hellegennes έγραψε: 26 Σεπ 2020, 21:03
Cecily Anne έγραψε: 26 Σεπ 2020, 20:45
Το προβλημα δεν είναι μονο ο θάνατός σου, αλλά πόσο θα κοστίσεις στο κράτος, αν θα καταφέρεις να νοσηλευτείς και πολλά άλλα, ποιούς θα κολλήσεις, το κόστος τους αυτών και αν θα πεθάνουν τελικά αυτοί κ.ο.κ.
Όλα αυτά ισχύουν πολλαπλάσια για την γρίπη, που κολλάει το 10-15% του πληθυσμού, δηλαδή 20πλάσιος αριθμός του κορωνοϊού.
Όσο για το πόσο θα κοστίσω στο κράτος, πληρώνω ασφάλιση τόσα χρόνια και χρειάστηκα νοσηλεία ακριβώς 0 φορές. Στην διάρκεια αυτών των ετών έχω πάει 2 φορές νοσοκομείο, όπου απασχόλησα έναν γιατρό για 5 λεπτά και μου έκαναν ένα τεστ αίματος και τις προάλλες που πήγα και απασχόλησα 10 λεπτά μία γιατρίνα, που μου έβαλε μπεταντίν, γάζες και μου έκανε τοπική αναισθησία για να καθαρίσει ένα τραύμα.
Ακόμη και να νοσηλευτώ από κορωνοϊό, που η πιθανότητα είναι εξαιρετικά μικρή, σαφώς μικρότερη της γρίπης, τα έξοδα νοσηλείας έχουν καλυφθεί μια χαρά από τις εισφορές μου σε υγεία. Δεν θα πληρώσεις δεκάρα.
Επίσης πληρώνω φόρους, άμεσους και έμμεσους, μέρος των οποίων πάει π.χ. για να φτιαχτούν έργα σε άλλες πόλεις και για να πηγαίνουν τα παιδιά των άλλων σχολείο, αλλά δεν γύρισα ποτέ να πω ότι οι άλλοι μού κοστίζουν λεφτά. Γενικά αυτό το επιχείρημα με το τι κοστίζει ένας φορολογούμενος πολίτης στο σύστημα υγείας είναι λίγο ηλίθιο. Περιμένω από σένα να το καταλαβαίνεις.
Οκ, εγώ που έχω πληρώσει περισσότερα ένσημα από σένα, δεν έχω απασχολήσει ούτε για 5λεπτο το σύστημα υγείας. Αλλά μάλλον δεν έχεις εμπεδώσει ότι το θέμα δεν είναι πόσο κοστίζει στο σύστημα ένας φορολογουμενος πολίτης γενικώς και αορίστως, γιατί φορολογούμενος είναι και κάποιος που έχει μηδενική φορολογική υποχρώση και έχει πληρώσει ελάχιστες ασφαλιστικές εισφορές από τη δική του τσέπη.
Μάλλον δεν έχεις καταλάβει ότι η δημόσια παιδεία και υγεία δεν είναι ανταποδοτικές υπηρεσίες. Υπάρχουν γι' αυτούς που πλήρωσαν λίγα ή τίποτα. Οπότε, ναι, σε μια φάση πανδημίας, η συντριπτική πλειοψηφία των κλινών θα καταληφθεί από ανθρώπους, που σαφώς είναι ασύμφοροι πλέον για την οικονομία της χώρας. Αυτό τι σημαίνει; Ότι πρέπει να στέλνουμε σε Σπιναλόγκες όλους τους ασθενείς, γιατί δεν είναι πλέον επωφελείς για την οικονομία; Ή ότι πρέπει
να προσέχουμε για να έχουμε πάντα διαθέσιμες θέσεις στα νοσοκομεία για έχοντες και μη έχοντες;
Με λίγα λόγια, σε κάποιους δείχνει πολύ πιασάρικο αυτό το καουμπόικο σύστημα της αγέλης αλλά κάπου φαίνεται να ξεχνούν ότι ακόμα και στους αρχηγούς της αγέλης συμβαίνουν ατυχήματα. Και δεν θεωρώ ότι όλοι οι αντιμασκιστές είναι άλφα μέιλς και φιμέιλς, που λούζονται στα νερά της Στυγός τις νύχτες με φεγγάρι. Περισσότερο για φεγγαρολουσμένους σκέτο, τους κόβω.