https://www.voria.gr/article/patriarchi ... nosisi-vidΔημοκρατικός έγραψε: 20 Νοέμ 2020, 19:28Με αυτό τον ρυθμό σε λίγες μέρες μάλλον θα έχουν γεμίσει. Λογικά μετά θα αρχίσει η επέκταση στις επιτάξεις ιδιωτικών.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο πρώτος νεκρός
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Ο πρώτος νεκρός
- Δημοκρατικός
Adidas έγραψε: 20 Νοέμ 2020, 20:13https://www.voria.gr/article/patriarchi ... nosisi-vidΔημοκρατικός έγραψε: 20 Νοέμ 2020, 19:28Με αυτό τον ρυθμό σε λίγες μέρες μάλλον θα έχουν γεμίσει. Λογικά μετά θα αρχίσει η επέκταση στις επιτάξεις ιδιωτικών.

Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.
https://twitter.com/JoeBiden
https://twitter.com/KamalaHarris
Τα σημερινα αποτελεσματα εχουν πολλα τεστ, γυρω στις 30.000
Υπαρχουν δυο σημαντικοί δείκτες για την εξέλιξη
Εχει πεσει αρκετα ο δεικτης θετικοτητας, κοντα στο 11%
Επισης εχουν μειωθει τα ορφανα κρουσματα, κατι που σημαινει οτι η μεταδοση γινεται σε λιγοτερες εστιες πλεον
Αν τα πραγματα πανε καλα με το εμβολιο μαλλον θα αποφυγουμε τριτο lockdown.
Ισως τραβηξουν λιγο παραπανω αυτο το lockdown, ώστε το ανοιγμα δραστηριοτητων να συμπεσει με την εναρξη εμβολιασμων σε συνδυασμο με χαμηλο αριθμο κρουσματων
Υπαρχουν δυο σημαντικοί δείκτες για την εξέλιξη
Εχει πεσει αρκετα ο δεικτης θετικοτητας, κοντα στο 11%
Επισης εχουν μειωθει τα ορφανα κρουσματα, κατι που σημαινει οτι η μεταδοση γινεται σε λιγοτερες εστιες πλεον
Αν τα πραγματα πανε καλα με το εμβολιο μαλλον θα αποφυγουμε τριτο lockdown.
Ισως τραβηξουν λιγο παραπανω αυτο το lockdown, ώστε το ανοιγμα δραστηριοτητων να συμπεσει με την εναρξη εμβολιασμων σε συνδυασμο με χαμηλο αριθμο κρουσματων
- hellegennes
Για να το πεις αυτό θα πρέπει να δεις αν αυξήθηκε η ετήσια θνησιμότητα. Και πάλι αυτό ισχύει για χίλια-δυο πράγματα. Π.χ. κάποιοι θα ζούσαν περισσότερο αν το κράτος απαγόρευε την κατανάλωση λιπαρών και ανθυγιεινών τροφίμων στους άνω των 65 ή αν απαγόρευε τελείως την κατανάλωση αλκοόλ σε όλες τις ηλικίες.ST48410 έγραψε: 20 Νοέμ 2020, 17:5872 θάνατοι;jimdenin έγραψε: 20 Νοέμ 2020, 17:54 2581k (87812 σύνολο) - 519MΕΘ - 72θ (1419 σύνολο) - 440 εξιτήρια.
Κρίμα. Πολύ κρίμα. Σίγουρα κάποιοι από αυτούς θα ζούσαν κάποια παραπάνω χρόνια αν είχαμε συμπεριφερθεί όλοι λίγο καλύτερα.
