!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση αντίδραση για τη μάσκα

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Re: Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση αντίδραση για τη μάσκα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

hellegennes έγραψε: 26 Σεπ 2020, 21:20
Cecily Anne έγραψε: 26 Σεπ 2020, 21:08 1. Πόσα έχεις πληρώσει για υγεία που θεωρείς ότι είναι πολλά; Κοντινές ηλικίες είμαστε, μη με τρελαίνεις.
2. Υπολογίζεις μόνο το προσωπικό σου κόστος και όχι το κόστος του αποτυπώματός σου στον πληθυσμό.
3. Οχι, δεν ισχύουν πολλαπλάσια για τη γρίπη, γιατί αν ίσχυαν θα είχε καταρρεύσει η παγκόσμια οικονομία προ κορωναϊού
Σίγουρα καλύπτουν όλο το κόστος νοσηλείας τα ασφάλιστρα που έχω καταβάλει ως τώρα, στην εξαιρετικά απίθανη περίπτωση που όχι μόνο κολλήσω αλλά νοσηλευτώ κιόλας.

Εννοείται ότι ισχύουν πολλαπλάσια για την γρίπη. Η γρίπη κοστίζει δεκάδες δισεκατομμύρια ετησίως. Κολλάει πολύ περισσότερος κόσμος, χάνονται σαφέστατα περισσότερες εργατοώρες, για να μην πούμε για το συνολικό κόστος στην υγεία.
Μπορείς να μου εξηγήσεις ακριβώς τι εννοείς με αριθμούς, για να καταλάβω, γιατί σου φαίνεται τόσο απίθανο το γεγονός ότι αν ο καθένας μας αρρωστήσει και κολλήσει άλλον ένα σοβαρά, γκρεμίζει όλο το σύστημα υγείας, που είναι ήδη στον πάτο;
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Cecily Anne έγραψε: 26 Σεπ 2020, 20:10
foscilis έγραψε: 26 Σεπ 2020, 20:01 τελικά το βρήκαμε από τη δασκάλα
Καταγγελία έγγραφη στην πρωτοβάθμια να μείνει και στο φάκελό της.
εννοείται ότι θα το πάω εκεί τελικά, για την ώρα στείλαμε καμιά δεκαριά άτομα γραπτά στο διευθυντή στο επίσημο mail (πρωτόκολλο) του σχολείου.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Cecily Anne έγραψε: 26 Σεπ 2020, 21:09
hellegennes έγραψε: 26 Σεπ 2020, 21:06
Cecily Anne έγραψε: 26 Σεπ 2020, 20:34 Άμα σε πιάσουν χωρίς πυροσβεστήρα στο αμάξι, θα σου κοψουν οι αρχιδες κλήση και στις μάσκες δεν ξέρω έναν να έχει φαει ένα πρόστιμο .
Οβελιξίζεις. Κι εγώ δεν ξέρω προσωπικά κανέναν που να πέρασε κορωνοϊό, άρα δεν υπάρχει.

Σχεδόν 17.000 πρόστιμα έχουν πέσει για μάσκες.

Πες μου τώρα πόσα έχουν πέσει φέτος για έλλειψη πυροσβεστήρα.
Προσωπικά ξέρω 5 και κανένα για μάσκα στην περιοχή μου, όχι στην Ελλάδα.
17.000 πρόστιμα σημαίνει 17000 φορές, όταν ο ένας χωρίς μάσκα κυκλοφορεί έξω ένα 8ωρο χωρίς μάσκα και είναι ένας; Καταλαβαίνεις ΤΙ ΜΙΚΡΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΙΝΑΙ;
Είναι τεράστιο νούμερο. Για την βεβαίωση 17.000 προστίμων, έχουν γίνει περίπου 1.000.000 έλεγχοι τους τελευταίους 3 μήνες, που σημαίνει ότι η αστυνομία έχει παρατήσει όλες τις σοβαρές δουλειές και κυνηγάει φαντάσματα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

hellegennes έγραψε: 26 Σεπ 2020, 21:29
Είναι τεράστιο νούμερο. Για την βεβαίωση 17.000 προστίμων, έχουν γίνει περίπου 1.000.000 έλεγχοι τους τελευταίους 3 μήνες, που σημαίνει ότι η αστυνομία έχει παρατήσει όλες τις σοβαρές δουλειές και κυνηγάει φαντάσματα.
Είναι ΑΣΤΕΙΟ ΝΟΥΜΕΡΟ. Ένας άνθρωπος χωρίς μάσκα στον δρόμο έξω από 30 λεπτά έως 8ωρο σε μία χώρα 10.000.000 κατοίκων, με 1.000.000 ελέγχους. Πρακτικά δεν έχει ελεγχθεί 1 στους 10.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Adidas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Adidas »

