!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Fluffy

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy »

η ευρωπη έχει περισσοτερους νεκρους απο τις επα;
Άβαταρ μέλους
elchav

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από elchav »

NewModelArmy έγραψε: 12 Οκτ 2020, 20:43
elchav έγραψε: 12 Οκτ 2020, 20:39
NewModelArmy έγραψε: 12 Οκτ 2020, 20:34

Να βρουν οι ευρωπαικες χώρες τι κάνουν σωστα εκει και να το εφαρμοσουν και εδω.
Εντάξει, θα αρχίσουμε να ακούμε k-pop
Αυτο ηδη γίνεται μπουμερ. Χαμος γίνεται με τις ελληνιδες κορασιδες φαν των BTS στα σοσιαλ μιντια
δε σε ρώτησα τι γίνεται στην Καππαδοκία, γιουσουφάκι
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
Άβαταρ μέλους
Πάρταλος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάρταλος »

Περίπου 50000 Αυστραλοί ακόμη περιμένουν να γυρίσουν πίσω, έξοδος από την Αυστραλία επιτρέπεται μόνο για σοβαρούς λόγους και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα πάρεις έγκριση. Επίσης, στα γηροκομεία τα έχουν κάνει σαλάτα, οι άνθρωποι που έτρωγαν στα συσίτια διπλασιάστηκαν κατά το κλείσιμο, οι γιατροί και φορείς που ζητάνε χαλάρωση των μέτρων αυξάνονται.
- Άμμες ποκ΄ ήμες άλκιμοι νεανίαι.
- Άμμες δε γ΄ ειμέν, αι δε λης πείραν λάβε.
- Άμμες δε γ΄ εσσόμεθα πολλώ κάρρονες.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Fluffy έγραψε: 12 Οκτ 2020, 21:45 η ευρωπη έχει περισσοτερους νεκρους απο τις επα;
Περίπου στα ίδια είναι, 230-250 χιλιάδες αναλόγως ποιες χώρες συνυπολογίζεις.

Η Ευρώπη βέβαια έχει πολύ πιο μεγάλο πληθυσμό.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 12 Οκτ 2020, 21:22
hellegennes έγραψε: 12 Οκτ 2020, 21:07 Δεν παίζει ας πούμε κάποιον ρόλο ότι η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία είναι δυο νησιά χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τον υπόλοιπο κόσμο.
Το αεροδρόμιο του Σίδνεϊ έχει περισσότερη κίνηση από το Ελ. Βενιζέλος. Να το λεγες αυτό για την Ισλανδία να πω ναι, αλλά εδώ δε νομίζω οτι στεκει
Τι σχέση έχει αυτό; Πρώτα απ' όλα για το 2020 η κίνηση του αεροδρομίου του Σίδνεϋ σε πτήσεις εκμηδενίστηκε. Στο Βενιζέλος μειώθηκαν μεν οι πτήσεις, αλλά στο 50%. Από 177.000 πτήσεις πέρυσι στο 9μηνο, σε 90.000 φέτος. Στην Αυστραλία κυριολεκτικά έκλεισαν πόρτες.

Αλλά το ότι είναι νησιά έχει πολύ περισσότερο να κάνει με το ότι αποκόπτονται φυσικά από τον υπόλοιπο κόσμο. Η κίνηση είναι ελέγξιμη γιατί είναι μόνο μέσω αέρα.

Είπα δε ότι έχει τεράστια σημασία που ο πληθυσμός είναι συγκεντρωμένος σε 5 πόλεις που μεταξύ τους έχουν τεράστιες αποστάσεις. Είναι μακράν πιο εύκολο να ελεγχθεί η διασπορά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

talaipwros έγραψε: 12 Οκτ 2020, 21:42 New restrictions on the number of people allowed inside restaurants, museums and archaeological site are being imposed on Monday in Athens and several regions around Greece where the incidence of new cases is considered particularly high.

