!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο πρώτος νεκρός
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
- Κεντροδεξιός Ψάλτης
Re: Ο πρώτος νεκρός
Η εξήγηση για τον αυξημένο λόγο θανάτων ανα κρούσμα είναι ότι η Ελλάδα υπερκαταγράφει τους νεκρούς ενώ σε άλλες χώρες υπάρχει υποκαταγραφή.Αν στο τέλος του ετούς τα στατιστικά δείξουν πχ ότι οι νεκροί από καρδιακά νοσήματα αυξήθηκαν ραγδαία σε μια χώρα ενώ σε μια άλλη μειώθηκαν η διαφορά αυτή θα οφείλεται σε στατιστικές καταγραφής των θανάτων από covid.
Να σημειωθεί ότι αρκετές χώρες έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο καταγράφουν τους θανάτους από Covid το Βέλγιο ένα παράδειγμα.
Αυτή είναι θεωρία μου βέβαια και έχω και μερικές αποδείξεις αν μου ζητηθούν.Παίζει ρόλο ότι και η Ελλάδα έχει πιο γηρασμένο πληθυσμό.Διαφωνώ με τον Δερμιρζάκη ότι χάνουμε κρούσματα.Επίσης μια χαρά τεστ κάνουμε στο Μ.Ο της Ευρώπης είμαστε αναλογικά.
Να σημειωθεί ότι αρκετές χώρες έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο καταγράφουν τους θανάτους από Covid το Βέλγιο ένα παράδειγμα.
Αυτή είναι θεωρία μου βέβαια και έχω και μερικές αποδείξεις αν μου ζητηθούν.Παίζει ρόλο ότι και η Ελλάδα έχει πιο γηρασμένο πληθυσμό.Διαφωνώ με τον Δερμιρζάκη ότι χάνουμε κρούσματα.Επίσης μια χαρά τεστ κάνουμε στο Μ.Ο της Ευρώπης είμαστε αναλογικά.
Δινει στοιχεια 14 ημερων.Ψαξε λιγο.Arisvilla έγραψε: 15 Οκτ 2020, 22:31Kαι αφού είναι πράσινη η Ελλάδα πως είχαμε σήμερα 13 νεκρούς και στην Πορτογαλία που είναι κόκκινη είχαν 11? Πως συμβαίνει αυτό? Χώρες με τον ίδιο πληθυσμό.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
- hellegennes
Τι σημασία έχει πόσα κρούσματα έχουμε; Σημασία έχει ο αριθμός των ΜΕΘ και των θανάτων. Την τελευταία εβδομάδα είχαμε 45, ξαναμέτρα 8-14 που είναι το διάγραμμα που παράθεσα.Arisvilla έγραψε: 16 Οκτ 2020, 00:27Δεν κάνει μόνο προβλέψεις λέει οτι έχουμε πολύ περισσότερα κρούσματα απο αυτά που ανακοινώνονται και αυτό φαίνεται από τους θανάτους. Α και την τελευταία εβδομάδα 51 θανάτους είχαμε οχι 45. Δηλαδή με αυτούς τους ρυθμούς 200 το μήνα. Αλλά οι ψεκασμένοι και τα μποτ λένε οτι όλα πάνε καλά γιατί σε άλλες χώρες πεθαίνουν περισσότεροι. Σε άλλες χώρες βέβαια που έχουν 10 βαθμούς θερμοκρασία κάτω από εμάς.hellegennes έγραψε: 16 Οκτ 2020, 00:15Στ' αρχίδια μου οι προβλέψεις. Τις ίδιες μαλακίες έλεγες και τον Ιούλιο, που προέβλεπες με τα μοντέλα των ειδικών 80 ΜΕΘ στα μέσα Αυγούστου και έχουμε 80 ΜΕΘ στα μέσα Οκτωβρίου.Arisvilla έγραψε: 15 Οκτ 2020, 22:48
https://www.in.gr/2020/10/13/greece/der ... n-xeimona/
Εσύ σύνελθε και διάβασε τι λέει ο Δερμιτζάκης. Σύριζα είναι και αυτός?
Εμένα με ενδιαφέρει τι συμβαίνει, τα απτά δεδομένα, όχι οι προβλέψεις.
Και φυσικά πάμε καλά γιατί σχεδόν παντού είναι χειρότερα. Συγκριτικά πάει. Είναι γελοίο να ορίζεις αυθαίρετους αριθμούς με τους οποίους να είσαι ικανοποιημένος.
Αλλά αν θες απόλυτους αριθμούς, ξαναπάρε τον πίνακα του ΕΟΔΥ για τους νεκρούς της γρίπης, να δεις αν ο απόλυτος αριθμός νεκρών του κορωνοϊού είναι στην Ελλάδα η καταστροφή που ισχυρίζεσαι:

Αυτό πάλι με την θερμοκρασία τι είναι; Ξαφνικά παίζει ρόλο στην διάδοση του ιού και μάλιστα με θερμοκρασίες Μαρτίου; Εσύ είχες γαμηθεί να λες ότι παίζει ελάχιστο ρόλο και μάλιστα κατακαλόκαιρο.
