Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Απρ 2021, 14:07
Οι εθελοντές πληρώνονται στις πρώτες κλινικές δοκιμές, πριν κυκλοφορήσει το εμβόλιο.
Αυτές οι πρώτες κλινικές δοκιμές διαρκούν 2-3 χρόνια στην καλύτερη περίπτωση. Το ότι βγήκαν έκτακτα και με ειδικές άδειες τα εμβόλια, χωρίς να γίνουν εκτεταμένες δοκιμές και να δοθεί ο χρόνος παρακολούθησης που χρειάζεται δεν σημαίνει ότι συνέβη φέτος κάποιο θαύμα. Απλά συνέβη ακριβώς αυτό: βγήκαν έκτακτα για λόγους ανάγκης.
Φυσικά και είναι προσωπική επιλογή του καθενός αν θα πάρει το ρίσκο να συμμετέχει δωρεάν στην πολύχρονη τρίτη φάση δοκιμών και έτσι πρέπει να είναι. Τα υπόλοιπα για κοινωνικό ενδιαφέρον και αγάπες και ιστορίες μην τα λες σε μένα γιατί δεν πιάνουν. Εγώ έχω κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προφυλάξω τον εαυτό μου και τους δικούς μου*, με όποια μέτρα είναι αναγκαία και λειτουργικά.
* συν το προσωπικό και τους πελάτες μου.
Παρότι θα έκανα και...χθες εμβόλιο
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αρχέλαος την 15 Απρ 2021, 15:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Εσείς είστε ο ατίθασος λαός που ζυγό δεν υποφέρει κλπ
Για ασθένεια που έχω περάσει δεν θα έκανα εμβολιο, κι ας είχε 100 χρονια επιτυχημένων δοκιμών πίσω του. Ζήστε, οσοι θέλετε, το απόλυτο τρομολαγνικο σας όνειρο με ζητιανιά για εμβολια, 10 σελφ-τεστ την ημέρα, μάσκα και στο χεσιμο και εθελοντική απομόνωση περισσότερη και την καθορισμένη. Δεν γουσταρω και δεν χρειάζεται.
Συγχαρητήρια για την ανακάλυψη της Αμερικής.
Μα το καλύτερο "εμβόλιο" για την ασθένεια είναι το να περάσει κάποιος την ασθένεια, χωρίς δυσάρεστες επιπτώσεις.
Κατά τα άλλα καλέ μου άνθρωπε, οι φοβικοί, εγωκεντρικοί και κοινωνικώς ανεύθυνοι σ' αυτήν την υπόθεση, είστε εσείς.
Στην τελική, γιατί κάποιος να πάρει σοβαρά αυτούς που τσιρίζουν για την κατάλυση της προσωπικής τους ελευθερίας ενώ συγχρόνως δεν αποδέχονται τον όρο προσωπική ευθύνη;
Οι εξισώσεις, συγκεκριμένο εμβολιο = μη σοβαρές επιπτώσεις, εμβολιο παρασκευασμενο στο πιτς φυτιλι = ανοσία κοβιντ, δεν λεγονται Αμερικη, αλλα λογικά άλματα. Αμα θέλεις τοσο πολύ να νοσησεις, υπάρχει ο πατροπαραδοτος τρόπος. Εχω και τον ιο και τα αντισώματα στο αίμα και βρίσκονται σε μια δυναμική ισορροπία. Απο την άλλη, επειδη από τα γραπτά σου αποπνέεις τον αέρα μιας επιβλητικης και λαγνας γυναίκας, κοινως αρχοντομούνας, μπορώ πολύ ευχαριστως, να σου κάνω ένα εμβολιο με μια μεγάλη, στραβια βελονα που θα βρεις την χαρα και την υγειά σου.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Οι εθελοντές πληρώνονται στις πρώτες κλινικές δοκιμές, πριν κυκλοφορήσει το εμβόλιο.
Αυτές οι πρώτες κλινικές δοκιμές διαρκούν 2-3 χρόνια στην καλύτερη περίπτωση. Το ότι βγήκαν έκτακτα και με ειδικές άδειες τα εμβόλια, χωρίς να γίνουν εκτεταμένες δοκιμές και να δοθεί ο χρόνος παρακολούθησης που χρειάζεται δεν σημαίνει ότι συνέβη φέτος κάποιο θαύμα. Απλά συνέβη ακριβώς αυτό: βγήκαν έκτακτα για λόγους ανάγκης.
