Αλλά σε αυτά που λέει ο ΟΥΤΙΣ δεν έχει ακριβώς δίκιο, ναι τα έξοδα ήταν λιγότερα αλλά ήταν συνδεδεμένα και με τις ανάγκες. Πολλές φορές υπήρχε 1 αμάξι για κάθε οικογένεια. Ίντερνετ δεν υπήρχε. Κλιματισμός δεν υπήρχε πρακτικά μέχρι το 90, εξ ου και οι συνέπειες του καύσωνα λίγα χρόνια πριν με χιλιάδες νεκρούς. Διακοπές; Στο χωριό. Τώρα όλοι πάνε κάπου, και όλοι έχουν πάει εξωτερικό. Και έξω από μερικούς βολεμένους ΔΥ, οι άλλοι γαμιοσαντο στη δουλειά. Εμένα 6 το πρωί ήταν στο πόδι οι γονείς μου, κ οι περισσότεροι απ όσους ξέρω. Τον πατέρα μου τον έβλεπα μόνο τα ΣΚ, άντε λίγες μέρες Πάσχα Χριστούγεννα Καλοκαίρι.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο πατέρας όλων των μπούμερ
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
- EKPLIKTIKOS
Re: Ο πατέρας όλων των μπούμερ
Το μόνο παραπάνω που είχαν ήταν την περιουσία των γονιών τους στο ξεκίνημα, βασικά όταν παντρευονταν, όλο κ κάτι έπαιρναν. Όσοι είχαν δηλαδή, αλλά αν δεν έπαιζε σπίτι έπαιζαν χωράφια για σκότωμα σε πολλούς. Σήμερα δεν υπάρχει τόσο αυτό. Οι φίλοι μου κάνουν οικογένεια κ παίρνουν ένα αρχιδι
Αλλά σε αυτά που λέει ο ΟΥΤΙΣ δεν έχει ακριβώς δίκιο, ναι τα έξοδα ήταν λιγότερα αλλά ήταν συνδεδεμένα και με τις ανάγκες. Πολλές φορές υπήρχε 1 αμάξι για κάθε οικογένεια. Ίντερνετ δεν υπήρχε. Κλιματισμός δεν υπήρχε πρακτικά μέχρι το 90, εξ ου και οι συνέπειες του καύσωνα λίγα χρόνια πριν με χιλιάδες νεκρούς. Διακοπές; Στο χωριό. Τώρα όλοι πάνε κάπου, και όλοι έχουν πάει εξωτερικό. Και έξω από μερικούς βολεμένους ΔΥ, οι άλλοι γαμιοσαντο στη δουλειά. Εμένα 6 το πρωί ήταν στο πόδι οι γονείς μου, κ οι περισσότεροι απ όσους ξέρω. Τον πατέρα μου τον έβλεπα μόνο τα ΣΚ, άντε λίγες μέρες Πάσχα Χριστούγεννα Καλοκαίρι.
- Dwarven Blacksmith
Οι βασικές ανάγκες του ανθρώπου ήταν είναι και θα είναι πάντα ίδιες.EKPLIKTIKOS έγραψε: 02 Δεκ 2020, 12:27 Το μόνο παραπάνω που είχαν ήταν την περιουσία των γονιών τους στο ξεκίνημα, βασικά όταν παντρευονταν, όλο κ κάτι έπαιρναν. Όσοι είχαν δηλαδή, αλλά αν δεν έπαιζε σπίτι έπαιζαν χωράφια για σκότωμα σε πολλούς. Σήμερα δεν υπάρχει τόσο αυτό. Οι φίλοι μου κάνουν οικογένεια κ παίρνουν ένα αρχιδι![]()
Μια από αυτές είναι η στέγαση όπου εκεί έχει πέσει καταστροφή ανάλογη της Εποχής των Παγετώνων.
Τα υπόλοιπα είναι η επιθυμία του ανθρώπου να θέλει αυτά που ξέρει ότι έχουν άλλοι.
