!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
netmaggas21
Phorum.gr user: netmaggas21

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από netmaggas21 »

talaipwros έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 01:06
netmaggas21 έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 01:00
talaipwros έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 00:55

αυτο, σωστο
Άρα ο Γέρος ( απο ποια ηλικία ? )

Δεν εχει αναγκες σε τροφή, ψυχαγωγία, αγορές , super market,γιατρούς κτλ κτλ.

Για να μην μιλήσουμε για το πόσοι .. γέροι δίνουν λεφτά στα παιδιά τους η κανουν τζάμπα την νταντά στη καλύτεροι.

Ούτε να αναφέρουμε φυσικά για τους Αμερικάνους - ευρωπαίους γέρους ( Αυτοι έχουν και λεφτά σοβαρά ) που στηρίζουν το τουρισμό κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα.

Πολυ ρεαλιστικό να μείνουν 2 χρόνια σπίτι όλοι .
τί να γινει αφου αυτος κινδυνευει.
Να κατσει σπιτι, δεν ειπαμε να μεινει νηστικος.
Οχι ομως ολη μερα καφενεδες και κομμωτηρια. κανονικα θα επρεπε να πεσει απαγορευση κυκλοφοριας για τους ανω των 70, ελεγχος ταυτοτητας στους δρομους κλπ οταν η χωρα ειναι σε λοκνταουν
Να κατσει σπίτι , να μην πάει λαικη - σούπερ μαρκετ - αλλα να μην μείνει και νηστικός.
Δεν βγάζει νόημα ουτε μου απαντας στα άλλα.

Α - Να είναι και ακούρευτος
Time is an illusion.
Άβαταρ μέλους
nick

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nick »

Σουβλίτσα έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 01:09
NewModelArmy έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 01:06
Σουβλίτσα έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 01:01 Δύο μήνες κοβιντ φρι και πόσο μπουζούριασμα?
Αυτά δεν είναι σοβαρή απάντηση, δηλαδή δυο μήνες κοβιντ φρι και μετά ένα κύμα και σαρώνει εκθετικά, σορυ, δεν πείθει κανέναν αυτήν η λογική ΟΥΤΕ έχει πείσει κανείς κανέναν για το πώς πραγματικά πάει.
Βασικα υπαρχουν χωρες που ουτε λοκ νταουν εχουν κανει ουτε τους εχει ξεφυγει ο ιος.Βλεπε Χογκ Κογκ,Ταιβαν,Κορεα.Αλλα για να αποκτησει ο τσιφτετελοΕλληνας τη συμπεριφορα,την πειθαρχια και την κοινωνικη ευθυνη των συγκεκριμενων λαων χρειαζεται λοβοτομη σε μεγαλο μερος του πληθυσμου.Δεν εχει ψεκασμενους εκει,ουτε Γρηγορακους.
Πραγματικά δεν ξέρω γιατί δεν έχει ξεφύγει ο ιός σε άλλες χώρες, δεν αντιλέγω οτι πολύ πιθανόν να είναι εξαιτίας της κουλτούρας τους και δεν θα είχα αντίρρηση να υπάρχει υπευθυνότητα και πειθαρχία σε πολλά θέματα και σε εμας αλλά υπάρχει στην μέση και ο παράγοντας της κουλτούρας, όπως προανέφερα. Εντάξει, δεν ξέρω εαν μπορεί ή είναι καλό να ανα-μορφωθεί μια κοινωνία σε τέτοιο βαθμό που να ομοιάσει με κάποια άλλη μόνο και μόνο για να μην κολλάει ιούς.
Οι ασιατες τρωγοντας νυχτεριδες και παγκολινους εχουν αποκτησει μια μερική ανοσια στους κορονοιους.
talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

netmaggas21 έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 01:12
talaipwros έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 01:06
netmaggas21 έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 01:00

Άρα ο Γέρος ( απο ποια ηλικία ? )

Δεν εχει αναγκες σε τροφή, ψυχαγωγία, αγορές , super market,γιατρούς κτλ κτλ.

Για να μην μιλήσουμε για το πόσοι .. γέροι δίνουν λεφτά στα παιδιά τους η κανουν τζάμπα την νταντά στη καλύτεροι.

