!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Prepon έγραψε: 08 Νοέμ 2020, 12:00
Γαληνός έγραψε: 08 Νοέμ 2020, 10:07 Μια χαρά τα πάει η επιστήμη της Ιατρικής.
Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μελέτησε, ανέλυσε και απέδειξε:

1. Παθοφυσιολογία, μηχανισμός δράσης
2. Συμπτώματα, ειδικά και μη, πρώιμα ή απώτερα
3. Κλινική εικόνα και σημεία, κλινικά σύνδρομα κ μορφές νόσου
4. Εργαστηριακά ευρήματα
5. Απεικονιστικά ευρήματα ειδικά ή μη
6. Διάγνωση, επιβεβαίωση ή κλινική υποψία
7. Θεραπεία, εξειδικευμένη ή μη
8. Επιπλοκές
9. Πρόγνωση και Αποκατάσταση
10. Επαναλοιμωξη

Απο όλα αυτά μόνο η θεραπεία έχει σημασία.

Έχει δίκιο ο Κάμερον και ο Ελληγενης, η ιατρική και οι παρεμφερείς επιστήμες κινούνται σαν χελώνες σε σχέση με άλλες επιστήμες.

Τα πράγματα είναι απλά, υπάρχει το Χ πρόβλημα.
Μπορείς να το λύσεις ;
Αυτό μετράει.

Καλές ειναι και οι περιγραφές και οι ταξινομήσεις και τα πρωτόκολλα και όλα.

Αλλά η θεραπεία είναι το νόημα

Σκεφτείτε την αντιστοιχία με το αυτοκίνητο.

Τι να το κάνω να το βάλεις στον εγκέφαλο, να βρεις με ακρίβεια την βλάβη, να μου εξηγήσεις πως ακριβώς δημιουργείται το πρόβλημα στο αυτοκίνητο , να καταχωρίσεις στο αρχείο το πρόβλημα και να ενημερώσεις το εργοστάσιο παραγωγής για τη δυσλειτουργία ώστε να επιληφθούν κλπ κλπ κλπ αλλά στο τέλος να μου πεις δεν φτιάχνεται , πετα το....
Η απαντηση σου ομως ειναι "ωραια το καβαλαω και υποκρινομαι οτι θα φτασω στη δουλεια μου βββββββ, ββββββ μπιπ μπιπ επ φανταστικο κοκκινο φαναρι, παταω φανταστικο φρενο ίιιιιιιιιιιιιιιιι τρακαρα φταιει ο Γκεητς"
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

unholydiver έγραψε: 08 Νοέμ 2020, 11:21
Δημοκρατικός έγραψε: 08 Νοέμ 2020, 11:13 Αισχροί, αλλά κυρίως εγκληματίες, είναι όσοι θέλουν να πεθάνει κόσμος για να μην κλείσουν το μαγαζάκι τους ή χαλάσει η ρουτίνα τους.

LOCKDOWN μέχρι να βγάλει ο ήλιος κέρατα.
Δεν το σώζεις με τίποτα. ΒΟΛΕΜΕΝΕ. Βγες ρε και πέστα δημόσια. Σήκω ρε από το πληκτρολόγιο που εχει βγάλει ο κώλος σου ρίζες στη καρέκλα ΜΠΟΥΧΕΣΑ που υποστηρίζεις ότι θέλουμε να πεθάνει κόσμος ανόητε. ΚΑΙ ΝΑΙ ΡΕ, ΕΧΩ ΚΑΒΑΤΖΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΩ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΜΟΥ. Άντε απολυμάνσου τώρα.
΄