Δεν ένιωθαν άσχημα που δεν είχαν ερκοντίσιον τότε όπως φαντάζομαι κι εσύ δε νιώθεις πολύ άσχημα που κουβαλάς κινητό-παντόφλα αντί να έχεις neural implant. Στο μέλλον όμως θα αναφέρεται ως απόδειξη ότι πέρασες δύσκολα.
σπηλιά-βίλα ίδιο πράγμα.τι πίπες γράφεις καλέ μου άνθρωπε?
- Dwarven Blacksmith
Σίγουρα πάντως δεν γράφω αυτό.
Μια και το ανέφερες σκέφτομαι την οικογένειά μου:EKPLIKTIKOS έγραψε: 02 Δεκ 2020, 12:27 Το μόνο παραπάνω που είχαν ήταν την περιουσία των γονιών τους στο ξεκίνημα, βασικά όταν παντρευονταν, όλο κ κάτι έπαιρναν. Όσοι είχαν δηλαδή, αλλά αν δεν έπαιζε σπίτι έπαιζαν χωράφια για σκότωμα σε πολλούς. Σήμερα δεν υπάρχει τόσο αυτό. Οι φίλοι μου κάνουν οικογένεια κ παίρνουν ένα αρχιδι![]()
Οι παππούδες μου όταν ξεκίνησαν/παντρεύτηκαν δεν είχαν κατά βάση τίποτα. Αργότερα ίσως κληρονόμησαν κάποια χωράφια ή κάποιο σπίτι στο χωριό αλλά όχι κάτι με σοβαρή αξία. Έκτοτε χτίσαν περιουσία και τα παιδιά τους (δηλαδή οι γονείς μου, θείοι κλπ) είχαν προίκα να λάβουν όταν ξεκινούσαν. Η γενιά των γονιών μου δεν έχτισε ουσιαστικά περιουσία και δεν έχει να μας δώσει κάτι ως προίκα, εννοώ εμένα, τις αδερφές και τις ξαδέλφες μου. Πέραν από το σπίτι που μένουν όταν αναπόφευκτα έρθει η ώρα να το κληρονομήσει κάποιος. Ως ένα βαθμό η γενιά των παππούδων μου ακόμα στηρίζει οικονομικά τις επόμενες γενιές. Πχ η γιαγιά μου πήρε διαμέρισμα στην αδερφή μου που μένει με τον φίλο της, και τα διαμερίσματα (δύο) που έχω στο όνομά μου είναι κληρονομιά από τους παππούδες μου.
Τώρα γιατί συμβαίνει αυτό; Δεν ξέρω, προφανώς λέει πολλά σχετικά με την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας σε παλιότερες δεκαετίες. Αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε. Η συγχωρεμένη η γιαγιά μου που πέθανε φέτος δούλεψε 20 χρόνια και έπαιρνε σύνταξη σχεδόν 40 χρόνια. Και όταν πέθανε η σύνταξή της ήταν κάπου στα 700 ευρώ, συν ένα ποσοστό από τη σύνταξη του παππού που είχε πεθάνει πριν λίγα χρόνια. Τη στιγμή που όταν εγώ (ως απόφοιτος πολυτεχνείου με μεταπτυχιακό) πρόπερσι πήγα να πάρω μια δουλειά με 44 ώρες την εβδομάδα μου είχε πει το αφεντικό καθαρά 546 ευρώ το μήνα, χωρίς προοπτική αύξησης (εκτός αν η κυβέρνηση αυξήσει τον βασικό).
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Χωρίς ερκοντίσιον σε σπίτι χωρίς μόνωση είναι δύσκολα.Dwarven Blacksmith έγραψε: 02 Δεκ 2020, 12:44 Δεν ένιωθαν άσχημα που δεν είχαν ερκοντίσιον τότε όπως φαντάζομαι κι εσύ δε νιώθεις πολύ άσχημα που κουβαλάς κινητό-παντόφλα αντί να έχεις neural implant. Στο μέλλον όμως θα αναφέρεται ως απόδειξη ότι πέρασες δύσκολα.
