Η πιθανότητα στην ηλικία μου να πεθάνω από κορωνοϊό είναι πολύ μικρότερη από την πιθανότητα να πεθάνω από γρίπη, τροχαίο, καρδιά, καρκίνο και ένα σωρό άλλα πράγματα. Για την ακρίβεια, στο ηλικιακό μου γκρουπ, η πιθανότητα θανάτου από covid είναι το πολύ η μισή της πιθανότητας θανάτου από γρίπη, που είναι έτσι κι αλλιώς γελοία μικρή. Φυσικά η γρίπη έχει τουλάχιστον 10πλάσια κρούσματα ετησίως στο ίδιο ηλικιακό γκρουπ, οπότε η πιθανότητα να πεθάνω από γρίπη είναι στην πραγματικότητα 15-20 φορές μεγαλύτερη.Cecily Anne έγραψε: 26 Σεπ 2020, 19:30Έλα ρε μαλακα, πήγαινα στη νυχού και φόραγε 12 ώρες τη μάσκα προ κορωναϊού και σκούζεις 50 σελίδες να πούμε. Και βλέπεις τα παιδάκια με ένα σωρό ασθένειες και φοράνε από το νήπιο τους μέχρι όσο αντέξουν τη μάσκα και δεν σκούζουν. Ο ανιψιός μου ρε φίλε στο νήπιο και τη φορά όλη μέρα και όταν δει τη γιαγιά μου, χωρίς μάσκα, τη διώχνει να πάει να βάλει.hellegennes έγραψε: 26 Σεπ 2020, 12:57Δίκιο έχεις. Συγκριτικά είναι πανεύκολο να εγγυηθείς ότι ο κόσμος φοράει τις μάσκες όπως λένε οι εργαστηριακές μελέτες που αποτελούν ενδείξεις ότι κάτι κάνει η μάσκα. Δεν είναι ότι το 99,999999% τις φοράει λάθος, φοράει βρόμικες ή υγρές μάσκες, τις πιάνει από όπου να 'ναι, τις ανεβοκατεβάζει, κτλ, που ακόμα κι αυτές οι μελέτες λένε ότι εκμηδενίζουν την χρησιμότητά τους.ΓΑΛΗ έγραψε: 26 Σεπ 2020, 09:09 Ο hell υποστηρίζει, ότι μπορούν να ληφθούν και να λειτουργήσουν μέτρα όπως η διατήρηση της απόστασης 1,5 μέτρου σε όλες τις κοινωνικές και εργασιακές σχέσεις, μετακινήσεις κλπ σε μια σταθερή βάση. Και ότι όποιος δεν φοράει μάσκα είναι σίγουρο ότι θα πλένει κάθε λίγο τα χέρια, θα απολυμαίνει τα πράγματα που χρησιμοποιεί κλπ
Αυτά είναι απλά και λειτουργικά πράγματα που μπορούν πανεύκολα να εφαρμοσθούν από τις κυβερνήσεις, αλλά όλοι είναι ηλίθιοι και δεν το καταλαβαίνουν.
Επίσης παρ' ό,τι το μέτρο της απόστασης και της υγιεινής το είδαμε με τα μάτια μας ότι όχι μόνο γίνεται αποδεκτό αλλά είναι και εύκολα πραγματοποιήσιμο, για κάποιον διεστραμμένο λόγο το θεωρείς πιο δύσκολο από ένα μέτρο που ξέρουμε ότι πρώτον δεν κάνει τίποτα και δεύτερον είναι ανεφάρμοστο.
Δε θέτε να φοράτε μάσκα, μη βάζετε. Να βάζει το κράτος ένα πρόστιμο τύπικό 100-150 ευρώ εφαρμόσιμο και τέλος.
Στ'αρχίδια μας κι αν θα πεθάνετε στην τελική.
Δεν μπορώ, βαριέμαι.
Να το πω και διαφορετικά. Η περίπτωση να πεθάνω μέσα στο επόμενο έτος, καθαρά με βάση την ηλικία μου, είναι 0,2%. Σε περίπτωση που πεθάνω, η πιθανότητα να πεθάνω από οτιδήποτε άλλο πλην covid είναι 99,9%. Αυτά δεν τα βγάζω απ' το μυαλό μου, είναι επίσημα στατιστικά.
Αλήθεια, θα μου τα έλεγες αυτά πέρυσι για την γρίπη, που η πιθανότητα να πεθάνω ήταν 20 φορές μεγαλύτερη;