κανα ελληνικο λινκ εχουμε;
Υπάρχει επίσημο site της κυβέρνησης:

https://covid19.gov.gr/covid-map/
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Casper -

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από - Casper - »

talaipwros έγραψε: 12 Οκτ 2020, 21:44
- Casper - έγραψε: 12 Οκτ 2020, 21:15
ethereal έγραψε: 11 Οκτ 2020, 23:26

Φίλε μου, κάθε φορά που η συζήτηση φτάνει στο δια ταύτα, όλο "δεν ξέρω...δεν άκουσα...μου είπαν" είσαι.
Δες λίγο τη χρήση που κάνουν οι ενήλικοι και βγάλε συμπέρασμα για τα πιτσιρίκια ή τους εφήβους σ' ένα σχολείο.
Εκατοντάδες σελίδες για να βρείτε το κουράγιο να πείτε ότι δεν γίνεται σωστή χρήση από κανέναν; Έλεος πια.
Επιδημιολόγος με phd μας έκανε μάθημα αγγίζοντας πάρα πολλές φορές την μάσκα της. Το ίδιο και οι υπόλοιποι καθηγητές μας. Μαθητές σε λύκειο μου είπαν πως στην τάξη την έχουν απλά κρεμασμένη χωρίς να την φοράνε.
https://twitter.com/dominiquetaegon/sta ... 1514277888
:smt005:

Ξέχασα να αναφέρω πως παραπονιόταν και μας ρωτούσε "ΠΡΕΠΕΙ να φοράω την μάσκα τώρα ε;". Και σε λιγότερο από μια ώρα μας άφησε 10λεπτο διάλειμμα για να την βγάλει.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Arisvilla έγραψε: 12 Οκτ 2020, 21:14 Η Ευρώπη στην Ασία και στην Ωκεανία είναι παράδειγμα προς αποφυγή για τη διαχείριση της πανδημίας.
Η Ευρώπη στην Απω Ανατολή είναι παράδειγμα προς αποφυγή και για πολλά άλλα πράγματα δεδομένου ότι η νοοτροπία που υπάρχει εκεί ως προς τη σχέση του ατόμου με το κράτος και την κοινωνία είναι αυτή που υπήρχε στην Ευρώπη πριν το 1960.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ST48410 έγραψε: 11 Οκτ 2020, 21:35
Planis έγραψε: 11 Οκτ 2020, 20:42 Ίδια. Δεν τηρείται κανένα πρωτόκολλο χρήσης της μάσκας από τα παιδιά. Όλο αυτό είναι μία τεράστια κοροϊδία.
Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αληθές αυτό σε μεγάλη κλίμακα γιατί έχω μικρό δείγμα. Σήμερα ρώτησα 3 μητέρες μαθητών δημοτικού και μου είπαν ότι φορούν όλα τα παιδιά της τάξης με εξαίρεση ένα με ψυχολογικά προβλήματα και προβληματική συμπεριφορά. Δεν σου λέω ότι γίνεται τέλεια χρήση. Αλλά η εικόνα που πας να περάσεις δεν είναι ακριβής.
Φίλε μου, κάθε φορά που η συζήτηση φτάνει στο δια ταύτα, όλο "δεν ξέρω...δεν άκουσα...μου είπαν" είσαι.
Δες λίγο τη χρήση που κάνουν οι ενήλικοι και βγάλε συμπέρασμα για τα πιτσιρίκια ή τους εφήβους σ' ένα σχολείο.
Εκατοντάδες σελίδες για να βρείτε το κουράγιο να πείτε ότι δεν γίνεται σωστή χρήση από κανέναν; Έλεος πια.
Μην είσαι άδικος. Όχι από κανέναν. Οι γιατροί κάνουν σωστή χρήση. Επειδή αυτή είναι η δουλειά τους. Αλλά κάνουν σωστή χρήση μόνο στην δουλειά τους. Έξω δεν παίζει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
ethereal

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ethereal »

hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2020, 00:42
ST48410 έγραψε: 11 Οκτ 2020, 21:35