Επί δέκα μήνες καλώ όλους τους υποστηρικτές του διαρκούς και μεγάλου λοκντάουν να ζητήσουν ανοιχτά και επίσημα να μοιρασθεί το οικονομικό κόστος όπερ σημαίνει : Επίδομα τουλάχιστον το κατώτερο μισθό (δηλαδή όχι 534 αλλά 650 το μήνα για όλους όσους πλήττονται από το λοκντάουν),πληρωμή του 50% των ενοικίων των επιχειρήσεων από το κράτος και όχι τους ιδιοκτήτες που θα επιβαρυνθούν ένα άλλο 30% μείωση κα διάφορα άλλα μέτρα,με τις δαπάνες να προκύπτουν από την περικοπή των αποδοχών αυτών που
τρώνε από τα ταμεία του κράτους - ήτοι δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων των οποίων οι αποδοχές πρέπει να πέσουν στο ίδιο επίπεδο με τους προηγούμενους αλλά οι απαντήσεις δεν υπάρχουν ή είναι χλιαρές.
Αριστεροί και προοδευτικοί που θέλουν να έχουν καραντίνα με τα λεφτά των άλλων υπάρχουν πολλοί.
Μόνο αυτός που ΠΛΗΡΩΝΕΙ την καραντίνα μπορεί να αποκαλεί ψεκασμένους αυτούς που δεν τη θέλουν.
Όσοι το δέχονται αυτό και λένε θέλω καραντίνα αλλά κόψτε από το μισθό μου για αυτό είναι ΟΚ.Οι άλλοι είναι αναξιόπιστοι.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 08 Νοέμ 2020, 11:37 Tελικά μήπως όντως ήταν κόλπο των Κινέζων για να τα κάμουν πουτάνα όλα; :smt017

Έχομε να κάνομε με αδίστακτους.

Και Ασιάτες και κοθμουνισταί...
Ε ναι ρε, τώρα το κατάλαβες; Κάτσε, θα τους ξηγηθεί ο Μπίντεν, τώρα ξύνει τα πυρηνικά. Όπως τά 'χει και χαμένα, δεν θά 'ναι δύσκολο.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Δημοκρατικός έγραψε: 08 Νοέμ 2020, 11:37 Δεν φτάνει που οι ψεκασμένοι χρεοκόπησαν τόσο κόσμο, με τους τσαρλατανισμούς τους τώρα θέλουν να χρεοκοπήσουν και τους υπόλοιπους.

Αυτοί είναι οι ψεκασμένοι, θέλουν και να πεθάνετε και να χρεοκοπήσετε.
Αμάν, λύσσαξες! Τους κλείσαν τα ποδόσφαιρα, τα κλαμπ, τις πουτάνες, τα σινεμά, τα σκυλάδικα. Κάπως πρέπει να εκτονωθούν κι αυτοί και κάνουν διαδηλώσεις. :lol:
talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

πατησιωτης έγραψε: 08 Νοέμ 2020, 12:22
unholydiver έγραψε: 08 Νοέμ 2020, 11:21
Δημοκρατικός έγραψε: 08 Νοέμ 2020, 11:13 Αισχροί, αλλά κυρίως εγκληματίες, είναι όσοι θέλουν να πεθάνει κόσμος για να μην κλείσουν το μαγαζάκι τους ή χαλάσει η ρουτίνα τους.

LOCKDOWN μέχρι να βγάλει ο ήλιος κέρατα.
Δεν το σώζεις με τίποτα. ΒΟΛΕΜΕΝΕ. Βγες ρε και πέστα δημόσια. Σήκω ρε από το πληκτρολόγιο που εχει βγάλει ο κώλος σου ρίζες στη καρέκλα ΜΠΟΥΧΕΣΑ που υποστηρίζεις ότι θέλουμε να πεθάνει κόσμος ανόητε. ΚΑΙ ΝΑΙ ΡΕ, ΕΧΩ ΚΑΒΑΤΖΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΩ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΜΟΥ. Άντε απολυμάνσου τώρα.
΄

