!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

foscilis έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 00:13
Τότε αλλάζει το πράγμα.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
- Casper -

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από - Casper - »

foscilis έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 00:02
Έλα, ξέσπασε κι' άλλο :)
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

foscilis έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 00:11
Leporello έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 00:09
talaipwros έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 00:05ναι αλλα δεν φταιει το λοκνταουν για αυτο, φταιει ο ιος
Αποκλείεται να φταίει ο ιός. Μέχρι πριν από το lockdown τα μαγαζιά έκαναν χρυσές δουλειές. Δυστυχώς όμως ενώ πλησίασαν, δεν τα κατάφεραν να μαζέψουν κέρδη ικανά γιά να περάσουν ένα μήνα κλειστά. .
18 ωρες κλειστα για την ακριβεια.

Στη Θεσσαλονικη και τις Σερρες. Αυτο μας εχει στοιχισει 20% του ΑΕΠ. Δηλαδη φαντασου αυριο.
Έχεις φτάσει στο θλιβερό σημείο να αμφισβητείς τι λέει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και η ελληνική στατιστική υπηρεσία. Είσαι για λύπηση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall »

hellegennes έγραψε: 03 Νοέμ 2020, 21:21
nik_killthemall έγραψε: 03 Νοέμ 2020, 18:10 3 Νοε : 169 διασωληνωμένοι (+13 νεκροι), λίγο πάνω από 8% το κρούσμα / τεστ. Ο πανεπιστήμονας μπακάλης δικαιώνεται. Με αυτόν τον ρυθμό στις 18 Νοε θα είμαστε 2-3 φορές πάνω από το 150.
Ο πανεπιστήμονας σού έδωσε την σωστή προβολή για τα δεδομένα σου. Και είχε δίκιο, πρώτον γιατί έπεσες τραγικά έξω και δεύτερον γιατί η επίλυση είναι μοναδική. Τα μαθηματικά δεν είναι θέμα άποψης, είναι θέμα υπολογισμού.
:smt005:

Ο Πανεπιστήμονας μπακαλης έβαλε μέσα 38 μέρες (για ένα πράγμα που αλλάζει από βδομάδα σε βδομάδα) για να μαγειρέψει ενα ψευτικο αποτελεσμα (όπως και η πραγματικότητα δείχνει) γιατί δεν τον ενδιαφέρει η πραγματικότητα.

Επίσης εγώ γιατί έπεσα έξω τραγικά ? Στις 19 Οκτ μου έγραψες οτι περασε η 1 απτις 2 εβδομαδες που ειχα δωσει περιθρωριο μεχρι να φτασουμε τους 150 διασωληνωμενους. Οκ δεν φτασαμε τους 150 διασωληνωμενους στις 25 Οκτ, και τους φτάσαμε στη 1 Νοε !! Ποιο ακριβως είναι το τραγικά έξω ?

Το δικό σου τραγικό που προεβλεπες 150 σε 14 μέρες από τωρα δεν μετράει ?
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Adidas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Adidas »

- Casper - έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 00:19 Έλα, ξέσπασε κι' άλλο :)
αν συνεχίσει, θα καλέσω τον Πάνα να του τις βρέξει
CRWH
Phorum.gr user: CRWH

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από CRWH »

Εσεις που αποκαλειτε υποτιμητικα τον αλλο μπακαλη, εργαζεσθε;
- Casper -

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από - Casper - »

Adidas έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 00:22
- Casper - έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 00:19 Έλα, ξέσπασε κι' άλλο :)
αν συνεχίσει, θα καλέσω τον Πάνα να του τις βρέξει
Δεν περίμενα ότι θα τον πειράξει/προσβάλει τόσο το σχόλιο που έκανα είναι η αλήθεια.
Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack »

hellegennes έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 00:17
GoBack έγραψε: 03 Νοέμ 2020, 23:39 Να σε ρωτησω κατι αλλο,εχεις ακριβη εικονα της καταστασης των νοσοκομειων η ξερεις μονο τους διασωληνωμενους και το γεγονος οτι εχουν ανασταλει τα τακτικα χειρουργεια οπως ολοι μας;Γιατι αυτο ειναι το βασικο δεδομενο σε μια πανδημια για οποιαδηποτε πολιτικη αποφαση.
Φυσικά δεν έχω συνολική εικόνα. Ούτε και ποτέ άλλοτε είχα συνολική εικόνα. Έχω μόνο πελάτες που δουλεύουν σε νοσοκομεία. Παπαγεωργίου, ΑΧΕΠΑ, Αγ. Δημήτριος και άλλα.

