Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Arisvilla έγραψε: 08 Νοέμ 2020, 11:46Ψέκες να μας λένε πάλι για γρίπες, μολυσμένες μάσκες κτλ ενώ σε μια εβδομάδα παίζει να πεθαίνουν σε μία μέρα όσοι πέθαναν από γρίπη σε μια χρονιά.
Ναι, είχαμε 4.000 νεκρούς σε μια βδομάδα από κορωνοϊό. Α, όχι, δεν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο.
Μηπως εννοουσες 40.000;
Μην υποτιμας τη γριπη. Δεν ειναι απλα ενα κοβιντακι...
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 08 Νοέμ 2020, 11:37
Tελικά μήπως όντως ήταν κόλπο των Κινέζων για να τα κάμουν πουτάνα όλα;
Εγώ το έχω υποστηρίξει αυτό σε κάποια προηγούμενη σελίδα. Αν υπάρχει μια αληθινή συνομωσία, η πιο πιθανή είναι αυτή. Δεν την ενστερνίζομαι και καλά, αλλά δεν την θεωρώ και εντελώς αβάσιμη, με δεδομένο ότι οι Κινέζοι πήραν μέτρα που πλήττουν την οικονομία τους μόνο για ένα μικρό κομμάτι της χώρας και μόνο για ένα πολύ μικρό διάστημα στις αρχές.
Και τι εμπόδισε εμάς να πάρουμε τα ίδια ακριβώς μέτρα;
Κάτσε να θυμηθώ... δεν αντέχει η οικονομία...
Πόσο αστείο φαντάζει τώρα, ε;
Περισσότερα μέτρα πήραμε και όπως είναι φυσικό η ασθένεια επέστρεψε, γιατί έτσι κάνουν οι ιοί . Απλά οι Κινέζοι δεν ενδιαφέρονται στ' αλήθεια αν θα έχουν +0,5% θνησιμότητα στο τέλος του έτους και το παίζουν covid-free, ενώ εμάς μάς έβαλαν στο τριπάκι να μας ενδιαφέρει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Δεν το σώζεις με τίποτα. ΒΟΛΕΜΕΝΕ. Βγες ρε και πέστα δημόσια. Σήκω ρε από το πληκτρολόγιο που εχει βγάλει ο κώλος σου ρίζες στη καρέκλα ΜΠΟΥΧΕΣΑ που υποστηρίζεις ότι θέλουμε να πεθάνει κόσμος ανόητε. ΚΑΙ ΝΑΙ ΡΕ, ΕΧΩ ΚΑΒΑΤΖΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΩ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΜΟΥ. Άντε απολυμάνσου τώρα.
΄
Επί δέκα μήνες καλώ όλους τους υποστηρικτές του διαρκούς και μεγάλου λοκντάουν να ζητήσουν ανοιχτά και επίσημα να μοιρασθεί το οικονομικό κόστος όπερ σημαίνει : Επίδομα τουλάχιστον το κατώτερο μισθό (δηλαδή όχι 534 αλλά 650 το μήνα για όλους όσους πλήττονται από το λοκντάουν),πληρωμή του 50% των ενοικίων των επιχειρήσεων από το κράτος και όχι τους ιδιοκτήτες που θα επιβαρυνθούν ένα άλλο 30% μείωση κα διάφορα άλλα μέτρα,με τις δαπάνες να προκύπτουν από την περικοπή των αποδοχών αυτών που
τρώνε από τα ταμεία του κράτους - ήτοι δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων των οποίων οι αποδοχές πρέπει να πέσουν στο ίδιο επίπεδο με τους προηγούμενους αλλά οι απαντήσεις δεν υπάρχουν ή είναι χλιαρές.
Αριστεροί και προοδευτικοί που θέλουν να έχουν καραντίνα με τα λεφτά των άλλων υπάρχουν πολλοί.
Μόνο αυτός που ΠΛΗΡΩΝΕΙ την καραντίνα μπορεί να αποκαλεί ψεκασμένους αυτούς που δεν τη θέλουν.
Όσοι το δέχονται αυτό και λένε θέλω καραντίνα αλλά κόψτε από το μισθό μου για αυτό είναι ΟΚ.Οι άλλοι είναι αναξιόπιστοι.
