Μακάρι να είναι έτσι αλλά με βάση αυτά που διάβασα πριν λίγο δεν φαίνεται να υπάρχει αποκλιμάκωση. Με 615 συνολικά σε νοσοκομεία, 185 σε ΜΕΘ και ΜΑΦ και 67 νέες εισαγωγές μόνο χθες σε νοσοκομεια δεν φαίνεται αποκλιμάκωση. Εδώ ρεπορτάζ https://www.protothema.gr/greece/articl ... linomenoi/Γαληνός έγραψε: 23 Σεπ 2020, 22:22Πολύ θετικό, ειδικά αν συνεχιστεί ή σταθεροποιηθεί, γτι πήγαινε σε σιγουρο λοκνταουν η Αττική. Τώρα έχουν την δυνατότητα να περιμένουν λίγο.kameron έγραψε: 23 Σεπ 2020, 20:49Όχι, αλλά δυο ημέρες είναι λίγο διάστημα για να βγει συμπέρασμα τάσης.Leporello έγραψε: 23 Σεπ 2020, 20:46 Μόνο εγώ παρατηρώ ότι γιά δεύτερη συνεχή ημέρα οι διασωληνωμένοι είναι λιγότεροι από την προηγούμενη;
Σήμερα πάντως σε όλην σχεδόν την Ευρώπη καταγράφονται αυξημένα νούμερα θανάτων.
Πάντως οι διασωληνωμενοι είναι εικόνα τουλάχιστον δύο εβδομάδων πίσω
5 μέρες επώαση (2-14 μέρες)
8 μέρες συμπωματα προ ΜΕΘ (1-14 μέρες)
(1) Διασωλήνωση.
14 μερες (4-29) συνολο
Δλδη δύο εβδομάδες για τους περισσότερους (4 μέρες έως ενα μηνα πίσω για το 95%)
Νομίζω το πικ προήλθε από την επιστροφή των περισσοτερωβλν εκδρομέων στην Αθήνα, δλδη τέλη Αυγούστου/αρχές Σεπτέμβρη. Τώρα είναι ευκολότερη η διαχείριση, αρκεί να αποδώσουν τα μέτρα.
Δυστυχώς προστέθηκε ο παράγοντας σχολεία. Εύχομαι να μην εχει την ίδια αρνητική επίδραση, όπως ο τουρισμός. Κ μάλλον δεν θα εχει. Τέλος, ας ελπίσουμε σε περισσότερα τεστ.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο πρώτος νεκρός
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Ο πρώτος νεκρός
Χθες βρέθηκα στο οικείο αστυνομικό τμήμα για ένα χαρτί. Στο βάθος του διαδρόμου υπήρχαν κρατούμενοι πίσω από καγκελόπορτα. Καμία δεκαριά άτομα σε πολύ μικρό χώρο χωρίς μάσκες. Ένας να έχει κάτι θα κολλήσει και τους άλλους.
Γιατί τους είχαν εκεί; Δεν φορούσαν μάσκες;;;ST48410 έγραψε: 23 Σεπ 2020, 22:35 Χθες βρέθηκα στο οικείο αστυνομικό τμήμα για ένα χαρτί. Στο βάθος του διαδρόμου υπήρχαν κρατούμενοι πίσω από καγκελόπορτα. Καμία δεκαριά άτομα σε πολύ μικρό χώρο χωρίς μάσκες. Ένας να έχει κάτι θα κολλήσει και τους άλλους.
.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Θα έπρεπε, εδώ που τα λέμε.OANNHSEA έγραψε: 23 Σεπ 2020, 22:44Γιατί τους είχαν εκεί; Δεν φορούσαν μάσκες;;;ST48410 έγραψε: 23 Σεπ 2020, 22:35 Χθες βρέθηκα στο οικείο αστυνομικό τμήμα για ένα χαρτί. Στο βάθος του διαδρόμου υπήρχαν κρατούμενοι πίσω από καγκελόπορτα. Καμία δεκαριά άτομα σε πολύ μικρό χώρο χωρίς μάσκες. Ένας να έχει κάτι θα κολλήσει και τους άλλους.![]()
.
Όποιος δε φοράει μάσκα δυο ώρες κρατητήριο με άλλους που δε φοράνε μάσκα.
-
Εμπεδοκλής
Πόσοι αστυνομικοί υπάλληλοι φορούσαν;ST48410 έγραψε: 23 Σεπ 2020, 22:35 Χθες βρέθηκα στο οικείο αστυνομικό τμήμα για ένα χαρτί. Στο βάθος του διαδρόμου υπήρχαν κρατούμενοι πίσω από καγκελόπορτα. Καμία δεκαριά άτομα σε πολύ μικρό χώρο χωρίς μάσκες. Ένας να έχει κάτι θα κολλήσει και τους άλλους.