Ούτε να αναφέρουμε φυσικά για τους Αμερικάνους - ευρωπαίους γέρους ( Αυτοι έχουν και λεφτά σοβαρά ) που στηρίζουν το τουρισμό κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα.

Πολυ ρεαλιστικό να μείνουν 2 χρόνια σπίτι όλοι .
τί να γινει αφου αυτος κινδυνευει.
Να κατσει σπιτι, δεν ειπαμε να μεινει νηστικος.
Οχι ομως ολη μερα καφενεδες και κομμωτηρια. κανονικα θα επρεπε να πεσει απαγορευση κυκλοφοριας για τους ανω των 70, ελεγχος ταυτοτητας στους δρομους κλπ οταν η χωρα ειναι σε λοκνταουν
Να κατσει σπίτι , να μην πάει λαικη - σούπερ μαρκετ - αλλα να μην μείνει και νηστικός.

σε ποια να σου απαντησω; για την ψυχαγωγια του 70ρη οταν ολος ο πλανητης ειναι σε λοκνταουν για να μην κινδυνευσει αυτος ο 70ρης;
προφανως αστειευεσαι
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα »

Leporello έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 01:05
Σουβλίτσα έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 01:01
Leporello έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 00:51 Ανακριβές. Οι Ισραηλινοί επιβράδυναν την μετάδοση. Ακόμη και οι Σέρβοι την επιβράδυναν, αν και τώρα δέχονται ένα τρίτο κύμα. Είχαν όμως δύο μήνες πρακτικά Covid-free.
Δύο μήνες κοβιντ φρι και πόσο μπουζούριασμα?
Αυτά δεν είναι σοβαρή απάντηση, δηλαδή δυο μήνες κοβιντ φρι και μετά ένα κύμα και σαρώνει εκθετικά, σορυ, δεν πείθει κανέναν αυτήν η λογική ΟΥΤΕ έχει πείσει κανείς κανέναν για το πώς πραγματικά πάει.
Ενας μήνας μπουζούριασμα, γιά δύο μήνες Covid-free. Και το τρίτο κύμα δεν έχει αρχίσει ακόμη να δίνει πολλούς νεκρούς. Θα προτιμούσες 3 μήνες με νεκρούς;
Συγγνώμη, κάτι τέτοιο δεν είχαμε κι εμείς? Εγώ δεν ξέρω βέβαια τί τελικά έπαιξε ρόλο και δεν είχαμε πολλούς θανάτους στην Ελλάδα μέχρι τώρα. Όμως τώρα πάλι, τί γίνεται? Κι εδώ και εκεί?
Και να σου πω, οι νεκροί δεν είναι οτι δεν θα έρθουν, θα έρθουν, έτσι όπως τα λέτε και τα λένε, απλά θα μοιραστούν σε διαστήματα. Δεν νόσησαν ξερω γω το πρώτο διάστημα, θα νοσήσουν τώρα ή μετά. Από την αρχή το λένε αν θυμάμαι καλά, όλοι θα κολλήσουν. Ε, εγώ δεν πιστεύω οτι για την Ελλάδα τουλάχιστον και όπως έχουν τα νοσοκομεία, με λοκνταουν θα την βγάλουμε καθαρή. Στο ξαναλέω, μόνο άμα φυτευτούμε μέσα και μας πετάνε φαί τα ελικόπτερα.
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

Δημοκρατικός έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 00:51
Ζενίθεδρος έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 00:44
Leporello έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 00:35 Μπέσα γιά μπέσα, τον είδα κοντά όταν με μετέφερνε το ασθενοφόρο στα Σκόπια και τις δύο πρώτες μέρες που ήμουν στα επείγοντα.
Και, σου κοβόταν η ανάσα, ανέβασες πολύ υψηλο πυρετό, χρειάστηκες αναπνευστήρα; Είχα μια εβδομάδα ξεροβηχα και μου κοβόταν η ανάσα σε σημείο να μην μπορώ να κοιμηθώ. Ζεις όμως, έτσι; Ε λοιπόν. Ας το περάσουμε όλοι και όσοι ζήσουν. Δεν μπορείς να σταματησεις την μετάδοση. Ακόμα και ο Τσιόδρας, ο σημαιοφόρος των μενουμεσπιτιμας, μίλησε τις προάλλες για ανοσία αγέλης.
Αγαπητέ ψεκ, κανείς δεν πάει να εξαφανίσει την μετάδοση με τα μέτρα, mitigation γίνεται