Αντίστοιχα οσοι δεν θέλουν λοκνταουν θα υπογράψουν δήλωση πως δεν επιθυμούν νοσηλεία αν χρειαστεί να επισκεφτούν νοσοκομείο
Καθώς και την πληρωμή αποζημιώσεων σε αποδεδειγμένες συρροές που θα προκαλέσει.
Αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει είναι ότι προτεραιότητα έχει η δημόσια υγεία, ακόμα και αν περιλαμβάνει πληρωμένες διακοπές για χιλιάδες κόσμο.
Και η πλάκα είναι ότι επειδή οι κυβερνήσεις αρνήθηκαν να βάλουν πρώτα την υγεία και μετά την οικονομία, η Ευρώπη έφτασε εδώ που έφτασε. Πράγμα που περιλαμβάνει και πληρωμένες διακοπές σε εκατομμύρια κόσμου και διψήφια ύφεση.
Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος.
Μαρία Καρυστιανού
Γαληνός έγραψε: 08 Νοέμ 2020, 10:07
Μια χαρά τα πάει η επιστήμη της Ιατρικής.
Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μελέτησε, ανέλυσε και απέδειξε:
1. Παθοφυσιολογία, μηχανισμός δράσης
2. Συμπτώματα, ειδικά και μη, πρώιμα ή απώτερα
3. Κλινική εικόνα και σημεία, κλινικά σύνδρομα κ μορφές νόσου
4. Εργαστηριακά ευρήματα
5. Απεικονιστικά ευρήματα ειδικά ή μη
6. Διάγνωση, επιβεβαίωση ή κλινική υποψία
7. Θεραπεία, εξειδικευμένη ή μη
8. Επιπλοκές
9. Πρόγνωση και Αποκατάσταση
10. Επαναλοιμωξη
Απο όλα αυτά μόνο η θεραπεία έχει σημασία.
Έχει δίκιο ο Κάμερον και ο Ελληγενης, η ιατρική και οι παρεμφερείς επιστήμες κινούνται σαν χελώνες σε σχέση με άλλες επιστήμες.
Ακριβώς, όλα αυτά είναι τεχνικές εργασίες, όχι επίλυση. Και 10 μήνες δεν είναι λίγοι για όλα αυτά, όταν ασχολείται αυτήν την στιγμή κυριολεκτικά όλος ο πλανήτης μ' αυτό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Arisvilla έγραψε: 08 Νοέμ 2020, 11:46Ψέκες να μας λένε πάλι για γρίπες, μολυσμένες μάσκες κτλ ενώ σε μια εβδομάδα παίζει να πεθαίνουν σε μία μέρα όσοι πέθαναν από γρίπη σε μια χρονιά.
Ναι, είχαμε 4.000 νεκρούς σε μια βδομάδα από κορωνοϊό. Α, όχι, δεν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο.
Μηπως εννοουσες 40.000;
Όχι, εννοούσα 4.000 που είχαμε πριν λίγες σεζόν από την γρίπη στην Ελλάδα. Πάλι θα αμφισβητήσεις τα στοιχεία του ΕΟΔΥ βρε κακομοίρη;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Γαληνός έγραψε: 08 Νοέμ 2020, 10:07
Μια χαρά τα πάει η επιστήμη της Ιατρικής. .......
σκιζει τι να σου πω!
προοδευει μεν αλλα οχι με τους ρυθμους που εχουν κατα νου καποιοι,ρωτηστε καποιους χρονιως πασχοντες να σας πουν,διοτι απο την ανεση της υγειας μας θεοποιουμε τα παντα!
παρεμπιπτοντως την αποτυχια της βιολογιας που στα 90ς εδωσε τοσες υποσχεσεις την λες και παταγωδη,αναμενουμε εν τουτοις,για την ωρα το μοτιβο των πολλων υποσχεσεων επαναλαμβανεται διαρκως(δεν αναφερομαι στο εμβολιο προφανως)
μια χαρα πανε οι δημοσιευσεις βεβαια
τελος παντων αυτες εχουμε τι να κανουμε...οτι μπορουν κανουν.
αλλα δεν μου αρεσει να διαβαζω υπερβολες,ιδιως στο πεδιο αυτο,πραγματικα ομως
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Κόκκορας την 08 Νοέμ 2020, 13:17, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Τα δεδομένα είναι τα εξής:
Η κυβέρνηση βάλλεται ταυτόχρονα από:
1.Αυτους που ήθελαν λιγότερα η καθόλου μέτρα.
