Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Leporello έγραψε: 02 Ιαν 2021, 19:39
1. Το να μη συμμετέχεις στην κοινή προσπάθεια να νικηθεί ο ιός είναι εξόχως αντικοινωνική συμπεριφορά. Περιμένεις από τους άλλους να σου εξασφαλίσουν ανοσία αγέλης.
2. Εσύ και οι όμοιοί σου και ενόσω δεν έχει επιτευχθεί η ανοσία αγέλης, διεκδικείτε το δικαίωμα να έχετε νοσοκομειακή περίθαλψη γιά τον κορωνοϊό, μειώνοντας έτσι την πρόσβαση σε ΜΕΘ σε καρδιοπαθεί, καρκινοπαθείς, τραυματίες κ.λ.π.
Δεν ειναι αντικοινωνικη συμπεριφορα εφοσον η πλειοψηφια θα κανει το εμβολιο και αυτο αρκει για την ανοσια αγελης.
Επισης ενα 5% θα μπορουσες να το κατηγορησεις για αντικοινωνικη συμπεριφορα (σε περιπτωση που η ανοσια αγελης δεν υπηρχε).
Ενα 35%-40% ειναι κωμικο να το κατηγορησεις γιατι ειναι η ιδια η κοινωνια.
axilmar έγραψε: 02 Ιαν 2021, 13:17
Καλη χρονια, με υγεια σε ολους τους συμφωρουμιτες.
Τι προτεινεις δλδ; ανθρωποι που μπορουν να κουβαλουν τον ιο και να κολλουν αλλους να κυκλοφορουν και να συνωστιζονται ελευθερα;
αυτο ειναι καταπατηση της ελευθεριας των αλλων. Δεν ειναι ελευθερια να κολλας ιους τους αλλους.
Αυτα καταρριπτονται τοσο ευκολα που αναρωτιεμαι γιατι τα χρησιμοποιησατε σαν επιχειρηματα in the first place.
α) Aφου εσεις θα εχετε εμβολιαστει συμφωνα με τη δικη σας λογικη θα ειστε ασφαλεις. Αν παλι δεν ειστε τοτε το συγκεκριμενο δεν κανει για εμβολιο, οποτε καλως κι εμεις δεν το κανουμε.
β) Αρκει ενα 60-70% να κτιστει η ανοσια της αγελης. Ε τοσοι θα εμβολιαστουν οποτε γιατι γκρινιαζετε; Ισως μαλιστα να μην χρειαστει καν τετοιο ποσοστο καθως ενα σοβαρο ποσοστο στους νεους εχει διασταυρουμενη (φυσικη) ανοσια ηδη ενω καποιοι σε μεγαλυτερες ηλικιες αποκτησαν ανοσια επειδη κολλησαν και ο οργανισμος τους ανεπτυξε αντισωματα.
γ) Εμεις δεν το κανουμε για τρεις πολυ σοβαρους λογους που δεν εχουν καμια σχεση με ψεκασμα. Πρωτον γιατι θεωρουμε οτι 3-4 μηνες δοκιμων δεν φτανουν για να θεωρειται ασφαλες ενα εμβολιο, δευτερον γιατι δεν εχει παρει κανονικη εγκριση αλλα εγκριση υπο ορους (που σημαινει οτι ανα πασα στιγμη μπορει να ανακληθει) και τριτον οτι οι φαρμακευτικες δεν δεχτηκαν να αναλαβουν την ευθυνη των αποζημιωσεων. Επιπλεον θεωρω οτι νομικα ειμαστε καλυμμενοι τοσο με το αρθρο 5.5 του συνταγματος οσο και με τη διεθνη Συνθηκη του Οβιεδο που εχει υπογραψει η Ελλαδα.
Αρίστο, την λες και την ξαναλές την παπαριά σου, λες και δεν έχεις πάρει αποστομωτική απάντηση. Γιά άλλη μιά φορά λοιπόν:
1. Το να μη συμμετέχεις στην κοινή προσπάθεια να νικηθεί ο ιός είναι εξόχως αντικοινωνική συμπεριφορά. Περιμένεις από τους άλλους να σου εξασφαλίσουν ανοσία αγέλης.
2. Εσύ και οι όμοιοί σου και ενόσω δεν έχει επιτευχθεί η ανοσία αγέλης, διεκδικείτε το δικαίωμα να έχετε νοσοκομειακή περίθαλψη γιά τον κορωνοϊό, μειώνοντας έτσι την πρόσβαση σε ΜΕΘ σε καρδιοπαθεί, καρκινοπαθείς, τραυματίες κ.λ.π.