Εικόνα

αυτά τα YOLO που προπαγανδίζετε εσείς οι εγκληματίες, οδηγούν σε ανθρωπιστική καταστροφή. Αν χρειαστούν οι κυβερνήσεις να σας πυροβολούν στον δρόμο, να είσαι βέβαιος ότι θα το κάνουν.
Ωραίο αυτό γράφημα, αλλά έχει τόσο σχέση με την πραγματικότητα, όσο και το γράφημα του Ρέιλι Τζηνς για την ακτινοβολία του μελανου σώματος. Ο ιός μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα απ ό,τι υπολογίζει, και ο ανθρώπινος οργανισμος ειναι πολύ πιο ανθεκτικός απέναντι σε αυτά που υποτίθεται ότι τον σκοτώνουν, και αυτό πιάνει από τις ιώσεις μέχρι και την ραδιενέργεια. Η πραγματικότητα είναι πως η κατ εσέ γιολο Σουηδία είναι στην 17 θέση σε νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκους. Και αυτό δεν οφείλεται στην θεωρία του Ταλαίπωρα ότι αυτό γίνεται επειδή έχουν χωρίσει την χώρα σε φαρμες του ενός τετραγωνικου χιλιομέτρου και κατοικεί μόνο ένας Σουηδός μέσα.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Άβαταρ μέλους
Μετανάστρια
Phorum.gr user: Μετανάστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μετανάστρια »

Ναί ρε φίλε. Να μείνουν τα παιδιά μου αμόρφωτα μην τυχόν και μείνει ο γέρος ακούρευτος. Λογικότατο.

Όσο για τα ψώνια, εδώ, στο πρώτο λοκντάουν, τα σούπερ μάρκετ έβαλαν ειδική λίστα προτεραιότητας στις ονλάιν παραγγελίες για τους γέρους. Έφτιαξαν υπηρεσία για τηλεφωνικές παραγγελίες για τους γέρους που δεν ξέρουν από υπολογιστές. Έκαναν το ντελίβερι στο σπίτι δωρεάν για τους άνω των 70 ενώ οι υπόλοιποι πληρώναμε 10 ευρώ φέσι.

Για μάντεψε, πάλι γεμάτες γέρους ήταν οι ουρές στα σούπερ μάρκετ. Γιατί πολύ απλά θέλαν να πάνε τη βόλτα τους.

Και να μην αρχίσω ιστορίες από γνωστούς και φίλους που έπαιρναν τηλέφωνο τους γονείς τους, στους οποίους είχαν κάνει 100 χιλιάδες κυρήγματα για το πόσο επικίνδυνος είναι ο ιός για τους ηλικιωμένους και ότι πρέπει να μείνουν στο σπίτι και τους έβρισκαν στο πάρκο, στη γειτόνισσα, στο σούπερ μάρκετ και όπου αλλού. Ή για το φαρμακοποιό που μου είπε, γελώντας, ότι οι γέροι πήγαιναν και έπαιρναν τα φάρμακα ένα ένα αντί όλα μαζί, για να έχουν λόγο να βγουν από το σπίτι τους.
Νομίζεις ότι το αφεντικό σου σ'αγαπάει;
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Νομίζω οτι όλοι κοιτάμε μέσα από τον μικρόκοσμό μας κάτι που μας υπερβαίνει πολύ.
netmaggas21

Μετανάστρια έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 01:35

Ναί ρε φίλε. Να μείνουν τα παιδιά μου αμόρφωτα μην τυχόν και μείνει ο γέρος ακούρευτος. Λογικότατο.