2.Αυτους που ήθελαν ποιο αυστηρά μέτρα νωρίτερα.
3.Η πλειοψηφία των πολιτών της κατηγόριας 1+2 έχουν υπάρξει η είναι ακόμη Συριζαιοι , Ανελιτες
, αντιμνημονιακοι , χρυσαυγιτες , ψεκασμένοι , κομματόσκυλα κομουνιστές οπαδοί του Καζακη και του Σωρρα αναγνώστες του Βαξεβανη και του Τριανταφυλλοπουλου,ατομα με αυτοματα αντανακλαστικα αντιδρασης.
isuldar έγραψε: 08 Νοέμ 2020, 13:15
Τα δεδομένα είναι τα εξής:
Η κυβέρνηση βάλλεται ταυτόχρονα από:
1.Αυτους που ήθελαν λιγότερα η καθόλου μέτρα.
2.Αυτους που ήθελαν ποιο αυστηρά μέτρα νωρίτερα.
3.Η πλειοψηφία των πολιτών της κατηγόριας 1+2 έχουν υπάρξει η είναι ακόμη Συριζαιοι , Ανελιτες
, αντιμνημονιακοι , χρυσαυγιτες , ψεκασμένοι , κομματόσκυλα κομουνιστές οπαδοί του Καζακη και του Σωρρα αναγνώστες του Βαξεβανη και του Τριανταφυλλοπουλου,ατομα με αυτοματα αντανακλαστικα αντιδρασης.
Συμπερασμα;Τα πάει καλά
Συμπέρασμα: Τρικυμία στο μυαλό των νεοδημοκρατών. Οι 2 κατηγορίες που έχουν διαμετρικά αντίθετα απόψεις είναι συνασπισμένοι όλοι ενάντια στην κυβέρνηση των αρίστων που τα πάει τέλεια. Μόνο που και στην πρώτη κατηγορία αλλά και στη δεύτερη υπάρχουν και πολλοί νεοδημοκράτες αν δεν το έχεις καταλάβει.
Μηπως εννοουσες 40.000;
Όχι, εννοούσα 4.000 που είχαμε πριν λίγες σεζόν από την γρίπη στην Ελλάδα.
Δεν το είχα καταλάβει καθόλου. Στιγμή μη σου περάσει από το μυαλό ότι η απάντησή μου είχε σαν σκοπό να σε εξωθήσει σε παίξιμο της ίδιας και της ίδιας κασέτας με την οποία έχεις κερδίσει επάξια τον τίτλο Μις Εμμονικό Καρναβάλι 2020.
Arisvilla έγραψε: 08 Νοέμ 2020, 13:22
Συμπέρασμα: Τρικυμία στο μυαλό των νεοδημοκρατών. Οι 2 κατηγορίες που έχουν διαμετρικά αντίθετα απόψεις είναι συνασπισμένοι όλοι ενάντια στην κυβέρνηση των αρίστων που τα πάει τέλεια.
Γιατί σου φαίνεται περίεργο
Το ίδιο έγινε και την περίοδο 2010-2015
Arisvilla έγραψε: 08 Νοέμ 2020, 13:22
Συμπέρασμα: Τρικυμία στο μυαλό των νεοδημοκρατών. Οι 2 κατηγορίες που έχουν διαμετρικά αντίθετα απόψεις είναι συνασπισμένοι όλοι ενάντια στην κυβέρνηση των αρίστων που τα πάει τέλεια.
Γιατί σου φαίνεται περίεργο
Το ίδιο έγινε και την περίοδο 2010-2015
Εκεί όμως υπήρχε μια πολύ σημαντική διαφορά: γκρίνια γκρίνια γκρίνια στο τέλος άνοιγε το πορτοφόλι η Μέρκελ. Όχι όσο θα ήθελε ο ζητουλιάρικος ψεκασμένος όχλος, αλλά το άνοιγε.
nrg έγραψε: 08 Νοέμ 2020, 13:00
Αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει είναι ότι προτεραιότητα έχει η δημόσια υγεία, ακόμα και αν περιλαμβάνει πληρωμένες διακοπές για χιλιάδες κόσμο.
