Dwarven Blacksmith έγραψε: 02 Δεκ 2020, 20:44Θα σε ειδοποιήσω όταν αποφασίσω.nowhere έγραψε: 02 Δεκ 2020, 20:39 για αρχή αποφάσισε τι υποστηρίζεις.κωλοβαράγανε σχεδιάζοντας πως θα βγάλουν χρήμα καταστρέφοντας το μέλλον σου ή δουλεύανε στ αλήθεια

Dwarven Blacksmith έγραψε: 02 Δεκ 2020, 20:44Θα σε ειδοποιήσω όταν αποφασίσω.nowhere έγραψε: 02 Δεκ 2020, 20:39 για αρχή αποφάσισε τι υποστηρίζεις.κωλοβαράγανε σχεδιάζοντας πως θα βγάλουν χρήμα καταστρέφοντας το μέλλον σου ή δουλεύανε στ αλήθεια

Δώσε μου μερικές παραπομπές να διαβάσω, είναι ενδιαφέρον αυτό.nemo έγραψε: 02 Δεκ 2020, 17:54βεβαίως ! μερικοι θα πουν οτι γινεται και για ελληνες αλλά οι μεγάλες διευκολύνσεις γίνονται για τα αλλαδοπαGreen Dragon έγραψε: 02 Δεκ 2020, 12:15 Ανάλυσέ το λίγο αυτό. Υπάρχει θεσμοθετημένη επιδότηση για τα ορκς;
+ απειρο.EKPLIKTIKOS έγραψε: 02 Δεκ 2020, 19:27Φυσικά και ήταν χειρότερα. Καλύτερα μόνο ήταν τη δεκαετία 2000-2010 χοντρικά. Επίσης εμένα όλο αυτό το entitlement του τι μας χρωστάνε οι μπούμερς με χαλάει. Άραξε τυπε μου δεν είσαι έφηβος πια. Πάρε τη ζωή στα χέρια σου. Δημιούργησε εσύ κατάσταση. Τιπ: χιλιάδες νέοι το έκαναν. Έγιναν στρατιωτικοί, μπάτσοι, τεχνίτες που όμως δουλεύουν φουλ όχι το μυαλό μόνο στο αραλικι, ναυτικοί, ό,τι μπορείς να φανταστείς. Ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν άτομα που ρισκαραν άνοιξαν μια επιχείρηση τύπου γραφείο διεκπεραιωσεων κ δουλεύουν φουλ. Ας σταματήσουμε να ρίχνουμε τα δικά μας προβλήματα και τις δικές μας αποφάσεις στους άλλους.Καραμελίτσα έγραψε: 02 Δεκ 2020, 16:51
Και το θέμα δεν είναι ότι οι παλιότεροι ήταν χειρότερα από τους τωρινούς. Ήταν ότι μια συγκεκριμένη γενιά είχε ευκαιρίες ως νέοι και δε δημιούργησε αντίστοιχη κατάσταση για τις επόμενες.
δικαζεις αυστηρα, μα δικαια.EKPLIKTIKOS έγραψε: 02 Δεκ 2020, 20:37Όχι φίλε μου. Δε δικαιούσαι καλύτερη ζωή από τους γονείς σου. Οφείλεις να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς και πιστεύεις για τον εαυτό σου, ζυγιζοντας τις καταστάσεις. Και μη μου μιλάς για κληρονομιά που πήραν οι μπούμερς. Μιλάμε για άτομα που στην Ελλάδα γεννήθηκαν μέσα στους πολέμους, τους εμφύλιους, έζησαν χούντες και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς, έχασαν αδέρφια από παιδικές πνευμονιες κ.α. τέτοια. Και μη σε παω καν σε προηγούμενες γενιες. Η διαρκης πρόοδος και ευημερια υπάρχει μόνο στα κεφάλια μας.Καραμελίτσα έγραψε: 02 Δεκ 2020, 20:08
Άντε πάλι η καραμέλα του entitlement. Ναι, ρε. Δικαιούμαι άμα δουλέψω στη ζωή μου όσο ο γείτονας ο μπούμερ, να πάρω την ίδια σύνταξη στην ηλικία του.