Φυσικά και είναι προσωπική επιλογή του καθενός αν θα πάρει το ρίσκο να συμμετέχει δωρεάν στην πολύχρονη τρίτη φάση δοκιμών και έτσι πρέπει να είναι. Τα υπόλοιπα για κοινωνικό ενδιαφέρον και αγάπες και ιστορίες μην τα λες σε μένα γιατί δεν πιάνουν. Εγώ έχω κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προφυλάξω τον εαυτό μου και τους δικούς μου*, με όποια μέτρα είναι αναγκαία και λειτουργικά.
Και από που προέκυψε ότι εγώ ενδιαφέρομαι κοινωνικώς, αγαπώ ή συμπάσχω με τους ψεκασμένους όλου του κόσμου;
Γι' αυτούς ήμουν σαφής.
Για τη ζωή ή τους προβληματισμούς των υπόλοιπων, το ενδιαφέρον μου είναι μηδενικό.
Για ασθένεια που έχω περάσει δεν θα έκανα εμβολιο, κι ας είχε 100 χρονια επιτυχημένων δοκιμών πίσω του. Ζήστε, οσοι θέλετε, το απόλυτο τρομολαγνικο σας όνειρο με ζητιανιά για εμβολια, 10 σελφ-τεστ την ημέρα, μάσκα και στο χεσιμο και εθελοντική απομόνωση περισσότερη και την καθορισμένη. Δεν γουσταρω και δεν χρειάζεται.
Συγχαρητήρια για την ανακάλυψη της Αμερικής.
Μα το καλύτερο "εμβόλιο" για την ασθένεια είναι το να περάσει κάποιος την ασθένεια, χωρίς δυσάρεστες επιπτώσεις.
Κατά τα άλλα καλέ μου άνθρωπε, οι φοβικοί, εγωκεντρικοί και κοινωνικώς ανεύθυνοι σ' αυτήν την υπόθεση, είστε εσείς.
Στην τελική, γιατί κάποιος να πάρει σοβαρά αυτούς που τσιρίζουν για την κατάλυση της προσωπικής τους ελευθερίας ενώ συγχρόνως δεν αποδέχονται τον όρο προσωπική ευθύνη;
Οι εξισώσεις, συγκεκριμένο εμβολιο = μη σοβαρές επιπτώσεις, εμβολιο παρασκευασμενο στο πιτς φυτιλι = ανοσία κοβιντ, δεν λεγονται Αμερικη, αλλα λογικά άλματα. Αμα θέλεις τοσο πολύ να νοσησεις, υπάρχει ο πατροπαραδοτος τρόπος. Εχω και τον ιο και τα αντισώματα στο αίμα και βρίσκονται σε μια δυναμική ισορροπία. Απο την άλλη, επειδη από τα γραπτά σου αποπνέεις τον αέρα μιας επιβλητικης και λαγνας γυναίκας, κοινως αρχοντομούνας, μπορώ πολύ ευχαριστως, να σου κάνω ένα εμβολιο με μια μεγάλη, στραβια βελονα που θα βρεις την χαρα και την υγειά σου.
Καλό μου παιδί, αρχικώς ευχαριστώ για την προθυμία σου να βοηθάς τις αρχοντομούνες να περάσουν στο απέναντι πεζοδρόμιο αλλά προς το παρόν δεν χρειάζομαι τις υπηρεσίες σου.
Αν κάποια στιγμή χρειαστώ μία εξασθενημένη παραλλαγή του ρίαλ σταφ, θα σε ειδοποιήσω.
Και από που προέκυψε ότι εγώ ενδιαφέρομαι κοινωνικώς, αγαπώ ή συμπάσχω με τους ψεκασμένους όλου του κόσμου;
Από πουθενά. Σχολίασα το άλλο που είπες ότι θα κάνεις το εμβόλιο από συνείδηση για να προστατέψεις τους δικούς σου ή κάτι τέτοιο. Βαριέμαι να το ξαναδιαβάζω.