Με τον ρυθμό νέων ΜΕΘ και εξιτηρίων ούτε η επίταξη των ιδιωτικών δεν θα μας καλύπτει από βδομάδας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Άκου να δεις, για να τελειώνουμε μ' αυτές τις μαλακίες, γιατί πρέπει να καταλάβεις πού είναι τα όρια της τρολιάς και της σοβαρότητας, γιατί βλέπω να ενοχλείσαι τώρα. Χαίρομαι που ενοχλείσαι γιατί καιρός είναι να συνέλθεις και να μάθεις ότι δεν είναι όλα αστεία και τρολιές.Δημοκρατικός έγραψε: 20 Νοέμ 2020, 16:48 Έχεις κάνει κάτι 100αδες εμονικών ποστς όπου διαδίδεις ότι η χρήση μάσκας απο την κοινότητα είναι απο ανούσια έως και επικίνδυνη.
Αποκορύφωμα η χθεσινή δημόσια διασπορά μέσω διαδικτύου της πληροφορίας ότι τα κρούσματα αυξήθηκαν λόγω της επιβολής καθολικής χρήσης μασκών. Πράγμα που πιθανώς εμπίπτει σε αρμοδιότητες εισαγγελέα.
Τέλος ψεύδεσαι ότι κάνω επανειλημμένα ποστ και προπαγανδίζω υπέρ της χρήσης μασκών με βαλβίδα, οι οποίες δεν είναι παράνομες σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο. Το τι συμπεράσματα βγάζεις ή τι θέλεις να τσαμπουνάς, είναι αδιάφορο.
Έχεις προμοτάρει την χρήση μασκών που εκπεφρασμένα και η κυβέρνηση και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και ο ΕΟΔΥ είπαν ότι είναι απαγορευμένες, απλά δεν απαγορεύουν την πώλησή τους γιατί υπάρχουν κατηγορίες επαγγελματιών που τις χρειάζονται. Ωστόσο να είσαι σίγουρος ότι θα σε γράψουν αν σε δούνε να φοράς τέτοια μάσκα. Το ξέρεις, δε, ότι η χρήση τους δεν σταματά την διασπορά, αντιθέτως την διευκολύνει, άρα φορώντας την δεν εφαρμόζεις το μέτρο περιορισμού του πνεύματος του νόμου και σαμποτάρεις τις προσπάθειες.
Εγώ, σε αντίθεση με σένα, έχω τονίσει ξανά και ξανά ότι όλοι πρέπει να εφαρμόζουν τους νόμους του κράτους, δεν έχω παραβεί ποτέ οδηγίες είτε του κράτους είτε του ΕΟΔΥ είτε της υγειονομικής υπηρεσίας και ανεξάρτητα από το τι πιστεύει κανείς είναι υποχρεωμένος να τηρεί τις οδηγίες. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λέω.
Αυτή είναι λοιπόν η διαφορά μας.
Η προσωπική μου εκτίμηση ότι η διασπορά μπορεί να υποβοηθήθηκε σημαντικά από το μέτρο της μάσκας είναι αυτό: προσωπική εκτίμηση, που μπορεί να είναι λάθος, την υποστηρίζω όμως γιατί βασίζεται σε απλές αρχές που εξέφρασαν και συνεχίζουν να εκφράζουν όλοι οι ειδικοί, καθώς και στο αποτέλεσμα. Δεν είπα ποτέ και πουθενά τίποτα που δεν λένε οι ειδικοί για τις μάσκες, δηλαδή ότι η λανθασμένη χρήση τους μπορεί να βοηθά την διασπορά. Αυτό φοβούνταν οι ειδικοί από την αρχή.
Δεν υπάρχει κάτι άλλο προς συζήτηση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- EKPLIKTIKOS
Μπα, οι αλκοολες απλα θα πίναμε παράνομαhellegennes έγραψε: 20 Νοέμ 2020, 21:31 Π.χ. κάποιοι θα ζούσαν περισσότερο αν απαγόρευε τελείως την κατανάλωση αλκοόλ σε όλες τις ηλικίες.