Όσο για τα ψώνια, εδώ, στο πρώτο λοκντάουν, τα σούπερ μάρκετ έβαλαν ειδική λίστα προτεραιότητας στις ονλάιν παραγγελίες για τους γέρους. Έφτιαξαν υπηρεσία για τηλεφωνικές παραγγελίες για τους γέρους που δεν ξέρουν από υπολογιστές. Έκαναν το ντελίβερι στο σπίτι δωρεάν για τους άνω των 70 ενώ οι υπόλοιποι πληρώναμε 10 ευρώ φέσι.

Για μάντεψε, πάλι γεμάτες γέρους ήταν οι ουρές στα σούπερ μάρκετ. Γιατί πολύ απλά θέλαν να πάνε τη βόλτα τους.

Και να μην αρχίσω ιστορίες από γνωστούς και φίλους που έπαιρναν τηλέφωνο τους γονείς τους, στους οποίους είχαν κάνει 100 χιλιάδες κυρήγματα για το πόσο επικίνδυνος είναι ο ιός για τους ηλικιωμένους και ότι πρέπει να μείνουν στο σπίτι και τους έβρισκαν στο πάρκο, στη γειτόνισσα, στο σούπερ μάρκετ και όπου αλλού. Ή για το φαρμακοποιό που μου είπε, γελώντας, ότι οι γέροι πήγαιναν και έπαιρναν τα φάρμακα ένα ένα αντί όλα μαζί, για να έχουν λόγο να βγουν από το σπίτι τους.
Φοβερο. Πως δεν το ειχα σκεφτεί.

Θα μειωθει και η ανεργια. Χιλιαδες μηχανακια τροφοδοτουν με τροφιμα τους καραντινιασμενους γερους.

Η στο τελος τελος θα φτιαξουμε και το ασφαλιστικο . Κομπλε.
Time is an illusion.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

perseus έγραψε: 31 Οκτ 2020, 21:35 ας μας πει καποιος που κολλησε τον ιο ,που την παυησε ,που εκανε την μαλακια ?
Εγώ ξέρω για τη θεία μου η οποία είναι εξηντακάτι, δε θυμάμαι αν είναι 61 ή 62 αλλά τέλος πάντων είναι αρκετά πιο κοντά στα 60 παρά στα 65.

Κόλλησε ένας συνάδελφος (50χρ) από την κόρη του (β' γυμνασίου) η οποία είχε απλά 2-3 μέρες πυρετό. Με αυτόν τον συνάδερφο η θεία μου έκατσε μια ολόκληρη μέρα στο ίδιο γραφείο μπροστά στην ίδια οθόνη και διορθώνανε ένα πολύ μεγάλο κείμενο ενώ αυτός είχε συμπτώματα κρυολογήματος. Να σημειώσω ότι η θεία μου φόραγε μάσκα αλλά αυτός όχι, όπως και κανένας άλλος στο γραφείο (την κοροϊδεύανε κιόλας).

Την άλλη μέρα ο τύπος πήρε και είπε ότι έχει 39 πυρετό και δε θα έρθει, ενώ έβηχε τόσο πολύ που χρειάστηκε 4-5 λεπτά να καταφέρει να ολοκληρώσει αυτήν την πρόταση. Την επομένη βγήκε το τεστ αυτουνού και της κόρης του (θετικά) ενώ της γυναίκας του ήταν αρνητικό.

Η θεία μου έκανε κι αυτή τεστ δωρεάν σε ένα ιατρικό κέντρο κάπου στο Μαρούσι το οποίο βγήκε αρνητικό. Μάλιστα είχαμε μιλήσει στο τηλέφωνο στα γενέθλιά μου 4-5 μέρες μετά και μου έλεγε πόση ανακούφιση ένιωσε. Την επομένη (από τα γενέθλιά μου), σχεδόν εβδομάδα από το αρνητικό τεστ πήγε να φροντίσει τη γιαγιά μου (85χρ), με μάσκα και γάντια + αποστάσεις και οι δύο. Και το ίδιο απόγευμα ξεκίνησε ο πυρετός. Υποψιασμένη έκανε και δεύτερο τεστ που βγήκε θετικό. Εδώ και 8 μέρες λοιπόν έχει συνέχεια πυρετό 38-39 ο οποίος πέφτει για λίγη ώρα όταν παίρνει αντιπυρετικό και μετά ξανάρχεται. Ο γιατρός της είπε ότι αφού έχει μόνο αυτό και αφού υποχωρεί ο πυρετός όταν παίρνει αντιπυρετικό, μάλλον το περνάει ελαφριά οπότε καλύτερα να μην πάει νοσοκομείο γιατί "είναι πολύ επικίνδυνα" -δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα γιατί. Βέβαια 39 πυρετός για 8 εικοσιτετράωρα στα εξήντα όπως καταλαβαίνεις την έχει κάνει χώμα.