Το ότι αποφασίζεις μόνη σου να χωρίσεις την κοινωνία σε τάξεις με βάση το οτιδήποτε και να συμπεριφέρεσαι αναλόγως στην καθεμιά το έχεις καταστήσει σαφές εδώ και χρόνια, δεν χρειαζόμουν επιβεβαίωση για την πίστη σου στην αριστοκρατία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
dotcom έγραψε: 15 Απρ 2021, 10:26
Παίζει να είμαι ο μόνος που αν μου δίνανε το δικαίωμα επιλογής (τακτική που διαφωνώ κάθετα) θα διάλεγα J&J.
Μονοδοσικό να τελειώνουμε.
Στο στρατό μου μπήξανε 4-5 εμβόλια ούτε που ήξερα τι ήταν,τι παρενέργειες είχαν και τι phase 3 trial είχανε κάνει.
Στη σειρά μου μάλιστα λιποθύμησε και ένας μερικά δευτερόλεπτα μετά τον εμβολιασμό
Αποκλείεται να μην ήξερες. Απλά δεν το θυμάσαι. Έπρεπε να υπογράψεις χαρτί. Το 2003 παρουσιάστηκα, αποκλείεται να άλλαξε έκτοτε η διαδικασία και να γίνεται στα τυφλά. Επιπροσθέτως, δεν ήταν τίποτα ράντομ εμβόλια, δοκιμασμένα, 100% ασφαλή εμβόλια είναι που κάνει ο γενικός πληθυσμός.
Αν ναι ένα χαρτί που λέει σε κουτάκια ΕΜΒΟΛΙΟ MMR AStrezxcnhiogrvaxine.
Πριν το υπογράψω το πήρα ,έψαξα βιβλιογραφία τσέκαρα κλινικές μελέτες φάση 1 φάση 2 φάση 3 πόσο καιρό κυκλοφορεί, πιθανές παρενέργεις κ.λ.π και μετά το υπέγραψα
Παίζει να είμαι ο μόνος που αν μου δίνανε το δικαίωμα επιλογής (τακτική που διαφωνώ κάθετα) θα διάλεγα J&J.
Στο στρατό μου μπήξανε 4-5 εμβόλια ούτε που ήξερα τι ήταν,τι παρενέργειες είχαν και τι phase 3 trial είχανε κάνει.
Στη σειρά μου μάλιστα λιποθύμησε και ένας μερικά δευτερόλεπτα μετά τον εμβολιασμό
Αποκλείεται να μην ήξερες. Απλά δεν το θυμάσαι. Έπρεπε να υπογράψεις χαρτί. Το 2003 παρουσιάστηκα, αποκλείεται να άλλαξε έκτοτε η διαδικασία και να γίνεται στα τυφλά. Επιπροσθέτως, δεν ήταν τίποτα ράντομ εμβόλια, δοκιμασμένα, 100% ασφαλή εμβόλια είναι που κάνει ο γενικός πληθυσμός.
Θυμάσαι αν κάναμε και το εμβόλιο για την φυματίωση;
Επίσης έκανα εμβόλιο και την μέρα απολύσεως παρότι για κάποιο λόγο μπορούσα να την σκαπουλάρω, δεν θυμάμαι τώρα λεπτομέρειες.
Θυμάσαι όμως να γίνεται δόση εμβολίου και τις τελευταίες μέρες προ της απόλυσης;
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Πριν το υπογράψω το πήρα ,έψαξα βιβλιογραφία τσέκαρα κλινικές μελέτες φάση 1 φάση 2 φάση 3 πόσο καιρό κυκλοφορεί, πιθανές παρενέργεις κ.λ.π και μετά το υπέγραψα
Το χαρτί μόνο χρειάζεσαι που λέει τι κάνεις. Αυτά τα εμβόλια έχουν περάσει πολλά χρόνια δοκιμών και γίνονται στον γενικό πληθυσμό εδώ και δεκαετίες. Οπότε κόψτε τις μαλακίες.
