Πάω στοίχημα ότι έχεις απαλά σαν παιδιού χεράκιαDwarven Blacksmith έγραψε: 02 Δεκ 2020, 20:26Κωλοδουλειές μόνο άπο άποψη κόπωσης φαντάζομαι θες να πεις.nowhere έγραψε: 02 Δεκ 2020, 20:20 ρε μαλάκες σοβαρά τώρα,όλες αυτές τις κωλοδουλειές που κάνουν οι πακιστανοί σήμερα ποιος νομίζετε ότι τις έκανε πριν 30 χρόνια?
Κατα τ' άλλη μια τότε κωλοδουλειά πλήρωνε καλύτερα και είχε καλύτερο ωράριο από μια σημερινή δουλειά γραφείου που απαιτεί να επενδύσεις χρόνια σε σπουδές. Έχτιζες σπιτάκι με την κωλοδουλειά, έπαιρνες αμάξια, πήγαινες διακοπές.
Δώσε την αντίστοιχη κωλοδουλειά του τότε σήμερα και θα πέσουν οι σέρβερ του LinkedIn.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο πατέρας όλων των μπούμερ
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
- Sid Vicious
Re: Ο πατέρας όλων των μπούμερ
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
Είμαι 39.Papa John έγραψε: 02 Δεκ 2020, 17:00Επειδή με την κορωνοφάση έχω βρεθεί κι εγώ να ψάχνω δουλειά εκτός του κλάδου μου (τουρισμός) και,επειδή πάνω κάτω σε κόβω στην ίδια ηλικία με μένα,πρέπει να γνωρίζεις ότι ο βασικότερος λόγος που δεν μας παίρνουν ούτε καν τηλέφωνο,είναι διότι στο βιογραφικό μας βλέπουν ηλικία και κατευθείαν το μυαλό τους πάει στις εργασιακές μας τριετίες,που σημαίνει σε απλά ελληνικά ότι θα ζητήσουμε παραπάνω λεφτά.ΟΥΤΙΣ έγραψε: 01 Δεκ 2020, 13:27 Πείτε μας λιγάκι τι έξοδα είχαν στην εποχή τους οι μπούμερς; Τι κόστος ζωής είχαν; Τι Εφορία πλήρωναν; ΦΠΑ; Ενοίκια;
Τι επιτόκια προσέφεραν στους καταθέτες οι τράπεζες; Τι δάνεια έδιναν οι τράπεζες;
Και αφού όλοι τοποθετείστε με περιπτωσιολογίες να πω κι εγώ ότι έχω αναζητήσει πάρα πολλές φορές δουλειά εκτός του αντικειμένου μου και δεν βρήκα τίποτε.
Σε βενζινάδικα έστειλα βιογραφικά. Σε πάρκινγκ, επίσης. Σε αποθήκες. Σε σε σε. Δεν μου τηλεφώνησαν καν. Γιατί; Διότι όλοι ήθελαν προϋπηρεσία(εδώ γελάμε δυνατά όλοι μαζί) και διότι προφανώς έχω πτυχίο, πράγμα που με καθιστά πρώτο υποψήφιο για παραίτηση σύμφωνα με το φτωχό τους το μυαλό. Το ενδεχόμενο να με έχουν ικανοποιημένο για να μην σκεφτώ να αποχωρήσω δεν περνά από το μυαλό τους, φυσικά.
Πρόσεξε,χωρίς καν να μας ρωτήσουν διερευνητικά,έστω τηλεφωνικώς.Δεν περνάει από το μυαλό τους ότι,έτσι όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα η κατάσταση,συμβιβαζόμαστε και με τα 600-700 που δίνουν αυτοί.Έχουν την εντύπωση ότι εμείς θα πάμε εκεί και θα χτυπήσουμε το χέρι στο τραπέζι,απαιτώντας 1500 το μήνα.
