hellegennes έγραψε: 15 Απρ 2021, 15:35
ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Απρ 2021, 15:29
Σε κάθε περίπτωση, είναι πραγματικά κωμικό να βλέπεις κάποιους να ψάχνουν με το κυάλι τους θανάτους από τα πρώτα εμβόλια αγνοώντας ταυτόχρονα την καθημερινή λίστα θανάτων από τον ιό.
Ποιος κώνωψ, ποια κάμηλος και ποιος ελέφαντας στην πίστα.
Δεν μιλάμε εδώ για την δυνατότητα να εμβολιαστούν όσοι θέλουν και άρα να προστατευτούν, αλλά για το προσβλητικό να θεωρείται αυτονόητο ότι πρέπει να εμβολιαστούν όλοι και όσοι δεν θέλουν να θεωρείται ότι είναι παράλογοι.
Οπότε αυτό που λες είναι τελείως άσχετο. Ούτε ο φόβος παρενεργειών αρχίζει και τελειώνει στον θάνατο.
Είμαι δε βέβαιος ότι έκανες ετησίως το εμβόλιο για την γρίπη για να αποφευχθούν οι 500-4000 ετήσιοι θάνατοι. Όχι;
Σαφώς και μιλάμε για τις οπτικές αυτών που θέλουν να εμβολιαστούν, αυτών που δεν θέλουν γενικώς να εμβολιαστούν για 666 λόγους και αυτών που θέλουν να εμβολιαστούν αλλά ΜΟΝΟΝ όταν θα είναι 100% ασφαλή τα εμβόλια ανεξαρτήτως της υγείας και της ηλικίας του εμβολιαζόμενου.
Παίζω στην πρώτη κατηγορία (το κάνω για να προστατέψω τον εαυτό μου και το περιβάλλον μου, αναλαμβάνοντας το ποσοστιαίο ρίσκο) και παίζεις στην τρίτη. Και είτε σου αρέσει είτε όχι, εκ των πραγμάτων ταυτίζεστε με τη δεύτερη γιατί πρακτικώς παίζετε στους αρνητές των εμβολίων
τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Και αυτό που μετράει στη συγκεκριμένη φάση είναι οι αριθμοί και όχι οι θεωρητικές προσεγγίσεις. Από αυτούς τους αριθμούς θα προκύψει και η χαλάρωση ή συνέχιση των όποιων μέτρων.
Κατά τα άλλα, δεν έκανα το εμβόλιο της γρίππης γιατί δεν θυμάμαι καν πριν πόσα χρόνια έχω αρρωστήσει. Είμαι από τους τυχερούς που δεν είχαν μικρά ή μεγάλα προβλήματα υγείας. Δεν ξέρω αν είναι θέμα καλού ανοσοποιητικού ή κωλοφαρδίας (μάλλον συνδυασμός) αλλά σου διαφεύγει το ότι οι θάνατοι από γρίππη, όπως και οι χιλιάδες θάνατοι από άλλους λόγους δεν έχουν προκαλέσει το παγκόσμιο οικονομικό και κοινωνικό σοκ που προκάλεσε ο συγκεκριμένος ιός.
Οπότε, προτείνω να βρείτε πρώτα άκρη μεταξύ σας (τόσο οι αρνητές όσο και οι "δεν είμαστε αρνητές αλλά") να συμφωνήσετε σε κάποιες προτάσεις, να τις καταθέσετε με σαφήνεια και όχι γενικοπαπαρολογίες και μέχρι τότε να σταματήστε να ασχολείστε με τους υπερασπιστές των εμβολίων γιατί θυμίζετε τους κατατρεγμένους των υποκατηγοριών των λοατκιτζήδων που θέλουν σεβασμό, αναγνώριση και λύση σε όλα τα ψυχολογικά προβλήματα τους όσο αυτοί θα ψάχνουν την ταυτότητα τους.