!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πατέρας όλων των μπούμερ

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Adidas

Re: Ο πατέρας όλων των μπούμερ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Adidas »

nowhere έγραψε: 02 Δεκ 2020, 13:52
Dwarven Blacksmith έγραψε: 02 Δεκ 2020, 12:58 Σίγουρα πάντως δεν γράφω αυτό.
σίγουρα αυτό έγραψες.πως οι άνθρωποι έχουν τις ίδιες βασικές ανάγκες και ότι ο τύπος πχ που μένει σε μια βίλα 10000 τετραγωνικών με πισίνες κ μαλακίες καλύπτει την ίδια ανάγκη με κάποιον που μένει σε χαρτόκουτο.πίπες δλδ
για ηρέμησε λίγο
τεντυμπόυ
Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 02 Δεκ 2020, 14:15
Dwarven Blacksmith έγραψε: 02 Δεκ 2020, 12:44
Τα υπόλοιπα είναι η επιθυμία του ανθρώπου να θέλει αυτά που ξέρει ότι έχουν άλλοι.
Δεν ένιωθαν άσχημα που δεν είχαν ερκοντίσιον τότε όπως φαντάζομαι κι εσύ δε νιώθεις πολύ άσχημα που κουβαλάς κινητό-παντόφλα αντί να έχεις neural implant. Στο μέλλον όμως θα αναφέρεται ως απόδειξη ότι πέρασες δύσκολα.
Πέθαιναν απο τη χαρά τους, αστειευεσαι; Ό,τι καλύτερο τους ήταν στον καύσωνα του 1987 να ψοφάνε και να μη χωράνε στα νοσοκομεία κ να τους στοιβαζουν στα βαγόνια του ΟΣΕ.

Σοβαρά τώρα συγκρίνεις τη θερμανση/ψύξη με το κινητο;
Απ' ότι διαβάζω αυτοί που πέθαναν το 87 ήταν άνω των 60 κυρίως. Δεν ήταν μπούμερ.

Και το θέμα δεν είναι ότι οι παλιότεροι ήταν χειρότερα από τους τωρινούς. Ήταν ότι μια συγκεκριμένη γενιά είχε ευκαιρίες ως νέοι και δε δημιούργησε αντίστοιχη κατάσταση για τις επόμενες.
Z
Άβαταρ μέλους
Papa John

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Papa John »

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 01 Δεκ 2020, 13:27 Πείτε μας λιγάκι τι έξοδα είχαν στην εποχή τους οι μπούμερς; Τι κόστος ζωής είχαν; Τι Εφορία πλήρωναν; ΦΠΑ; Ενοίκια;

Τι επιτόκια προσέφεραν στους καταθέτες οι τράπεζες; Τι δάνεια έδιναν οι τράπεζες;

Και αφού όλοι τοποθετείστε με περιπτωσιολογίες να πω κι εγώ ότι έχω αναζητήσει πάρα πολλές φορές δουλειά εκτός του αντικειμένου μου και δεν βρήκα τίποτε.

Σε βενζινάδικα έστειλα βιογραφικά. Σε πάρκινγκ, επίσης. Σε αποθήκες. Σε σε σε. Δεν μου τηλεφώνησαν καν. Γιατί; Διότι όλοι ήθελαν προϋπηρεσία(εδώ γελάμε δυνατά όλοι μαζί) και διότι προφανώς έχω πτυχίο, πράγμα που με καθιστά πρώτο υποψήφιο για παραίτηση σύμφωνα με το φτωχό τους το μυαλό. Το ενδεχόμενο να με έχουν ικανοποιημένο για να μην σκεφτώ να αποχωρήσω δεν περνά από το μυαλό τους, φυσικά.
Επειδή με την κορωνοφάση έχω βρεθεί κι εγώ να ψάχνω δουλειά εκτός του κλάδου μου (τουρισμός) και,επειδή πάνω κάτω σε κόβω στην ίδια ηλικία με μένα,πρέπει να γνωρίζεις ότι ο βασικότερος λόγος που δεν μας παίρνουν ούτε καν τηλέφωνο,είναι διότι στο βιογραφικό μας βλέπουν ηλικία και κατευθείαν το μυαλό τους πάει στις εργασιακές μας τριετίες,που σημαίνει σε απλά ελληνικά ότι θα ζητήσουμε παραπάνω λεφτά.
Πρόσεξε,χωρίς καν να μας ρωτήσουν διερευνητικά,έστω τηλεφωνικώς.Δεν περνάει από το μυαλό τους ότι,έτσι όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα η κατάσταση,συμβιβαζόμαστε και με τα 600-700 που δίνουν αυτοί.Έχουν την εντύπωση ότι εμείς θα πάμε εκεί και θα χτυπήσουμε το χέρι στο τραπέζι,απαιτώντας 1500 το μήνα.