Κι επειδή με κουράζει η μαλακία που με έχουν πει έστω για πλάκα αντιεμβολιαστή, αυτά εδώ τα ποστ είναι περσινά. Διαβάστε τα και σταματήστε να διαδίδετε ψέματα (όχι εσύ συγκεκριμένα, εσένα σ' αγαπάω):
hellegennes έγραψε: 16 Απρ 2020, 14:23
Έχω πει και παλιότερα ότι οφείλουμε να ψηφίσουμε νόμους που να κάνουν υποχρεωτικά τα βασικά εμβόλια στα παιδιά και όχι «υποχρεωτικά» όπως είναι σήμερα. Το δε ιατρικό προσωπικό, έχω πει ξανά ότι θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό να κάνει εμβόλιο γρίπης κάθε χρόνο. Δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο δεν επιβάλλεται.
Για πες για το φλέγον θέμα.
Αν βγει εμβόλιο για τον κορονοιο , θα το κάνεις;
Θυμάμαι , για τη γρίπη είχες πει ότι δεν εμβολιαζεσαι επειδή δεν είσαι υψηλού κινδύνου.
Για να μην γίνονται διαστρέβλωση, ας ξαναπώ τι έχω πει:
Δεν εμβολιάζομαι για την γρίπη γιατί δεν είμαι ομάδα υψηλού κινδύνου. Το έχω σκεφτεί κατά καιρούς, αλλά δεν έχω κάνει ποτέ το εμβόλιο. Η δε ανοσία αγέλης είναι δύσκολο να επιτευχθεί στην γρίπη (όχι θεωρητικά, πρακτικά). Είμαι της άποψης ότι πρέπει να εμβολιάζονται όλοι όσοι έχουν παιδιά κάτω των 5 ετών, οι υπάλληλοι υγείας και όλες οι ομάδες υψηλού κινδύνου. Η γρίπη είναι σχετικά εύκολο να περιοριστεί αν εφαρμόζεις σωστά τα μέτρα υγιεινής. Έχω αναφερθεί πολλές φορές στο τι κάνω εγώ προσωπικά και τι συνίσταται γενικά.
Η μεταδοτικότητα της γρίπης διαφέρει απ' αυτήν του κορωνοϊού. Η γρίπη μεταδίδεται το πολύ 2 μέρες πριν αρχίσουν τα συμπτώματα και μερικές μέρες μετά. Οπότε η πιθανότητα να την μεταδώσεις εν αγνοία σου είναι πολύ μικρή, ειδικά αν τηρείς προληπτικά μέτρα αδιαλείπτως.
Ο κορωνοϊός φαίνεται να είναι πολύ πιο επιθετικός σε άτομα με χρόνια πνευμονικά προβλήματα και άλλου είδους νοσήματα. Οπότε ναι, θα κάνω το εμβόλιο όταν βγει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Επίσης έκανα εμβόλιο και την μέρα απολύσεως παρότι για κάποιο λόγο μπορούσα να την σκαπουλάρω, δεν θυμάμαι τώρα λεπτομέρειες.
Θυμάσαι όμως να γίνεται δόση εμβολίου και τις τελευταίες μέρες προ της απόλυσης;
Αντιφυματικό, ναι. Εγώ έκανα μόνο αναμνηστική αντιτετανικού γιατί ήμουν πλήρως εμβολιασμένος (τρεις δόσεις) και είχα κάνει σχετικά πρόσφατα BCG.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Από πουθενά. Σχολίασα το άλλο που είπες ότι θα κάνεις το εμβόλιο από συνείδηση για να προστατέψεις τους δικούς σου ή κάτι τέτοιο. Βαριέμαι να το ξαναδιαβάζω.
Το ότι αποφασίζεις μόνη σου να χωρίσεις την κοινωνία σε τάξεις με βάση το οτιδήποτε και να συμπεριφέρεσαι αναλόγως στην καθεμιά το έχεις καταστήσει σαφές εδώ και χρόνια, δεν χρειαζόμουν επιβεβαίωση για την πίστη σου στην αριστοκρατία.
Κάπου έχω την αίσθηση ότι αναλαμβάνοντας το ρόλο του συνήγορου των ψεκ, χάνεις βαθμιαία την όποια οξυδέρκεια διαθέτεις.
Η στάση μου απέναντι στο θέμα της πανδημίας παραμένει στο πλαίσιο της υπεράσπισης των ίσων δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.
Οι φωνασκούντες δικαιωματιστές είναι αυτοί που φέρονται ως κουτοπόνηροι "αριστοκράτες".
Οι αρχοντοχωριάτες.