Δεν ντρέπεσαι να το ξεφτιλίζεις έτσι για να κάνεις κομματική προπαγάνδα;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Οι Γερμανοί κάποια στιγμή το παραδέχτηκαν ότι δεν μετράνε τους θανάτους εκτός νοσοκομείων εκτός κι αν είχε γίνει τεστ από πριν.Κεντροδεξιός Ψάλτης έγραψε: 16 Οκτ 2020, 00:40 Η εξήγηση για τον αυξημένο λόγο θανάτων ανα κρούσμα είναι ότι η Ελλάδα υπερκαταγράφει τους νεκρούς ενώ σε άλλες χώρες υπάρχει υποκαταγραφή.Αν στο τέλος του ετούς τα στατιστικά δείξουν πχ ότι οι νεκροί από καρδιακά νοσήματα αυξήθηκαν ραγδαία σε μια χώρα ενώ σε μια άλλη μειώθηκαν η διαφορά αυτή θα οφείλεται σε στατιστικές καταγραφής των θανάτων από covid.
Αν παρατηρήσεις πάντως το Euromomo, θα δεις ότι όλες οι χώρες που παρουσιάζουν λίγους θανάτους αυτήν την στιγμή (Σκανδιναβία, Γερμανία) έχουν σημαντική υπερβάλλουσα θνησιμότητα τις τελευταίες εβδομάδες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Τι νουμερα ειναι αυτα; Θα ειχαμε κολλήσει ολοι απο 1000 φορες.kameron έγραψε: 16 Οκτ 2020, 00:29 Για την ιστορία, από 1.10., η Πορτογαλία έχει δείκτη 11,5 και η Ελλάδα 8,5.
-
Εμπεδοκλής
Αν δεν κάνεις τεστς δεν πρόκειται να βρεις ασθενείς. Θα είσαι στα επίπεδα Σομαλίας... 
- nik_killthemall
Το μόνο καλό είναι πως "ξεφόρτωσαν" κατά 20% η ΜΕΘ. Κατά τ'άλλα μάλλον το πράγμα τραβά την ανηφόρα χειρότερα από άνοιξη.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Αυτό!vatraxos έγραψε: 15 Οκτ 2020, 22:10Τιγκάρανε οι κλίνες. Έτσι θα γίνεται παντού, όταν γεμίζουν τα νοσοκομεία θα πηγαίνουμε σε lockdowns.Γαληνός έγραψε: 15 Οκτ 2020, 19:18 ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ Κοζάνη,
Σκάνε κρούσματα παντού.
Ξεχασμένη η περιοχή από την Αθήνα, εδώ κ καιρό.
Ούτε ένα ραπίντ δεν φέρανε.
Έπρεπε να πάει στο κόκκινο για να κινητοποιηθούν οι Αθηναίοι κ να φέρουν από αύριο γρήγορα τεστ.
Άλλη Ελλάδα.
Τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ εδω, είχαν γίνει λάστιχο.
Πολλοί εργολάβοι χωρίς μέτρα, μεγάλες εταιριες με εργολαβιες, κόσμος που σνομπαρει τα μέτρα.λ, γερμανικες μπίζνες που πρέπει να τρέξουν. ΔΕΗ...
Βάλτε κ φοιτητές κ σχολεία, και έδεσε το γλυκό.
Το πρόβλημα, για την ώρα, δεν είναι ούτε οι θάνατοι, ούτε οι ΜΕΘ.
Ευτυχώς αυτά έχουν περιοριστεί αρκετά και ας μην υπάρχει φάρμακο ή θεραπεία.
Το πρόβλημα είναι ότι όταν ο ιός διασπείρεται σε μεγάλο πληθυσμό, νομοτελειακά κάποιοι θα χρειαστούν κρεβάτι σε νοσοκομείο.
Αυτό και μόνο αρκεί για να γεμίσει τα νοσοκομεία και τότε είναι που θα αντιμετωπίσουμε πραγματικά προβλήματα.
Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος.
Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού
- ΜπλεΜπουμπυς
13 θάνατοι σε ένα 24ωρο στη χώρα – 453 νέα κρούσματα,
κ' αυτοί απολύουν Γιατρούς κ Νοσηλευτές από το ΕΣΥ !!
Άριστοι -Άξιοι !!
Xειροκροτημα !!!
κ' αυτοί απολύουν Γιατρούς κ Νοσηλευτές από το ΕΣΥ !!
Άριστοι -Άξιοι !!
Xειροκροτημα !!!
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
- Δημοκρατικός
Psekasmenoi did thisnik_killthemall έγραψε: 16 Οκτ 2020, 10:31 Το μόνο καλό είναι πως "ξεφόρτωσαν" κατά 20% η ΜΕΘ. Κατά τ'άλλα μάλλον το πράγμα τραβά την ανηφόρα χειρότερα από άνοιξη.