επ κι αναρωτιόμουν αν είσαι καλά.
-
Εμπεδοκλής
Είπα να σεβαστώ την απώλεια του Ηράκλειτου και να μην γράψω μέχρι τα εννιάμερα του.
Άλλωστε, δεν είμαι κανένα αρρωστάκι που να μην μπορεί να κρατηθεί αν δεν γράψει. Εσύ όλα καλά; Ενημέρωσε μας για τα οικογενειακά σου καραγκιόζη.
Πάρα πολύ καλά ευχαριστώ, αν ήμουν κτηνοβάτης θα σου έλεγα και δικά σου οικογενειακά νέα.
-
Εμπεδοκλής
Καλά μας έπεισες ότι δεν γαμάς κατσίκια εκτός από τη χούφτα σου. Πες μας όμως για την αδερφή σου. Πήρε το σπίτι τελικά; Κόλλησε κορονοϊό; Έχεις γίνει τη attention whore του νήματος καραγκιόζη...foscilis έγραψε: 23 Σεπ 2020, 23:20 Πάρα πολύ καλά ευχαριστώ, αν ήμουν κτηνοβάτης θα σου έλεγα και δικά σου οικογενειακά νέα.
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Leporello έγραψε: 23 Σεπ 2020, 20:46 Μόνο εγώ παρατηρώ ότι γιά δεύτερη συνεχή ημέρα οι διασωληνωμένοι είναι λιγότεροι από την προηγούμενη;
Δεν είμαστε γιά χαρές φυσικά, αλλά πρέπει να διαπιστώνει κανείς ακόμη και τα θετικά στοιχεία που προκύπτουν.
Ο Μαγιορκίνης έλεγε χθες ότι όσο περισσότεροι είναι οι διασωληνωμένοι τόσο πιο δύσκολα ανεβαίνει ο αριθμός τους εάν ο αριθμός των κρουσμάτων είναι σταθερός.
Και τούτο επειδή κάθε μέρα αποσωληνώνεται ένα ποσοστό είτε λόγω αποθεραπείας είτε λόγω θανάτου.
Οταν ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι μεγάλος μεγαλώνει και ο αριθμός αυτών που αποσωληνώνονται κάθε μέρα.Πρέπει ο αριθμός των νέων εισαγωγών καθημερινά να είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των διασωληνωμένων για να αυξάνεται.
Όλοι όσους είδα μέσα. Έξω όχι όλοι. Ήταν και ένας που έπλενε ένα όχημα, αυτός χωρίς μάσκα, αλλά δεν ξέρω αν ήταν αστυνομικός ή όχι. Βασικά ήταν όλοι νέα παιδιά και ίσως γιαυτό να φέρονταν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα. Πάντως ο αξιωματικός που μίλησα την φορούσε και μάλιστα κανονικά, όχι μύτες έξω και σαν πατσαβούρα. Ωστόσο το να υπάρχουν σε διπλανό δωμάτιο μετανάστες χωρίς μάσκες όσο να 'ναι είναι επικίνδυνο για όλους εκεί.Εμπεδοκλής έγραψε: 23 Σεπ 2020, 23:09Πόσοι αστυνομικοί υπάλληλοι φορούσαν;ST48410 έγραψε: 23 Σεπ 2020, 22:35 Χθες βρέθηκα στο οικείο αστυνομικό τμήμα για ένα χαρτί. Στο βάθος του διαδρόμου υπήρχαν κρατούμενοι πίσω από καγκελόπορτα. Καμία δεκαριά άτομα σε πολύ μικρό χώρο χωρίς μάσκες. Ένας να έχει κάτι θα κολλήσει και τους άλλους.
