2,93% το κρούσμα/τεστ σήμερα, φαίνεται να έπεσε λίγο αλλά μπορεί να είναι τυχαίοjimdenin έγραψε: 23 Σεπ 2020, 18:13 358 κ - 73 ΜΕΘ - 191 εξιτήρια - 5θ (357 σύνολο) - 12212 νέα δείγματα.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο πρώτος νεκρός
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Ο πρώτος νεκρός
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
- ΜπλεΜπουμπυς
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
Λεπτομέρειες.vatraxos έγραψε: 23 Σεπ 2020, 16:32Το Σεπτέμβρη του 2016;hellegennes έγραψε: 23 Σεπ 2020, 01:50
Στο peak της η γρίπη το 2016 είχε 122 ασθενείς ταυτόχρονα σε ΜΕΘ και δεν είχαμε τότε παραπάνω ΜΕΘ.
- hellegennes
Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει πάντως κάποιο ιδιαίτερο μέτρο που να αποτρέπει την εξάπλωση πέρα από την έξτρα ατομική προσοχή στις αποστάσεις και τις κοινωνικές επαφές.vatraxos έγραψε: 23 Σεπ 2020, 18:10Περιμένουμε λοιπόν να δούμε πού θα φτάσει το νούμερο, σημειωτέον, σε μία χρονιά με μέτρα, όχι σε οποιαδήποτε χρονιά. Αυτό πάντα να το έχουμε υπόψη όταν συγκρίνουμε στοιχεία.hellegennes έγραψε: 23 Σεπ 2020, 17:36Τον Φεβρουάριο. Προφανώς μια νέα νόσος θα έχει την κορυφή της σε άσχετο χρόνο. Η γρίπη του 2009 είχε ένα peak τον Αύγουστο κι ένα τον Νοέμβριο, όταν τα κρούσματα έφτασαν τα 150 την ημέρα, με ποσοστό θετικών τεστ 50% (και πάνω από 50 επιβεβαιωμένους νεκρούς κάτω των 60 και χωρίς υποκείμενα νοσήματα).
Υπόψη, ότι το 2008 η πληρότητα σε ΜΕΘ από γρίπη ήταν 100% (250 κρεβάτια) και υπήρχε κάποια στιγμή και λίστα αναμονής 30 ατόμων.
Μπορεί ο νέος κορωνοϊός να δώσει χειρότερα αποτελέσματα; Μάλλον. Προς το παρόν όμως στην Ελλάδα δεν έχει δώσει. Δηλαδή δεν αιτιολογείται η υστερία. Το μόνο που αιτιολογείται είναι η λήψη μέτρων, εγώ όμως φωνάζω γι' αυτό εδώ και χρόνια για την γρίπη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Τηλεργασία, απαγόρευση εργασίας σε ευπαθείς ομάδες, κλείσιμο τμημάτων/σχολικών μονάδων και δημοσίων υπηρεσιών από το πρώτο κρούσμα, υποχρεωτική χρήση μάσκας, απαγόρευση συναθροίσεων και μία γενικότερη εγρήγορση στον πληθυσμό αναφορικά με τις αποστάσεις δεν τα λες και συνήθη μέτρα αντιμετώπισης της εποχικής γρίππης.hellegennes έγραψε: 23 Σεπ 2020, 19:44 Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει πάντως κάποιο ιδιαίτερο μέτρο που να αποτρέπει την εξάπλωση πέρα από την έξτρα ατομική προσοχή στις αποστάσεις και τις κοινωνικές επαφές.
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
Νομίζω ότι αυτό είναι υπερβολή. Έτσι για πλάκαhellegennes έγραψε: 23 Σεπ 2020, 19:44 Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει πάντως κάποιο ιδιαίτερο μέτρο που να αποτρέπει την εξάπλωση πέρα από την έξτρα ατομική προσοχή στις αποστάσεις και τις κοινωνικές επαφές.
Μέτρα σε σχολεία για την διαχείριση ενός παιδιού που απλά θα βήξει
Μέτρα σε εταιρείες.
Εργαζόμενοι εξ αποστάσεως. Κάποιοι δεν έχουν πατήσει στο γραφειο τους εδώ και μήνες
Απολυμαντικά και ειδικά καθαριστικά σχεδόν παντού
Μάσκες (και ας μην τις πιστεύεις) σε κλειστούς χώρους
Εξαερισμός χώρων.
