κτηνοτρόφους νομάδες. Ακόμη και οι κυνηγοί τροφοσυλλέκτες που ζούσαν μέχρι πρόσφατα μιά χαρά εξελιγμένη γλώσσα είχαν:
https://en.wikipedia.org/wiki/Warlpiri_language
Να και χρόνοι, να και εγκλίσεις, να και απ'όλα.[/quote]Κλίσεις, ονομαστική, γενική, δοτική you know? και δεν είδα καμία.
Βλέπω μία πάρα πολύ απλή γλώσσα ανθρώπων που εδώ και κανα-δυο αιώνες έχουν έρθει σε επαφή με τη Δύση.[/quote]Μετακινείς τα γκολπόστ μπας και πετύχεις τίποτα. Μελλοντικό χρόνο ζήτησες, μελλοντικό χρόνο σου έδωσα (και προστακτική βέβαια και απ'όλα). Πτώσεις, δεν έχουν όλες οι γλώσσες. Φερ'ειπείν, τα Κινέζικα δεν έχουν. Και δεν τους λες τους Κινέζους ακριβώς "πρωτόγονους". Πτώσεις όμως σου βρήκα σε γλώσσα πραγματικών κυνηγών - τροφοσυλλεκτών, των Λαπώνων. Προφανώς, δεν πρόκειται να δεις πουθενά ονομαστική, γενική, γενική και δοτική, γιατί αυτές είναι οι ΙΕ κλίσεις. Οι άλλες γλώσσες έχουν άλλο σύστημα κλίσεων. Μερικές κλίσεις συμπίπτουν, αλλά όχι όλες. Και απορώ που είδες την απλότητα στην γλώσσα Warlpiri. Εχει πέντε τάξεις ρημάτων όσο και οι εξελιγμένες Αρχαίες γλώσσες.
Juno έγραψε: 12 Αύγ 2018, 12:39Πάντως η γλώσσα αυτή πεθαίνει, 3.000 άτομα την μιλούν. Δεν βλέπω να επιβάλλεται σε κανέναν. Τώρα πώς από κάτι ορδές στον Καύκασο επέβαλαν γλώσσα στην μισή Γη λες και δεν είχαν δική τους γλώσσα οι άλλοι, μόνον εσύ το ξέρεις.
Πάλι η μπάλα στην εξέδρα. Είπαμε ποτέ ότι όλες οι γλώσσες εξαπλώνονται; Ζήτησες να σου βρώ άλλη γλώσσα που να εξαπλώθηκε;
Juno έγραψε: 12 Αύγ 2018, 12:39Βεβαίως και να το ψάξουμε. Είπα, πάνε στον Καύκασο και ψάξε.
Κάνε την αρχή εσύ διαβάζοντας κάτι. Ο,τιδήποτε θα είναι καλύτερο από την τέλεια άγνοια στην οποία βρίσκεσαι.
Juno έγραψε: 12 Αύγ 2018, 12:39 Αναγκάζομαι να πω για κυνηγούς-τροφοσυλλέκτες επειδή όταν ρωτήσαμε πώς πήγε παντού αυτή η γλώσσα και γιατί δεν αντιστάθηκαν οι γηγενείς λαοί, πήραμε ως απάντηση, παραδείγματα με κατακτήσεις περιοχών. Άρα έπρεπε να είναι κάποιος ευκίνητος (όχι με κοπάδια) και που η επικράτησή του ήταν θέμα επιβίωσης για αυτόν.
Εσύ μου το κάνεις ακόμα πιο εύκολο, πες μου λοιπόν πώς επιβλήθηκαν οι κτηνοτρόφοι-νομάδες σε όλες τις περιοχές από Ινδία, Καύκασο και μέχρι όλη σχεδόν την Ευρώπη;
Ξέρουμε πως υπήρχαν γηγενείς, πώς λοιπόν τους επιβλήθηκε ο τσοπάνης που κουβαλούσε μαζί την οικογένεια και τα γίδια του; Ο γηγενής είναι οργανωμένος στη περιοχή του με οικισμό, προστασία (πρωτόγονα τείχη) κλπ και την περιουσία του προστατευμένη, ο άλλος έρχεται κουβαλώντας όλη την περιουσία του χύμα στον δρόμο. Ο γηγενής τον σφυροκοπάει άνετα.
Ψάξε κάπου στα πρώτα σχόλια να το δεις. Όταν μας είπαν για ορδές βαρβάρων για να δείξουν πώς μπορεί να επιβληθεί κάποιος, είπα και εγώ για κυνηγούς. Μου φάνηκε λογικό. Αν δεν είναι, το ξαναλέω με βοσκούς, ακόμα καλύτερα.
Οπως οι Σλάβοι.
Juno έγραψε: 12 Αύγ 2018, 10:34Ενδιαφέρον και λογικό: οι αρχαίοι λαοί δεν έφτασαν μέχρι εκεί πάνω, τι να κάνουν εκεί;
Hello! Εσύ δεν είπες πως γλώσσα κυνηγών - τροφσυλλεκτών δεν είναι δυνατόν να έχει πτώσεις; Τώρα που βρέθηκε ότι ούτε κι'αυτό είναι αλήθεια, δεν θα κάνεις κάτι; Ασε, ξέρω τι θα κάνεις, σε κάποια επόμενη φορά θα επαναλάβεις τον ισχυρισμό σου, σαν να μη συνέβη τίποτα.
Juno έγραψε: 12 Αύγ 2018, 10:34Θέλω να μου απαντάει λογικός άνθρωπος χωρίς εμμονές.
Κι'εγώ θα προτιμούσα να μου απαντούσε ένας τέτοιος άνθρωπος αντί γιά σένα.
Juno έγραψε: 12 Αύγ 2018, 10:34Κατά προτίμηση, για τεχνικούς λόγους, να έχει και άλλα πράγματα να κάνει για να μην μπαίνω και βλέπω 15 σεντόνια και με την ατάκα "φυσικά δεν έχει τι να πει γι' αυτό θα αποφύγει να απαντήσει" γιατί το πρόβλημα δεν είναι αν έχω κάτι να πω. Είναι ότι δεν έχω τον χρόνο να απαντάω σε χασομέρηδες που όλη μέρα είναι στο PC γράφοντας σεντόνια ενώ εγώ τρέχω να κάνω και άλλα πράγματα.
Χασομέρη δεν με λες, αφού είμαι υψηλόβαθμο στέλεχος σε βιομηχανική εταιρεία. Και δεν σε βλέπω να μην έχεις χρόνο να απαντήσεις. Το πρόβλημα δεν είναι ότι γράφεις λίγα, είναι ότι γράφεις πράγματα αστήρικτα.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
Leporello