Δεν είναι μόνο ότι δεν υπήρχε ερκοντίσιον αλλά ούτε και θέρμανση με καλοριφέρ έξω από τις πολυκατοικίες.
Εγώ πέρασα όλη τη παιδική ηλικία με θέρμανση από σόμπα πετρελαίου.Επειδή δεν έφθανε για όλο το σπίτι που ήταν παλιά μονοκατοικία χωρίς μόνωση όπως όλα τα παλιά σπίτια,δύο δωμάτια έμεναν κλειστά όλο τον χειμώνα.Πάλι καλά που δεν είχαμε μαγκάλια τα οποία ξαναήλθαν στην επικαιρότητα με τα μνημόνια.
Ηλεκτρικό ψυγείο αποκτήσαμε όταν ήμουν 15 ετών.Προηγουμένως μια από τις δουλειές που έκανα όταν γύριζα από το σχολείο ήταν να κουβαλάω τον πάγο από το παγοπωλείο για το ψυγείο πάγου.
Ηλεκτρική κουζίνα επίσης την ίδια περίπου εποχή,πριν υπήρχε γκαζιέρα.
Τώρα υπήρχαν και πολιτικοοικονομικά "λαχεία" ανάλογα με το που εάν έπεφτες μέσα.Η εθνοσωτήριος επανάστασις έδωσε χιλιάδες στεγαστικά δάνεια.Οποιος πήρε τότε σώθηκε επειδή αγόρασε διαμέρισμα το οποίο του ήλθε τζάμπα διότι μετά την κριση του πετρελαίου το 1973 άρχισε ο πληθωρισμός και αποπλήρωσε το δάνειο με πληθωριστικές δραχμές - πριν το 1973 δεν υπήρχε πληθωρισμός.Όποιος από την άλλη πλευρά δίστασε γιατί φοβήθηκε τις δόσεις του δανείου έχασε την ευκαιρία.
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Η Ελλάδα πριν και μετά τη μεταπολίτευση είναι δύο διαφορετικές χώρες.zoltan έγραψε: 02 Δεκ 2020, 13:10 Τώρα γιατί συμβαίνει αυτό; Δεν ξέρω, προφανώς λέει πολλά σχετικά με την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας σε παλιότερες δεκαετίες.
https://en.wikipedia.org/wiki/Greek_economic_miracle
The Greek economic miracle is the period of sustained economic growth in Greece from 1950 to 1973. During this period, the Greek economy grew by an average of 7.7%, second in the world only to Japan
σίγουρα αυτό έγραψες.πως οι άνθρωποι έχουν τις ίδιες βασικές ανάγκες και ότι ο τύπος πχ που μένει σε μια βίλα 10000 τετραγωνικών με πισίνες κ μαλακίες καλύπτει την ίδια ανάγκη με κάποιον που μένει σε χαρτόκουτο.πίπες δλδ
- Dwarven Blacksmith
οκnowhere έγραψε: 02 Δεκ 2020, 13:52σίγουρα αυτό έγραψες.πως οι άνθρωποι έχουν τις ίδιες βασικές ανάγκες και ότι ο τύπος πχ που μένει σε μια βίλα 10000 τετραγωνικών με πισίνες κ μαλακίες καλύπτει την ίδια ανάγκη με κάποιον που μένει σε χαρτόκουτο.πίπες δλδ
- EKPLIKTIKOS
Πέθαιναν απο τη χαρά τους, αστειευεσαι; Ό,τι καλύτερο τους ήταν στον καύσωνα του 1987 να ψοφάνε και να μη χωράνε στα νοσοκομεία κ να τους στοιβαζουν στα βαγόνια του ΟΣΕ.Dwarven Blacksmith έγραψε: 02 Δεκ 2020, 12:44
Τα υπόλοιπα είναι η επιθυμία του ανθρώπου να θέλει αυτά που ξέρει ότι έχουν άλλοι.
