!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση αντίδραση για τη μάσκα

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Re: Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση αντίδραση για τη μάσκα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Planis έγραψε: 26 Σεπ 2020, 21:45 Πόσο πιο κάτω μπορεί να φθάσει ένας άνθρωπος για να καταστρέψει την ιερή ώρα του μαθήματος;
Έλληνες μαλάκα μου. Δεν τους αρκεί που παρανομούν. Δεν τους αρκεί που το ιδεολογικοποιούν.

Πρέπει να το χαρακτηρίζουν και ιερή πράξη.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

hellegennes έγραψε: 26 Σεπ 2020, 21:52 Για κάθε ένα πρόστιμο που γράφει έχει διενεργήσει 60 ελέγχους. Έχεις ιδέα τι σημαίνει αυτό για τον χρόνο που απαιτείται να δαπανήσει η αστυνομία, η οποία για τις αρμοδιότητες που έχει δεν έχει αρκετό προσωπικό;
Καταλαβαίνεις ότι χρειάζεται απλά να στέκονται, όπως στέκονταν και να κοιτάνε; Ή νομίζεις ότι λύνουν καμιά τριτοβάθμια; :roll:

Κάτσε κάνω κι άλλο παράδειγμα.
1 μπάτσος ελέγχει 10 ανθρώπους σε μία ώρα. Στις 8 ώρες (μια βάρδια) έχει δει 80 άτομα. Τους 1.000.000 ένας μπάτσος τους έχει δει σε 12500 μέρες. Τουτέστιν 500 μπάτσοι, σε 25 μέρες (μία εργατομέρα έκαστος) μπορούν να ελέγξουν 1.000.000 για ΠΛΑΚΑ.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

hellegennes έγραψε: 26 Σεπ 2020, 21:08
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 26 Σεπ 2020, 21:02
hellegennes έγραψε: 26 Σεπ 2020, 20:43
Η πιθανότητα στην ηλικία μου να πεθάνω από κορωνοϊό είναι πολύ μικρότερη από την πιθανότητα να πεθάνω από γρίπη, τροχαίο, καρδιά, καρκίνο και ένα σωρό άλλα πράγματα. Για την ακρίβεια, στο ηλικιακό μου γκρουπ, η πιθανότητα θανάτου από covid είναι το πολύ η μισή της πιθανότητας θανάτου από γρίπη, που είναι έτσι κι αλλιώς γελοία μικρή. Φυσικά η γρίπη έχει τουλάχιστον 10πλάσια κρούσματα ετησίως στο ίδιο ηλικιακό γκρουπ, οπότε η πιθανότητα να πεθάνω από γρίπη είναι στην πραγματικότητα 15-20 φορές μεγαλύτερη.

Να το πω και διαφορετικά. Η περίπτωση να πεθάνω μέσα στο επόμενο έτος, καθαρά με βάση την ηλικία μου, είναι 0,2%. Σε περίπτωση που πεθάνω, η πιθανότητα να πεθάνω από οτιδήποτε άλλο πλην covid είναι 99,9%. Αυτά δεν τα βγάζω απ' το μυαλό μου, είναι επίσημα στατιστικά.

Αλήθεια, θα μου τα έλεγες αυτά πέρυσι για την γρίπη, που η πιθανότητα να πεθάνω ήταν 20 φορές μεγαλύτερη;
Ο συλλογισμός σου είναι απαράδεκτος για απόφοιτο μέσης εκπαίδευσης.
Ο συλλογισμός μου είναι καθαρά μαθηματικός και δεν έχει ίχνος λάθους. Αλλά, αν θέλεις, μπορείς να μου πεις τι σε προβληματίζει.
Πρωτα από ολα, δεν πρόκειται για μια στατική κατάσταση.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

Cecily Anne έγραψε: 26 Σεπ 2020, 21:58
hellegennes έγραψε: 26 Σεπ 2020, 21:52 Για κάθε ένα πρόστιμο που γράφει έχει διενεργήσει 60 ελέγχους. Έχεις ιδέα τι σημαίνει αυτό για τον χρόνο που απαιτείται να δαπανήσει η αστυνομία, η οποία για τις αρμοδιότητες που έχει δεν έχει αρκετό προσωπικό;
Καταλαβαίνεις ότι χρειάζεται απλά να στέκονται, όπως στέκονταν και να κοιτάνε; Ή νομίζεις ότι λύνουν καμιά τριτοβάθμια; :roll:

1 μπάτσος ελέγχει 10 ανθρώπους σε μία ώρα. Στις 8 ώρες (μια βάρδια) έχει δει 80 άτομα. Τους 1.000.000 ένας μπάτσος τους έχει δει σε 12500 μέρες. Τουτέστιν 500 μπάτσοι, σε 25 μέρες (μία εργατομέρα έκαστος) μπορούν να ελέγξουν 1.000.000 για ΠΛΑΚΑ.
10 την ωρα? κολονοσκοπηση τους κανει?
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

perseus έγραψε: 26 Σεπ 2020, 22:01

10 την ωρα? κολονοσκοπηση τους κανει?
Ε το ξεχειλώνω για να του εξηγήσω ΠΟΣΟ ΑΣΤΕΙΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΙΝΑΙ το 1.000.000.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

hellegennes έγραψε: 26 Σεπ 2020, 21:03
Cecily Anne έγραψε: 26 Σεπ 2020, 20:45 Το προβλημα δεν είναι μονο ο θάνατός σου, αλλά πόσο θα κοστίσεις στο κράτος, αν θα καταφέρεις να νοσηλευτείς και πολλά άλλα, ποιούς θα κολλήσεις, το κόστος τους αυτών και αν θα πεθάνουν τελικά αυτοί κ.ο.κ.
Όλα αυτά ισχύουν πολλαπλάσια για την γρίπη, που κολλάει το 10-15% του πληθυσμού, δηλαδή 20πλάσιος αριθμός του κορωνοϊού.

Όσο για το πόσο θα κοστίσω στο κράτος, πληρώνω ασφάλιση τόσα χρόνια και χρειάστηκα νοσηλεία ακριβώς 0 φορές. Στην διάρκεια αυτών των ετών έχω πάει 2 φορές νοσοκομείο, όπου απασχόλησα έναν γιατρό για 5 λεπτά και μου έκαναν ένα τεστ αίματος και τις προάλλες που πήγα και απασχόλησα 10 λεπτά μία γιατρίνα, που μου έβαλε μπεταντίν, γάζες και μου έκανε τοπική αναισθησία για να καθαρίσει ένα τραύμα.

Ακόμη και να νοσηλευτώ από κορωνοϊό, που η πιθανότητα είναι εξαιρετικά μικρή, σαφώς μικρότερη της γρίπης, τα έξοδα νοσηλείας έχουν καλυφθεί μια χαρά από τις εισφορές μου σε υγεία. Δεν θα πληρώσεις δεκάρα.

Επίσης πληρώνω φόρους, άμεσους και έμμεσους, μέρος των οποίων πάει π.χ. για να φτιαχτούν έργα σε άλλες πόλεις και για να πηγαίνουν τα παιδιά των άλλων σχολείο, αλλά δεν γύρισα ποτέ να πω ότι οι άλλοι μού κοστίζουν λεφτά. Γενικά αυτό το επιχείρημα με το τι κοστίζει ένας φορολογούμενος πολίτης στο σύστημα υγείας είναι λίγο ηλίθιο. Περιμένω από σένα να το καταλαβαίνεις.
:lol: :lol: :lol:

Οκ, εγώ που έχω πληρώσει περισσότερα ένσημα από σένα, δεν έχω απασχολήσει ούτε για 5λεπτο το σύστημα υγείας. Αλλά μάλλον δεν έχεις εμπεδώσει ότι το θέμα δεν είναι πόσο κοστίζει στο σύστημα ένας φορολογουμενος πολίτης γενικώς και αορίστως, γιατί φορολογούμενος είναι και κάποιος που έχει μηδενική φορολογική υποχρώση και έχει πληρώσει ελάχιστες ασφαλιστικές εισφορές από τη δική του τσέπη. Μάλλον δεν έχεις καταλάβει ότι η δημόσια παιδεία και υγεία δεν είναι ανταποδοτικές υπηρεσίες. Υπάρχουν γι' αυτούς που πλήρωσαν λίγα ή τίποτα. Οπότε, ναι, σε μια φάση πανδημίας, η συντριπτική πλειοψηφία των κλινών θα καταληφθεί από ανθρώπους, που σαφώς είναι ασύμφοροι πλέον για την οικονομία της χώρας. Αυτό τι σημαίνει; Ότι πρέπει να στέλνουμε σε Σπιναλόγκες όλους τους ασθενείς, γιατί δεν είναι πλέον επωφελείς για την οικονομία; Ή ότι πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε πάντα διαθέσιμες θέσεις στα νοσοκομεία για έχοντες και μη έχοντες;