Ο συνάδελφος του έχει μειωθεί ο πυρετός και είναι λίγο καλύτερα ο βήχας αλλά παραμένει τάβλα σπίτι (ούτε αυτός πήγε νοσοκομείο).

Η αλήθεια είναι ότι μεσολαβούν αρκετές μέρες ανάμεσα στη συνεργασία με τον κορωνιάρη και στο δεύτερο θετικό τεστ, επίσης δεν ξέρω αν αρρώστησαν και άλλοι από το γραφείο οπότε αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο να κόλλησε κάπου άσχετα στο μεσοδιάστημα (π.χ. στο κέντρο για τα τεστ που είχε μεγάλη ουρά). Αλλά το πιο πιθανό είναι ότι κόλλησε από αυτόν οπότε μιλάμε για την εξής απλή αλληλουχία:
1) κρούσμα σε σχολείο
2) ο γονέας πήγε στη δουλειά μολονότι είχε ο ίδιος συμπτώματα (νομίζοντας ότι η κόρη του και ο ίδιος είχαν ένα απλό κρυολόγημα) και δεν φόρεσε μάσκα, γενικά η κουλτούρα στο γραφείο ήταν ότι όλα αυτά είναι μαλακίες
3) η θεία μου κόλλησε επειδή ουσιαστικά ήταν εντελώς δίπλα σε αυτόν και χρησιμοποιούσαν το ίδιο πληκτρολόγιο για ένα οχτάωρο.
netmaggas21

Σουβλίτσα έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 01:46 Νομίζω οτι όλοι κοιτάμε μέσα από τον μικρόκοσμό μας κάτι που μας υπερβαίνει πολύ.
Απλα κανεις δεν θελει να χασει τη βολή του.

Θα ναι ενας καφές, θα ναι ενα φαι , θα ναι να φοραει μασκα, θα ναι λιγοτερες διακοπες κτλ.

Μικροαστισμος λέγεται , όχι μικρόκοσμος. Και κοινωνική αναισθησία.
Time is an illusion.
netmaggas21

foscilis έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 01:47
perseus έγραψε: 31 Οκτ 2020, 21:35 ας μας πει καποιος που κολλησε τον ιο ,που την παυησε ,που εκανε την μαλακια ?
Εγώ ξέρω για τη θεία μου η οποία είναι εξηντακάτι, δε θυμάμαι αν είναι 61 ή 62 αλλά τέλος πάντων είναι αρκετά πιο κοντά στα 60 παρά στα 65.

Κόλλησε ένας συνάδελφος (50χρ) από την κόρη του (β' γυμνασίου) η οποία είχε απλά 2-3 μέρες πυρετό. Με αυτόν τον συνάδερφο η θεία μου έκατσε μια ολόκληρη μέρα στο ίδιο γραφείο μπροστά στην ίδια οθόνη και διορθώνανε ένα πολύ μεγάλο κείμενο ενώ αυτός είχε συμπτώματα κρυολογήματος. Να σημειώσω ότι η θεία μου φόραγε μάσκα αλλά αυτός όχι, όπως και κανένας άλλος στο γραφείο (την κοροϊδεύανε κιόλας).

Την άλλη μέρα ο τύπος πήρε και είπε ότι έχει 39 πυρετό και δε θα έρθει, ενώ έβηχε τόσο πολύ που χρειάστηκε 4-5 λεπτά να καταφέρει να ολοκληρώσει αυτήν την πρόταση. Την επομένη βγήκε το τεστ αυτουνού και της κόρης του (θετικά) ενώ της γυναίκας του ήταν αρνητικό.

