Ναι αλλά το ευρώ είναι πολύ σκληρό για να σου επιτρέψει ν' αναπτύξεις παραγωγή. Είσαι κλειδωμένος σε νομισματική παγίδα ισοτιμίας.axilmar έγραψε: 20 Ιαν 2021, 13:44Δες τι εγινε στην Ρωσια οταν επεσε ο κομμουνισμος:Green Dragon έγραψε: 20 Ιαν 2021, 10:15 Το μοτίβο είναι οι ευρωλιγούρηδες να προβλέπουν σεισμους, λιμούς και καταποντισμούς για όποιον βγει από το μαντρί. Για όλους έτσι κάνουν, χωρίς εξαιρέσεις. Αν εσύ διαφοροποιείσαι σε αυτό, τόσο το καλύτερο για εσένα.
https://en.wikipedia.org/wiki/Economic_ ... #Inflation
Τον 1ο χρονο (1992) ειχαν πληθωρισμο 2520%!!!
Φαντασου μιλαμε για Ρωσια! την 2η υπερδυναμη στον κοσμο! Φαντασου τωρα η μικρη Ελλαδιτσα να εβγαινε τωρα απο το ευρω με το χρεος που εχει....για τι πληθωρισμο να μιλησουμε; εγω πιστευω οτι ενα 40000% δεν θα ηταν απλησιαστο.
Απο αυτο και μονο μπορεις να φανταστεις τις υπολοιπες συνεπειες.
Ευρωλιγουρης δεν ειμαι, να ελαχιστοποιησω τις ζημιες θελω.
δεν αλλαξα. Εχω σταθερη αποψη: πιστευω οτι εαν δεν εμπαινε η Ελλαδα στο ευρω θα ηταν σε καλυτερη μοιρα τωρα, αλλα τωρα αμα βγει θα ειναι σε πολυ χειροτερη απο το να μεινει.
Και δεν βλεπω πως μπορει η χωρα να ορθοποδησει εκτος Ευρω. Ειναι πολυ αδυναμη οικονομικα, χωρις ουσιαστικη παραγωγη για να εξαγει.
Αν βγεις τώρα, δεν έχεις κεφάλαια για restart. Και μέσα και έξω υπάρχει μόνο καταστροφή. Η σύγκριση με την Ρωσία όμως είναι άκυρη, εκεί είχαν κομμουνισμό.
* Θυμάμαι καλά ότι μιλούσες για επιστροφή στην δραχμή εκεί γύρω στο '13-'15. Νομίζω ήταν και η τελευταία ευκαιρία.