!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Περι των Ινδοευρωπαιων

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Re: Περι των Ινδοευρωπαιων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

Juno έγραψε: 28 Ιούλ 2018, 00:49
Nandros έγραψε: 28 Ιούλ 2018, 00:38
Juno έγραψε: 28 Ιούλ 2018, 00:28Εγώ δεν απάντησα με χαρακτηρισμούς.

Και θα ήθελα να ξέρω πώς οι ΙΕ γλώσσες διαχωρίζονται σε υποκατηγορίες με βάση (μεταξύ άλλων) τις κλίσεις σαν να μιλούσαν σε δοτική αυτοί οι κυνηγοί τροφοσυλλέκτες.
Είπα, μπορεί τέτοια ορδή, γιατί λαό δεν τους λες, να έδωσε μερικές βασικές λέξεις που θα είχαν στο λεξιλόγιό τους. Ολοκληρωμένη γλώσσα με γραμματική και συντακτικό, δεν έδωσαν γιατί δεν μιλούσαν κάτι τέτοιο.

Και γιατί οι Γερμανοί αντί για "Ινδοευρωπαίοι" λένε "Ινδογερμανοί". Εντελώς κάρφωμα για τις προθέσεις τους.

Και γιατί οι ειδικοί επιμένουν για κοιτίδα των δήθεν Ινδοευρωπαίων μία περιοχή όπου κανείς δεν μπορεί να διεκδικήσει εθνική, πολιτιστική κληρονομιά που να πηγαίνει τόσο πίσω. Ας έλεγαν βρε αδελφέ ότι ξεκίνησε από την Ινδία. Δεν θα μου άρεσε, αλλά και αυτοί δεν θα μπορούσαν να διεκδικήσουν ΙΕ πολιτισμό.
Δηλαδή είχαμε 5-6 μεγάλους πολιτισμούς και εκτός από την Άπω Ανατολή, σε όλους τους άλλους τους επιβλήθηκε ή/και τους δημιούργησε ένα λαός νομάδων κυνηγών-τροφοσυλλεκτών που όμως δεν άφησε τίποτα πίσω του; Τόσο σημαντικός και τόσο ασήμαντος;

Το μόνο σοβαρό αντεπιχείρημα που ακούσαμε είναι πως οι γλωσσολόγοι είναι ειδικοί. Είναι, αλλά παίζονται και συμφέροντα.
Και η IGENEA έβγαλε τους Σκοπιανούς, απογόνους των αρχαίων Μακεδόνων και μόλις αναγκάστηκαν να εξηγήσουν το πώς, έγιναν ρεζίλι, αλλά ακόμα μια χαρά δουλεύει το εργαστήριο και πάνε γίδια από όλη την Ευρώπη να δώσουν αίμα για να μάθουν τη καταγωγή τους.
Επιστήμονες είναι και αυτοί, γενετιστές στην Ελβετία.
Η περιγραφή της πραγματικότητας δεν είναι χαρακτηρισμός και το υπογραμμισμένο είναι η απόδειξη. Δλδ αποδέχεσαι ως σωστό ότι σου αρέσει και ταιριάζει με τον ελληναραδισμό σου;

Δεν ξέρω τί έκανε η IGENEA, αλλά εσύ φαντάζεσαι ότι όλοι, μα όλοι οι επιστήμονες/ γλωσσολόγοι του κόσμου συνωμότησαν; Για ποιον λόγο;
- Για τα λεφτά! Και για την απάντηση εδώ κάτω-κάτω. Κάποιοι πρέπει να κάνουν τους συνεχιστές πολιτισμού και θέλουν σαν αρχικό λαό, έναν λαό που δεν είναι πρόγονος κάποιων άλλων. Οι Ινδοευρωπαίοι βολεύουν. Και η στέππα βολεύει.