- hellegennes
Δεν ζούμε στο 1920. Σήμερα θα ήταν πολύ πιο εύκολο να επιβληθεί ποταπαγόρευση, τουλάχιστον για τα σκληρά ποτά. Δεν λέω ότι πρέπει, λέω ότι πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά να η συμπεριφορά μας ήταν διαφορετική.EKPLIKTIKOS έγραψε: 20 Νοέμ 2020, 21:51Μπα, οι αλκοολες απλα θα πίναμε παράνομαhellegennes έγραψε: 20 Νοέμ 2020, 21:31 Π.χ. κάποιοι θα ζούσαν περισσότερο αν απαγόρευε τελείως την κατανάλωση αλκοόλ σε όλες τις ηλικίες.![]()
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ετσι ακριβως, στην Ελλαδα δεν αντιμετωπιζεται ο κορωνοιος χωρις λοκνταουν. Δεν μας παιρνει να κανουμε αυτα που εκαναν οι σουηδοι, γιατι για πλακα θα φτασουμε σε τραγικες καταστασεις πολυ πιο γρηγορα απο τους σκανδιναβους που δεν εχουν τις δικες μας συνηθειες, που δεν εχουν επαφες με παππουδες κλπ.GoBack έγραψε: 20 Νοέμ 2020, 18:42 Ανετα θα γινουμε Σουηδια χ2 με ανοιγμα στις γιορτες και χωρις κανονικο λοκνταουν.
Winter is coming
- EKPLIKTIKOS
Ειδικα σήμερα είναι που θα ήταν εξαιρετικά εύκολο, που το microbrewery ειναι εξαιρετικά διαδεδομένο με εναλλακτικά μαγαζιά που σερβίρουν μόνο δικές τους μπύρες, οδηγίες online για τα πάντα κτλhellegennes έγραψε: 20 Νοέμ 2020, 21:54
Δεν ζούμε στο 1920. Σήμερα θα ήταν πολύ πιο εύκολο να επιβληθεί ποταπαγόρευση, τουλάχιστον για τα σκληρά ποτά.
- Δημοκρατικός
O μόνος που ενοχλείται και έχει τη μύγα, προφανέστατα είσαι εσύ.hellegennes έγραψε: 20 Νοέμ 2020, 21:45Άκου να δεις, για να τελειώνουμε μ' αυτές τις μαλακίες, γιατί πρέπει να καταλάβεις πού είναι τα όρια της τρολιάς και της σοβαρότητας, γιατί βλέπω να ενοχλείσαι τώρα. Χαίρομαι που ενοχλείσαι γιατί καιρός είναι να συνέλθεις και να μάθεις ότι δεν είναι όλα αστεία και τρολιές.Δημοκρατικός έγραψε: 20 Νοέμ 2020, 16:48 Έχεις κάνει κάτι 100αδες εμονικών ποστς όπου διαδίδεις ότι η χρήση μάσκας απο την κοινότητα είναι απο ανούσια έως και επικίνδυνη.
Αποκορύφωμα η χθεσινή δημόσια διασπορά μέσω διαδικτύου της πληροφορίας ότι τα κρούσματα αυξήθηκαν λόγω της επιβολής καθολικής χρήσης μασκών. Πράγμα που πιθανώς εμπίπτει σε αρμοδιότητες εισαγγελέα.
Τέλος ψεύδεσαι ότι κάνω επανειλημμένα ποστ και προπαγανδίζω υπέρ της χρήσης μασκών με βαλβίδα, οι οποίες δεν είναι παράνομες σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο. Το τι συμπεράσματα βγάζεις ή τι θέλεις να τσαμπουνάς, είναι αδιάφορο.
Έχεις προμοτάρει την χρήση μασκών που εκπεφρασμένα και η κυβέρνηση και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και ο ΕΟΔΥ είπαν ότι είναι απαγορευμένες, απλά δεν απαγορεύουν την πώλησή τους γιατί υπάρχουν κατηγορίες επαγγελματιών που τις χρειάζονται. Ωστόσο να είσαι σίγουρος ότι θα σε γράψουν αν σε δούνε να φοράς τέτοια μάσκα. Το ξέρεις, δε, ότι η χρήση τους δεν σταματά την διασπορά, αντιθέτως την διευκολύνει, άρα φορώντας την δεν εφαρμόζεις το μέτρο περιορισμού του πνεύματος του νόμου και σαμποτάρεις τις προσπάθειες.