-
Εμπεδοκλής
Δηλαδή μόνο εγώ βλέπω αστυνομικούς εκτός τηλεόρασης χωρίς μάσκα;ST48410 έγραψε: 23 Σεπ 2020, 23:38Όλοι όσους είδα μέσα. Έξω όχι όλοι. Ήταν και ένας που έπλενε ένα όχημα, αυτός χωρίς μάσκα, αλλά δεν ξέρω αν ήταν αστυνομικός ή όχι. Βασικά ήταν όλοι νέα παιδιά και ίσως γιαυτό να φέρονταν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα. Πάντως ο αξιωματικός που μίλησα την φορούσε και μάλιστα κανονικά, όχι μύτες έξω και σαν πατσαβούρα. Ωστόσο το να υπάρχουν σε διπλανό δωμάτιο μετανάστες χωρίς μάσκες όσο να 'ναι είναι επικίνδυνο για όλους εκεί.Εμπεδοκλής έγραψε: 23 Σεπ 2020, 23:09Πόσοι αστυνομικοί υπάλληλοι φορούσαν;ST48410 έγραψε: 23 Σεπ 2020, 22:35 Χθες βρέθηκα στο οικείο αστυνομικό τμήμα για ένα χαρτί. Στο βάθος του διαδρόμου υπήρχαν κρατούμενοι πίσω από καγκελόπορτα. Καμία δεκαριά άτομα σε πολύ μικρό χώρο χωρίς μάσκες. Ένας να έχει κάτι θα κολλήσει και τους άλλους.
Όχι, βλέπω κι εγώ στο κέντρο της Αθήνας μερικούς από αυτούς που κάνουν πηγαδάκια εδώ κι εκεί με τις μηχανές (Στουρνάρη ψηλά και γύρω στα Εξάρχεια). Στο τμήμα όμως που πήγα στη γειτονιά μου δεν είδα. Δεν γύρισα και όλα τα γραφεία να δω τι γίνεται. Στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας μπήκα και είδα και μερικούς να περιφέρονται.Εμπεδοκλής έγραψε: 23 Σεπ 2020, 23:39 Δηλαδή μόνο εγώ βλέπω αστυνομικούς εκτός τηλεόρασης χωρίς μάσκα;
Βασικά δεν ανέφερα τη λέξη "κατσίκια" αλλά μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι.Εμπεδοκλής έγραψε: 23 Σεπ 2020, 23:23Καλά μας έπεισες ότι δεν γαμάς κατσίκια εκτός από τη χούφτα σου.foscilis έγραψε: 23 Σεπ 2020, 23:20 Πάρα πολύ καλά ευχαριστώ, αν ήμουν κτηνοβάτης θα σου έλεγα και δικά σου οικογενειακά νέα.
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες της Κάτιας Μακρή και του Star, ο επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων έχει εξαρχής εκφράσει τη διαφωνία του σχετικά με τον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίζεται το θέμα των σχολείων και τον Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, επιλέγοντας πλέον να εργάζεται χωρίς να εκτίθεται στον τηλεοπτικό φακό.
«Στην πραγματικότητα ο κ. Τσιόδρας έχει διαφωνήσει δύο φορές με κυβερνητικές αποφάσεις και όλοι οι επιδημιολόγοι ήταν μαζί του. Η πρώτη ήταν για τα σχολεία και τα τμήματα των 25 παιδιών, για τα οποία επέμενε να είναι στους 15 μαθητές το όριο. Και η δεύτερη φορά για την πληρότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς επέμενε να είναι στο 50%.
Τίποτα από τα δύο δεν έγινε για λόγους οικονομικούς. Κι επειδή δε θέλει να γίνει πολιτικός, πήγε στα μετόπισθεν της μάχης. Είναι εμφανές όμως ότι λείπει. Είναι ο άνθρωπος που μας οδήγησε στο ξέφωτο τον Μάρτιο, που τον εμπιστευτήκαμε και μας έπεισε. Αν δε βγει και τώρα μπροστά, ίσως αργότερα να είναι πολύ αργά», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.
https://instanews.gr/90154/ellada/to-gy ... odras.html
«Στην πραγματικότητα ο κ. Τσιόδρας έχει διαφωνήσει δύο φορές με κυβερνητικές αποφάσεις και όλοι οι επιδημιολόγοι ήταν μαζί του. Η πρώτη ήταν για τα σχολεία και τα τμήματα των 25 παιδιών, για τα οποία επέμενε να είναι στους 15 μαθητές το όριο. Και η δεύτερη φορά για την πληρότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς επέμενε να είναι στο 50%.
Τίποτα από τα δύο δεν έγινε για λόγους οικονομικούς. Κι επειδή δε θέλει να γίνει πολιτικός, πήγε στα μετόπισθεν της μάχης. Είναι εμφανές όμως ότι λείπει. Είναι ο άνθρωπος που μας οδήγησε στο ξέφωτο τον Μάρτιο, που τον εμπιστευτήκαμε και μας έπεισε. Αν δε βγει και τώρα μπροστά, ίσως αργότερα να είναι πολύ αργά», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.
https://instanews.gr/90154/ellada/to-gy ... odras.html
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 35 Απαντήσεις
- 1627 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
-
- 26 Απαντήσεις