- Και από εγωισμό: αν μία θεωρία είναι λάθος και κάποιος γνωστός καθηγητής έχει χτίσει όλη την καριέρα, τα λεφτά του και την υστεροφημία του πάνω σε αυτήν, δεν θα την αφήσει να πέσει.
Πάρε άλλο παράδειγμα εκτός ακαδημαϊκού χώρου. Έντισον και Τέσλα. Σιγά μην άφηνε ο Έντισον τον Τέσλα να του καταστρέψει όσα έφτιαξε. Θα έχανε τα πάντα και λεφτά και φήμη.

Για το υπογραμμισμένο, είπα ότι δεν θα μου άρεσε, όχι ότι δεν θα το αποδεχόμουν. Θα το έψαχνα πριν το αποδεχθώ πάντως.
Τώρα η ΙΕ θεωρία μπάζει από παντού.

Nandros έγραψε: 28 Ιούλ 2018, 00:38Μου θυμίζεις τους χριστιανούς που αρνούνται την ύπαρξη 1.000άδων απολιθωμάτων δεινοσαύρων, επειδή κόβει την σούπα της θρησκείας τους. Εσύ τί πιστεύεις για τους δεινοσαύρους;
.
Ότι εξαφανίστηκαν από μετεωρίτη. Αν και νομίζω πως θα είχαν και θέματα στην εύρεση τροφής, αλλά δεν ξέρω, δεν το έχω ψάξει.
Κάπου άκουσα ότι υπήρχε και ασθένεια που τους ρήμαξε, μπορεί να είναι και αυτό. Όλες αυτές οι θεωρίες στέκουν, τις αποδέχομαι. Αν και η επικρατέστερή είναι ότι έπεσε μετεωρίτης.
ΌΛΟΙ οι γλωσσολόγοι στον κόσμο τα παίρνουν, το κρατούν μυστικό, δεν μίλησε ποτέ κανείς! Αν την βρίσκεις με την συνωμοσιολογία δεν έχω να πω κάτι.

Πάλι καλά με τους δεινοσαύρους. Ο μετεωρίτης δεν τους σκότωσε όλους στιγμιαία, απλά δημιούργησε κάτι σαν τον ατομικό χειμώνα. Η σκόνη που σηκώθηκε έκρυψε τον ήλιο για πολλά χρόνια, τα φυτά χάθηκαν λόγω έλλειψης χλωροφύλλης και τα μεγάλα θηρία πέθαναν της πείνας. Επιβίωσαν οι δεινόσαυροι που έγιναν τα σύγχρονα πτηνά και μικρά θηλαστικά στην ξηρά. Τα ίδια περίπου και στην θάλασσα.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
skartados

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από skartados »

Ακόμα και με το κεντρική Διοίκηση το ποστ δεν γλυτώνει την παραπομπή του στις Απίστευτες παπαριές που δεν πρέπει να χαθούν!
Τόσο ξέρεις,τόσο μιλας νανδρε.Ξέρεις στα αρχαια χρόνια δεν υπήρχαν αριστεροί.Το πρώτο πράγμα που εκανε πάντα η κεντρική διοίκηση ,ήταν η εξαφάνιση της διαφορετικότητας.Δες για παράδειγμα για ποτέ εξαφανίστηκαν οι ετρουσκοι μολις οι Ρωμαίοι έγιναν το κουμαντο στην Ιταλία
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

skartados έγραψε: 28 Ιούλ 2018, 01:07
Ακόμα και με το κεντρική Διοίκηση το ποστ δεν γλυτώνει την παραπομπή του στις Απίστευτες παπαριές που δεν πρέπει να χαθούν!
Τόσο ξέρεις,τόσο μιλας νανδρε.Ξέρεις στα αρχαια χρόνια δεν υπήρχαν αριστεροί.Το πρώτο πράγμα που εκανε πάντα η κεντρική διοίκηση ,ήταν η εξαφάνιση της διαφορετικότητας.Δες για παράδειγμα για ποτέ εξαφανίστηκαν οι ετρουσκοι μολις οι Ρωμαίοι έγιναν το κουμαντο στην Ιταλία
Άντε τώρα να του εξηγήσει κανείς ότι όλα αυτά έγιναν τόσο παλιά στην προϊστορία, που δεν υπήρχε καν η ιδέα της πόλης ή του οργανωμένου κράτους!
Χαμένος χρόνος για κάποιους που αρνούνται να μάθουν κάτι παραπάνω!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
skartados

