!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Επειδή η μισή Ελλάδα δεν είχε ήδη όνειρο να μπει στο στρατό...

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Re: Επειδή η μισή Ελλάδα δεν είχε ήδη όνειρο να μπει στο στρατό...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών »

Airman68 έγραψε: 14 Μάιος 2021, 17:00
Λεγεών έγραψε: 14 Μάιος 2021, 13:07 Ας βγάλει η κυβέρνηση έναν νόμο ότι για όσους παρουσιαστούν στο κέντρο κατάταξης τους πριν κλείσουν το 23ο έτος της ηλικίας τους, και υπηρετήσουν την 12μηνη θητεία τους ως Ι1 με λιγότερες από 25Φ, θα υπάρξει πληρωμή 3 χιλιάδων ευρώ στον προσωπικό τους λογαριασμό την επόμενη της απόλυσης τους, και θα δείτε πως θα εκλείψουν τα "ωχ που να πάμε τώρα ένα χρόνο να σφουγγαρίζουμε" και οι άοπλοι.

Τα λεφτά δεν θα πάνε χαμένα, στην κοινωνία θα επιστρέψουν με τον ένα ή άλλο τρόπο, και θα τρέξουν όλοι στα 18-19.
Αυτό μου φαίνεται απολύτως σωστό.
Όμως πιθανόν να κολλάει στα νομικά γιατί έτσι μετατρέπεις τον στρατό από υποχρέωση του πολίτη σε "μισθοφορικό"...
Ο φαντάρος ήδη πληρώνεται, δεν είναι τρομερή αλλαγή η αύξηση του μισθού και η εφάπαξ καταβολή του στο τέλος της θητείας. Η στράτευση θα παραμένει υποχρεωτική, απλώς έτσι αυξάνεται το κίνητρο κάποιων να μπουν νωρίς αντί να χτυπάνε αναβολές μέχρι που τους είναι βάρος.

Αν σου πουν αμέσως μετά το σχολείο να πας ένα χρόνο κάπου για τρία χιλιάρικα και μετά να τα έχεις για φοιτητική ζωή, ενοίκια, έξοδα, ή ακόμα και στα 22 μετά τις σπουδές για να έχεις κάποια χρήματα για ένα μεταπτυχιακό ή να μην αισθανθείς ότι για ένα χρόνο είσαι χωρίς εισόδημα, πας τρέχοντας.

Υπάρχουν και άλλοι που δεν έχουν σκοπό να σπουδάσουν, αλλά με το πέρας της θητείας θα έχουν ένα τριχίλιαρο για να ξεκινήσουν κάτι, να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο, κάτι. Όμως κανείς δεν θα μπορεί να πει "δεν μου έδωσε τίποτα η θητεία".
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.

GoBack έγραψε: 30 Μάιος 2024, 00:31 Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

zoltan έγραψε: 14 Μάιος 2021, 12:39 Ο στρατός πρέπει πρώτα να μάθει να εκπαιδεύει τους στρατιώτες στα στρατιωτικά πριν αρχίσει να σκέφτεται μαλακίες τύπου ξένες γλώσσες και "πληροφορική"
οι ξενες γλωσσες και η πληροφορικη μπορει να ειναι σημαντικοτερες δεξιοτητες για εναν φανταρο απο το πυρ και κινηση.

αλλα οπως τα λες ειναι. πρωτα να ξεκινησει να εκπαιδευει σε οτιδηποτε αλλο περα απο την ποση φραπε και το καπνισμα τσιγαρου, και μετα συζηταμε για δεξιοτητες.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

vantono έγραψε: 14 Μάιος 2021, 12:41

*Κανονικά η οδήγηση θα έπρεπε να διδάσκεται (και σε θεωρητικό και σε πρακτικό επιπεδο) καθ'ολη τη διάρκεια του λυκείου, μαζί με ΚΟΚ, και το δίπλωμα να αποκτιέται απο όλους στην γ' λυκειου. Αλλά αυτό ειναι μεγάλη κουβέντα.
+1000.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Λεγεών έγραψε: 14 Μάιος 2021, 12:56 Η αλήθεια είναι ότι πρώτες βοήθειες δεν κάναμε ποτέ.
πρωτες βοηθειες θα επρεπε επισης να διδασκονται στο λυκειο.