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αληθές αυτό σε μεγάλη κλίμακα γιατί έχω μικρό δείγμα. Σήμερα ρώτησα 3 μητέρες μαθητών δημοτικού και μου είπαν ότι φορούν όλα τα παιδιά της τάξης με εξαίρεση ένα με ψυχολογικά προβλήματα και προβληματική συμπεριφορά. Δεν σου λέω ότι γίνεται τέλεια χρήση. Αλλά η εικόνα που πας να περάσεις δεν είναι ακριβής.
Μην είσαι άδικος. Όχι από κανέναν. Οι γιατροί κάνουν σωστή χρήση. Επειδή αυτή είναι η δουλειά τους. Αλλά κάνουν σωστή χρήση μόνο στην δουλειά τους. Έξω δεν παίζει.
Εννοείται βρε Χέλη. Όπως και για μερικές ακόμα δραστηριότητες στα πλαίσια επαγγελματικών διαδικασιών (βιομηχανία τροφίμων, τεχνολογικά εργαστήρια, χημική βιομηχανία κλπ).
Εδώ, όμως, μιλάμε για τη γενικευμένη χρήση της απλούστερης των μασκών από το σύνολο του πληθυσμού, σε πολύωρες και ποικίλες καθημερινές δραστηριότητες.
Ε ! Ούτε αυτό!
Άβαταρ μέλους
NewModelArmy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NewModelArmy »

hellegennes έγραψε: 12 Οκτ 2020, 20:51
NewModelArmy έγραψε: 12 Οκτ 2020, 20:34
Κεντροδεξιός Ψάλτης έγραψε: 12 Οκτ 2020, 20:28
Ναι και?
Να βρουν οι ευρωπαικες χώρες τι κάνουν σωστα εκει και να το εφαρμοσουν και εδω.
Αυτά που εφαρμόζουν είναι αντίθετα σε 20 συντάγματα των χωρών της ΕΕ και καμμιά 1240 κανονισμούς της ίδιας της ΕΕ.

Συνοψίζονται σε ένα πράγμα: καταστρατήγηση όλων των ατομικών ελευθεριών.

Περαιτέρω ανάλυση: άρση απορρήτου όλων των ατομικών πληροφοριών με πρώτες την άρση τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου. Εγκλεισμός σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, περιορισμός κατ' οίκον (όχι βγαίνω με SMS, αλλά δεν ανοίγω καν την μπαλκονόπορτα μέχρι να μου το επιτρέψει ο στρατός) και διάφορα άλλα οργουελικά, μόνο και με την υποψία ότι είχες επαφή με άτομο που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό.
Για τη Νοτια Κορεα εγραψα οχι για τη Κινα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Φτωχό μου παιδί. :g018:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack »

Ντεφορμε σας βρισκω.Δειτε πως γινεται σωστα σε mode OANHSHEA.

NewModelArmy έγραψε: 12 Οκτ 2020, 19:57 Εδω και λιγες μέρες η Ελλάδα εχει ξεπεράσει τη Νοτια Κορεα σε συνολο νεκρων και η ψαλίδα μεγαλώνει.
Η Νοτια Κορεα εχει περιπου 12750 θανατους απο αυτοκτονιες το χρονο. (25/100000)
H Eλλαδα εχει περιπου 500 θανατους απο αυτοκτονιες το χρονο (5/100000)

Σε ρωταω λοιπον,κοιταξαν οι Νοτιοκορεατες τι κανουμε εμεις εδω σωστα ωστε να μειωσουν τις αυτοκτονιες;
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Ένα άλλο πράγμα που ξέρει να κάνει καλύτερα η Κορέα είναι να έχει νεαρότερο πληθυσμό:

Εικόνα

Δεδομένου ότι τα περισσότερα θύματα του κορωνοϊού είναι υπερήλικες, βοηθάει να μην έχεις καθόλου. Επίσης βοηθάει να έχεις πολύ νεαρό πληθυσμό, για να παρουσιάζεις πολύ καλύτερο δείκτη νεκρών / εκατομμύριο.

Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να βρούμε 5 φορές περισσότερα παιδιά σε ηλικίες 0-14.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

GoBack έγραψε: 13 Οκτ 2020, 02:47 Σε ρωταω λοιπον,κοιταξαν οι Νοτιοκορεατες τι κανουμε εμεις εδω σωστα ωστε να μειωσουν τις αυτοκτονιες;
Eάν έκαναν ότι κάνουμε και εμείς σωστά θα κατασκεύαζαν τόσα Χιουντάι όσα κατασκευάζουμε και εμείς.Μηδέν.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”