Η θεία μου έκανε κι αυτή τεστ δωρεάν σε ένα ιατρικό κέντρο κάπου στο Μαρούσι το οποίο βγήκε αρνητικό. Μάλιστα είχαμε μιλήσει στο τηλέφωνο στα γενέθλιά μου 4-5 μέρες μετά και μου έλεγε πόση ανακούφιση ένιωσε. Την επομένη (από τα γενέθλιά μου), σχεδόν εβδομάδα από το αρνητικό τεστ πήγε να φροντίσει τη γιαγιά μου (85χρ), με μάσκα και γάντια + αποστάσεις και οι δύο. Και το ίδιο απόγευμα ξεκίνησε ο πυρετός. Υποψιασμένη έκανε και δεύτερο τεστ που βγήκε θετικό. Εδώ και 8 μέρες λοιπόν έχει συνέχεια πυρετό 38-39 ο οποίος πέφτει για λίγη ώρα όταν παίρνει αντιπυρετικό και μετά ξανάρχεται. Ο γιατρός της είπε ότι αφού έχει μόνο αυτό και αφού υποχωρεί ο πυρετός όταν παίρνει αντιπυρετικό, μάλλον το περνάει ελαφριά οπότε καλύτερα να μην πάει νοσοκομείο γιατί "είναι πολύ επικίνδυνα" -δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα γιατί. Βέβαια 39 πυρετός για 8 εικοσιτετράωρα στα εξήντα όπως καταλαβαίνεις την έχει κάνει χώμα.

Ο συνάδελφος του έχει μειωθεί ο πυρετός και είναι λίγο καλύτερα ο βήχας αλλά παραμένει τάβλα σπίτι (ούτε αυτός πήγε νοσοκομείο).

Η αλήθεια είναι ότι μεσολαβούν αρκετές μέρες ανάμεσα στη συνεργασία με τον κορωνιάρη και στο δεύτερο θετικό τεστ, επίσης δεν ξέρω αν αρρώστησαν και άλλοι από το γραφείο οπότε αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο να κόλλησε κάπου άσχετα στο μεσοδιάστημα (π.χ. στο κέντρο για τα τεστ που είχε μεγάλη ουρά). Αλλά το πιο πιθανό είναι ότι κόλλησε από αυτόν οπότε μιλάμε για την εξής απλή αλληλουχία:
1) κρούσμα σε σχολείο
2) ο γονέας πήγε στη δουλειά μολονότι είχε ο ίδιος συμπτώματα (νομίζοντας ότι η κόρη του και ο ίδιος είχαν ένα απλό κρυολόγημα) και δεν φόρεσε μάσκα, γενικά η κουλτούρα στο γραφείο ήταν ότι όλα αυτά είναι μαλακίες
3) η θεία μου κόλλησε επειδή ουσιαστικά ήταν εντελώς δίπλα σε αυτόν και χρησιμοποιούσαν το ίδιο πληκτρολόγιο για ένα οχτάωρο.
Και αναμένετε αν η Γιαγιά κόλλησε η όχι?
Time is an illusion.
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

netmaggas21 έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 01:49
Σουβλίτσα έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 01:46 Νομίζω οτι όλοι κοιτάμε μέσα από τον μικρόκοσμό μας κάτι που μας υπερβαίνει πολύ.
Απλα κανεις δεν θελει να χασει τη βολή του.

Θα ναι ενας καφές, θα ναι ενα φαι , θα ναι να φοραει μασκα, θα ναι λιγοτερες διακοπες κτλ.