Άβαταρ μέλους
Airman68
Phorum.gr user: Airman68

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Airman68 »

Λεγεών έγραψε: 14 Μάιος 2021, 17:29
Ο φαντάρος ήδη πληρώνεται...
Σωστός, αυτό το είχα ξεχάσει...
Yippie Kay Yay
Άβαταρ μέλους
1451
Phorum.gr user: Nikos1451

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 1451 »

Δεν υπάρχει περίπτωση το κράτος να αρχίσει να πληρώνει κληρωτούς. Ήδη η συντήρηση ενός κοστίζει αρκετά. Σκεφτείτε τη διατροφή, τη θέρμανση και το κλιματισμό.
Θα πρέπει η βουλή να κόψει λεφτά από αλλού κάτι που αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

Cecily Anne έγραψε: 14 Μάιος 2021, 13:44
vantono έγραψε: 14 Μάιος 2021, 12:58
Cecily Anne έγραψε: 14 Μάιος 2021, 12:51 Να πάρετε και δίπλωμα δοκιμαστή Κρουασάν Στεργίου. Μην πάει χαμένο τόσο ταλέντο.
Τι μου θύμισες! Τους τελευταίους μήνες που ήμουν και μεσα στο επιλοχάδικο, χλαπάκιαζα τα Στεργίου το ένα πίσω απ'το άλλο και μετά έβαζα τον εαυτό μου να τσιμπάει 3ωρο περίπολο 12-3 για να τα καίω. Περίπολο μέσα στο ΚΕΤΘ, το 2ο ή 1ο στρατόπεδο των Βαλκανίων σε έκταση. :a040:
Ναι, έχουμε διάφορα άποψης στο θέμα. Προτιμω να μην το φαω, παρά να τρέχω μία ώρα. Κατά τα άλλα, έχω δίκιο στο αρχικό ποστ, δεν πάει να λέτε :)
Κι εγώ αυτό που προτιμάς κι εσύ προτιμώ τώρα, που έχω την επιλογή*. Εκεί δεν είχα επιλογές. Όταν μου είχανε φακές στα μαγειρεία ή καποιες φορές που ήμουν πιασμένος με σκοπιες/φρουρές ή αλλες φορες που εκανα όργανο και ειχα πεθανει στο τρεξιμο για να μαζεψω και να συντονίσω το κοπάδι και δεν προλάβαινα να φάω, αναγκαστικά έβγαινε ο κύριος Στεργίου απο τα σύννεφα με τεράστια λευκή γενειάδα και μου ελεγε "εδώ ειμαι για 'σένα, τέκνον μου"!

*τα σφολιατοειδή και λοιπά διατροφικά σκουπίδια, από τότε τα έχω κόψει γενικως, ειτε απο Στεργίου είτε απ'την κυρά Τασία της γειτονιάς.
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

Cecily Anne έγραψε: 14 Μάιος 2021, 14:56
Kauldron έγραψε: 14 Μάιος 2021, 14:51
Έχει ωραίους λουκουμάδες ο Στεργίου, πάντως. :vp12:
Κι ο φούρνος. Φρέσκους, διπλάσια ποσότητα, μισή τιμή.
Ο Στεργίου έχει προιόντα που αξίζουν τα λεφτά τους, και προιόντα από τα οποία σε κατακλέβει. Πχ το μπέργκερ του για τα λεφτά του, ειναι αρκετά τίμιο. Η αραβική-στήθος κοτόπουλο όμως, ειναι για τα μπάζα. Ξεκινάς τις πρώτες 3 μπουκιές τρώγοντας μόνο μια αραβική λάστιχο, και κάτω από τη μέση συναντάς 4-5 κομματάκια κοτόπουλο.
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

gassim έγραψε: 14 Μάιος 2021, 17:03
stergiosbik έγραψε: 14 Μάιος 2021, 12:33
1451 έγραψε: 14 Μάιος 2021, 12:30 Καλό θα ήταν και το δίπλωμα οδήγησης που αποκτάς στο στρατό να ισχύει και στη πολιτική ζωή σου.
Οταν υπηρετουσα επειδη ειχα διπλωμα για αρμα θα μπορουσα να το μετατρεψω σε οποιοδηποτε πολιτικο διπλωμα.
Λιγο πριν απολυθω ομως τον καταργησανε αυτον τον νομο.
όπως θα ξέρεις βέβαια καμία σχέση δεν έχει η οδήγηση άρματος με την οδήγηση αυτοκινήτου.
Οδηγούσα τα πάντα.
Από άρμα έως τζιπακι.
Άλλωστε δίπλωμα οδήγησης είχα πολιτικό πριν καταταχτω.
Η ερπύστρια όμως η πουτανα έχει άλλη γκάβλα! :romance-hearteyes:
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