Βέβαια,δεν γνωρίζω ποιες είναι οι δικές σου απόψεις πάνω στο πόσο πρέπει να πληρώνεσαι.Όσο δίκιο και να έχεις όμως,να ξέρεις ότι αυτοί προτιμούν να πάρουν άτομα κάτω των 30,που δεν έχουν τα απαραίτητα ένσημα για να διεκδικήσουν -υποτίθεται- το κάτι παραπάνω μισθολογικά.
Επίσης,τους περισσότερους τους διώχνουν σε έξι μήνες,γιατί εκεί παίζει μία άλλη λογιστική/εργασιακή απάτη/παράθυρο,που τους επιτρέπει να μην πληρώνουν καν αποζημίωση.
Ευτυχώς που μένω στο κέντρο της αγροτικής παραγωγής και ευτυχώς που η δουλειά στα χωράφια δεν με χαλάει καθόλου,το αντίθετο,με φτιάχνει.Δεν ξέρω πως θα την πάλευα αν έμενα σε Αθήνα - Θεσ/νικη,πραγματικά.Έλα όμως που και εκεί πλέον (στα χωράφια) υπάρχει αγρανάπαυση και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι μέχρι τον Φεβρουάριο.
Ίδωμεν.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Σε τι είδους εργασία θα πάρεις 700 ευρώ καθαρά, πενθήμερο 8ωρο, τύπε;Papa John έγραψε: 02 Δεκ 2020, 17:00Επειδή με την κορωνοφάση έχω βρεθεί κι εγώ να ψάχνω δουλειά εκτός του κλάδου μου (τουρισμός) και,επειδή πάνω κάτω σε κόβω στην ίδια ηλικία με μένα,πρέπει να γνωρίζεις ότι ο βασικότερος λόγος που δεν μας παίρνουν ούτε καν τηλέφωνο,είναι διότι στο βιογραφικό μας βλέπουν ηλικία και κατευθείαν το μυαλό τους πάει στις εργασιακές μας τριετίες,που σημαίνει σε απλά ελληνικά ότι θα ζητήσουμε παραπάνω λεφτά.ΟΥΤΙΣ έγραψε: 01 Δεκ 2020, 13:27 Πείτε μας λιγάκι τι έξοδα είχαν στην εποχή τους οι μπούμερς; Τι κόστος ζωής είχαν; Τι Εφορία πλήρωναν; ΦΠΑ; Ενοίκια;
Τι επιτόκια προσέφεραν στους καταθέτες οι τράπεζες; Τι δάνεια έδιναν οι τράπεζες;
Και αφού όλοι τοποθετείστε με περιπτωσιολογίες να πω κι εγώ ότι έχω αναζητήσει πάρα πολλές φορές δουλειά εκτός του αντικειμένου μου και δεν βρήκα τίποτε.
Σε βενζινάδικα έστειλα βιογραφικά. Σε πάρκινγκ, επίσης. Σε αποθήκες. Σε σε σε. Δεν μου τηλεφώνησαν καν. Γιατί; Διότι όλοι ήθελαν προϋπηρεσία(εδώ γελάμε δυνατά όλοι μαζί) και διότι προφανώς έχω πτυχίο, πράγμα που με καθιστά πρώτο υποψήφιο για παραίτηση σύμφωνα με το φτωχό τους το μυαλό. Το ενδεχόμενο να με έχουν ικανοποιημένο για να μην σκεφτώ να αποχωρήσω δεν περνά από το μυαλό τους, φυσικά.
Πρόσεξε,χωρίς καν να μας ρωτήσουν διερευνητικά,έστω τηλεφωνικώς.Δεν περνάει από το μυαλό τους ότι,έτσι όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα η κατάσταση,συμβιβαζόμαστε και με τα 600-700 που δίνουν αυτοί.Έχουν την εντύπωση ότι εμείς θα πάμε εκεί και θα χτυπήσουμε το χέρι στο τραπέζι,απαιτώντας 1500 το μήνα.