Cecily Anne έγραψε: 26 Σεπ 2020, 21:09
hellegennes έγραψε: 26 Σεπ 2020, 21:06

Οβελιξίζεις. Κι εγώ δεν ξέρω προσωπικά κανέναν που να πέρασε κορωνοϊό, άρα δεν υπάρχει.

Σχεδόν 17.000 πρόστιμα έχουν πέσει για μάσκες.

Πες μου τώρα πόσα έχουν πέσει φέτος για έλλειψη πυροσβεστήρα.
Προσωπικά ξέρω 5 και κανένα για μάσκα στην περιοχή μου, όχι στην Ελλάδα.
17.000 πρόστιμα σημαίνει 17000 φορές, όταν ο ένας χωρίς μάσκα κυκλοφορεί έξω ένα 8ωρο χωρίς μάσκα και είναι ένας; Καταλαβαίνεις ΤΙ ΜΙΚΡΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΙΝΑΙ;

τωρα το πιστευις πραγματικα αυτο ρε μλκ; σφυζουν απο ζωη τα μικελ, εβερεστ και σια
Adidas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Adidas »

foscilis έγραψε: 26 Σεπ 2020, 20:01

Σε εμάς φοράει όλη η τάξη (β' δημοτικού) εκτός από δύο αγοράκια που έχουν μανάδες αρνήτριες (η μία αβγό η άλλη μπαφοπούτανο)
έχουμε κάποια στοιχεία επικοινωνίας?
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Cecily Anne έγραψε: 26 Σεπ 2020, 21:22
hellegennes έγραψε: 26 Σεπ 2020, 21:20
Cecily Anne έγραψε: 26 Σεπ 2020, 21:08 1. Πόσα έχεις πληρώσει για υγεία που θεωρείς ότι είναι πολλά; Κοντινές ηλικίες είμαστε, μη με τρελαίνεις.
2. Υπολογίζεις μόνο το προσωπικό σου κόστος και όχι το κόστος του αποτυπώματός σου στον πληθυσμό.
3. Οχι, δεν ισχύουν πολλαπλάσια για τη γρίπη, γιατί αν ίσχυαν θα είχε καταρρεύσει η παγκόσμια οικονομία προ κορωναϊού
Σίγουρα καλύπτουν όλο το κόστος νοσηλείας τα ασφάλιστρα που έχω καταβάλει ως τώρα, στην εξαιρετικά απίθανη περίπτωση που όχι μόνο κολλήσω αλλά νοσηλευτώ κιόλας.

Εννοείται ότι ισχύουν πολλαπλάσια για την γρίπη. Η γρίπη κοστίζει δεκάδες δισεκατομμύρια ετησίως. Κολλάει πολύ περισσότερος κόσμος, χάνονται σαφέστατα περισσότερες εργατοώρες, για να μην πούμε για το συνολικό κόστος στην υγεία.
Μπορείς να μου εξηγήσεις ακριβώς τι εννοείς με αριθμούς, για να καταλάβω, γιατί σου φαίνεται τόσο απίθανο το γεγονός ότι αν ο καθένας μας αρρωστήσει και κολλήσει άλλον ένα σοβαρά, γκρεμίζει όλο το σύστημα υγείας, που είναι ήδη στον πάτο;
Μου φαίνεται απίθανο γιατί δεν συμβαίνει. Είπαμε, είναι πιο επικίνδυνος από την γρίπη, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει φτάσει το σύστημα υγείας σε σημείο που δεν το φτάνει η γρίπη. Επίσης δεν είναι κάτι μη αντιμετωπίσιμο με ενίσχυση του ΕΣΥ. Μιλάμε λες και υπάρχει κάποιος θεμελιώδης νόμος της φυσικής για τα όρια των συστημάτων υγείας.