Δεν ένιωθαν άσχημα που δεν είχαν ερκοντίσιον τότε όπως φαντάζομαι κι εσύ δε νιώθεις πολύ άσχημα που κουβαλάς κινητό-παντόφλα αντί να έχεις neural implant. Στο μέλλον όμως θα αναφέρεται ως απόδειξη ότι πέρασες δύσκολα.
Σοβαρά τώρα συγκρίνεις τη θερμανση/ψύξη με το κινητο;
- EKPLIKTIKOS
Και μιας και πιάσαμε τις φυσικές καταστροφές, όταν γίνονταν σεισμοί, κατολισθήσεις και πλημμύρες και τους έπαιρναν τα σπίτια οι μισοί έφευγαν στο εξωτερικό και οι άλλοι μισοί παρακάλαγαν κανα κοινωφελες ιδρυμα του εξωτερικού να χτίσει κανα σχολείο όπως κάνουν οι ιθαγενείς της Αφρικής. Άντε γιατί έχετε πιστέψει ότι οι γονείς μας κάνανε ζωαρα. Δείτε λίγο αυτά που γράφει ο Πατησιωτης πιο πάνω κ συζηταμε
- Dwarven Blacksmith
Δεν μπορείς να βάζεις τον τεχνολογικό παράγοντα, πως αλλιώς να στο πω δηλαδή;EKPLIKTIKOS έγραψε: 02 Δεκ 2020, 14:15Πέθαιναν απο τη χαρά τους, αστειευεσαι; Ό,τι καλύτερο τους ήταν στον καύσωνα του 1987 να ψοφάνε και να μη χωράνε στα νοσοκομεία κ να τους στοιβαζουν στα βαγόνια του ΟΣΕ.Dwarven Blacksmith έγραψε: 02 Δεκ 2020, 12:44
Σοβαρά τώρα συγκρίνεις τη θερμανση/ψύξη με το κινητο;
- EKPLIKTIKOS
Η ανθρώπινη ύπαρξη και ο τεχνολογικός παράγοντας πανε εξ ορισμού μαζι. Και οι καλυβες ακομα στις ασιατικές στέπες τεχνολογία είναι.Dwarven Blacksmith έγραψε: 02 Δεκ 2020, 14:29
Δεν μπορείς να βάζεις τον τεχνολογικό παράγοντα, πως αλλιώς να στο πω δηλαδή;
- Dwarven Blacksmith
Ναι οκ, κι ο πληθωρισμός είναι κάτι που συμβαίνει. Αλλά δε σημαίνει ότι μπορείς να συγκρίνεις 1 δολλάριο του 1990 με ένα του 2020.EKPLIKTIKOS έγραψε: 02 Δεκ 2020, 14:33Η ανθρώπινη ύπαρξη και ο τεχνολογικός παράγοντας πανε εξ ορισμού μαζι. Και οι καλυβες ακομα στις ασιατικές στέπες τεχνολογία είναι.Dwarven Blacksmith έγραψε: 02 Δεκ 2020, 14:29
Δεν μπορείς να βάζεις τον τεχνολογικό παράγοντα, πως αλλιώς να στο πω δηλαδή;![]()
Δες το σαν τεχνολογικό πληθωρισμό, πρέπει να σταθμίσεις για να κάνεις συγκρίσεις.
Η βίλα και το χαρτόκουτο καλύπτουν την ανάγκη της στέγασης.nowhere έγραψε: 02 Δεκ 2020, 13:52σίγουρα αυτό έγραψες.πως οι άνθρωποι έχουν τις ίδιες βασικές ανάγκες και ότι ο τύπος πχ που μένει σε μια βίλα 10000 τετραγωνικών με πισίνες κ μαλακίες καλύπτει την ίδια ανάγκη με κάποιον που μένει σε χαρτόκουτο.πίπες δλδ
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 83 Απαντήσεις
- 4125 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Garcia
-
- 60 Απαντήσεις