Με το που αρχίζεις την ενασχόληση με την ιε παπαρια,πέφτεις πάνω σε γραφικές ιστορίες.
Για παράδειγμα μας λένε για τη λέξη πατήρ
νδοευρωπαϊκή *ph₂tḗr. Από την ίδια ρίζα και το λατινικό pater, το σανσκριτικό पितृ (pitṛ), το αρχαίο αρμενικό հայր (hayr) και το πρωτογερμανικό *fadēr (αρχαίο αγγλικό fæder > αγγλικό father, γερμανικό Vater

Μας λένε για τη λέξη μητηρ
from Proto-Indo-European *méh₂tēr.

Στην Ελληνική Γλώσσα δεν υπάρχει ουσιαστικό που να έχει μόνο ρίζα,χωρίς κάποιο επιθημΑ _καταληξη.Ξεκάθαρα οι 2 αυτές λέξεις προέρχονται από τους βρεφικους ηχους πα και μα,εξού και τα μαμΑ,παππα και το επίθημΑ τηρ
skartados

Nandros έγραψε: 28 Ιούλ 2018, 01:12
skartados έγραψε: 28 Ιούλ 2018, 01:07
Άντε τώρα να του εξηγήσει κανείς ότι όλα αυτά έγιναν τόσο παλιά στην προϊστορία, που δεν υπήρχε καν η ιδέα της πόλης ή του οργανωμένου κράτους!
Χαμένος χρόνος για κάποιους που αρνούνται να μάθουν κάτι παραπάνω!
.
Αυτά στην Ελλάδα υποτίθεται ότι έγιναν γύρω στο 2000 Π.χ.Δεν ξέρω πως να στο πω,αλλά στην Ελλάδα Τότε υπήρχε οργάνωμενος Πολιτισμός,φυσικά και πόλεις
skartados

Μας λένε ότι το φρατηρ είναι συγγενικό με το μπραδερ και σημαινει αδελφός.
Δίνω 1000 ευρώ σε όποιον μας φέρει αρχαίο Έλληνικο κειμενο που να λέει ότι ο τάδε είναι ο φρατηρ του τάδε και αυτοί οι 2 να είναι αδελφια
skartados

Μας λένε για το σίστερ
sister (n.)

mid-13c., from Old English sweostor, swuster "sister," or a Scandinavian cognate (Old Norse systir, Swedish … chwaer, Greek eor). French soeur "a sister" (11c., instead of *sereur) is directly … from 1926; and in the sense of "fellow feminist" from 1912. Meaning "female fellow-Christian" is from mid-15c. Sister act "variety act by two or more sisters" is from vaudeville (1908).
Άρα για αυτούς τους σπουδαίους γλωσσολόγους το σιστερ είναι συγγενικό με το ελληνικό εορ και σημαινουν αδελφή.

Δίνω 1000 ευρώ σε όποιον μας φέρει τη λέξη εορ από αρχαίο Ελληνικό κειμνέο και ας σημαινει η λέξη και σκατα
skartados

Άντε ρε μαγκες το αφεντικό τρελάθηκε και μοιράζει ινδοευρω
Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno »

Nandros έγραψε: 28 Ιούλ 2018, 00:58 ΌΛΟΙ οι γλωσσολόγοι στον κόσμο τα παίρνουν, το κρατούν μυστικό, δεν μίλησε ποτέ κανείς! Αν την βρίσκεις με την συνωμοσιολογία δεν έχω να πω κάτι.
Δεν συνεννοήθηκαν όλοι οι γλωσσολόγοι έτσι απλά. Είναι η δύση που έχει πολιτισμό 1000% ετερόφωτο και δεν της κάθεται καλά.
Και θέλει να κάνει τον νόμιμο συνεχιστή, αλλά δεν γίνεται, αν δεν βρεθεί κάποιος λαός φάντασμα τον οποίο δεν διεκδικεί κανείς σαν πρόγονο ή ο οποίος είναι πρόγονος όλων.
Είπα, δεν με απασχολεί αν πήραμε ΟΛΟΙ από κάπου, λίγες, απλές λέξεις της καθημερινότητάς μας. Μπορεί να ισχύει, δεν ξέρω.
Κάπως έπρεπε να συνεννοούνταν και αυτοί οι κυνηγοί-τροφοσυλλέκτες.

Αλλά η αρχική θεωρία με τη μελέτη των κοινών των γλωσσών, να καταλήξει να τις διαχωρίζει με βάση της κλίσεις και να ψάχνει έναν πρόγονο λαό σε άσχετο μέρος, πάει πολύ.

Δες το λογικά: εκεί την εποχή όλες οι περιοχές πέριξ της Μεσογείου και μέχρι μέσα, Μέση Ανατολή, ήταν εύφορες. Πού είναι πιο λογικό να ξεκίνησε ο πολιτισμός, πού ήταν πιο εύκολο στους ανθρώπους να βολέψουν την επιβίωσή τους ώστε να έχουν την άνεση να φιλοσοφούν και να ανακαλύπτουν;
Εκεί που καλλιεργούσαν χαλαροί και είχαν ασφαλές σπίτι ή εκεί που έβγαιναν για κυνήγι ή να μαζέψουν τροφή ανταγωνιζόμενοι άλλους θηρευτές και το βράδυ παραφύλαγαν μην τους επιτεθεί κανείς; Ποιος από τους δύο λαούς είχε περισσότερες πιθανότητες να εξελίξει γλώσσα πέρα από τις απλές λέξεις που αφορούσαν το φαγητό και την επιβίωσή τους;
Πώς στο καλό κατάφεραν νομάδες από την στέππα της Ασίας ή τη Νότια Ρωσία ΚΑΙ ήρθαν ΚΑΙ επέβαλλαν γλώσσα ΚΑΙ επιβλήθηκαν; Βγαίνει νόημα;
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε: 24 Ιαν 2019, 18:07 Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!
Άβαταρ μέλους
LOUROS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από LOUROS »

Η ΙΕ είναι απλά η μετεξέλιξη των ρατσιστικών θεωριων του 19ου αιώνα σε PC μορφή. Η ΠΙΕ είναι περίπου στο ιδιο επίπεδο με τις μετρήσεις κρανίων. Ψευδοεπιστήμη.
We're on a mission from God 777
skartados

Πώς στο καλό κατάφεραν νομάδες από την στέππα της Ασίας ή τη Νότια Ρωσία ΚΑΙ ήρθαν ΚΑΙ επέβαλλαν γλώσσα ΚΑΙ επιβλήθηκαν; Βγαίνει νόημα;
Επειδή θέλω να ειμαι δικαιος,θα σε πω πώς αυτό είναι αστείο επιχείρημα.Η ανθρώπινη ιστορία είναι γεματη από νόμαδες βαρβαρους που κατέκτησαν πολιτισμενους λαούς.
Βλεπε Ρώμη και Γότθους,βυζάντιο και Τούρκους
Άβαταρ μέλους
LOUROS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από LOUROS »