Να μην ανοίξω την κουβέντα για θέματα προόδου, τι κληρονομιά αφήνει κάθε γενιά πίσω της και ένα σωρό άλλα.
Αυτόν τον κόσμο κληρονόμησαν οι μπούμερς. Ναι, έφαγαν δανεικό χρήμα κ τα πληρώνουμε εμείς, ναι έκαναν μαλακιες, ναι είναι παρτακηδες. ΕΣΥ τι κάνεις για τη ζωή σου φίλε μου; Γιατί δε δήλωσες στρατιωτικές σχολές; Γιατί δεν πήγες στα καράβια; Γιατί δεν έμαθες μια τέχνη; Για τον ίδιο λόγο που δεν το έκανα κ εγώ. Γιατί ειναι βαριά η καλογερικη.![]()
Άραξε τώρα λοιπόν να δεις gntm, Ο μπουμερ υδραυλικός γείτονας μου 9 έχει ξαπλώσει ήδη, 6 παρα πρέπει να ξυπνήσει βλέπεις..![]()
α, οχι, θα βαρεσω.Papa John έγραψε: 02 Δεκ 2020, 21:17
Μιας και το' φερε πάντως η κουβέντα,εδώ και χρόνια φωνάζω σε γνωστούς και φίλους ότι, ένας λογικός μισθός για ένα (1) άτομο σήμερα,με όλα αυτά που καλούμαστε να πληρώσουμε,για να φάμε,να πιούμε και να ντυθούμε,θα έπρεπε να είναι μίνιμουμ 1500-1600 ευρώ.
Καλά,μη βαράτε !
Σχεδόν όλες οι δουλειές ήταν οικογενειακές- αυτοαπασχολούμενων πριν 30 χρόνια τις εκαναν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, άντε κανένα συνεταιρικό συνεργείο μερικών ατόμων. Εξαιρέσεις οι οικοδόμοι, κάποια μεγάλα εργοστάσια, άντε στα κέντρα των μεγάλων πόλεων τα κεντρικά καταστήματα να είχαν ένα δυο υπαλλήλους. Είχαν και "μαθητευόμενους" που σχεδόν τζάμπα πήγαιναν για να "μάθουν" την δουλεια, αυτό ήταν κοροιδία βέβαια στην γενική περίπτωση. Η διαφορά με αυτές τις "κωλοδουλειές" τότε συντηρούσαν οικογένεια εχτιζαν οι πιο νοικοκύρηδες σπίτια κλπ.nowhere έγραψε: 02 Δεκ 2020, 20:20 ρε μαλάκες σοβαρά τώρα,όλες αυτές τις κωλοδουλειές που κάνουν οι πακιστανοί σήμερα ποιος νομίζετε ότι τις έκανε πριν 30 χρόνια?
Φιλελεύθερα επιλέξαμε να σπουδάσουμε φιλολογία και ιστορία της ανθρωπολογίας 7 χρόνια σε κάποια επαρχιακή πόλη. Με έξοδα εισοδηματια, ενοίκια κ τέτοια, που μας τα πλήρωναν οι τρισκαταρατοι μπούμερς βεβαίως βεβαίως. Μιλάμε για πολλά λεφτά που πήγαν κουβα. Που ακόμα κ αυτοί δηλαδή αν είχαν όρεξη για δουλειά θα καθάριζαν τουλάχιστον ένα 1000αρικο στα ιδιαίτερα το μήνα, μαύρα.
Δεν είναι αμερικανιά: ο Ελληνικός όρος είναι "γενιά του Πολυτεχνείου", που υπάρχει από την εποχή των σπηλαίων. Το μπούμερ είναι καλυτερο, γιατί δεν έχει πολιτική χρειά και σου λέει ότι είναι θέμα γενιάς αποκλειστικά.Bandit59 έγραψε: 02 Δεκ 2020, 21:04 17 σελίδες για έμα μαλακισμένο θέμα. Δεν μας έφταναν οι άλλοι κοινωνικοί αυτοματισμοί, ήρθε να προστεθεί και η σιχαμένη αμερικανιά. Νηματοθέτη ή νηματοθέτρια, την επόμενη φορά που θα πας να ψηφίσεις αυτούς που κρατούν τη τύχη σου στα χέρια τους, κοίτα τον καθρέφτη του σπιτιού σου! Κι αν δεν έκανες τη σωστή επιλογή ΕΣΥ θα φταις και όχι οι ''μπούμερς''.