Εγώ, σε αντίθεση με σένα, έχω τονίσει ξανά και ξανά ότι όλοι πρέπει να εφαρμόζουν τους νόμους του κράτους, δεν έχω παραβεί ποτέ οδηγίες είτε του κράτους είτε του ΕΟΔΥ είτε της υγειονομικής υπηρεσίας και ανεξάρτητα από το τι πιστεύει κανείς είναι υποχρεωμένος να τηρεί τις οδηγίες. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λέω.
Αυτή είναι λοιπόν η διαφορά μας.
Η προσωπική μου εκτίμηση ότι η διασπορά μπορεί να υποβοηθήθηκε σημαντικά από το μέτρο της μάσκας είναι αυτό: προσωπική εκτίμηση, που μπορεί να είναι λάθος, την υποστηρίζω όμως γιατί βασίζεται σε απλές αρχές που εξέφρασαν και συνεχίζουν να εκφράζουν όλοι οι ειδικοί, καθώς και στο αποτέλεσμα. Δεν είπα ποτέ και πουθενά τίποτα που δεν λένε οι ειδικοί για τις μάσκες, δηλαδή ότι η λανθασμένη χρήση τους μπορεί να βοηθά την διασπορά. Αυτό φοβούνταν οι ειδικοί από την αρχή.
Δεν υπάρχει κάτι άλλο προς συζήτηση.
Δεν έχω προμοτάρει τίποτε παράνομο σύμφωνα με τους νόμους του κράτους. Τουναντίον, έχουν στοιχειοθετηθεί εκατοντάδες δημοσιεύσεις αλλά και παρεμβάσεις μου υπέρ της τήρησης των υποχρεωτικών μέσων αποτροπής διασποράς του ιού, και εν γένει της προστασίας του αγαθού της δημόσιας υγείας.
Αντίθετα, παρ όλες τις προσπάθειες αναδιατύπωσης στο παραπάνω ποστ, έχουν καταγραφεί εκατοντάδες δημοσιεύσεις σου, που αμφισβητούν την αποτελεσμάτικοτητα της χρήσης μάσκας απο την κοινότητα ως μέσο αποτροπής της διασποράς του ιού, και εχθές μάλιστα έφθασες στο σημείο να γράψεις αυτό:
δηλαδή δημόσια ή/και μέσω του διαδικτύου διαδίδεις/διασπείρεις με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις/πληροφορίες με αποτέλεσμα να προκαλέσεις φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή σε ορισμένο κύκλο ή κατηγορία προσώπων, που ίσως αναγκάζονται έτσι να προβούν σε ματαίωσή χρήσης μάσκας, με κίνδυνο να προκληθεί ζημία στην οικονομία, στον τουρισμό ή στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή να διαταραχθούν οι διεθνείς της σχέσεις.hellegennes έγραψε: 19 Νοέμ 2020, 23:38Όχι, η εξέλιξη του φαινομένου γίνεται ξεκάθαρα εκθετική περίπου στις 2 Οκτωβρίου. Μέχρι εκείνο το σημείο περιγράφεται στην ουσία από ευθεία. Αυτό βέβαια μπορείς να το διακρίνεις μόνο εκ των υστέρων. Όμως είναι βέβαιο κατά την δική μου γνώμη ότι για την αλλαγή αυτή ευθύνονται δύο πράγματα: αυστηροποίηση της μάσκας (και μάσκες στα σχολεία) και συγκεντρώσεις/πορείες.Αρχέλαος έγραψε: 19 Νοέμ 2020, 22:33Arisvilla έγραψε: 19 Νοέμ 2020, 19:41
H επιμονή οφείλεται στο γεγονός οτι έγινε καθυστερημένα το λοκ ντάουν. Οταν κάνεις λοκ νταουν και σε κάποιες περιοχές ο δείκτης θετικότητας είναι μέχρι και 20% τότε πολύ απλά θα κολλάει μετά ο ένας τον άλλο στο σπίτι. Θα υπάρξει βελτίωση αλλά μετά από 1 με 2 εβδομάδες. Το ίδιο έγινε και στην Ιταλία την άνοιξη. Πέρασαν σχεδόν 2 μήνες για να πέσουν πολύ τα κρούσματα.