Nandros έγραψε: 27 Ιούλ 2018, 18:56 Εικόνα

H Γενετική το αποδεικνύει σήμερα, για όσους φυσικά θέλουν να μάθουν και δεν αρκούνται στα γραπτά του Ησιόδου! :g030:
.
π.χ. ο χάρτης που εβαλε ο φίλατος Νανδρος; Για γλώσσες μπορεί να μας φωτίσει; Γιατί δεν μιλάνε το ιδιο εκει στην Ανατολική Αφρική που ξεκινάνε τα βέλη με αυτους περίξ της Κασπίας; Τι λύση δίνουν οι ΙΕιστες;
We're on a mission from God 777
Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno »

Εμένα θα με ενδιέφερε πολύ μία σοβαρή και μη ευρωπαϊκή μελέτη για τις ομοιότητες αρχαίας ελληνικής-σανσκριτικών! Αυτό μάλιστα! Μακάρι να γίνει!
Για τις ευρωπαϊκές γλώσσες, δεν έχω καμία απορία. Έλεγαν ο Σάξονας και ο Βησιγότθος "harmony" και στην καλύβα τους όπου κοίμιζαν και τα άλογα μαζί τους. Από τους Ινδοευρωπαίους η λέξη.

skartados έγραψε: 28 Ιούλ 2018, 02:13
Επειδή θέλω να ειμαι δικαιος,θα σε πω πώς αυτό είναι αστείο επιχείρημα.Η ανθρώπινη ιστορία είναι γεματη από νόμαδες βαρβαρους που κατέκτησαν πολιτισμενους λαούς.
Εδώ μιλάμε για κυνηγούς τροφοσυλλέκτες εναντίον πρώτων πολιτισμών.
Επίσης αυτοί που λες, δεν επέβαλλαν τη γλώσσα τους. Κάποια δάνεια μετά από χρόνια κατοχής οι Τούρκοι, ναι. Αλλά η επίσημη λέξη δεν είναι η τουρκική.
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε: 24 Ιαν 2019, 18:07 Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!
skartados

Juno έγραψε: 28 Ιούλ 2018, 02:16 Εμένα θα με ενδιέφερε πολύ μία σοβαρή και μη ευρωπαϊκή μελέτη για τις ομοιότητες αρχαίας ελληνικής-σανσκριτικών! Αυτό μάλιστα! Μακάρι να γίνει!
Για τις ευρωπαϊκές γλώσσες, δεν έχω καμία απορία. Έλεγαν ο Σάξονας και ο Βησιγότθος "harmony" και στην καλύβα τους όπου κοίμιζαν και τα άλογα δίπλα τους. Από τους Ινδοευρωπαίους η λέξη.

skartados έγραψε: 28 Ιούλ 2018, 02:13
Εδώ μιλάμε για κυνηγούς τροφοσυλλέκτες εναντίον πρώτων πολιτισμών.
Επίσης αυτοί που λες, δεν επέβαλλαν τη γλώσσα τους. Κάποια δάνεια μετά από χρόνια κατοχής οι Τούρκοι, ναι. Αλλά η επίσημη λέξη δεν είναι η τουρκική.α
Εγώ μμίλησα για επίβόλη_κατάκτηση.
Ήδη έχω πει στο νημΑ,ότι ούτε οι Ρωμαίοιι δεν κατάφεραν μα επίβαλλουν τη γλώσσα τους σε όλη την αυτοκρατορία,που ήταν και πολιτισμενοι
skartados

Μας λένε ότι οι πελασγοί δεν ήταν Έλληνες γιατί ο Ηρόδοτος γράφει ότι οι πελασγοί της Ασίας δεν μιλούσαν ελληνικά.
Με την ίδια λογική και οι Φράγκοι δεν ήταν Γερμμανικό φυλο Γιατί εδώ και αιώνες ο λαός με το όνομα Φράγκοι μιλαει λατινική διάλεκτο.
Επίσης με την ίδια λογική,οι Ρώσ δεν ήταν βίκινγκς Γιατί εδώ και αιώνες ο λαός με το όνομΑ Ρώσοι μιλάει σλαβική διάλεκτο.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”