hellegennes έγραψε: 15 Απρ 2021, 13:31
ΓΑΛΗ έγραψε: 15 Απρ 2021, 09:14
hellegennes έγραψε: 15 Απρ 2021, 01:02
Ψευδές. Ουδέποτε έχω καταφερθεί εναντίον εμβολιασμών. Τουναντίον, όταν εγώ μιλούσα για εμβολιασμούς, εσείς μιλούσατε για μπάλα. Οπότε δείξε λίγο ταπεινότητα.
Ούτε καν για το εμβόλια του κορωνοϊού έχω δηλώσει ποτέ αντίθεση. Από την αρχή δήλωσα ότι θα κάνω εμβόλιο αν συνεχίζει να υφίσταται ως απειλή ο κορωνοϊός σε 2-3 χρόνια που θα έχουν ολοκληρωθεί οι κλινικές δοκιμές. Το ότι αποφάσισαν να κάνουν μαζικές κλινικές δοκιμές στο σύνολο του πληθυσμού δεν αλλάζει κάτι.
Nαι, είναι ο πιο σίγουρος δρόμος. Ευφυής επιλογή, δεν αντιλέγω.
Αυτό που σας διαφεύγει είναι ότι αν όλοι είχαν το δικό σας σκεπτικό και 15 χρόνια να περιμένατε, το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο. Προφανώς θεωρείτε, ότι μόνον οι άλλοι πρέπει να γίνονται πειραματόζωα, για να διαφυλαχθεί ο ανθός της ανθρωπότης.
Υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία για να βγει ένα εμβόλιο. Οι εθελοντές πληρώνονται στις κλινικές δοκιμές. Αν θέλεις να κάνεις το πειραματόζωο δωρεάν, be my guest. Απλά μην με προσβάλλεις
θεωρώντας αυτονόητο ότι θα έπρεπε να το κάνω κι εγώ.
Οι εθελοντές πληρώνονται στις πρώτες κλινικές δοκιμές, πριν κυκλοφορήσει το εμβόλιο.
Από εκεί και πέρα, είναι θέμα προσωπικής επιλογής και -κατά τη γνώμη μου- ένας στοιχειώδης βαθμός αποδοχής των υποχρεώσεων και των δικαιωμάτων σε μια δημοκρατική κοινωνία.
Και ναι, έχω πλήρη γνώση ότι κάνοντας το εμβόλιο κάπου εξυπηρετώ/καλύπτω και τις φοβίες του κάθε εγωκεντρικού παπάρα αλλά ο λόγος που το κάνω είναι για τους ανθρώπους που ενδιαφέρομαι (γνωστούς ή αγνώστους). Για τη ζωή ή τους προβληματισμούς των υπόλοιπων, το ενδιαφέρον μου είναι μηδενικό.
Οπότε, μη χρησιμοποιείς τον όρο "αυτονόητο" γιατί τον θεωρώ πλέον έναν κοινωνικό ευφημισμό και τίποτα περισσότερο. Το αυτονόητο συνεπάγεται ίδια νοοτροπία και κοινά σημεία αναφοράς, πράγμα ανύπαρκτο στο σημερινό πλαίσιο.
Και σαφώς δεν προτίθεμαι να γίνω γιορ γκεστ. Ούτε κι εσύ δικός μου. Θα μείνει ο καθένας στο χώρο που επέλεξε με αυτούς που επέλεξε.
Ίσως είναι αυτό το πραγματικό τέλος της ιστορίας.