Αλλά ας το ξαναπώ, υπήρξαν χρονιές που οι ΜΕΘ για γρίπη ήταν γεμάτες και υπήρχε ουρά αναμονής.

Επίσης η γρίπη έχει μεγαλύτερο οικονομικό αποτύπωμα γιατί στις παραγωγικές ηλικίες έχει μεγαλύτερη θνησιμότητα και βαρύτερα και συχνότερα συμπτώματα, βγάζοντας νοκ άουτ και εκτός εργασίας εκατοντάδες εκατομμύρια άτομα στον πλανήτη ετησίως.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

georgeamfi έγραψε: 26 Σεπ 2020, 21:37

Σε εμάς φοράει όλη η τάξη (β' δημοτικού) εκτός από δύο αγοράκια που έχουν μανάδες αρνήτριες (η μία αβγό η άλλη μπαφοπούτανο)
δεν αξίζουν εμφανισιακά. Είμαι και λίγο απογοητευμένος να σου πω την αλήθεια γιατί πίστευα βαθιά ότι εμφάνιση Χ χαρακτήρας = σταθ.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Cecily Anne έγραψε: 26 Σεπ 2020, 21:31
Είναι ΑΣΤΕΙΟ ΝΟΥΜΕΡΟ. Ένας άνθρωπος χωρίς μάσκα στον δρόμο έξω από 30 λεπτά έως 8ωρο σε μία χώρα 10.000.000 κατοίκων, με 1.000.000 ελέγχους. Πρακτικά δεν έχει ελεγχθεί 1 στους 10.
Εντάξει, να προσλάβουμε 33 εκατομμύρια αστυνομικούς για να ελέγχουν κάθε πολίτη επί 24ώρου βάσεως.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

foscilis έγραψε: 26 Σεπ 2020, 21:42
georgeamfi έγραψε: 26 Σεπ 2020, 21:37

δεν αξίζουν εμφανισιακά. Είμαι και λίγο απογοητευμένος να σου πω την αλήθεια γιατί πίστευα βαθιά ότι εμφάνιση Χ χαρακτήρας = σταθ.
Το οποίο σημαίνει ότι πιστεύεις πως είσαι μαλάκας ή άσχημος;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Planis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Planis »

Πόσο πιο κάτω μπορεί να φθάσει ένας άνθρωπος για να καταστρέψει την ιερή ώρα του μαθήματος; Αηδία μόνο μού προκαλείται... :078:

Δεν με εκπλήσσει βέβαια τίποτα. Στην υλιστική κοινωνία που ζούμε, το μάθημα είναι μάλλον ένα αναγκαίο κακό. Ιδανικό θα ήταν κατ' αυτούς η εκπαίδευση να γινόταν με ασύγχρονες πλατφόρμες. Μην πληρώνουμε και τσάμπα εκπαιδευτικούς.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Planis την 26 Σεπ 2020, 21:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

hellegennes έγραψε: 26 Σεπ 2020, 21:42
Cecily Anne έγραψε: 26 Σεπ 2020, 21:31
Εντάξει, να προσλάβουμε 33 εκατομμύρια αστυνομικούς για να ελέγχουν κάθε πολίτη επί 24ώρου βάσεως.
Κάτσε να σκεφτώ τυχαίο παράδειγμα, να σου εξηγησω τα νούμερα.
1 αστυνομικός ανα 50 πόλεις γράφει 1 άνθρωπο ανά μία ώρα για ένα 8ωρο. 8 άνθρωποι * 50 πόλεις= 400 ημερησίως.
17.000/400=42.5 μέρες, πες 43.

Φαντάσου τώρα να ήταν 2 αστυνομικοί.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Για κάθε ένα πρόστιμο που γράφει έχει διενεργήσει 60 ελέγχους. Έχεις ιδέα τι σημαίνει αυτό για τον χρόνο που απαιτείται να δαπανήσει η αστυνομία, η οποία για τις αρμοδιότητες που έχει δεν έχει αρκετό προσωπικό;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

ST48410 έγραψε: 26 Σεπ 2020, 19:24
hellegennes έγραψε: 26 Σεπ 2020, 17:49 Στο προσωπικό του περιβάλλον έτσι κι αλλιώς δεν φοράει μάσκα, οπότε τι βλακείες είναι αυτές που επικαλείσαι;