Untitled.png
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.
https://twitter.com/JoeBiden
https://twitter.com/KamalaHarris
https://twitter.com/JoeBiden
https://twitter.com/KamalaHarris
-
Εμπεδοκλής
You mean xrisi augi heaters, bakoyannis parties, Mykonos parties and lathrometanastes groups...Δημοκρατικός έγραψε: 16 Οκτ 2020, 17:55Psekasmenoi did thisnik_killthemall έγραψε: 16 Οκτ 2020, 10:31 Το μόνο καλό είναι πως "ξεφόρτωσαν" κατά 20% η ΜΕΘ. Κατά τ'άλλα μάλλον το πράγμα τραβά την ανηφόρα χειρότερα από άνοιξη.
Untitled.png
Πιάσαμε 500αρα και κάτι ψιλά.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Άρχισες πάλι την καταστροφολογία, δεν κουράζεσαι ποτέ.Arisvilla έγραψε: 15 Οκτ 2020, 22:11Ο Τσιόδρας εφόσον λεει οτι δεν πρέπει να δαιμονοποιείται η ανοσία της αγέλης θεωρεί οτι υπάρχει μακροχρόνια ανοσία από τη λοίμωξη πράγμα που είναι αρκετά αμφίβολο όπως δείχνουν και τα περιστατικά επαναλοίμωξης, όπως δείχνει και η πράξη με τα ξεσπάσματα του ιου που υπάρχουν τώρα στη Μαδρίτη, στο Λονδίνο, στο Μιλάνο στις πόλεις δηλαδή που χτυπήθηκαν πολύ και στο πρώτο κύμα. Καμία λύση δεν είναι η "ανοσία της αγέλης" και δεν είναι μόνο ηθικό θέμα καθώς οδηγεί στο θάνατο πολλών ανθρώπων αλλά και πραγματικό αφού δεν δίνει και καμιά λύση στο θέμα της πανδημίας. Οπότε λογικές του στυλ δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε την ανοσία- έστω και σταδιακή- της αγέλης δεν έχουν κανένα επιστημονικό έρεισμα. Είναι προσπάθειες με έναν δήθεν "επιστημονικό" τρόπο να βάλουν την οικονομία πάνω από τη δημόσια υγεία. Ο Μοσιαλος σήμερα έγραψε στο fb κάτι σχετικό και μου φάνηκε σαν σπόντα στα λεγόμενα του Τσιόδρα.ST48410 έγραψε: 15 Οκτ 2020, 21:59 Το διάβασα. Κατά τη γνώμη μου είναι άλλο πράγμα να πεις ότι τελικά θα τιθασεύσεις τον ιό με ανοσία αγέλης που θα κτίσεις με εμβολιασμό και σταδιακή ανοσία όσων το έχουν ήδη περάσει και άλλο να πας στο μοντέλο Αγγλίας (που ακολουθήθηκε την Άνοιξη) για να αρρωστήσουν όσοι αρρωστήσουν πιο γρήγορα και να νομίζεις ότι ξεμπέρδεψες. Αν ο Τσιόδρας αρχίσει να λέει ότι καλό θα ήταν να επιτρέψουμε ή να διευκολύνουμε τον ιό να διαδοθεί στην κοινότητα προκειμένου να αποκτήσουμε ανοσία, θα σου δώσω δίκιο.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Όλοι υποκαταγράφουν τα κρούσματα, εμείς περισσότερο. Είναι αδύνατον να έχεις καλή καταγραφή. Καλύτερη από πριν, ναι, καλή όχι.Κεντροδεξιός Ψάλτης έγραψε: 16 Οκτ 2020, 00:40 Η εξήγηση για τον αυξημένο λόγο θανάτων ανα κρούσμα είναι ότι η Ελλάδα υπερκαταγράφει τους νεκρούς ενώ σε άλλες χώρες υπάρχει υποκαταγραφή.Αν στο τέλος του ετούς τα στατιστικά δείξουν πχ ότι οι νεκροί από καρδιακά νοσήματα αυξήθηκαν ραγδαία σε μια χώρα ενώ σε μια άλλη μειώθηκαν η διαφορά αυτή θα οφείλεται σε στατιστικές καταγραφής των θανάτων από covid.
Η υπερκαταγραφή των θανάτων άντε να είναι ένα 20-25% στην χειρότερη (καλύτερη;) περίπτωση.
Για την ακρίβεια:
508κ - 255 εξιτήρια - 81 ΜΕΘ - 8θ (490 συνολικά) - 19247 νέα εργαστηριακά δείγματα και 2034 νέα rapid ag δείγματα.
508κ - 255 εξιτήρια - 81 ΜΕΘ - 8θ (490 συνολικά) - 19247 νέα εργαστηριακά δείγματα και 2034 νέα rapid ag δείγματα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 118 Απαντήσεις
- 6307 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από GoBack
-
- 35 Απαντήσεις