perseus έγραψε: 31 Οκτ 2020, 21:35
ας μας πει καποιος που κολλησε τον ιο ,που την παυησε ,που εκανε την μαλακια ?
Εγώ ξέρω για τη θεία μου η οποία είναι εξηντακάτι, δε θυμάμαι αν είναι 61 ή 62 αλλά τέλος πάντων είναι αρκετά πιο κοντά στα 60 παρά στα 65.
Κόλλησε ένας συνάδελφος (50χρ) από την κόρη του (β' γυμνασίου) η οποία είχε απλά 2-3 μέρες πυρετό. Με αυτόν τον συνάδερφο η θεία μου έκατσε μια ολόκληρη μέρα στο ίδιο γραφείο μπροστά στην ίδια οθόνη και διορθώνανε ένα πολύ μεγάλο κείμενο ενώ αυτός είχε συμπτώματα κρυολογήματος. Να σημειώσω ότι η θεία μου φόραγε μάσκα αλλά αυτός όχι, όπως και κανένας άλλος στο γραφείο (την κοροϊδεύανε κιόλας).
Την άλλη μέρα ο τύπος πήρε και είπε ότι έχει 39 πυρετό και δε θα έρθει, ενώ έβηχε τόσο πολύ που χρειάστηκε 4-5 λεπτά να καταφέρει να ολοκληρώσει αυτήν την πρόταση. Την επομένη βγήκε το τεστ αυτουνού και της κόρης του (θετικά) ενώ της γυναίκας του ήταν αρνητικό.
Η θεία μου έκανε κι αυτή τεστ δωρεάν σε ένα ιατρικό κέντρο κάπου στο Μαρούσι το οποίο βγήκε αρνητικό. Μάλιστα είχαμε μιλήσει στο τηλέφωνο στα γενέθλιά μου 4-5 μέρες μετά και μου έλεγε πόση ανακούφιση ένιωσε. Την επομένη (από τα γενέθλιά μου), σχεδόν εβδομάδα από το αρνητικό τεστ πήγε να φροντίσει τη γιαγιά μου (85χρ), με μάσκα και γάντια + αποστάσεις και οι δύο. Και το ίδιο απόγευμα ξεκίνησε ο πυρετός. Υποψιασμένη έκανε και δεύτερο τεστ που βγήκε θετικό. Εδώ και 8 μέρες λοιπόν έχει συνέχεια πυρετό 38-39 ο οποίος πέφτει για λίγη ώρα όταν παίρνει αντιπυρετικό και μετά ξανάρχεται. Ο γιατρός της είπε ότι αφού έχει μόνο αυτό και αφού υποχωρεί ο πυρετός όταν παίρνει αντιπυρετικό, μάλλον το περνάει ελαφριά οπότε καλύτερα να μην πάει νοσοκομείο γιατί "είναι πολύ επικίνδυνα" -δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα γιατί. Βέβαια 39 πυρετός για 8 εικοσιτετράωρα στα εξήντα όπως καταλαβαίνεις την έχει κάνει χώμα.
Ο συνάδελφος του έχει μειωθεί ο πυρετός και είναι λίγο καλύτερα ο βήχας αλλά παραμένει τάβλα σπίτι (ούτε αυτός πήγε νοσοκομείο).
Η αλήθεια είναι ότι μεσολαβούν αρκετές μέρες ανάμεσα στη συνεργασία με τον κορωνιάρη και στο δεύτερο θετικό τεστ, επίσης δεν ξέρω αν αρρώστησαν και άλλοι από το γραφείο οπότε αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο να κόλλησε κάπου άσχετα στο μεσοδιάστημα (π.χ. στο κέντρο για τα τεστ που είχε μεγάλη ουρά). Αλλά το πιο πιθανό είναι ότι κόλλησε από αυτόν οπότε μιλάμε για την εξής απλή αλληλουχία:
1) κρούσμα σε σχολείο
2) ο γονέας πήγε στη δουλειά μολονότι είχε ο ίδιος συμπτώματα (νομίζοντας ότι η κόρη του και ο ίδιος είχαν ένα απλό κρυολόγημα) και δεν φόρεσε μάσκα, γενικά η κουλτούρα στο γραφείο ήταν ότι όλα αυτά είναι μαλακίες
3) η θεία μου κόλλησε επειδή ουσιαστικά ήταν εντελώς δίπλα σε αυτόν και χρησιμοποιούσαν το ίδιο πληκτρολόγιο για ένα οχτάωρο.