Βέβαια,δεν γνωρίζω ποιες είναι οι δικές σου απόψεις πάνω στο πόσο πρέπει να πληρώνεσαι.Όσο δίκιο και να έχεις όμως,να ξέρεις ότι αυτοί προτιμούν να πάρουν άτομα κάτω των 30,που δεν έχουν τα απαραίτητα ένσημα για να διεκδικήσουν -υποτίθεται- το κάτι παραπάνω μισθολογικά.
Επίσης,τους περισσότερους τους διώχνουν σε έξι μήνες,γιατί εκεί παίζει μία άλλη λογιστική/εργασιακή απάτη/παράθυρο,που τους επιτρέπει να μην πληρώνουν καν αποζημίωση.
Ευτυχώς που μένω στο κέντρο της αγροτικής παραγωγής και ευτυχώς που η δουλειά στα χωράφια δεν με χαλάει καθόλου,το αντίθετο,με φτιάχνει.Δεν ξέρω πως θα την πάλευα αν έμενα σε Αθήνα - Θεσ/νικη,πραγματικά.Έλα όμως που και εκεί πλέον (στα χωράφια) υπάρχει αγρανάπαυση και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι μέχρι τον Φεβρουάριο.
Ίδωμεν.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
17 σελίδες για έμα μαλακισμένο θέμα. Δεν μας έφταναν οι άλλοι κοινωνικοί αυτοματισμοί, ήρθε να προστεθεί και η σιχαμένη αμερικανιά. Νηματοθέτη ή νηματοθέτρια, την επόμενη φορά που θα πας να ψηφίσεις αυτούς που κρατούν τη τύχη σου στα χέρια τους, κοίτα τον καθρέφτη του σπιτιού σου! Κι αν δεν έκανες τη σωστή επιλογή ΕΣΥ θα φταις και όχι οι ''μπούμερς''.
ok Boomer!Bandit59 έγραψε: 02 Δεκ 2020, 21:04 17 σελίδες για έμα μαλακισμένο θέμα. Δεν μας έφταναν οι άλλοι κοινωνικοί αυτοματισμοί, ήρθε να προστεθεί και η σιχαμένη αμερικανιά. Νηματοθέτη ή νηματοθέτρια, την επόμενη φορά που θα πας να ψηφίσεις αυτούς που κρατούν τη τύχη σου στα χέρια τους, κοίτα τον καθρέφτη του σπιτιού σου! Κι αν δεν έκανες τη σωστή επιλογή ΕΣΥ θα φταις και όχι οι ''μπούμερς''.
Σε επιχειρήσεις τύπου ξενοδοχεία,σούπερ μάρκετ,εργοστάσια,βενζινάδικα κλπ,όπου απαιτείται να δουλεύεις Σ/Κ,αργίες,νύχτες κλπ,τότε είναι λογικό να μπορείς να πιάνεις 700 (με τις προσαυξήσεις)Feindflug έγραψε: 02 Δεκ 2020, 21:03
Σε τι είδους εργασία θα πάρεις 700 ευρώ καθαρά, πενθήμερο 8ωρο, τύπε;
λίγο γρήγορα μόνο,με έχει φάει η αγωνία
Μάλλον εννοούμε το ίδιο πράγμα, δικέ μου.Papa John έγραψε: 02 Δεκ 2020, 21:07Σε επιχειρήσεις τύπου ξενοδοχεία,σούπερ μάρκετ,εργοστάσια,βενζινάδικα κλπ,όπου απαιτείται να δουλεύεις Σ/Κ,αργίες,νύχτες κλπ,τότε είναι λογικό να μπορείς να πιάνεις 700 (με τις προσαυξήσεις)Feindflug έγραψε: 02 Δεκ 2020, 21:03
Ανειδίκευτος εργάτης, πενθήμερο 8ωρο, χωρίς έξτρα υπερωρίες, αργίες, βραδινά, δεν πρόκειται να πάρει πάνω από 600 τον μήνα, καθαρά. Αναφέρομαι πάντα σε εργασίες που δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη εμπειρία όπως π.χ. υπάλληλος πρατηρίου καυσίμων και στον γενικό κανόνα.