Μικροαστισμος λέγεται , όχι μικρόκοσμος. Και κοινωνική αναισθησία.
Υπάρχει μπόλικος από αυτόν και το έχω υποστεί κι εγώ προσωπικά.
Όμως εξακολουθώ να πιστεύω οτι ο φόβος και ο,τιδήποτε άλλο τέλος πάντων προσωπικό του καθενός μας κάνει να χάνουμε πολλές άλλες οπτικές
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Leporello έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 00:20
hellegennes έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 00:04
Leporello έγραψε: 31 Οκτ 2020, 23:57 Ομως η διασκέδαση και η εστίαση είναι τομείς τής Οικονομίας που πλήττονται από την πανδημία έτσι κι'αλλιώς. Υποπτεύομαι δηλαδή ότι ουκ ολίγοι επιχειρηματίες θα χαρούν να κλείσουν τα καταστήματά τους αντί να τα έχουν να δουλεύουν με ζημιά λόγω των περιορισμών (λιγότεροι πελάτες λόγω περιορισμένου χώρου). Οι δε εργαζόμενοι στους κλάδους αυτούς οπωσδήποτε θα πάθαιναν ζημιές (μειωμένη απασχόληση, εργασία χωρίς πληρωμή) αν ο επιχειρηματίας δούλευε με ζημιά. Αρα, ολόκληροι αυτοί οι κλάδοι έτσι κι'αλλιώς θα πάθουν ζημιά όσο εξαπλώνεται ο ιός, ανεξάρτητα από τις απαγορεύσεις. Καλύτερα να κλείσουν γιά ένα μήνα, μήπως και διαμορφωθούν μετά καλύτερες συνθήκες γιά την λειτουργία τους.
Δεν προκύπτει από πουθενά αυτό. Μια χαρά δούλευαν τα μαγαζιά. Δεν τα είδα να πλήττονται καθόλου. Άλλωστε γι' αυτό δεν τα έκλεισαν; Επειδή ήταν γεμάτα.
Αλήθεια; Κι'εμένα η θεία μου μου είπε ότι πάνε γιά κλείσιμο.
Λυπάμαι για την θεία σου, αλλά οι υπόλοιποι μέχρι χθες ήταν γεμάτοι.
Leporello έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 00:20 Και εν πάσει περιπτώσει, θέλει πολύ μυαλό γιά να προβλέψεις τι θα πάθει ο κλάδος τής εστίασης αν συνεχίσουν να αυξάνονται οι νεκροί;
Ό,τι και τις χρονιές που έχουμε +5% γενική θνησιμότητα, δηλαδή αρκετές χιλιάδες νεκρούς πάνω από την μεσοσταθμική τιμή. Όπως ας πούμε... πέρυσι. Όλοι θυμόμαστε πόσο άδειασαν τα μαγαζιά που πέρυσι πέθαναν 4.500 άτομα παραπάνω από πρόπερσι.

Α, κάτσε. Δεν άδειασαν καθόλου.
Leporello έγραψε: 31 Οκτ 2020, 23:57Φέρε τα τα στοιχεία και μη ξεχάσεις μέσα σε αυτά να είναι και η μελέτη που να λέει ότι μόνο 100 θανάτους θα αποτρέψεις κλείνοντας διασκέδαση και εστίαση.
Για αρχή, οι θνησιμότητες των περασμένων δεκαετιών (ανά πληθυσμό χιλίων):

Δεκαετία του '60: 7,94
Δεκαετία του '70: 8,67 - 9,2% αύξηση από την προηγούμενη δεκαετία
Δεκαετία του '80: 9,15 - 5,5% αύξηση
Δεκαετία του '90: 9,38 - 2,5% αύξηση
Δεκαετία του '00: 9,64 - 2,8% αύξηση
Δεκαετία του '10: 110,78 - 11,8% αύξηση

Παρατηρείς κάτι;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Φοσίλη, σοβαρά τώρα, δεν ρωτάω για αντιδραστικούς λόγους, με 8ωρη τόσο κοντινή επαφή πιστεύεις οτι η μάσκα προστατεύει?
Ή όποιος άλλος γνωρίζει να πει
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

netmaggas21 έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 00:43 Εχω μαγαζία, απο την αρχή της πανδημίας έγινε έεγχος για τη χρήση μάσκας κτλ μια ( 1 ) φορα.
netmaggas21 έγραψε: 01 Νοέμ 2020, 00:55 Ειναι αστειο να αναφερονται αυτες οι επιχειρησεις βαρια βιομηχανια οι οποιες προσφερουν.

0 καινοτομια
0 εξελιξη
Μεροκαματα 30 ευρω
χωρις δωρα
χωρις ενσημα κτλ κτλ
Υπάρχει κι άλλη λύση από το να κλείσουν όλοι. Να αρχίζεις να δίνεις κανονικό μισθό με όλες τις νόμιμες προδιαγραφές.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”