skartados έγραψε: 12 Αύγ 2018, 13:13
Juno έγραψε: 12 Αύγ 2018, 12:51
23.000 χρόνια πριν!
Αυτές τις παπαριες να ?ην γράφατε.
Όλη η ιστορία είναι γεματη από νόμαδες που κατέκτησαν πολιτισμένους λαούς.Τούρκοι,Γότθοι,Κ.Τ.λ
Ποιός την γαμάει την Ιστορία; Σημασία έχει η "λογική"
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
skartados

Και έχεις καμμιά ένδειξη ότι η γλώσσα του λαού στις μεγάλες πόλεις κατά την αρχαιότητα δεν ήταν η Λατινική;
Την ίδια ένδειξη που έχεις εσύ ότι οι κινέζοι το 4000 προ Χριστού δεν μιλούσαν ολλανδικά.
Με αυτό που έγραψες φυσικά,απλά παραδέχεσαι την ήττα σου
skartados

Στο ξαναλέω,δεν ξέρω τι έκαναν στη γλώσσα τους οι Ζουλού,οι μαόμαο,αλλά στην Ελληνική γλωσσα,τα ουσιαστικά,έχουν κατάληξη,δεν έχουν σκέτο ρίζα.
Όλη η ουσία για τις προινδοευρωπαικες ρίζες είναι εδώ.Οι άνθρωποι είναι απλά άσχετοι
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