Πως δεν μπορώ να καταλάβω όταν προτείνω πληρωμένες διακοπές για όλους με 650 ευρώ όμως και όχι με 1300 για τους δημοσίους υπαλλήλους;
Πέρα από το γεγονός ότι η όλη συζήτηση παραβλέπει τα ελληνικά δεδομένα.Η χώρα είναι σε δημοσιονομική επιτήρηση με κοινό νόμισμα με άλλες χώρες και χρέος στο 200%.Αυτό σημαίνει - εκτός και εάν θέλεις ακόμη να διαγράψεις το χρέος με ένα νόμο και ένα άρθρο ακόμη - ότι έχεις τόσες πληρωμένες διακοπές όσες που δίνουν οι Βρυξέλλες ΣΥΝ ότι κόψεις από εσωτερική αναδιανομή όπως γράφω.Παραπάνω απλά δεν έχεις.
Τώρα η Ευρώπη δεν θα αντιμετωπίσει όπως στα μνημόνια.Λεφτά θα σου δώσει αλλά όχι τόσο για να είσαι ένα χρόνο πληρωμένες διακοπές.Εάν φθάσεις τα 2000 κρούσματα θα σου πει κάνε λοκντάουν και πληρώνω αλλά εάν πεις δεν θέλω τουρισμό ενώ έχω 20 κρούσματα και αχρηστεύσεις τη μεγαλύτερη παραγωγική μηχανή που έχεις θα αρχίσουν άλλα δημοσιεύματα τύπου μνημονιακής εποχής - οι Έλληνες βρήκαν νέα ευκαιρία για αραλίκι με τα λεφτά μας τον ιό.Δεν θέλει πολλή φιλοσοφία να το καταλάβεις.
Εάν λοιπόν θες πρόσθετα μέτρα από αυτά που χρηματοδοτούν οι ξένοι θα πρέπει να κάνεις αναδιανομή μισθών και επιδομάτων.
Η ελληνική κυβέρνηση συντονίζεται με τις ευρωπαϊκές πρακτικές. Την άνοιξη έκανε ξαφνικό λοκντάουν νωρίτερα και αυστηρότερα από το Βέλγιο (το έζησα) ενώ ο ιός είχε ελάχιστη διασπορά στην κοινότητα στην Ελλάδα και ενώ θέριζε στο Βέλγιο.
Τον Οκτώβρη στο Βέλγιο έγινε έκρηξη κρουσμάτων -φτάνοντας μέχρι τα 23.000 επιβεβαιώμενα κρούσματα σε μία ημέρα- και πάρθηκαν σταδιακά μέτρα μέχρι να φτάσουμε στο ολικό λοκντάουν που ισχύει εδώ και μια βδομάδα. Στην Ελλάδα υπάρχει μια ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων αλλά τα πράγματα ακόμα παραμένουν στα επίπεδα τελών Σεπτέμβρη του Βελγίου. Το ολικό λοκ ντάουν που αποφασίστηκε θα αποτρέψει την κλιμάκωση της κατάστασης όπως συνέβη στο Βέλγιο.
Η Ελλάδα είναι τυχερή γιατί λόγω θέσης και καιρού επηρεάζεται με καθυστέρηση από τον ιό. Από κει και πέρα η κυβέρνηση δεν δίστασε να πάρει γρήγορα αποφάσεις για σκληρό λοκντάουν. Σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι πιο αποφασιστική και απολυταρχική. Τι σημαίνει αυτό για την ελληνική κοινωνία και την πολιτική κουλτούρα της Ελλάδας είναι θέμα προς συζήτηση. Προσωπικά, αν και είναι καθαρά υπόθεση, δεν θεωρώ ότι θα υπήρχε διαφορά αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση.
Στα θετικά, υπάρχει κάμψη στην πορεία του ιού στο Βέλγιο. Αν και είναι νωρίς ακόμα, οι δείκτες πέφτουν. Μειώνονται τα κρούσματα, το ποσοστό θετικών πέφτει και παρατηρώ πως και ο αριθμός των νοσηλευόμενων άρχισε να μειώνεται. Βέβαια λόγω καθυστέρησης στη δράση του ιού θα συνεχίχουν να καταγράφονται αρκετοί θάνατοι για λίγο διάστημα. Θέλω να πιστέυω ότι το λοκντάουν που έχει αποφασιστεί να διαρκέσει μέχρι 13 Δεκεμβρίου θα χαλαρώσει για την περίοδο των γιορτών.