Σημασία έχει τι κάνει σε δημόσιους χώρους. Κι εκεί τηρούνται οι αποστάσεις αν τις επιβάλλεις, όπως και η υγιεινή. Εγώ στο μαγαζί μου πώς καταφέρνω και τις τηρώ; Κάνω τίποτα μαγικά; Έχω υπνωτίσει τους πελάτες;

Αντιθέτως, από άποψη μάσκας το ποσοστό που την φοράει σωστά είναι εξαιρετικά μικρό, στατιστικά ασήμαντο. Και δεν είναι κάτι που παρατηρώ μόνο στο μαγαζί μου αλλά και παντού όπου πάω είτε από πελάτες είτε από εργαζόμενους.

Α, εννοείται ότι η υγιεινή είναι αποδεδειγμένα πιο εφαρμόσιμη, ειδικά αν την προμοτάρει το κράτος και τα μήντια απέναντι σε ψευδαισθήσεις όπως η μάσκα. Την Άνοιξη οι πωλήσεις σε καθαριστικά και αντισηπτικά είχαν εκτοξευθεί στον θεό. Τώρα παίζουν μπάλα πολύ χαμηλά.
Πόσους πελάτες αφήνεις να βρίσκονται ταυτόχρονα στο μαγαζί σου; Πέρασα το πρωί από Lidl, έκανα μεταβολή και έφυγα. Είχε μια ουρά 50 ατόμων, ο ένας πάνω στον άλλο. Εκεί τουλάχιστον περίμενα ότι θα τους έχει έρθει καμιά οδηγία από τα κεντρικά ή απέξω και θα είναι πιο προσεκτικοί. Ωστόσο και σε αυτό και σε άλλο που πηγαίνω στην περιοχή μου διασταυρώνεσαι αναγκαστικά με άλλους πελάτες καθώς ψωνίζεις. Οπότε το κόβω μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα. Παραγγελίες από το σπίτι και απολύμανση των αγαθών όταν έρθουν.

Για το θέμα των αντισηπτικών. Έχω ακόμα αυτά που είχα προμηθευτεί το Μάιο. Πίστεψα ότι μπορεί να κλειστούμε μέσα για μήνες και όταν έγιναν ευρέως διαθέσιμα (μετά την πρώτη περίοδο που δεν έβρισκες πουθενά), αγόρασα κάποια παραπάνω. Μη φανταστείς τίποτα υπερβολικό. Χρησιμοποιούσα λίγο περισσότερο στην αρχή, κάπως λιγότερο τον Ιούνιο και από μέσα Ιουλίου με σταθερό ρυθμό. Χωρίς σπατάλες και με απλό σαπούνι όπου δεν υπάρχει λόγος για αντισηπτικό. Ας πούμε το πρωί που θα σηκωθώ να πλυθώ προφανώς δεν χρειάζεται.
Στο γραφείο τα ίδια. Γίνεται σταθερή χρήση. Σε άλλους επαγγελματικούς χώρους γνωστών ξοδεύουμε ακόμα αυτά που είχαν πάρει πριν καιρό.
Σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, κλινικές και ό,τι άλλο μπήκα το τελευταίο διάστημα, υπάρχει και γίνεται χρήση. Δεν μου φαίνεται ότι σταμάτησε ο κόσμος να χρησιμοποιεί. 1-2 φορές μου πρότεινε και ο ταξιτζής αφού μου έδωσε ρέστα. Ωστόσο το δικό μου δείγμα είναι μικρότερο από το δικό σου.
Αποκλειεται το λιντλ εχει πιστοπιοητικο οτι ειναι κοβιντ φρι
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

Προτείνω να εργαστουν οι επιστήμονες ανα την υφηλιο, ώστε να επιτευχθεί γενετική μετάλλαξη ανθρώπων που θα έχουν ενσωματωμένη μάσκα (δερμάτινη) μπροστά από την μύτη και το στόμα, σαν τον μάρσιπο από τα καγκουρό ένα πράμα. Νομίζω πως ένας γυναικολόγος που θα προσφέρει εξωσωματικές με τέτοιου είδους μεταλλαγμένα έμβρυα θα ξεπερασει τον Μπεζο πουλωντας φούμαρα σε μασκολαγνες σαν την ΓΑΛΗ και την Cecily Anne πολυ προτου τον μπουζουριάσουν.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”