ΟΥΤΙΣ έγραψε: 01 Δεκ 2020, 13:27
Πείτε μας λιγάκι τι έξοδα είχαν στην εποχή τους οι μπούμερς; Τι κόστος ζωής είχαν; Τι Εφορία πλήρωναν; ΦΠΑ; Ενοίκια;
Τι επιτόκια προσέφεραν στους καταθέτες οι τράπεζες; Τι δάνεια έδιναν οι τράπεζες;
Και αφού όλοι τοποθετείστε με περιπτωσιολογίες να πω κι εγώ ότι έχω αναζητήσει πάρα πολλές φορές δουλειά εκτός του αντικειμένου μου και δεν βρήκα τίποτε.
Σε βενζινάδικα έστειλα βιογραφικά. Σε πάρκινγκ, επίσης. Σε αποθήκες. Σε σε σε. Δεν μου τηλεφώνησαν καν. Γιατί; Διότι όλοι ήθελαν προϋπηρεσία(εδώ γελάμε δυνατά όλοι μαζί) και διότι προφανώς έχω πτυχίο, πράγμα που με καθιστά πρώτο υποψήφιο για παραίτηση σύμφωνα με το φτωχό τους το μυαλό. Το ενδεχόμενο να με έχουν ικανοποιημένο για να μην σκεφτώ να αποχωρήσω δεν περνά από το μυαλό τους, φυσικά.
Επειδή με την κορωνοφάση έχω βρεθεί κι εγώ να ψάχνω δουλειά εκτός του κλάδου μου (τουρισμός) και,επειδή πάνω κάτω σε κόβω στην ίδια ηλικία με μένα,πρέπει να γνωρίζεις ότι ο βασικότερος λόγος που δεν μας παίρνουν ούτε καν τηλέφωνο,είναι διότι στο βιογραφικό μας βλέπουν ηλικία και κατευθείαν το μυαλό τους πάει στις εργασιακές μας τριετίες,που σημαίνει σε απλά ελληνικά ότι θα ζητήσουμε παραπάνω λεφτά.
Πρόσεξε,χωρίς καν να μας ρωτήσουν διερευνητικά,έστω τηλεφωνικώς.Δεν περνάει από το μυαλό τους ότι,έτσι όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα η κατάσταση,συμβιβαζόμαστε και με τα 600-700 που δίνουν αυτοί.Έχουν την εντύπωση ότι εμείς θα πάμε εκεί και θα χτυπήσουμε το χέρι στο τραπέζι,απαιτώντας 1500 το μήνα.
Βέβαια,δεν γνωρίζω ποιες είναι οι δικές σου απόψεις πάνω στο πόσο πρέπει να πληρώνεσαι.Όσο δίκιο και να έχεις όμως,να ξέρεις ότι αυτοί προτιμούν να πάρουν άτομα κάτω των 30,που δεν έχουν τα απαραίτητα ένσημα για να διεκδικήσουν -υποτίθεται- το κάτι παραπάνω μισθολογικά.
Επίσης,τους περισσότερους τους διώχνουν σε έξι μήνες,γιατί εκεί παίζει μία άλλη λογιστική/εργασιακή απάτη/παράθυρο,που τους επιτρέπει να μην πληρώνουν καν αποζημίωση.
Ευτυχώς που μένω στο κέντρο της αγροτικής παραγωγής και ευτυχώς που η δουλειά στα χωράφια δεν με χαλάει καθόλου,το αντίθετο,με φτιάχνει.Δεν ξέρω πως θα την πάλευα αν έμενα σε Αθήνα - Θεσ/νικη,πραγματικά.Έλα όμως που και εκεί πλέον (στα χωράφια) υπάρχει αγρανάπαυση και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι μέχρι τον Φεβρουάριο.
Ίδωμεν.