Βλέπουμε πως το κρίσιμο σημείο είναι η 16η Οκτωβρίου. Έκτοτε έχουμε αλματώδη αύξηση.
Εν ολίγοις αν είχε γίνει απαγορευτικό αρχές Οκτωβρίου σε δύο με τρεις εβδομάδες προσωρινά θα είχε αποσυμπιεστεί η κατάσταση.
Ακόμα όμως και 20 Οκτωβρίου να είχε γίνει θα ήταν καλύτερα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Δημοκρατικός την 20 Νοέμ 2020, 22:04, έχει επεξεργασθεί 6 φορές συνολικά.
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.
- hellegennes
Αυτό δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο έλεγχος από τις αρχές μπορεί σήμερα να είναι απείρως καλύτερος.EKPLIKTIKOS έγραψε: 20 Νοέμ 2020, 21:57Ειδικα σήμερα είναι που θα ήταν εξαιρετικά εύκολο, που το microbrewery ειναι εξαιρετικά διαδεδομένο με εναλλακτικά μαγαζιά που σερβίρουν μόνο δικές τους μπύρες, οδηγίες online για τα πάντα κτλhellegennes έγραψε: 20 Νοέμ 2020, 21:54
Δεν ζούμε στο 1920. Σήμερα θα ήταν πολύ πιο εύκολο να επιβληθεί ποταπαγόρευση, τουλάχιστον για τα σκληρά ποτά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ειναι γνωστο εξαρχης οτι αποτελεσμα απο το λοκνταουν θα δεις σε ενα μηνα απο την εναρξη του.phorumitis έγραψε: 20 Νοέμ 2020, 19:03 Άλλη μια απόδειξη ότι είναι άνευ νοήματος τα μέτρα. Όσα λοκνταουν και να βάζουν τα καθίκια τα κρούσματα δεν πέφτουν
Επισης, με τα περιοριστικά μέτρα κοιταζεις, μεταξυ άλλων, να σωσεις το συστημα υγειας απο καταρρευση.
Winter is coming
- phorumitis
Σε δυο βδομάδες φαίνονται αν είναι να φανουνε κι εδώ στη Θεσσαλονίκη έχουμε ήδη 18 μέρες χωρίς καμία διαφοράLestat έγραψε: 20 Νοέμ 2020, 21:59Ειναι γνωστο εξαρχης οτι αποτελεσμα απο το λοκνταουν θα δεις σε ενα μηνα απο την εναρξη του.phorumitis έγραψε: 20 Νοέμ 2020, 19:03 Άλλη μια απόδειξη ότι είναι άνευ νοήματος τα μέτρα. Όσα λοκνταουν και να βάζουν τα καθίκια τα κρούσματα δεν πέφτουν
Επισης, με τα περιοριστικά μέτρα κοιταζεις, μεταξυ άλλων, να σωσεις το συστημα υγειας απο καταρρευση.
- EKPLIKTIKOS
Υπάρχει ήδη μερική κατάρρευση tbh. Ο κόσμος δεν πάει στους γιατρούς γιατι φοβάται. Οι γιατροί φοβούνται κ αυτοί με τη σειρά τους. Το κράτος προσπαθεί να πείσει τους συνταξιούχους να επιστρέψουν στην πρώτη γραμμή. Μονάδες ό,τι να ναι έχουν γίνει κοβιντ μονάδες. Γενικά ενα μπάχαλο είναι η φαση κ δε βλέπω πώς θα μπορούσε να αλλάξει.Lestat έγραψε: 20 Νοέμ 2020, 21:59
Ειναι γνωστο εξαρχης οτι αποτελεσμα απο το λοκνταουν θα δεις σε ενα μηνα απο την εναρξη του.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση