Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσεις να κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. Όπως π.χ. να κράζεις για το άνοιγμα του τουρισμού, όταν ο ίδιος πήγες διακοπούλες ή για την φοροδιαφυγή όταν δεν παίρνεις αποδείξεις 400 ευρώ γιατί «το ξέχασες».foscilis έγραψε: 03 Νοέμ 2020, 22:52Το αλαρμ στην ελληνικη κουλτουρα ειναι το μαγικο φως που σε εξαιρει απο ολους μα ολους τους κανονες γιατι σηματοδοτει οτι θα κανεις μονο πεντε λεπτακια. Οι μπουγατσοκιμαδες ξερουμε οτι εχουν μοιασει στους Ελληνες σε μερικα πραγματα (στα χειροτερα βασικα).jason έγραψε: 03 Νοέμ 2020, 22:17Με αλαρμ δεν φοράμε μάσκα γιατί φαινόμαστε σαν τον ετ τον εξωγήινο ;foscilis έγραψε: 03 Νοέμ 2020, 22:13
Τι drive through έχει η Θεσσαλονίκη; Μόνο το McDonalds.
Δεν εννοούν αυτό. Εννοούν παραγγέλνω και πάω και το παίρνω περιμένοντας ουρά με άλλους δέκα που κανείς δε φοράει μάσκα γιατί όλοι είμαστε με αλαρμ.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο πρώτος νεκρός
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
- hellegennes
Re: Ο πρώτος νεκρός
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
προλαβαν και ενσωματωσανε τις τελευταιες 17 ωρες στη Θεσσαλονικη, ε κλινικη περιπτωση;hellegennes έγραψε: 03 Νοέμ 2020, 22:32 Στο 165 δις η επίσημη εκτίμηση για το ΑΕΠ, με τις παπαριές των νέων λοκντάουν, και αυτό στο καλό σενάριο
- hellegennes
Δεν χρειάζεται να κάνουν κάποια εκ των υστέρων μέτρηση για να υπολογίσουν τον αντίκτυπο του κλεισίματος της οικονομίας. Λογιστική είναι.foscilis έγραψε: 03 Νοέμ 2020, 22:59προλαβαν και ενσωματωσανε τις τελευταιες 17 ωρες στη Θεσσαλονικη, ε κλινικη περιπτωση;hellegennes έγραψε: 03 Νοέμ 2020, 22:32 Στο 165 δις η επίσημη εκτίμηση για το ΑΕΠ, με τις παπαριές των νέων λοκντάουν, και αυτό στο καλό σενάριο
Και ναι, είναι ενσωμάτωση στους υπολογισμούς του λοκντάουν της Θεσσαλονίκης:
Στην επανεκτίμηση όλων των βασικών οικονομικών μεγεθών του κρατικού προϋπολογισμού προχωρά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μετά την εκτεταμένη -προς τα κάτω- αναθεώρηση του ΑΕΠ στην οποία προχώρησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, αλλά και την ανακοίνωση του νέου πακέτου μέτρων στήριξης απόρροια της επιβολής -από σήμερα- των αυστηρών περιορισμών. Το πρωτογενές έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης θα αναπροσαρμοστεί σε πάνω από 7% του ΑΕΠ, ενώ το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης -συμπεριλαμβανομένων δηλαδή και των τόκων- θα ξεπεράσει το 10%. Τα φορολογικά έσοδα, μετά και τις αναστολές πληρωμών που ανακοινώθηκαν αλλά και την ένταξη της Θεσσαλονίκης σε καθεστώς lockdown, θα πέσουν κάτω από τα 44 δισ. ευρώ.
Ναυτεμπορική
Φυσικά έχεις τέτοια πρεμούρα να απαντήσεις, που ποτέ δεν ελέγχεις την πραγματικότητα. Κι ενώ έχεις ξεφτιλιστεί ξανά και ξανά, επιμένεις να σχολιάζεις χωρίς να ελέγξεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Δεν είδα πουθενά ουρές. Πουθενά όμως. Φυτοζωούν όλα τα μαγαζιά. Κάποια θα κλείσουν και δε θα ανοίξουν ποτέ ξανά.foscilis έγραψε: 03 Νοέμ 2020, 22:13Τι drive through έχει η Θεσσαλονίκη; Μόνο το McDonalds.EKPLIKTIKOS έγραψε: 03 Νοέμ 2020, 22:08 Αψυχολόγητη κίνηση. Μπορούμε να μάθουμε το σκεπτικό απαγόρευσης, ειδικά του drive through?
Δεν εννοούν αυτό. Εννοούν παραγγέλνω και πάω και το παίρνω περιμένοντας ουρά με άλλους δέκα που κανείς δε φοράει μάσκα γιατί όλοι είμαστε με αλαρμ.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
- hellegennes
@foscilis:
Φέρε τώρα αντίλογο στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και του επιτελείου της κυβέρνησης που δημοσιεύτηκαν στην Ναυτεμπορική, το gamatastoixeia.blogspot.gr από όπου ξετρύπωσες ότι ο τουρισμός αυξήθηκε 80% του 2019 σε σχέση με το 2018.
Φέρε τώρα αντίλογο στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και του επιτελείου της κυβέρνησης που δημοσιεύτηκαν στην Ναυτεμπορική, το gamatastoixeia.blogspot.gr από όπου ξετρύπωσες ότι ο τουρισμός αυξήθηκε 80% του 2019 σε σχέση με το 2018.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Δεν πειράζει, σύμφωνα με τον Leporello αυτό δεν θα έχει κανέναν αντίκτυπο στην οικονομία, γιατί το λοκντάουν θα είναι μόνο 1-2 μήνες. Αν ήταν παραπάνω (κάνα-δυο χρόνια) τότε μόνο θα είχε. Α και επίσης θα έκλειναν έτσι κι αλλιώς αν δεν μπορούν να αντέξουν 1-2 μήνες κλειστά. Δηλαδή αν έχουμε ύφεση 10%, θα είχαμε έτσι κι αλλιώς μια ξαφνική ύφεση 10%, σύμφωνα με αυτήν την οικονομική θεωρία.Gherschaagk έγραψε: 03 Νοέμ 2020, 23:06Δεν είδα πουθενά ουρές. Πουθενά όμως. Φυτοζωούν όλα τα μαγαζιά. Κάποια θα κλείσουν και δε θα ανοίξουν ποτέ ξανά.foscilis έγραψε: 03 Νοέμ 2020, 22:13Τι drive through έχει η Θεσσαλονίκη; Μόνο το McDonalds.EKPLIKTIKOS έγραψε: 03 Νοέμ 2020, 22:08 Αψυχολόγητη κίνηση. Μπορούμε να μάθουμε το σκεπτικό απαγόρευσης, ειδικά του drive through?
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Μλκες είμαστε χαμένοι. Ή από κορόνα θα πάμε ή από πείνα.
Δεν ανησυχούμε ....hellegennes έγραψε: 03 Νοέμ 2020, 22:32 Στο 165 δις η επίσημη εκτίμηση για το ΑΕΠ, με τις παπαριές των νέων λοκντάουν, και αυτό στο καλό σενάριο. Αυτό το ΑΕΠ είχαμε το 2002, την χρονιά που μπήκαμε στο ευρώ.
Και εις κατώτερα.
Φυσικά, κάποιοι χρήστες με IQ σε ελεύθερη πτώση θεωρούν ότι θα φτάναμε στο ΑΕΠ του 2002 ή και πιο πίσω επειδή θα αυξανόταν η συνολική θνησιμότητα κατά 0,1%-1%. Τα ίδια άτομα θεωρούν ότι η εκτίναξη της θνησιμότητας στα χρόνια της κρίσης, της τάξης του 11%, είναι απλώς απόρροια ότι πεθαίνουν περισσότεροι παππούδες.
Μιλάμε για σουρεάλ συλλογισμούς.