Έχω φάει 10φ από τον Υπιλαρχο και δκτή της Ιλης γιατί όταν πηγαίναμε σε άσκηση στον Αετό στο πεδίο βολής,έκανα παντιά με το Μ60 γιατί χρειάστηκε για κάνα 2 χλμ να βγούμε στην άσφαλτο μιας και δεν είχαν έρθει αρματοφορεις για να μεταφέρουν τα άρματα!
Ευτυχώς όμως μετά μου έδωσε άκυρο.
Ατελείωτη ηδονή να βλέπεις τα τρομοκρατημένα βλέμματα των νταλικιερηδων που έπιαναν εντελώς άκρη όταν έβλεπαν τα θηρία!!!
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

vantono έγραψε: 14 Μάιος 2021, 18:07
Cecily Anne έγραψε: 14 Μάιος 2021, 14:56
Kauldron έγραψε: 14 Μάιος 2021, 14:51
Έχει ωραίους λουκουμάδες ο Στεργίου, πάντως. :vp12:
Κι ο φούρνος. Φρέσκους, διπλάσια ποσότητα, μισή τιμή.
Ο Στεργίου έχει προιόντα που αξίζουν τα λεφτά τους, και προιόντα από τα οποία σε κατακλέβει. Πχ το μπέργκερ του για τα λεφτά του, ειναι αρκετά τίμιο. Η αραβική-στήθος κοτόπουλο όμως, ειναι για τα μπάζα. Ξεκινάς τις πρώτες 3 μπουκιές τρώγοντας μόνο μια αραβική λάστιχο, και κάτω από τη μέση συναντάς 4-5 κομματάκια κοτόπουλο.
Την έχω προσπαθήσει να τη φάω και πήγε στα σκουπίδια. Το ίδιο και ένα αθλιότατο σάντουιτς κοτόπουλο με μια αηδιαστική κίτρινη σάλτσα σα διάρροια.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

Cecily Anne έγραψε: 14 Μάιος 2021, 13:42
Kauldron έγραψε: 14 Μάιος 2021, 13:07
Cecily Anne έγραψε: 14 Μάιος 2021, 12:51 Να πάρετε και δίπλωμα δοκιμαστή Κρουασάν Στεργίου. Μην πάει χαμένο τόσο ταλέντο.
Ζηλεύεις?
:P
Μπα, δεν μ'αρεσουν τα κρουασάν τέτοιου τύπου. Αν ήταν φρέσκα θα το συζηταγα.
εγώ πήρα διπλωμα στα molto, "ειδική συνθεση για το στρατό" έγραφαν +25γραμμάρια
ο μερακλής καψιμιτζης τα πατούσε και στην τοστιέρα να λιώσει το βούτυρο και η μερέντα...
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

dna replication έγραψε: 14 Μάιος 2021, 19:09
Cecily Anne έγραψε: 14 Μάιος 2021, 13:42
Kauldron έγραψε: 14 Μάιος 2021, 13:07

Ζηλεύεις?
:P
Μπα, δεν μ'αρεσουν τα κρουασάν τέτοιου τύπου. Αν ήταν φρέσκα θα το συζηταγα.
εγώ πήρα διπλωμα στα molto, "ειδική συνθεση για το στρατό" έγραφαν +25γραμμάρια
ο μερακλής καψιμιτζης τα πατούσε και στην τοστιέρα να λιώσει το βούτυο και η μερέντα...
:roll: Ένας ένας θα εμφανίζονται οι μερακλήδες του καψιμιού. Άμα σας λέω δίπλωμα γευσιγνωσίας έπρεπε να μοιράζουν, τσαντίζεστε :lol:
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim »

stergiosbik έγραψε: 14 Μάιος 2021, 18:59
gassim έγραψε: 14 Μάιος 2021, 17:03
stergiosbik έγραψε: 14 Μάιος 2021, 12:33

Οταν υπηρετουσα επειδη ειχα διπλωμα για αρμα θα μπορουσα να το μετατρεψω σε οποιοδηποτε πολιτικο διπλωμα.
Λιγο πριν απολυθω ομως τον καταργησανε αυτον τον νομο.
όπως θα ξέρεις βέβαια καμία σχέση δεν έχει η οδήγηση άρματος με την οδήγηση αυτοκινήτου.
Οδηγούσα τα πάντα.
Από άρμα έως τζιπακι.
Άλλωστε δίπλωμα οδήγησης είχα πολιτικό πριν καταταχτω.
Η ερπύστρια όμως η πουτανα έχει άλλη γκάβλα! :romance-hearteyes:
Εγω ημουν ΠΑΜΑ και επιβεβαιωνω, η αισθηση του αρματος δεν υπαρχει.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”