Δεν έχει όμως σημασία γιατί δίνονται συνέχεια νούμερα από τα μέσα, όχι μόνο για τους διασωληνωμένους.
Μισο λεπτο,μπορουμε δηλαδη να μαθουμε απο το μαγευτικο ιντερνετ ποσα κρεβατια εχει κενα καποιο νοσοκομειο της χωρας καθως και ποσα εξιτηρια,θανατους και εισαγωγες ειχε τον τελευταιο μηνα καθημερινα ας πουμε;Επισης αν εχει νοσησει καποιο ποσοστο του προσωπικου,ποιες ειδικοτητες γιατρων υπαρχουν σε επαρκεια,τι προγνωση υπαρχει για τους ασθενεις που ηδη νοσηλευονται σε αυτο κλπ κλπ;Θεωρω πως οχι,επισης θεωρω πως οι Χαρδαλιαδες εχουν πληρη εικονα γι αυτο και δεν μπορω να αμφισβητισσω ετσι απλα τις αποφασεις που παιρνουν,γιατι...υφεση ε ναι χαιρω πολυ υφεση.
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Leporello έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 00:09
talaipwros έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 00:05
Gherschaagk έγραψε: 03 Νοέμ 2020, 23:06 Δεν είδα πουθενά ουρές. Πουθενά όμως. Φυτοζωούν όλα τα μαγαζιά. Κάποια θα κλείσουν και δε θα ανοίξουν ποτέ ξανά.
ναι αλλα δεν φταιει το λοκνταουν για αυτο, φταιει ο ιος
Αποκλείεται να φταίει ο ιός. Μέχρι πριν από το lockdown τα μαγαζιά έκαναν χρυσές δουλειές. Δυστυχώς όμως ενώ πλησίασαν, δεν τα κατάφεραν να μαζέψουν κέρδη ικανά γιά να περάσουν ένα μήνα κλειστά. Εγώ φυσικά δεν τα ξέρω αυτά επειδή είμαι στην Β.Μακεδονία, αλλά ευτυχώς μου τα είπε ένας γνωστόος μου.
Μέχρι πριν πάρουν μέτρα, ναι. Το ίδιο λέει και η Γκερ. Φυσικά από την στιγμή που απαγόρευσαν να κάθεσαι θα φυτοζωούν.

Επίσης δεν ξέρω τι επιχειρήσεις έχεις στο μυαλό σου, αλλά δεν υπάρχουν πολλές μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που μαζεύουν λεφτά για να υποστηρίξουν πάγια έξοδα μηνών και ταυτόχρονα να ζήσουν οι ιδιοκτήτες τους.

Είναι πραγματικά απάνθρωπος ο τρόπος σκέψης σου και ο απορριπτισμός σου για την επιβίωση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Θα περίμενα ο κίνδυνος που διέτρεξες να σε έκανε πιο ταπεινό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

nik_killthemall έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 00:21
hellegennes έγραψε: 03 Νοέμ 2020, 21:21
nik_killthemall έγραψε: 03 Νοέμ 2020, 18:10 3 Νοε : 169 διασωληνωμένοι (+13 νεκροι), λίγο πάνω από 8% το κρούσμα / τεστ. Ο πανεπιστήμονας μπακάλης δικαιώνεται. Με αυτόν τον ρυθμό στις 18 Νοε θα είμαστε 2-3 φορές πάνω από το 150.
Ο πανεπιστήμονας σού έδωσε την σωστή προβολή για τα δεδομένα σου. Και είχε δίκιο, πρώτον γιατί έπεσες τραγικά έξω και δεύτερον γιατί η επίλυση είναι μοναδική. Τα μαθηματικά δεν είναι θέμα άποψης, είναι θέμα υπολογισμού.
:smt005:

Ο Πανεπιστήμονας μπακαλης έβαλε μέσα 38 μέρες (για ένα πράγμα που αλλάζει από βδομάδα σε βδομάδα) για να μαγειρέψει ενα ψευτικο αποτελεσμα (όπως και η πραγματικότητα δείχνει) γιατί δεν τον ενδιαφέρει η πραγματικότητα.