Με λίγα λόγια, σε κάποιους δείχνει πολύ πιασάρικο αυτό το καουμπόικο σύστημα της αγέλης αλλά κάπου φαίνεται να ξεχνούν ότι ακόμα και στους αρχηγούς της αγέλης συμβαίνουν ατυχήματα. Και δεν θεωρώ ότι όλοι οι αντιμασκιστές είναι άλφα μέιλς και φιμέιλς, που λούζονται στα νερά της Στυγός τις νύχτες με φεγγάρι. Περισσότερο για φεγγαρολουσμένους σκέτο, τους κόβω.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

Μην ξεχνάμε πως όλοι οι Έλληνες περνουν κάθε πρωί μπροστά από μία μεγάλη πύλη και το απόγευμα βγαίνουν ουλοι πάλι από την ίδια. Οπότε με δύο όργανα γίνεται ελεγχος 10 εκατομμυρίων μεσα σε μια μέρα, άνετα. Αντε να είναι και ένας τρίτος (3 οργανα) για να φυλάει τσιλιες όταν πάει κάποιος από τους δύο για κατουρημα.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Ζενίθεδρος έγραψε: 26 Σεπ 2020, 22:04 Μην ξεχνάμε πως όλοι οι Έλληνες περνουν κάθε πρωί μπροστά από μία μεγάλη πύλη και το απόγευμα βγαίνουν ουλοι πάλι από την ίδια. Οπότε με δύο όργανα γίνεται ελεγχος 10 εκατομμυρίων μεσα σε μια μέρα, άνετα. Αντε να είναι και ένας τρίτος (3 οργανα) για να φυλάει τσιλιες όταν πάει κάποιος από τους δύο για κατουρημα.
Καλά στη σπηλια του μπαμπουίνου συγγραφέα δύσκολο, σε μία πόλη των 2.5 εκατομμυρίων αλλάζει το στατιστικό, αρκεί να κάτσει 1 μπροστά από τα μακντόναλντς στο Σύνταγμα με χαρτί.

Γίδι.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Το αντιλαμβάνεσαι ότι ο αστυνομικός δεν κλήθηκε να βγει από λήθαργο για να αρχίσει να μοιράζει πρόστιμα αλλά δουλεύει φουλ όλο το 8ωρο της υπηρεσίας του και κατά συνέπεια 1.000.000 έλεγχοι είναι τρομακτικό νούμερο;

Στην τελική, 1.000.000 έλεγχοι σημαίνει ότι έχει ελεγχθεί το 10% του πληθυσμού. Σε ποιου είδους έλεγχο συμβαίνει οτιδήποτε που έστω και να πλησιάζει αυτό το ποσοστό για περίοδο 3 μηνών;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

hellegennes έγραψε: 26 Σεπ 2020, 22:07

Το αντιλαμβάνεσαι ότι ο αστυνομικός δεν κλήθηκε να βγει από λήθαργο για να αρχίσει να μοιράζει πρόστιμα αλλά δουλεύει φουλ όλο το 8ωρο της υπηρεσίας του και κατά συνέπεια 1.000.000 έλεγχοι είναι τρομακτικό νούμερο;

Στην τελική, 1.000.000 έλεγχοι σημαίνει ότι έχει ελεγχθεί το 10% του πληθυσμού. Σε ποιου είδους έλεγχο συμβαίνει οτιδήποτε που έστω και να πλησιάζει αυτό το ποσοστό για περίοδο 3 μηνών;
'Εξω είναι μωρέ μαλάκα και στέκεται, χέσε με δηλαδή. Όχι 1.000.000 ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΛΕΓΧΘΕΙ το 10% του πληθυσμού γιατί δεν είναι 1.000.000 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ειναι 1.000.000 ΕΛΕΓΧΟΙ.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 26 Σεπ 2020, 21:59
hellegennes έγραψε: 26 Σεπ 2020, 21:08
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 26 Σεπ 2020, 21:02

Ο συλλογισμός σου είναι απαράδεκτος για απόφοιτο μέσης εκπαίδευσης.
Ο συλλογισμός μου είναι καθαρά μαθηματικός και δεν έχει ίχνος λάθους. Αλλά, αν θέλεις, μπορείς να μου πεις τι σε προβληματίζει.
Πρωτα από ολα, δεν πρόκειται για μια στατική κατάσταση.
Τίποτα δεν είναι στατικό στο σύμπαν. Υπολογίζεις πάντα με βάση τα δεδομένα που έχεις, που είναι ήδη υπεραρκετά, δεν υποθέτεις διαφορετικά μελλοντικά δεδομένα γιατί αυτό δεν έχει καμμιά χρησιμότητα σε τίποτα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Cecily Anne έγραψε: 26 Σεπ 2020, 22:07 'Εξω είναι μωρέ μαλάκα και στέκεται, χέσε με δηλαδή. Όχι 1.000.000 ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΛΕΓΧΘΕΙ το 10% του πληθυσμού γιατί δεν είναι 1.000.000 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ειναι 1.000.000 ΕΛΕΓΧΟΙ.
Α, τι; Έχει ελεγχθεί 1.000.000 φορές ο ίδιος άνθρωπος; Εσύ προηγουμένως είπες ότι δεν ξέρεις κανέναν που να έχει ελεγχθεί... α... τώρα κατάλαβα. Πώς να ξέρεις κάποιον, αφού μόνο ένας ελέγχθηκε, απλά 1.000.000 φορές.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