Κανονικά, για όλους αυτούς τους παρτάκηδες θα έπρεπε να απαγορευτεί όχι μόνο η πρόσβαση σε ΜΜΜ και δημόσιους χώρους, αλλά επίσης και η παροχή κρατικής ιατρικής περίθαλψης για οποιαδήποτε ασθένεια η πάθηση θα μπορούσαν να έχουν αποφύγει κάνοντας τα σχετικά εμβόλια.
Τράβα στο διάλο ρε αλήτη, ρε αρχιδάκι σταφιδιασμένο, που θα πεις εμένα τραμπούκο. Εσύ είσαι αυτός που βγάζει λεφτά τρομοκρατώντας τον κόσμο με ψευτιές.
Σορυ που σε ειπα τραμπουκο, τωρα βλεπω πως απλα εισαι βαρεια κλινικη περιπτωση.
Εγω οτι γραφω παντως το υποστηριζω με πηγες.
Ειτε με στατιστικες, ειτε με εφημεριδες, ειτε με αναγνωρισμενους καθηγητες.
Εσυ μας λες πιστεψτε με γιατι το εζησα και βριζεις τις εφημεριδες που δεν σε πιστευουν.
Εχω μιλησει με πολλους ναρκισιστες ανωμαλους αλλα εσυ ξεπερνας ολα τα κοντερ.
Παρεπιπτοντως η Δημοκρατια που την εβγαλες κωλοεφημεριδα ειναι η εφημεριδα που εβγαλε στη φορα το σκανδαλο των διπλων εγγραφων σε διαφορετικα βιβλια για τα τεστ του κορονοιου. Και απο τοτε που το εβγαλε το υιοθετησε ΟΛΗ η αντιπολιτευση.
Δεν ειναι αντικοινωνικη συμπεριφορα εφοσον η πλειοψηφια θα κανει το εμβολιο και αυτο αρκει για την ανοσια αγελης.
Επισης ενα 5% θα μπορουσες να το κατηγορησεις για αντικοινωνικη συμπεριφορα (σε περιπτωση που η ανοσια αγελης δεν υπηρχε).
Εϊναι ύβρις προς την Κοινωνία να την ταυτίζεις με τα τομάρια, τους ψεκασμένους παρτάκηδες. Και 49% να είστε, θα πήξετε. Μακριά από ΜΜΜ, θέατρα, συναυλίες κ.λ.π.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Εϊναι ύβρις προς την Κοινωνία να την ταυτίζεις με τα τομάρια, τους ψεκασμένους παρτάκηδες. Και 49% να είστε, θα πήξετε. Μακριά από ΜΜΜ, θέατρα, συναυλίες κ.λ.π.
Δεν την ταυτιζω εγω, την ταυτιζει η στατιστικη, εδω συγκρουονται οι δυο κυριαρχες κοινωνικες τασεις, δεν συγκρουεται το 95% με το 5%.
Είσαι αξιοθρήνητος, ρε φίλε, τελικά. Γράφεις μια σούπερ αντιφατική παπαριά και μετά αντί να το παραδεχτείς που το καταδεικνύω, το παίζεις και ιστορία. Πραγματικά, είσαι για λύπηση, τι να πω.
Όχι. Αξιοθρήνητοι είναι οι ψεκασμένοι που επικαλούνται το (ανύπαρκτο) συνταγματικό τους δικαίωμα να θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
Έχω χάσει κάθε διάθεση να ασχοληθώ μαζί σου, πλέον. Έχεις γίνει ένας εριστικός, εγωπαθής μπέμπης, που απαντά με απρόκλητα προσβλητικό τρόπο ακόμη και σε ασήμαντα πράγματα. Λυπάμαι, γιατί σε θεωρούσα από τα αξιολογότερα άτομα του φόρουμ, αλλά αυτή η μεταστροφή σου είναι κάτι που στ' αλήθεια με χαλάει. Αρχικά σκέφτηκα να σου δείξω με την σειρά τι αντιφατικά πράγματα έγραψες, θεωρώντας ότι έχεις γράψει κάτι έξυπνο, αλλά βλέπω ότι δεν έχει νόημα, γιατί βρίσκεσαι σε άρνηση, και δεν θέλω να ξανασχοληθώ. Αν σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα, λέγε στον εαυτό σου ότι δεν έκανες καμμιά συλλογιστική γκάφα. Εγώ σίγουρα πια δεν θα προσπαθήσω να σκάσω την σαπουνόφουσκα μέσα στην οποία θες να ζεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Leporello έγραψε: 02 Ιαν 2021, 20:26Εϊναι ύβρις προς την Κοινωνία να την ταυτίζεις με τα τομάρια, τους ψεκασμένους παρτάκηδες. Και 49% να είστε, θα πήξετε. Μακριά από ΜΜΜ, θέατρα, συναυλίες κ.λ.π.
