ΌΛΟΙ οι γλωσσολόγοι στον κόσμο τα παίρνουν, το κρατούν μυστικό, δεν μίλησε ποτέ κανείς! Αν την βρίσκεις με την συνωμοσιολογία δεν έχω να πω κάτι.Juno έγραψε: 28 Ιούλ 2018, 00:49- Για τα λεφτά! Και για την απάντηση εδώ κάτω-κάτω. Κάποιοι πρέπει να κάνουν τους συνεχιστές πολιτισμού και θέλουν σαν αρχικό λαό, έναν λαό που δεν είναι πρόγονος κάποιων άλλων. Οι Ινδοευρωπαίοι βολεύουν. Και η στέππα βολεύει.Nandros έγραψε: 28 Ιούλ 2018, 00:38Η περιγραφή της πραγματικότητας δεν είναι χαρακτηρισμός και το υπογραμμισμένο είναι η απόδειξη. Δλδ αποδέχεσαι ως σωστό ότι σου αρέσει και ταιριάζει με τον ελληναραδισμό σου;Juno έγραψε: 28 Ιούλ 2018, 00:28Εγώ δεν απάντησα με χαρακτηρισμούς.
Και θα ήθελα να ξέρω πώς οι ΙΕ γλώσσες διαχωρίζονται σε υποκατηγορίες με βάση (μεταξύ άλλων) τις κλίσεις σαν να μιλούσαν σε δοτική αυτοί οι κυνηγοί τροφοσυλλέκτες.
Είπα, μπορεί τέτοια ορδή, γιατί λαό δεν τους λες, να έδωσε μερικές βασικές λέξεις που θα είχαν στο λεξιλόγιό τους. Ολοκληρωμένη γλώσσα με γραμματική και συντακτικό, δεν έδωσαν γιατί δεν μιλούσαν κάτι τέτοιο.
Και γιατί οι Γερμανοί αντί για "Ινδοευρωπαίοι" λένε "Ινδογερμανοί". Εντελώς κάρφωμα για τις προθέσεις τους.
Και γιατί οι ειδικοί επιμένουν για κοιτίδα των δήθεν Ινδοευρωπαίων μία περιοχή όπου κανείς δεν μπορεί να διεκδικήσει εθνική, πολιτιστική κληρονομιά που να πηγαίνει τόσο πίσω. Ας έλεγαν βρε αδελφέ ότι ξεκίνησε από την Ινδία. Δεν θα μου άρεσε, αλλά και αυτοί δεν θα μπορούσαν να διεκδικήσουν ΙΕ πολιτισμό.
Δηλαδή είχαμε 5-6 μεγάλους πολιτισμούς και εκτός από την Άπω Ανατολή, σε όλους τους άλλους τους επιβλήθηκε ή/και τους δημιούργησε ένα λαός νομάδων κυνηγών-τροφοσυλλεκτών που όμως δεν άφησε τίποτα πίσω του; Τόσο σημαντικός και τόσο ασήμαντος;
Το μόνο σοβαρό αντεπιχείρημα που ακούσαμε είναι πως οι γλωσσολόγοι είναι ειδικοί. Είναι, αλλά παίζονται και συμφέροντα.
Και η IGENEA έβγαλε τους Σκοπιανούς, απογόνους των αρχαίων Μακεδόνων και μόλις αναγκάστηκαν να εξηγήσουν το πώς, έγιναν ρεζίλι, αλλά ακόμα μια χαρά δουλεύει το εργαστήριο και πάνε γίδια από όλη την Ευρώπη να δώσουν αίμα για να μάθουν τη καταγωγή τους.
Επιστήμονες είναι και αυτοί, γενετιστές στην Ελβετία.
Δεν ξέρω τί έκανε η IGENEA, αλλά εσύ φαντάζεσαι ότι όλοι, μα όλοι οι επιστήμονες/ γλωσσολόγοι του κόσμου συνωμότησαν; Για ποιον λόγο;
- Και από εγωισμό: αν μία θεωρία είναι λάθος και κάποιος γνωστός καθηγητής έχει χτίσει όλη την καριέρα, τα λεφτά του και την υστεροφημία του πάνω σε αυτήν, δεν θα την αφήσει να πέσει.
Πάρε άλλο παράδειγμα εκτός ακαδημαϊκού χώρου. Έντισον και Τέσλα. Σιγά μην άφηνε ο Έντισον τον Τέσλα να του καταστρέψει όσα έφτιαξε. Θα έχανε τα πάντα και λεφτά και φήμη.
Για το υπογραμμισμένο, είπα ότι δεν θα μου άρεσε, όχι ότι δεν θα το αποδεχόμουν. Θα το έψαχνα πριν το αποδεχθώ πάντως.
Τώρα η ΙΕ θεωρία μπάζει από παντού.
Ότι εξαφανίστηκαν από μετεωρίτη. Αν και νομίζω πως θα είχαν και θέματα στην εύρεση τροφής, αλλά δεν ξέρω, δεν το έχω ψάξει.Nandros έγραψε: 28 Ιούλ 2018, 00:38Μου θυμίζεις τους χριστιανούς που αρνούνται την ύπαρξη 1.000άδων απολιθωμάτων δεινοσαύρων, επειδή κόβει την σούπα της θρησκείας τους. Εσύ τί πιστεύεις για τους δεινοσαύρους;
.
Κάπου άκουσα ότι υπήρχε και ασθένεια που τους ρήμαξε, μπορεί να είναι και αυτό. Όλες αυτές οι θεωρίες στέκουν, τις αποδέχομαι. Αν και η επικρατέστερή είναι ότι έπεσε μετεωρίτης.
Πάλι καλά με τους δεινοσαύρους. Ο μετεωρίτης δεν τους σκότωσε όλους στιγμιαία, απλά δημιούργησε κάτι σαν τον ατομικό χειμώνα. Η σκόνη που σηκώθηκε έκρυψε τον ήλιο για πολλά χρόνια, τα φυτά χάθηκαν λόγω έλλειψης χλωροφύλλης και τα μεγάλα θηρία πέθαναν της πείνας. Επιβίωσαν οι δεινόσαυροι που έγιναν τα σύγχρονα πτηνά και μικρά θηλαστικά στην ξηρά. Τα ίδια περίπου και στην θάλασσα.
.