Κερδίσαμε 3-4 δις από το YOLO του τουρισμού, οπότε έχουμε αρκετά στην άκρη.
Τι; Όχι;
Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος.
Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Και δεν είναι αφελές αυτό τώρα;hellegennes έγραψε: 03 Νοέμ 2020, 23:11Δεν πειράζει, σύμφωνα με τον Leporello αυτό δεν θα έχει κανέναν αντίκτυπο στην οικονομία, γιατί το λοκντάουν θα είναι μόνο 1-2 μήνες. Αν ήταν παραπάνω (κάνα-δυο χρόνια) τότε μόνο θα είχε. Α και επίσης θα έκλειναν έτσι κι αλλιώς αν δεν μπορούν να αντέξουν 1-2 μήνες κλειστά. Δηλαδή αν έχουμε ύφεση 10%, θα είχαμε έτσι κι αλλιώς μια ξαφνική ύφεση 10%, σύμφωνα με αυτήν την οικονομική θεωρία.Gherschaagk έγραψε: 03 Νοέμ 2020, 23:06Δεν είδα πουθενά ουρές. Πουθενά όμως. Φυτοζωούν όλα τα μαγαζιά. Κάποια θα κλείσουν και δε θα ανοίξουν ποτέ ξανά.foscilis έγραψε: 03 Νοέμ 2020, 22:13
Σύμφωνα με την εναλλακτική θεωρία, αν έχουμε lockdown γιά ένα μήνα, άνθρωποι θα πεθαίνουν επί δέκα χρόνια. Πόσοι ακριβώς δεν ξέρουμε αλλά γιά παράδειγμα να μην είναι και 5.000; Σύμφωνα με την ίδια θεωρία, η ύφεση 10% θα προέλθει αποκλειστικά λόγω του τωρινού lockdown, ενώ η μεγάλη πτώση του τουρισμού δεν είχε σοβαρό αντίκτυπο, γιατί είμασταν ανοικτά. Ούτε και το πρώτο lockdown μετράει, γιατί ήταν αναγκαίο.hellegennes έγραψε: 03 Νοέμ 2020, 23:11Δεν πειράζει, σύμφωνα με τον Leporello αυτό δεν θα έχει κανέναν αντίκτυπο στην οικονομία, γιατί το λοκντάουν θα είναι μόνο 1-2 μήνες. Αν ήταν παραπάνω (κάνα-δυο χρόνια) τότε μόνο θα είχε. Α και επίσης θα έκλειναν έτσι κι αλλιώς αν δεν μπορούν να αντέξουν 1-2 μήνες κλειστά. Δηλαδή αν έχουμε ύφεση 10%, θα είχαμε έτσι κι αλλιώς μια ξαφνική ύφεση 10%, σύμφωνα με αυτήν την οικονομική θεωρία.Gherschaagk έγραψε: 03 Νοέμ 2020, 23:06Δεν είδα πουθενά ουρές. Πουθενά όμως. Φυτοζωούν όλα τα μαγαζιά. Κάποια θα κλείσουν και δε θα ανοίξουν ποτέ ξανά.foscilis έγραψε: 03 Νοέμ 2020, 22:13Τι drive through έχει η Θεσσαλονίκη; Μόνο το McDonalds.