Ακριβώς.hellegennes έγραψε: 03 Δεκ 2020, 00:30Εγώ τελευταία φορά που χρειάστηκα υδραυλικό άνοιξα τον χρυσό οδηγό, πήρα το πρώτο ράντομ τηλέφωνο και ήρθε σε 10 λεπτά. Μεγάλο Σάββατο.foscilis έγραψε: 01 Δεκ 2020, 11:04 ότι πρέπει να πάρεις διακόσια τηλέφωνα και στο τέλος σου λέει θα έρθω Τρίτη κατά τις 10 το πρωί και έρχεται την άλλη Τετάρτη 8 το βράδι κι όλη την ώρα που σου φτιάχνει το νεροχύτη χτυπάει το κινητό του.
Τελευταία φορά που χρειάστηκα ψυκτικό πήρα τηλέφωνο και ήρθε την μέρα και ώρα που του ζήτησα. Στο μαγαζί όσες φορές έχω χρειαστεί έρχονται την ίδια ώρα.
Υπάρχουν πολλά "χαμένα" λεφτά στην πορεία,εννοώ δηλαδή ότι όσοι καθορίζουν τις τιμές και τις συναλλαγές,κάνουν ό,τι γουστάρουν,για να καρπώνονται αυτοί το μεγαλύτερο κέρδος.Κανονικά θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερα λεφτά διαθέσιμα για όλους,όμως, φυσικά, αυτό δεν το επιτρέπουν να γίνει.Χαζοί είναι ;Ασέβαστος έγραψε: 03 Δεκ 2020, 08:48α, οχι, θα βαρεσω.Papa John έγραψε: 02 Δεκ 2020, 21:17
Μιας και το' φερε πάντως η κουβέντα,εδώ και χρόνια φωνάζω σε γνωστούς και φίλους ότι, ένας λογικός μισθός για ένα (1) άτομο σήμερα,με όλα αυτά που καλούμαστε να πληρώσουμε,για να φάμε,να πιούμε και να ντυθούμε,θα έπρεπε να είναι μίνιμουμ 1500-1600 ευρώ.
Καλά,μη βαράτε !
αυτο που δυσκολευεστε να καταλαβετε, ειναι οτι για να παρει ο υπαλληλος του βενζιναδικου 1500, θα πρεπει να ανεβει αναλογα η τιμη της βενζινης. για να παιρνουν ολοι 1500, θα πρεπει να ανεβουν ολες οι τιμες, σε ολα τα ειδη, και μετα παλι δε θα φτανουν τα 1500.![]()
Μου αρέσει που ξεκινάς να κράξεις το αμερικάνικο στερεότυπο του μπατίρη απόφοιτου ανθρωπιστικών και στη μέση θυμάσαι ότι στις νορμάλ χώρες βγάζουν και οι φιλόλογοι λεφτάEKPLIKTIKOS έγραψε: 03 Δεκ 2020, 11:24Φιλελεύθερα επιλέξαμε να σπουδάσουμε φιλολογία και ιστορία της ανθρωπολογίας 7 χρόνια σε κάποια επαρχιακή πόλη. Με έξοδα εισοδηματια, ενοίκια κ τέτοια, που μας τα πλήρωναν οι τρισκαταρατοι μπούμερς βεβαίως βεβαίως. Μιλάμε για πολλά λεφτά που πήγαν κουβα. Που ακόμα κ αυτοί δηλαδή αν είχαν όρεξη για δουλειά θα καθάριζαν τουλάχιστον ένα 1000αρικο στα ιδιαίτερα το μήνα, μαύρα.![]()
Δε διαφωνώ οτι τα πράγματα είναι χειρότερα από τα χρόνια εκει γύρω στο 2000, btw.