Είπε αυτός που κόντεψε να πεθάνει από κορωνοϊό γιατί δεν τηρούσε κανένα απολύτως μέτρο. Και μετά άρχισε να βγάζει κήρυγμα για το αν θα απασχολήσουμε εμείς το σύστημα υγείας, λες και εμείς χρειαστήκαμε πολυήμερη και πολυέξοδη νοσηλεία και όχι ο ίδιος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Leporello έγραψε: 02 Ιαν 2021, 20:26Εϊναι ύβρις προς την Κοινωνία να την ταυτίζεις με τα τομάρια, τους ψεκασμένους παρτάκηδες. Και 49% να είστε, θα πήξετε. Μακριά από ΜΜΜ, θέατρα, συναυλίες κ.λ.π.
Είπε αυτός που κόντεψε να πεθάνει από κορωνοϊό γιατί δεν τηρούσε κανένα απολύτως μέτρο. Και μετά άρχισε να βγάζει κήρυγμα για το αν θα απασχολήσουμε εμείς το σύστημα υγείας, λες και εμείς χρειαστήκαμε πολυήμερη και πολυέξοδη νοσηλεία και όχι ο ίδιος.
Tι λες ρε παπάρα που δεν τηρούσα κανένα απολύτως μέτρο! Είσαι με τα καλά σου, ή τα έχασες τελείως; Υπόδειγμα ήμουν πάντα.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Περίεργο, τότε, που εγώ, ο ψεκασμένος, με καθημερινή επαφή εκατοντάδων ατόμων, δεν πέρασα τίποτα κι εσύ με 10 άτομα που συνάντησες ταβλιάστηκες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Leporello έγραψε: 02 Ιαν 2021, 20:26
Ρε άνθρωπε, κάνε μας τη χάρη και ηρέμησε λίγο.
Σκέψου αν έχουν το παραμικρό έρεισμα λογικής αυτά που λες και μην ανεβάζεις πίεση χωρίς λόγο.
Απλώς έχει φανεί εδώ και καιρό τι καπνό φουμάρει ο καθένας και ίσως είναι λίγο ντροπιαστικό για κάποιους.
Δεν πειράζει.
Αρκεί που κόλλησες εσύ κι όχι κανένας από τους "αντιπάλους" σου, γιατί τότε θα σε χάναμε από κανένα εγκεφαλικό.
hellegennes έγραψε: 02 Ιαν 2021, 23:46
Περίεργο, τότε, που εγώ, ο ψεκασμένος, με καθημερινή επαφή εκατοντάδων ατόμων, δεν πέρασα τίποτα κι εσύ με 10 άτομα που συνάντησες ταβλιάστηκες.
Τώρα θυμήθηκα τη φοιτήτρια με την κολόνια που είχε περάσει κοβιτ και κυκλοφορούσε ελεύθερα χωρίς συναίσθηση των πράξεων της, με τη μισή ευθύνη να πέφτει στους ειδικούς που δεν έχουν ενημερώσει τον κόσμο σχετικά με την μετάδοση.
Μπράβο πάντως. Επικίνδυνο επάγγελμα.
Αν ανέβουν πολύ τα κρούσματα στο μέλλον φαντάζομαι θα το κλείσεις χωρίς δεύτερη σκέψη.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος opsimasmenos την 03 Ιαν 2021, 00:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Leporello έγραψε: 02 Ιαν 2021, 20:26
Ρε άνθρωπε, κάνε μας τη χάρη και ηρέμησε λίγο.
Σκέψου αν έχουν το παραμικρό έρεισμα λογικής αυτά που λες και μην ανεβάζεις πίεση χωρίς λόγο.
Απλώς έχει φανεί εδώ και καιρό τι καπνό φουμάρει ο καθένας και ίσως είναι λίγο ντροπιαστικό για κάποιους.
Δεν πειράζει.
Αρκεί που κόλλησες εσύ κι όχι κανένας από τους "αντιπάλους" σου, γιατί τότε θα σε χάναμε από κανένα εγκεφαλικό.
Πήξε κι'εσύ μαζί με τον Αρίστο
1.