Μα τί κοκκορομαχίες γίνονται εδώ μέσα...
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
Leporello

skartados έγραψε: 12 Αύγ 2018, 13:10
Leporello έγραψε: 12 Αύγ 2018, 12:24
skartados έγραψε: 12 Αύγ 2018, 12:14
Σημασια έχει ομως ποτε την βρήκαν.Μήπως μετά τον συρφετο του Αλέξανδρου;
Γιατι εορ μυρίζει ,όπου όλα τα λεξικά μας λένε εορ σιστερ συγγενεια και εορ γιοκ.
Είχε ο Αλέξανδρος ναζί αξιωματικούς μαζί του; Γιατί η λέξη μοιάζει με την Γερμανική, όχι με κάποια Ελληνική.
Δεν μοιάζει με τη γερμανική,δεν έχει το τηρ η ινδική.
Τώρα πως να στο πω,αλλά ο Αλέξανδρος όταν μπήκε στην Ινδία,είχε μαζί του την μίση σάρα και μαρα της Κεντρικής Ασίας
Eντάξει, πολύ φτηνός ελιγμός να πεις ότι δεν μοιάζουν οι δύο λέξεις. Απο΄την Ινδική λείπει το "τ", συνηθισμένο πράγμα τα συμπλέγματα "στ", "σκ" κ.λ.π. να απλοπιούνται. Εκείνο το "σβ" στην αρχή, μπορείς να μου πείς από που ξεφύτρωσε;

Και τι σχέση έχει η Κεντρική Ασία; Είχε εκεί ναζί φυγάδες; Το θυμάσαι ότι στο παλιό σου είχε φέρει κάποιες Σανσκριτικές λέξεις που έμοιαζαν πολύ με τα Γερμανικά και λιγότερο με τα Ελληνικά ή τα Λατινικά, ε; Να'τες:
Σανσκριτικά Ελληνικά Λατινικά Γερμανικά
manu ανήρ hommo mann
naman όνομα nomen name
bratr φράτηρ frater bruder
svasr έορ (αδελφή) soror schwester
sunus υιός filius sohn
manya λαιμός monile mahne
hrdaya καρδιά cor herz
svedate υδρώς sudor schweiss
nakti νύξ nox nacht
sama θέρος aestas sommer

Θα μου απαντήσεις γιά τον Ησύχιο, το λεξικό του και το "έορ";
1.
Άβαταρ μέλους
Leporello

skartados έγραψε: 12 Αύγ 2018, 13:18
Και έχεις καμμιά ένδειξη ότι η γλώσσα του λαού στις μεγάλες πόλεις κατά την αρχαιότητα δεν ήταν η Λατινική;
Την ίδια ένδειξη που έχεις εσύ ότι οι κινέζοι το 4000 προ Χριστού δεν μιλούσαν ολλανδικά.
Με αυτό που έγραψες φυσικά,απλά παραδέχεσαι την ήττα σου
Πάλι παπαριά. Η Κίνα το 4000 π.Χ. δεν ήταν γεμάτη Ολλανδικές επιγραφές.
1.
Άβαταρ μέλους
Leporello

Kauldron έγραψε: 12 Αύγ 2018, 13:30Μα τί κοκκορομαχίες γίνονται εδώ μέσα...
Παλιά παράδοση του phorum
1.
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

πρεπει να ειχε ναζι? δεν μπορουσε να ειχε ας πουμε ανιχνευτες γερμανικων φυλων?

Και γιατι διαλεξατε αυτη και οχι καποια αλλη?
και ποτε ενταχθηκε στην σανσκριτκη η συγκεκριμενη λεξη?
οταν καποιος λεει οτι οι ελληνες εφτασαν στην αμερικη ,ζητατε ονοματα και διευθυνσεις των ναυτικων εδω τα περνατε στο ντουκου.
skartados

Σανσκριτικές λέξεις που έμοιαζαν πολύ με τα Γερμανικά και λιγότερο με τα Ελληνικά ή τα Λατινικά, ε; Να'τες:
Σανσκριτικά Ελληνικά Λατινικά Γερμανικά
manu ανήρ hommo mann
Από το μενός=δύναμημη,ισχύς
bratr φράτηρ frater bruder
Όλοι οι βοριοι Έλληνες έλεγαν μπρατερ,όπως μπιλιππος
svedate υδρώς sudor schweiss
nakti
Στην Ελληνική γλωσσα το διγαμα προσφερόταν και ως σ.
Helios αλλά από την ίδια ρίζα σελήνη και σέλας
Hellas,αλλά από την ίδια ρίζα σελλοί,σελλασια
Το ίδιο ισχύει και για όλες τις λέξεις που εφερες
skartados

Είχε ασιάτες,την πήγαν στους ινδούς και στους γερμανούς ως ουνοι αργότερα.
Η Ελλάδα δεν την Είχε τη λεξη
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”