Το χαρτί μόνο χρειάζεσαι που λέει τι κάνεις. Αυτά τα εμβόλια έχουν περάσει πολλά χρόνια δοκιμών και γίνονται στον γενικό πληθυσμό εδώ και δεκαετίες. Οπότε κόψτε τις μαλακίες.
Κι επειδή με κουράζει η μαλακία που με έχουν πει έστω για πλάκα αντιεμβολιαστή, αυτά εδώ τα ποστ είναι περσινά. Διαβάστε τα και σταματήστε να διαδίδετε ψέματα (όχι εσύ συγκεκριμένα, εσένα σ' αγαπάω):
Εσύ μπορεί να το ήξερες αλλά η συντριπτική πλειοψηφία (και εγώ μέσα) δεν είχε ιδέα τι εμβόλια έκανε,δεν είχε ιδέα πόσα χρόνια κυκλοφορούν κ.λ.π
Υπέθετε (και καλά έκανε) ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και ασφαλή επειδή εμιστεύτηκε τυφλά τον θεσμό του στρατού.
Αυτό κάνουμε όλοι μας.Επιστευόμαστε τυφλά τους μηχανισμούς του κράτους.
Μου δίνει ένας γιατρός χάπι για τη χοληστερίνη δεν πρόκειται να ψάξω ούτε πόσα χρόνια κυκλοφορεί ούτε να διαβάσω papers.
Θα ρίξω εκεί μια ματιά στο φυλλάδιο,θα δω παρενέργειες με συχνότητα < 1/100.000: θάνατος και θα πω:
ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Απρ 2021, 15:22
Η στάση μου απέναντι στο θέμα της πανδημίας παραμένει στο πλαίσιο της υπεράσπισης των ίσων δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.
Δεν έχω δει πουθενά να υποστηρίζεις τίποτα ίσα δικαιώματα, αλλά ό,τι πιστεύει πως πράττει κανείς. Εγώ σού αναγνωρίζω το δικαίωμά σου να το πιστεύεις.
Τα υπόλοιπα γαληκά τα έσβησα από την παράθεση γιατί με κουράζουν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Σε κάθε περίπτωση, είναι πραγματικά κωμικό να βλέπεις κάποιους να ψάχνουν με το κυάλι τους θανάτους από τα πρώτα εμβόλια αγνοώντας ταυτόχρονα την καθημερινή λίστα θανάτων από τον ιό.
Ποιος κώνωψ, ποια κάμηλος και ποιος ελέφαντας στην πίστα.
dotcom έγραψε: 15 Απρ 2021, 15:26
Εσύ μπορεί να το ήξερες αλλά η συντριπτική πλειοψηφία (και εγώ μέσα) δεν είχε ιδέα τι εμβόλια έκανε, δεν είχε ιδέα πόσα χρόνια κυκλοφορούν κ.λπ.
Υπέθετε (και καλά έκανε) ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και ασφαλή επειδή εμπιστεύτηκε τυφλά τον θεσμό του στρατού.
Αυτό κάνουμε όλοι μας. Εμπιστευόμαστε τυφλά τους μηχανισμούς του κράτους.
Μου δίνει ένας γιατρός χάπι για τη χοληστερίνη δεν πρόκειται να ψάξω ούτε πόσα χρόνια κυκλοφορεί ούτε να διαβάσω papers.
Θα ρίξω εκεί μια ματιά στο φυλλάδιο, θα δω παρενέργειες με συχνότητα < 1/100.000: θάνατος και θα πω:
Μια ιδέα ότι χρειάζονται χρόνια κλινικών δοκιμών δεν μπορεί να μην την είχες. Το γιατί χρειάζονται χρόνια μπορεί να μην το ήξερες, αλλά ότι χρειάζονται χρόνια θα το ήξερες. Αν σου έλεγε το χαρτί «δέχεστε να εμβολιαστείτε με αυτό το νέο εμβόλιο KFC που βγήκε πριν 2 μήνες» είμαι πολύ βέβαιος ότι θα χτυπούσε μέσα σου το καμπανάκι της επιφύλαξης και θα επέλεγες όχι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
1993 Τρίπολη,Αεροπορία ,μας μπήξανε 2-3. Ο άλλος στη σειρά λιποθύμισε... πριν τον μπήξουν