Επίσης εγώ γιατί έπεσα έξω τραγικά ? Στις 19 Οκτ μου έγραψες οτι περασε η 1 απτις 2 εβδομαδες που ειχα δωσει περιθρωριο μεχρι να φτασουμε τους 150 διασωληνωμενους. Οκ δεν φτασαμε τους 150 διασωληνωμενους στις 25 Οκτ, και τους φτάσαμε στη 1 Νοε !! Ποιο ακριβως είναι το τραγικά έξω ?

Το δικό σου τραγικό που προεβλεπες 150 σε 14 μέρες από τωρα δεν μετράει ?
Εγώ δεν προέβλεψα τίποτα. Σου εξήγησα με επιμονή τι σημαίνει προβολή, πώς υπολογίζεται και επιμένεις να λες «αλλάζει από εβδομάδα σε εβδομάδα» για καμπύλη, που οποιοδήποτε σημείο της δίνει την ίδια προβολή στο μέλλον, γιατί αυτό είναι η καμπύλη. Αυτά θα σου ήταν κατανοητά αν ήξερες μαθηματικά ή είχες την διάθεση να μάθεις.

Σε μια τελευταία προσπάθεια να καταλάβεις, μπας και μάθεις τίποτα από όλην την ιστορία, αν και δεν πιστεύω ότι ο εγωισμός σου σού το επιτρέπει, στο παρακάτω σχήμα υπάρχουν τρεις περιοχές. Η κόκκινη, η πράσινη και η μπλε. Είτε κάνεις προβολή του σημείου της καμπύλης μέσα στο κόκκινο τετράγωνο είτε του σημείου που περιέχεται στο πράσινο, θα σου δώσει το ίδιο αποτέλεσμα που περιγράφεται από το μπλε.

Η καμπύλη περιγράφεται από έναν μαθηματικό τύπο. Για την καμπύλη που μιλάμε σού έδωσα και τον τύπο και την προβολή της για y = 150. Αν εξακολουθείς να μην αντιλαμβάνεσαι, δεν φταίνε τα μαθηματικά.

Εικόνα
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

GoBack έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 00:26 Μισο λεπτο,μπορουμε δηλαδη να μαθουμε απο το μαγευτικο ιντερνετ ποσα κρεβατια εχει κενα καποιο νοσοκομειο της χωρας καθως και ποσα εξιτηρια,θανατους και εισαγωγες ειχε τον τελευταιο μηνα καθημερινα ας πουμε;Επισης αν εχει νοσησει καποιο ποσοστο του προσωπικου,ποιες ειδικοτητες γιατρων υπαρχουν σε επαρκεια,τι προγνωση υπαρχει για τους ασθενεις που ηδη νοσηλευονται σε αυτο κλπ κλπ;Θεωρω πως οχι,επισης θεωρω πως οι Χαρδαλιαδες εχουν πληρη εικονα γι αυτο και δεν μπορω να αμφισβητισσω ετσι απλα τις αποφασεις που παιρνουν,γιατι...υφεση ε ναι χαιρω πολυ υφεση.
Για κάποια νοσοκομεία μπορώ να σου πω, αλλά γιατί σχηματίζεις την εντύπωση ότι οι Χαρδαλιάδες έχουν γενικά συναίσθηση εκτός από πλήρη εικόνα; Πόσες φορές χρειάστηκε οι Χαρδαλιάδες να αποκτήσουν τέτοιου είδους εικόνα και τι έκαναν στο παρελθόν;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack »

hellegennes έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 00:46
GoBack έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 00:26 Μισο λεπτο,μπορουμε δηλαδη να μαθουμε απο το μαγευτικο ιντερνετ ποσα κρεβατια εχει κενα καποιο νοσοκομειο της χωρας καθως και ποσα εξιτηρια,θανατους και εισαγωγες ειχε τον τελευταιο μηνα καθημερινα ας πουμε;Επισης αν εχει νοσησει καποιο ποσοστο του προσωπικου,ποιες ειδικοτητες γιατρων υπαρχουν σε επαρκεια,τι προγνωση υπαρχει για τους ασθενεις που ηδη νοσηλευονται σε αυτο κλπ κλπ;Θεωρω πως οχι,επισης θεωρω πως οι Χαρδαλιαδες εχουν πληρη εικονα γι αυτο και δεν μπορω να αμφισβητισσω ετσι απλα τις αποφασεις που παιρνουν,γιατι...υφεση ε ναι χαιρω πολυ υφεση.
Για κάποια νοσοκομεία μπορώ να σου πω, αλλά γιατί σχηματίζεις την εντύπωση ότι οι Χαρδαλιάδες έχουν γενικά συναίσθηση εκτός από πλήρη εικόνα; Πόσες φορές χρειάστηκε οι Χαρδαλιάδες να αποκτήσουν τέτοιου είδους εικόνα και τι έκαναν στο παρελθόν;
Γιατι μπορουν πολυ απλα να σηκωσουν ενα τηλεφωνο και να ζητησουν τα δεδομενα απο τον καθε διοικητη νοσοκομειου.Δηλαδη θεωρεις οτι μετα απο τοσους μηνες δεν εχουν κανει ουτε αυτο και πηγαινουν στα τυφλα με βαρκα την ελπιδα χωρις daily updates;
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail »

Της πουτανας γίνεται σε μπουγατσουπολη και Αθήνα. Δεν έχω διαβάσει όλους τους διαλόγους του νήματος αλλά μου έκανε εντύπωση ένα λινκ που μπήκε πριν κάποιες σελίδες. Οδηγούσε σε ένα ρεπορτάζ του έθνους που παρουσιαζε επίσημα (σύμφωνα με ισχυρισμούς του δημοσιογράφου) κειμενα όπου γινόταν η παραδοχή ότι το 50% των θανάτων συμβαίνει εκτός ΜΕΘ.

Αφηνόταν δε η υπόνοια ότι ήδη, λόγω πηξιματος των δομών υγείας, γίνεται διαλογή.
Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail »

Εντωμεταξυ η τεχνική για την πρόβλεψη της διασποράς του ιού μέσα από την δειγματοληψία των λημμάτων κάθε πόλης, γνωρίζει μεγάλη άνθιση, μετά από την επιτυχια που είχε στη μπουγατσουπολη. Στη Λαμία ήδη εφαρμόζεται το εν λόγω εργαλείο και σήμερα δόθηκε διαταγή για συχνότερη δειγματοληψία (για την ακρίβεια, διπλασιασμός της).
Άβαταρ μέλους
hellegennes

GoBack έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 00:49
hellegennes έγραψε: 04 Νοέμ 2020, 00:46
Γιατι μπορουν πολυ απλα να σηκωσουν ενα τηλεφωνο και να ζητησουν τα δεδομενα απο τον καθε διοικητη νοσοκομειου.Δηλαδη θεωρεις οτι μετα απο τοσους μηνες δεν εχουν κανει ουτε αυτο και πηγαινουν στα τυφλα με βαρκα την ελπιδα χωρις daily updates;
Δεν κατάλαβες. Τι ξέρουν οι Χαρδαλιάδες από την περυσινή ή προπέρσινη ή αντιπροπέρσινη κατάσταση στα νοσοκομεία; Πόσο τους ενδιαφέρει; Τι έκαναν για να επιλύσουν προβλήματα προηγούμενων ετών; Επέβαλαν τίποτα περιορισμούς; Έκοψαν χειρουργεία; Έφτιαξαν νέες ΜΕΘ; Προσέλαβαν προσωπικό; Τι ακριβώς;

Υποθέτεις ότι οι αποφάσεις τους είναι απόρροια οργανωμένης μελέτης και όχι copy-paste ενεργειών άλλων κρατών και κινήσεις πανικού.

Και γιατί το υποθέτεις δεν καταλαβαίνω, όταν τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσαν είναι ανέκδοτο μπροστά στο κενό που αφήνουν οι αποφάσεις τους. Ή τους θεωρείς ικανούς να διαχειριστούν με σύνεση και οργάνωση μια υγειονομική κρίση αλλά όχι μια οικονομική;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”