Επί δέκα μήνες καλώ όλους τους υποστηρικτές του διαρκούς και μεγάλου λοκντάουν να ζητήσουν ανοιχτά και επίσημα να μοιρασθεί το οικονομικό κόστος όπερ σημαίνει : Επίδομα τουλάχιστον το κατώτερο μισθό (δηλαδή όχι 534 αλλά 650 το μήνα για όλους όσους πλήττονται από το λοκντάουν),πληρωμή του 50% των ενοικίων των επιχειρήσεων από το κράτος και όχι τους ιδιοκτήτες που θα επιβαρυνθούν ένα άλλο 30% μείωση κα διάφορα άλλα μέτρα,με τις δαπάνες να προκύπτουν από την περικοπή των αποδοχών αυτών που
τρώνε από τα ταμεία του κράτους - ήτοι δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων των οποίων οι αποδοχές πρέπει να πέσουν στο ίδιο επίπεδο με τους προηγούμενους αλλά οι απαντήσεις δεν υπάρχουν ή είναι χλιαρές.
Αριστεροί και προοδευτικοί που θέλουν να έχουν καραντίνα με τα λεφτά των άλλων υπάρχουν πολλοί.
Μόνο αυτός που ΠΛΗΡΩΝΕΙ την καραντίνα μπορεί να αποκαλεί ψεκασμένους αυτούς που δεν τη θέλουν.
Όσοι το δέχονται αυτό και λένε θέλω καραντίνα αλλά κόψτε από το μισθό μου για αυτό είναι ΟΚ.Οι άλλοι είναι αναξιόπιστοι.
Αντίστοιχα οσοι δεν θέλουν λοκνταουν θα υπογράψουν δήλωση πως δεν επιθυμούν νοσηλεία αν χρειαστεί να επισκεφτούν νοσοκομείο
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall »

unholydiver έγραψε: 08 Νοέμ 2020, 10:53
nik_killthemall έγραψε: 07 Νοέμ 2020, 19:43 Δεν είχε συγκρίνει με εποχική γρίπη. Αλλά χου κεαρς, ο Ιωαννίδης και τώρα λέει πως ο κορονοϊος είναι ακίνδυνος, και 25 φορές έξω έπεσε σε νεκρούς, και μελέτη με χρηματοδοτηση από εταιρεία είχε βγάλει για να επιστρέψουν στις θέσεις τους οι εργαζόμενοι, αλλά το θέμα είναι ο Τσιόδρας ... Υποκρισία περισσεύει ...

ΛΕΣ ΨΕΜΑΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ. Δεν ντρέπεσαι ρε????????? Όσο για τη λάθος πρόβλεψη για ψάξε λίγο καλύτερα :011: :011:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7447267/
Μαν συνήθισε στο γεγονός πως ανάμεσά μάς, εσύ θα λές πάντα ψέμματα κι εγώ πάντα αλήθεια.

1) Τον Μάρτιο (κι ενώ ο ΠΟΥ ήδη είχε αλλάξει στάση για τον κορονοϊο αφού η Κίνα του επέτρεψε να μπει στη Γουχαν) ο Ιωαννίδης συνέχιζε να λέει πως ο κορονοϊος είναι ακίνδυνος, (κι ενώ ο ΠΟΥ είχε ήδη ανακοινώσει πως πρόκειται για πολύ επικίνδυνο ιό) υπό την έννοια πως είναι σαν την εποχιακή γρίπη κι ακόμα ασθενέστερος, και συγκεκριμένα πως έχει μικρότερη θνησιμότητα από την εποχιακή γρίπη !

2) Εσύ λες ψέμματα γιατί μου παρουσιάζεις σιωπηλά, άρθρο του από τις 25 Αυγ ! Όταν ο Ιωαννίδης προσπαθούσε να κάνει τον μετά χριστόν προφήτη για να διορθώσει τις πίπες που έλεγε τον Μάρτιο (που και πάλι έξω έπεσε γιατί και οι 40 χιλιάδες που διόρθωσε είναι 6 φορές κάτω από την πραγματικότητα) . Εγώ αναφερόμουν όμως στο τι έλεγε ο Ιωαννίδης τον Μάρτιο :
"If we assume that case fatality rate among individuals infected by SARS-CoV-2 is 0.3% in the general population — a mid-range guess from my Diamond Princess analysis — and that 1% of the U.S. population gets infected (about 3.3 million people), this would translate to about 10,000 deaths. This sounds like a huge number, but it is buried within the noise of the estimate of deaths from “influenza-like illness.”