Το μόνο γεγονός ισάξιο του τωρινού lockdown είναι οι δύο εβδομάδες 20/04/2020 - 03/05/2020 οπότε οι Γερμανοί άρχισαν να παράγουν, ενώ εμείς όχι. Βέβαια, αυτή η δεύτερη θεωρία είναι άλλου θεωρητικού (Αρίστος) αλλά βλέπω ότι είναι τής ίδιας σχολής.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Τι υφεση ειχε η Σουηδια οταν δεν εκανε λοκνταουν σε σχεση με τους γειτονες;hellegennes έγραψε: 03 Νοέμ 2020, 23:11Δεν πειράζει, σύμφωνα με τον Leporello αυτό δεν θα έχει κανέναν αντίκτυπο στην οικονομία, γιατί το λοκντάουν θα είναι μόνο 1-2 μήνες. Αν ήταν παραπάνω (κάνα-δυο χρόνια) τότε μόνο θα είχε. Α και επίσης θα έκλειναν έτσι κι αλλιώς αν δεν μπορούν να αντέξουν 1-2 μήνες κλειστά. Δηλαδή αν έχουμε ύφεση 10%, θα είχαμε έτσι κι αλλιώς μια ξαφνική ύφεση 10%, σύμφωνα με αυτήν την οικονομική θεωρία.Gherschaagk έγραψε: 03 Νοέμ 2020, 23:06Δεν είδα πουθενά ουρές. Πουθενά όμως. Φυτοζωούν όλα τα μαγαζιά. Κάποια θα κλείσουν και δε θα ανοίξουν ποτέ ξανά.foscilis έγραψε: 03 Νοέμ 2020, 22:13
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
- hellegennes
Δεν είναι κάποια εναλλακτική θεωρία ότι απότομη πτώση στο ΑΕΠ οδηγεί σε αύξηση θνησιμότητας, μάλιστα έφερα και αναλυτικά στοιχεία, καταξεφτιλίζοντας τον foscilis που ισχυρίστηκε ότι γι' αυτό ευθύνεται το γεγονός ότι πριν 70 χρόνια στην Αμερική υπήρχε κατακόρυφη αύξηση της γεννητικότητας.Leporello έγραψε: 03 Νοέμ 2020, 23:21Σύμφωνα με την εναλλακτική θεωρία, αν έχουμε lockdown γιά ένα μήνα, άνθρωποι θα πεθαίνουν επί δέκα χρόνια. Πόσοι ακριβώς δεν ξέρουμε αλλά γιά παράδειγμα να μην είναι και 5.000; Σύμφωνα με την ίδια θεωρία, η ύφεση 10% θα προέλθει αποκλειστικά λόγω του τωρινού lockdown, ενώ η μεγάλη πτώση του τουρισμού δεν είχε σοβαρό αντίκτυπο, γιατί είμασταν ανοικτά. Ούτε και το πρώτο lockdown μετράει, γιατί ήταν αναγκαίο.hellegennes έγραψε: 03 Νοέμ 2020, 23:11Δεν πειράζει, σύμφωνα με τον Leporello αυτό δεν θα έχει κανέναν αντίκτυπο στην οικονομία, γιατί το λοκντάουν θα είναι μόνο 1-2 μήνες. Αν ήταν παραπάνω (κάνα-δυο χρόνια) τότε μόνο θα είχε. Α και επίσης θα έκλειναν έτσι κι αλλιώς αν δεν μπορούν να αντέξουν 1-2 μήνες κλειστά. Δηλαδή αν έχουμε ύφεση 10%, θα είχαμε έτσι κι αλλιώς μια ξαφνική ύφεση 10%, σύμφωνα με αυτήν την οικονομική θεωρία.Gherschaagk έγραψε: 03 Νοέμ 2020, 23:06 Δεν είδα πουθενά ουρές. Πουθενά όμως. Φυτοζωούν όλα τα μαγαζιά. Κάποια θα κλείσουν και δε θα ανοίξουν ποτέ ξανά.
Το μόνο γεγονός ισάξιο του τωρινού lockdown είναι οι δύο εβδομάδες 20/04/2020 - 03/05/2020 οπότε οι Γερμανοί άρχισαν να παράγουν, ενώ εμείς όχι. Βέβαια, αυτή η δεύτερη θεωρία είναι άλλου θεωρητικού (Αρίστος) αλλά βλέπω ότι είναι τής ίδιας σχολής.
Η ύφεση αναμενόταν πολύ μικρότερη για φέτος, η αναθεώρηση προς το πολύ χειρότερο οφείλεται στα τελευταία μέτρα.
Και ναι, υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα επιβεβλημένα και στα βεβιασμένα μέτρα πανικού.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 35 Απαντήσεις
- 1627 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
-
- 26 Απαντήσεις