Dein Herz, meine Gier
Αν κάνεις ένα κανονικό ωράριο,χωρίς αυτά που λες,ναι,ζήτημα να φτάσεις τα 600 και αν...Feindflug έγραψε: 02 Δεκ 2020, 21:12Μάλλον εννοούμε το ίδιο πράγμα, δικέ μου.Papa John έγραψε: 02 Δεκ 2020, 21:07Σε επιχειρήσεις τύπου ξενοδοχεία,σούπερ μάρκετ,εργοστάσια,βενζινάδικα κλπ,όπου απαιτείται να δουλεύεις Σ/Κ,αργίες,νύχτες κλπ,τότε είναι λογικό να μπορείς να πιάνεις 700 (με τις προσαυξήσεις)Feindflug έγραψε: 02 Δεκ 2020, 21:03
Ανειδίκευτος εργάτης, πενθήμερο 8ωρο, χωρίς έξτρα υπερωρίες, αργίες, βραδινά, δεν πρόκειται να πάρει πάνω από 600 τον μήνα, καθαρά. Αναφέρομαι πάντα σε εργασίες που δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη εμπειρία όπως π.χ. υπάλληλος πρατηρίου καυσίμων και στον γενικό κανόνα.
Σε βενζινάδικο όμως πιστεύω ότι είναι αλλιώς, γιατί μάλλον χρειάζεται να κάνεις πολλά Σ/Κ και απογευματινά/βραδυνά,οπότε δεν νομίζω να μιλάμε μόνο για 600.
Μιας και το' φερε πάντως η κουβέντα,εδώ και χρόνια φωνάζω σε γνωστούς και φίλους ότι, ένας λογικός μισθός για ένα (1) άτομο σήμερα,με όλα αυτά που καλούμαστε να πληρώσουμε,για να φάμε,να πιούμε και να ντυθούμε,θα έπρεπε να είναι μίνιμουμ 1500-1600 ευρώ.
Καλά,μη βαράτε !
Για έναν άνθρωπο μόνο του, χωρίς ούτε καν αυτοκίνητο, για να νοικιάσει και να μείνει μόνος του, αξιοπρεπώς, θα έλεγα πάνω από 700, τύπε.Papa John έγραψε: 02 Δεκ 2020, 21:17Αν κάνεις ένα κανονικό ωράριο,χωρίς αυτά που λες,ναι,ζήτημα να φτάσεις τα 600 και αν...Feindflug έγραψε: 02 Δεκ 2020, 21:12Μάλλον εννοούμε το ίδιο πράγμα, δικέ μου.Papa John έγραψε: 02 Δεκ 2020, 21:07
Σε επιχειρήσεις τύπου ξενοδοχεία,σούπερ μάρκετ,εργοστάσια,βενζινάδικα κλπ,όπου απαιτείται να δουλεύεις Σ/Κ,αργίες,νύχτες κλπ,τότε είναι λογικό να μπορείς να πιάνεις 700 (με τις προσαυξήσεις)
Σε βενζινάδικο όμως πιστεύω ότι είναι αλλιώς, γιατί μάλλον χρειάζεται να κάνεις πολλά Σ/Κ και απογευματινά/βραδυνά,οπότε δεν νομίζω να μιλάμε μόνο για 600.
Μιας και το' φερε πάντως η κουβέντα,εδώ και χρόνια φωνάζω σε γνωστούς και φίλους ότι, ένας λογικός μισθός για ένα (1) άτομο σήμερα,με όλα αυτά που καλούμαστε να πληρώσουμε,για να φάμε,να πιούμε και να ντυθούμε,θα έπρεπε να είναι μίνιμουμ 1500-1600 ευρώ.
Καλά,μη βαράτε !