Τα μισα να μου λεγε...Stalker έγραψε: 03 Δεκ 2020, 12:30 Αλλά το να λες στον τύπο με το μεταπτυχιακό στο πτωχευτικό δίκαιο ότι είναι τεμπέλης που σπούδασε νομική αντί να πάει να γράφει σκατένια τζαβασκριπτ σαν ίντερν σε web design φάμπρικα είναι κάπως.
Λάθος κατάλαβες αν νομίζεις ότι κράζω τις ανθρωπιστικές σπουδές. Κράζω το μπίζνες πλαν σπουδάζω 6 χρόνια σε επαρχιακή πόλη ενα πτυχίο χωρίς ιδιαίτερη επαγγελματική αποκατάσταση ΑΝ ο στόχος είναι τα λεφτά. Δηλαδή κάνεις μια επένδυση της τάξης ας πουμε έξοδα συν 500 ευρώ το μήνα από αυτά που θα είχες (ενοικια ρεύμα μεταφορικά κτλ) Δηλαδή έστω 6000/χρονο, ας πουμε οτι καθεσαι 5 χρόνια εγω σου λέω, που πολλοί κάθονται και 7 και 8, αλλά εστω, μιλαμε έκανες μια επένδυση 30 χιλιαρικα, την οποία δεν έχεις κ πολύ διάθεση να δουλέψεις btw, Ε τι περιμένεις μετα; να σου αποδώσει; καλύτερα ακομα κ να άνοιγες ένα take away καφε, που ειναι ο αποπατος της νεοελ επιχειρηματικοτηταςStalker έγραψε: 03 Δεκ 2020, 12:30
Μου αρέσει που ξεκινάς να κράξεις το αμερικάνικο στερεότυπο του μπατίρη απόφοιτου ανθρωπιστικών και στη μέση θυμάσαι ότι στις νορμάλ χώρες βγάζουν και οι φιλόλογοι λεφτά![]()
Αμα εισαι χρονια στην δουλεια σαν τεχνιτης η σε παροχη υπηρεσιων, τον καταλαβαινεις το μαλακα απο την πρωτη κουβεντα.Papa John έγραψε: 03 Δεκ 2020, 11:40Ακριβώς.hellegennes έγραψε: 03 Δεκ 2020, 00:30Εγώ τελευταία φορά που χρειάστηκα υδραυλικό άνοιξα τον χρυσό οδηγό, πήρα το πρώτο ράντομ τηλέφωνο και ήρθε σε 10 λεπτά. Μεγάλο Σάββατο.foscilis έγραψε: 01 Δεκ 2020, 11:04 ότι πρέπει να πάρεις διακόσια τηλέφωνα και στο τέλος σου λέει θα έρθω Τρίτη κατά τις 10 το πρωί και έρχεται την άλλη Τετάρτη 8 το βράδι κι όλη την ώρα που σου φτιάχνει το νεροχύτη χτυπάει το κινητό του.
Τελευταία φορά που χρειάστηκα ψυκτικό πήρα τηλέφωνο και ήρθε την μέρα και ώρα που του ζήτησα. Στο μαγαζί όσες φορές έχω χρειαστεί έρχονται την ίδια ώρα.
Και αν δεν μπορούνε να έρθουν εκείνη τη στιγμή,σου το λένε.
Τον λυπάμαι τελικά τον φος.
Ζει σε έναν κόσμο που όλοι οι επαγγελματίες τον γράφουν κανονικά![]()
Papa John έγραψε: 03 Δεκ 2020, 11:40Ακριβώς.hellegennes έγραψε: 03 Δεκ 2020, 00:30
Εγώ τελευταία φορά που χρειάστηκα υδραυλικό άνοιξα τον χρυσό οδηγό, πήρα το πρώτο ράντομ τηλέφωνο και ήρθε σε 10 λεπτά. Μεγάλο Σάββατο.
Και αν δεν μπορούνε να έρθουν εκείνη τη στιγμή,σου το λένε.
Τον λυπάμαι τελικά τον φος.
Ζει σε έναν κόσμο που όλοι οι επαγγελματίες τον γράφουν κανονικά![]()