Κι έρχεται ο άρχοντας του ψεκ ο αρίστος, να πει πως ο Τσιόδρας είναι απατεώνας επειδή, μέχρι τις 15 Φεβ (δηλ. ακόμα πιο πριν, που ο ΠΟΥ δεν είχε μπει ακόμα στη Γουχαν για να πληροφορηθεί ο κόσμος) έλεγε ότι ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ο κορονοϊος έχει μικρότερη θνησιμότητα από την γρίπη, και μετά τις 15 Φεβ αφού ο ΠΟΥ άλλαξε στάση, άλλαξε κι αυτός ! Ε ο Ιωαννίδης που δεν άλλαξε στάση ποτέ, ούτε τον Μάρτιο, ούτε τον Απρίλιο κλπ, τί είναι ?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nik_killthemall την 08 Νοέμ 2020, 12:57, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
likosmokeses

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από likosmokeses »

πατησιωτης έγραψε: 08 Νοέμ 2020, 12:22 Επί δέκα μήνες καλώ όλους τους υποστηρικτές του διαρκούς και μεγάλου λοκντάουν να ζητήσουν ανοιχτά και επίσημα να μοιρασθεί το οικονομικό κόστος όπερ σημαίνει : Επίδομα τουλάχιστον το κατώτερο μισθό (δηλαδή όχι 534 αλλά 650 το μήνα για όλους όσους πλήττονται από το λοκντάουν),πληρωμή του 50% των ενοικίων των επιχειρήσεων από το κράτος και όχι τους ιδιοκτήτες που θα επιβαρυνθούν ένα άλλο 30% μείωση κα διάφορα άλλα μέτρα,με τις δαπάνες να προκύπτουν από την περικοπή των αποδοχών αυτών που
Είναι σαν το ΚΚΕ που λέει λυκοσυμμαχία την ΕΕ αλλά όταν ο Σόϊμπλε τους είπε ''γύρνα στην δραχμή και απο μένα μπόνους 50 δισ'' ψάχναμε να βρούμε αντικαπιταλιστή για δήλωση.
Κάτι ανάλογο είχε γίνει το 2011 με τον ΓΑΠ που γύριζε απο το Ντοβίλ με την πρόταση για δημοψήφισμα και το μόνο που ακούγαμε ήταν: ''συμπαιγνία καπιταλιστών ,δεν έχουν ωριμάσει ακόμα οι συνθήκες, ναζί - δικτατορία...'' :lol:

Η Ελλάδα είνα πλέον χώρα ανθρώπων που επιβιώνουν απο το κράτος και οι οποίοι φοβούνται την ανατροπή της ζωής τους.
Για αυτό τα πιο δυναμικά στοιχεία της ανατολής θα εξαφανίσουν τον έλληνα.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Για νιοστη φορα σε αυτο το νημα αισθανομαι την αναγκη να επαναλαβω οτι δεν υπαρχουν μονο η νομοθετηση 50 εκατοστων αποστασης αναμεσα στα τραπεζια και η πληρης απαγορευση λειτουργιας οπως το παρουσιαζει ψευδεπιγραφα η κυβερνηση για να δικαιολογησει την αποτυχια της.

Υπαρχουν πχ και τα 51 εκατοστα αναμεσα στα τραπεζια.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

foscilis έγραψε: 08 Νοέμ 2020, 11:35 Καλυτερη τυχη στη νεα σας καριερα ως χαμηλομισθοι υπαλληλοι καποιου Κινεζου ευχομαι.
Να και η πραγματική αιτία που ο foscilis υποστηρίζει τέτοιες λύσεις. Η χαιρέκακη μιζέρια, που είναι ελληνικό στοιχείο, γιατί δεν είναι ευχαριστημένος από την δική του ζωή.