hellegennes έγραψε: 26 Σεπ 2020, 22:10
Cecily Anne έγραψε: 26 Σεπ 2020, 22:07 'Εξω είναι μωρέ μαλάκα και στέκεται, χέσε με δηλαδή. Όχι 1.000.000 ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΛΕΓΧΘΕΙ το 10% του πληθυσμού γιατί δεν είναι 1.000.000 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ειναι 1.000.000 ΕΛΕΓΧΟΙ.
Α, τι; Έχει ελεγχθεί 1.000.000 φορές ο ίδιος άνθρωπος; Εσύ προηγουμένως είπες ότι δεν ξέρεις κανέναν που να έχει ελεγχθεί... α... τώρα κατάλαβα. Πώς να ξέρεις κάποιον, αφού μόνο ένας ελέγχθηκε, απλά 1.000.000 φορές.
Εγώ σου είπα ότι είναι ΛΙΓΟΤΕΡΟ από 1 στους 10, μαζί μιλάμε, χώρια καταλαβαίνουμε; Σου εξηγησα ότι είναι 1.000.000 έλεγχοι ΑΣΤΕΙΑ ΛΙΓΟΙ, διότι δεν έχεις ΚΑΝ ελεγξει 1 στους 10. Επίσης η μέθοδος "αλλάζω τα λόγια του άλλου" για να βασίσω ένα ηλίθιο επιχείρημα, γιατί απλά θέλω να διαφωνήσω, γιατι βαριέμαι, πιάνει στο γίδι παραπάνω. Εγώ βαριέμαι επίσης ρε, σόρρυ.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Ρε μαλάκα, ξεκόλλα. Ήμαρτον δηλαδή. Σε ποιο πράγμα ελέγχεται το 10% του πληθυσμού; Άντε, να σου κάνω την χάρη ότι είναι το 8%, αν και ο αριθμός των ελέγχων δεν αναφέρεται σε πρόσωπα αλλά σε σημεία. Δηλαδή η είσοδος σε ένα λεωφορείο λογίζεται ως ένας έλεγχος.

Αυτήν την στιγμή η αστυνομία δαπανά περίπου το 20% των εργατοωρών της σε ελέγχους, το οποίο είναι σούπερ τραγικό, γιατί ούτε και πριν επαρκούσαν ο χρόνος και τα άτομα για τις υπόλοιπες υποθέσεις τους. Αυτό σημαίνει λιγότερες περιπολίες, πιο αργή ανταπόκριση σε κλήσεις, μικρότερος ρυθμός εξιχνίασης και πολλά άλλα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

Cecily Anne έγραψε: 26 Σεπ 2020, 22:05
Ζενίθεδρος έγραψε: 26 Σεπ 2020, 22:04 Μην ξεχνάμε πως όλοι οι Έλληνες περνουν κάθε πρωί μπροστά από μία μεγάλη πύλη και το απόγευμα βγαίνουν ουλοι πάλι από την ίδια. Οπότε με δύο όργανα γίνεται ελεγχος 10 εκατομμυρίων μεσα σε μια μέρα, άνετα. Αντε να είναι και ένας τρίτος (3 οργανα) για να φυλάει τσιλιες όταν πάει κάποιος από τους δύο για κατουρημα.
Καλά στη σπηλια του μπαμπουίνου συγγραφέα δύσκολο, σε μία πόλη των 2.5 εκατομμυρίων αλλάζει το στατιστικό, αρκεί να κάτσει 1 μπροστά από τα μακντόναλντς στο Σύνταγμα με χαρτί.

Γίδι.
Γιά να γράφεις τέτοιες ουρανομηκεις πιπες, υποθέτω, μάλλον είμαι σίγουρος, ότι σου είναι πιο εύκολο να ξεχωρίσεις αρσενικό από θηλυκό κάστορα από το να ξεχωρίσεις ποιος φοράει σωστά τη μάσκα και ποιος όχι.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”