Βέβαια,δεν γνωρίζω ποιες είναι οι δικές σου απόψεις πάνω στο πόσο πρέπει να πληρώνεσαι.Όσο δίκιο και να έχεις όμως,να ξέρεις ότι αυτοί προτιμούν να πάρουν άτομα κάτω των 30,που δεν έχουν τα απαραίτητα ένσημα για να διεκδικήσουν -υποτίθεται- το κάτι παραπάνω μισθολογικά.
Επίσης,τους περισσότερους τους διώχνουν σε έξι μήνες,γιατί εκεί παίζει μία άλλη λογιστική/εργασιακή απάτη/παράθυρο,που τους επιτρέπει να μην πληρώνουν καν αποζημίωση.

Ευτυχώς που μένω στο κέντρο της αγροτικής παραγωγής και ευτυχώς που η δουλειά στα χωράφια δεν με χαλάει καθόλου,το αντίθετο,με φτιάχνει.Δεν ξέρω πως θα την πάλευα αν έμενα σε Αθήνα - Θεσ/νικη,πραγματικά.Έλα όμως που και εκεί πλέον (στα χωράφια) υπάρχει αγρανάπαυση και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι μέχρι τον Φεβρουάριο.

Ίδωμεν.
nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo »

Green Dragon έγραψε: 02 Δεκ 2020, 12:15
nemo έγραψε: 02 Δεκ 2020, 10:56 Δεν είδα να γράφετε οτι ο εργοδότης έχει ελαφρύνσεις αν προσλάβει αλλοδαπό

το καταπίνετε εύκολα όταν προκειται για την ιδεοληψία σας
Ανάλυσέ το λίγο αυτό. Υπάρχει θεσμοθετημένη επιδότηση για τα ορκς;
βεβαίως ! μερικοι θα πουν οτι γινεται και για ελληνες αλλά οι μεγάλες διευκολύνσεις γίνονται για τα αλλαδοπα
nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere »

Bipsco έγραψε: 02 Δεκ 2020, 16:39
nowhere έγραψε: 02 Δεκ 2020, 13:52 σίγουρα αυτό έγραψες.πως οι άνθρωποι έχουν τις ίδιες βασικές ανάγκες και ότι ο τύπος πχ που μένει σε μια βίλα 10000 τετραγωνικών με πισίνες κ μαλακίες καλύπτει την ίδια ανάγκη με κάποιον που μένει σε χαρτόκουτο.πίπες δλδ
Η βίλα και το χαρτόκουτο καλύπτουν την ανάγκη της στέγασης.
Άβαταρ μέλους
Bipsco

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bipsco »

nowhere έγραψε: 02 Δεκ 2020, 18:22
Bipsco έγραψε: 02 Δεκ 2020, 16:39
nowhere έγραψε: 02 Δεκ 2020, 13:52 σίγουρα αυτό έγραψες.πως οι άνθρωποι έχουν τις ίδιες βασικές ανάγκες και ότι ο τύπος πχ που μένει σε μια βίλα 10000 τετραγωνικών με πισίνες κ μαλακίες καλύπτει την ίδια ανάγκη με κάποιον που μένει σε χαρτόκουτο.πίπες δλδ
Η βίλα και το χαρτόκουτο καλύπτουν την ανάγκη της στέγασης.
Η διαφορά είναι ότι ο πλούσιος καλύπτει παραπάνω από μια ανάγκη. Η βασική ανάγκη της στέγασης καλύπτεται και από τα δυο (βίλα, χαρτόκουτο) εξίσου.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Καραμελίτσα έγραψε: 02 Δεκ 2020, 16:51
Και το θέμα δεν είναι ότι οι παλιότεροι ήταν χειρότερα από τους τωρινούς. Ήταν ότι μια συγκεκριμένη γενιά είχε ευκαιρίες ως νέοι και δε δημιούργησε αντίστοιχη κατάσταση για τις επόμενες.
Φυσικά και ήταν χειρότερα. Καλύτερα μόνο ήταν τη δεκαετία 2000-2010 χοντρικά. Επίσης εμένα όλο αυτό το entitlement του τι μας χρωστάνε οι μπούμερς με χαλάει. Άραξε τυπε μου δεν είσαι έφηβος πια. Πάρε τη ζωή στα χέρια σου. Δημιούργησε εσύ κατάσταση. Τιπ: χιλιάδες νέοι το έκαναν. Έγιναν στρατιωτικοί, μπάτσοι, τεχνίτες που όμως δουλεύουν φουλ όχι το μυαλό μόνο στο αραλικι, ναυτικοί, ό,τι μπορείς να φανταστείς. Ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν άτομα που ρισκαραν άνοιξαν μια επιχείρηση τύπου γραφείο διεκπεραιωσεων κ δουλεύουν φουλ. Ας σταματήσουμε να ρίχνουμε τα δικά μας προβλήματα και τις δικές μας αποφάσεις στους άλλους.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 02 Δεκ 2020, 19:27
Φυσικά και ήταν χειρότερα. Καλύτερα μόνο ήταν τη δεκαετία 2000-2010 χοντρικά. Επίσης εμένα όλο αυτό το entitlement του τι μας χρωστάνε οι μπούμερς με χαλάει. Άραξε τυπε μου δεν είσαι έφηβος πια. Πάρε τη ζωή στα χέρια σου. Δημιούργησε εσύ κατάσταση. Τιπ: χιλιάδες νέοι το έκαναν. Έγιναν στρατιωτικοί, μπάτσοι, τεχνίτες που όμως δουλεύουν φουλ όχι το μυαλό μόνο στο αραλικι, ναυτικοί, ό,τι μπορείς να φανταστείς. Ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν άτομα που ρισκαραν άνοιξαν μια επιχείρηση τύπου γραφείο διεκπεραιωσεων κ δουλεύουν φουλ. Ας σταματήσουμε να ρίχνουμε τα δικά μας προβλήματα και τις δικές μας αποφάσεις στους άλλους.
Πρωτότυπα όλα αυτά. Η γνωστή μπουμερική γκρίνια, entilement για τους ίδιους, no pain no gain για τους άλλους.

🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

EKPLIKTIKOS έγραψε: 02 Δεκ 2020, 19:27
Άντε πάλι η καραμέλα του entitlement. Ναι, ρε. Δικαιούμαι άμα δουλέψω στη ζωή μου όσο ο γείτονας ο μπούμερ, να πάρω την ίδια σύνταξη στην ηλικία του. Να σου δεχτω και προσαρμογή σύνταξης με το προσδόκιμο ζωής. Το βλέπεις να γίνεται αυτό; Που θα πεις ότι είναι και γκρίνια και ότι ρίζχνουμε ευθύνες σε άλλους.

Να μην ανοίξω την κουβέντα για θέματα προόδου, τι κληρονομιά αφήνει κάθε γενιά πίσω της και ένα σωρό άλλα.
Z
nowhere

ρε μαλάκες σοβαρά τώρα,όλες αυτές τις κωλοδουλειές που κάνουν οι πακιστανοί σήμερα ποιος νομίζετε ότι τις έκανε πριν 30 χρόνια?
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

nowhere έγραψε: 02 Δεκ 2020, 20:20 ρε μαλάκες σοβαρά τώρα,όλες αυτές τις κωλοδουλειές που κάνουν οι πακιστανοί σήμερα ποιος νομίζετε ότι τις έκανε πριν 30 χρόνια?
Κωλοδουλειές μόνο άπο άποψη κόπωσης φαντάζομαι θες να πεις.
Κατα τ' άλλη μια τότε κωλοδουλειά πλήρωνε καλύτερα και είχε καλύτερο ωράριο από μια σημερινή δουλειά γραφείου που απαιτεί να επενδύσεις χρόνια σε σπουδές. Έχτιζες σπιτάκι με την κωλοδουλειά, έπαιρνες αμάξια, πήγαινες διακοπές.

Δώσε την αντίστοιχη κωλοδουλειά του τότε σήμερα και θα πέσουν οι σέρβερ του LinkedIn.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Καραμελίτσα έγραψε: 02 Δεκ 2020, 20:08
Άντε πάλι η καραμέλα του entitlement. Ναι, ρε. Δικαιούμαι άμα δουλέψω στη ζωή μου όσο ο γείτονας ο μπούμερ, να πάρω την ίδια σύνταξη στην ηλικία του.

Να μην ανοίξω την κουβέντα για θέματα προόδου, τι κληρονομιά αφήνει κάθε γενιά πίσω της και ένα σωρό άλλα.
Όχι φίλε μου. Δε δικαιούσαι καλύτερη ζωή από τους γονείς σου. Οφείλεις να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς και πιστεύεις για τον εαυτό σου, ζυγιζοντας τις καταστάσεις. Και μη μου μιλάς για κληρονομιά που πήραν οι μπούμερς. Μιλάμε για άτομα που στην Ελλάδα γεννήθηκαν μέσα στους πολέμους, τους εμφύλιους, έζησαν χούντες και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς, έχασαν αδέρφια από παιδικές πνευμονιες κ.α. τέτοια. Και μη σε παω καν σε προηγούμενες γενιες. Η διαρκης πρόοδος και ευημερια υπάρχει μόνο στα κεφάλια μας.