Στ' αρχίδια του του παιδιού για το αν θα πεθάνει κόσμος. Έτσι κι αλλιώς πρόκειται για ομάδες πληθυσμού που τις βρίζει από το πρωί ως το βράδυ. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να μείνει άνεργος ο κόσμος, μπας και νιώσει ο ίδιος καλύτερα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 08 Νοέμ 2020, 11:37 Tελικά μήπως όντως ήταν κόλπο των Κινέζων για να τα κάμουν πουτάνα όλα; :smt017
Εγώ το έχω υποστηρίξει αυτό σε κάποια προηγούμενη σελίδα. Αν υπάρχει μια αληθινή συνομωσία, η πιο πιθανή είναι αυτή. Δεν την ενστερνίζομαι και καλά, αλλά δεν την θεωρώ και εντελώς αβάσιμη, με δεδομένο ότι οι Κινέζοι πήραν μέτρα που πλήττουν την οικονομία τους μόνο για ένα μικρό κομμάτι της χώρας και μόνο για ένα πολύ μικρό διάστημα στις αρχές.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

hellegennes έγραψε: 08 Νοέμ 2020, 12:53
Εγώ το έχω υποστηρίξει αυτό σε κάποια προηγούμενη σελίδα.
Αλίμονο.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Άβαταρ μέλους
Δημοκρατικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκρατικός »

foscilis έγραψε: 08 Νοέμ 2020, 12:44 Για νιοστη φορα σε αυτο το νημα αισθανομαι την αναγκη να επαναλαβω οτι δεν υπαρχουν μονο η νομοθετηση 50 εκατοστων αποστασης αναμεσα στα τραπεζια και η πληρης απαγορευση λειτουργιας οπως το παρουσιαζει ψευδεπιγραφα η κυβερνηση για να δικαιολογησει την αποτυχια της.

Υπαρχουν πχ και τα 51 εκατοστα αναμεσα στα τραπεζια.
Υπάρχει το ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ των καφετεριών, ταβερνείων, σκυλάδικων. Είτε 50 εκ. είτε 3 μέτρα, αν είσαι 1-2-3 ώρες σε κλειστό χώρο με φορείς, θα κολλήσεις.
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

https://twitter.com/JoeBiden
https://twitter.com/KamalaHarris
Άβαταρ μέλους
nrg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nrg »

hellegennes έγραψε: 08 Νοέμ 2020, 12:53
Εγώ το έχω υποστηρίξει αυτό σε κάποια προηγούμενη σελίδα. Αν υπάρχει μια αληθινή συνομωσία, η πιο πιθανή είναι αυτή. Δεν την ενστερνίζομαι και καλά, αλλά δεν την θεωρώ και εντελώς αβάσιμη, με δεδομένο ότι οι Κινέζοι πήραν μέτρα που πλήττουν την οικονομία τους μόνο για ένα μικρό κομμάτι της χώρας και μόνο για ένα πολύ μικρό διάστημα στις αρχές.
Και τι εμπόδισε εμάς να πάρουμε τα ίδια ακριβώς μέτρα;

Κάτσε να θυμηθώ... δεν αντέχει η οικονομία...

Πόσο αστείο φαντάζει τώρα, ε;
Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος.
Μαρία Καρυστιανού
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Arisvilla έγραψε: 08 Νοέμ 2020, 11:46Ψέκες να μας λένε πάλι για γρίπες, μολυσμένες μάσκες κτλ ενώ σε μια εβδομάδα παίζει να πεθαίνουν σε μία μέρα όσοι πέθαναν από γρίπη σε μια χρονιά.
Ναι, είχαμε 4.000 νεκρούς σε μια βδομάδα από κορωνοϊό. Α, όχι, δεν συνέβη ποτέ κάτι τέτοιο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
The Age of Aquarius
Phorum.gr user: The Age of Aquarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Age of Aquarius »

Arisvilla έγραψε: 08 Νοέμ 2020, 11:46 ..................
Το κοινωνικό συμβόλαιο ευρωπαϊκού κατεστημένου με τον πληθυσμό αυτά έχει
Επίσης όχι άλλες παπαριές για την Κίνα.
Να υπάρχει και ένα μέτρο στο τι διαβάζουμε :011:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”