Βέβαια, το τι θεωρεί κανείς ως αξιοπρεπώς, είναι κάτι πολύ υποκειμενικό.
Dein Herz, meine Gier
Προφανώς!Papa John έγραψε: 02 Δεκ 2020, 21:17Αν κάνεις ένα κανονικό ωράριο,χωρίς αυτά που λες,ναι,ζήτημα να φτάσεις τα 600 και αν...Feindflug έγραψε: 02 Δεκ 2020, 21:12Μάλλον εννοούμε το ίδιο πράγμα, δικέ μου.Papa John έγραψε: 02 Δεκ 2020, 21:07
Σε επιχειρήσεις τύπου ξενοδοχεία,σούπερ μάρκετ,εργοστάσια,βενζινάδικα κλπ,όπου απαιτείται να δουλεύεις Σ/Κ,αργίες,νύχτες κλπ,τότε είναι λογικό να μπορείς να πιάνεις 700 (με τις προσαυξήσεις)
Καλά,μη βαράτε !
- Dwarven Blacksmith
Ισχύει απόλυτα.Sid Vicious έγραψε: 02 Δεκ 2020, 20:52Πάω στοίχημα ότι έχεις απαλά σαν παιδιού χεράκιαDwarven Blacksmith έγραψε: 02 Δεκ 2020, 20:26Κωλοδουλειές μόνο άπο άποψη κόπωσης φαντάζομαι θες να πεις.nowhere έγραψε: 02 Δεκ 2020, 20:20 ρε μαλάκες σοβαρά τώρα,όλες αυτές τις κωλοδουλειές που κάνουν οι πακιστανοί σήμερα ποιος νομίζετε ότι τις έκανε πριν 30 χρόνια?
Κατα τ' άλλη μια τότε κωλοδουλειά πλήρωνε καλύτερα και είχε καλύτερο ωράριο από μια σημερινή δουλειά γραφείου που απαιτεί να επενδύσεις χρόνια σε σπουδές. Έχτιζες σπιτάκι με την κωλοδουλειά, έπαιρνες αμάξια, πήγαινες διακοπές.
Δώσε την αντίστοιχη κωλοδουλειά του τότε σήμερα και θα πέσουν οι σέρβερ του LinkedIn.
Ο κύριος Τσόκλης, καλλιτέχνης εγνωσμένης αξίας, είναι υπέρμαχος της αριστοκρατίας. Οι άριστοι πρέπει να έχουν προτεραιότητα στην εισαγωγή στα νοσοκομεία. Το δομημένο βιογραφικό είναι το κριτήριο.
- hellegennes
Εγώ τελευταία φορά που χρειάστηκα υδραυλικό άνοιξα τον χρυσό οδηγό, πήρα το πρώτο ράντομ τηλέφωνο και ήρθε σε 10 λεπτά. Μεγάλο Σάββατο.foscilis έγραψε: 01 Δεκ 2020, 11:04 ότι πρέπει να πάρεις διακόσια τηλέφωνα και στο τέλος σου λέει θα έρθω Τρίτη κατά τις 10 το πρωί και έρχεται την άλλη Τετάρτη 8 το βράδι κι όλη την ώρα που σου φτιάχνει το νεροχύτη χτυπάει το κινητό του.
Τελευταία φορά που χρειάστηκα ψυκτικό πήρα τηλέφωνο και ήρθε την μέρα και ώρα που του ζήτησα. Στο μαγαζί όσες φορές έχω χρειαστεί έρχονται την ίδια ώρα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Καραμελίτσα έγραψε: 02 Δεκ 2020, 20:48 Άντε πάλι να το γυρίσεις στο προσωπικό. Να το ξαναπώ, μία διαμαρτυρία για ένα κοινωνικό φαινόμενο δεν κρύβει απαραίτητα μια προσωπική αποτυχία ούτε είναι κλαψούρισμα.
Τι είναι το dog/cat person??????
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 83 Απαντήσεις
- 4125 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Garcia
-