Αυτόν τον κόσμο κληρονόμησαν οι μπούμερς. Ναι, έφαγαν δανεικό χρήμα κ τα πληρώνουμε εμείς, ναι έκαναν μαλακιες, ναι είναι παρτακηδες. ΕΣΥ τι κάνεις για τη ζωή σου φίλε μου; Γιατί δε δήλωσες στρατιωτικές σχολές; Γιατί δεν πήγες στα καράβια; Γιατί δεν έμαθες μια τέχνη; Για τον ίδιο λόγο που δεν το έκανα κ εγώ. Γιατί ειναι βαριά η καλογερικη. :g030:

Άραξε τώρα λοιπόν να δεις gntm, Ο μπουμερ υδραυλικός γείτονας μου 9 έχει ξαπλώσει ήδη, 6 παρα πρέπει να ξυπνήσει βλέπεις.. :g030:
nowhere

Dwarven Blacksmith έγραψε: 02 Δεκ 2020, 20:26 Κωλοδουλειές μόνο άπο άποψη κόπωσης φαντάζομαι θες να πεις.
Κατα τ' άλλη μια τότε κωλοδουλειά πλήρωνε καλύτερα και είχε καλύτερο ωράριο από μια σημερινή δουλειά γραφείου που απαιτεί να επενδύσεις χρόνια σε σπουδές. Έχτιζες σπιτάκι με την κωλοδουλειά, έπαιρνες αμάξια, πήγαινες διακοπές.

Δώσε την αντίστοιχη κωλοδουλειά του τότε σήμερα και θα πέσουν οι σέρβερ του LinkedIn.
για αρχή αποφάσισε τι υποστηρίζεις.κωλοβαράγανε σχεδιάζοντας πως θα βγάλουν χρήμα καταστρέφοντας το μέλλον σου ή δουλεύανε στ αλήθεια
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

nowhere έγραψε: 02 Δεκ 2020, 20:39
Dwarven Blacksmith έγραψε: 02 Δεκ 2020, 20:26 Κωλοδουλειές μόνο άπο άποψη κόπωσης φαντάζομαι θες να πεις.

για αρχή αποφάσισε τι υποστηρίζεις.κωλοβαράγανε σχεδιάζοντας πως θα βγάλουν χρήμα καταστρέφοντας το μέλλον σου ή δουλεύανε στ αλήθεια
Θα σε ειδοποιήσω όταν αποφασίσω.
Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

EKPLIKTIKOS έγραψε: 02 Δεκ 2020, 20:37
Καραμελίτσα έγραψε: 02 Δεκ 2020, 20:08
Άντε πάλι η καραμέλα του entitlement. Ναι, ρε. Δικαιούμαι άμα δουλέψω στη ζωή μου όσο ο γείτονας ο μπούμερ, να πάρω την ίδια σύνταξη στην ηλικία του.

Όχι φίλε μου. Δε δικαιούσαι καλύτερη ζωή από τους γονείς σου. Οφείλεις να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς και πιστεύεις για τον εαυτό σου, ζυγιζοντας τις καταστάσεις. Και μη μου μιλάς για κληρονομιά που πήραν οι μπούμερς. Μιλάμε για άτομα που στην Ελλάδα γεννήθηκαν μέσα στους πολέμους, τους εμφύλιους, έζησαν χούντες και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς, έχασαν αδέρφια από παιδικές πνευμονιες κ.α. τέτοια. Και μη σε παω καν σε προηγούμενες γενιες. Η διαρκης πρόοδος και ευημερια υπάρχει μόνο στα κεφάλια μας.

Αυτόν τον κόσμο κληρονόμησαν οι μπούμερς. Ναι, έφαγαν δανεικό χρήμα κ τα πληρώνουμε εμείς, ναι έκαναν μαλακιες, ναι είναι παρτακηδες. ΕΣΥ τι κάνεις για τη ζωή σου φίλε μου; Γιατί δε δήλωσες στρατιωτικές σχολές; Γιατί δεν πήγες στα καράβια; Γιατί δεν έμαθες μια τέχνη; Για τον ίδιο λόγο που δεν το έκανα κ εγώ. Γιατί ειναι βαριά η καλογερικη. :g030:

Άραξε τώρα λοιπόν να δεις gntm, Ο μπουμερ υδραυλικός γείτονας μου 9 έχει ξαπλώσει ήδη, 6 παρα πρέπει να ξυπνήσει βλέπεις.. :g030:
Άντε πάλι να το γυρίσεις στο προσωπικό. Να το ξαναπώ, μία διαμαρτυρία για ένα κοινωνικό φαινόμενο δεν κρύβει απαραίτητα μια προσωπική αποτυχία ούτε είναι κλαψούρισμα. Υπάρχει και η έννοια του δικαίου και του σωστού, ανεξάρτητα από την προσωπική κατάσταση του καθενός.

Το ότι όσοι διαμαρτύρονται είναι επειδή απέτυχαν σε κάτι, κι όχι επειδή μπορεί να έχουν δίκιο, τί είναι αυτό πάλι; Για μπουμερικά 80ς το κόβω σαν αντίληψη.
Z
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”