Καθαρισμός ρούχων, τροφίμων, παπουτσιών όταν μπαίνουμε στο σπίτι
Αποφυγή παρακολούθησης παραστάσεων κλπ εκδηλώσεων κλειστών χώρων.
Αποφυγή επισκέψεων σε ηλικιωμένους, θείους θείες και τα σχετικά
Αναβολή τελετών
Έχουν γίνει πολλά αλλά όχι αρκετά και όχι από όλους
ΥΓ. Με πρόλαβε ο vatraxos
Δηλαδή με ανάλογα μέτρα τι εξάπλωση θα είχε η εποχική γρίπη άλλες χρονιές;
Ελα τώρα κι εσύ κανεις την τρίχα τριχιά...vatraxos έγραψε: 23 Σεπ 2020, 19:49Τηλεργασία, απαγόρευση εργασίας σε ευπαθείς ομάδες, κλείσιμο τμημάτων/σχολικών μονάδων και δημοσίων υπηρεσιών από το πρώτο κρούσμα, υποχρεωτική χρήση μάσκας, απαγόρευση συναθροίσεων και μία γενικότερη εγρήγορση στον πληθυσμό αναφορικά με τις αποστάσεις δεν τα λες και συνήθη μέτρα αντιμετώπισης της εποχικής γρίππης.hellegennes έγραψε: 23 Σεπ 2020, 19:44 Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει πάντως κάποιο ιδιαίτερο μέτρο που να αποτρέπει την εξάπλωση πέρα από την έξτρα ατομική προσοχή στις αποστάσεις και τις κοινωνικές επαφές.
την έχουμε δύσκολαjimdenin έγραψε: 23 Σεπ 2020, 18:13 358 κ - 73 ΜΕΘ - 191 εξιτήρια - 5θ (357 σύνολο) - 12212 νέα δείγματα.
Μόνο εγώ παρατηρώ ότι γιά δεύτερη συνεχή ημέρα οι διασωληνωμένοι είναι λιγότεροι από την προηγούμενη;
Δεν είμαστε γιά χαρές φυσικά, αλλά πρέπει να διαπιστώνει κανείς ακόμη και τα θετικά στοιχεία που προκύπτουν.
Δεν είμαστε γιά χαρές φυσικά, αλλά πρέπει να διαπιστώνει κανείς ακόμη και τα θετικά στοιχεία που προκύπτουν.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Όχι, αλλά δυο ημέρες είναι λίγο διάστημα για να βγει συμπέρασμα τάσης.Leporello έγραψε: 23 Σεπ 2020, 20:46 Μόνο εγώ παρατηρώ ότι γιά δεύτερη συνεχή ημέρα οι διασωληνωμένοι είναι λιγότεροι από την προηγούμενη;
Σήμερα πάντως σε όλην σχεδόν την Ευρώπη καταγράφονται αυξημένα νούμερα θανάτων.
απο μόνο του δεν λεει κάτι αυτό, πόσο καιρό ήταν στις μεθ, πόσο καιρό έχουν που κόλλησαν κτλπLeporello έγραψε: 23 Σεπ 2020, 20:46 Μόνο εγώ παρατηρώ ότι γιά δεύτερη συνεχή ημέρα οι διασωληνωμένοι είναι λιγότεροι από την προηγούμενη;
- hellegennes
Η γρίπη θα επηρεαζόταν πολύ άμεσα από το κλείσιμο των σχολείων. Ο κορωνοϊός όχι και τόσο. Οι αποστάσεις και η καλύτερη υγιεινή σίγουρα τον επηρεάζουν πιο άμεσα αλλά δεν υπάρχουν αυτήν την στιγμή συστηματικά τέτοια μέτρα. Υπήρχαν την άνοιξη.ST48410 έγραψε: 23 Σεπ 2020, 19:51 Δηλαδή με ανάλογα μέτρα τι εξάπλωση θα είχε η εποχική γρίπη άλλες χρονιές;
Αυτό με την απολύμανση και την υγιεινή που λες απλώς δεν υφίσταται αυτήν την στιγμή. Άσε με να ξέρω καλύτερα γιατί ξέρω πώς κινείται το εμπόριο σ' αυτά τα είδη. Μην κρίνεις από εσένα και τον περίγυρό σου.
Εργαζόμενοι εξ αποστάσεως αυτήν την στιγμή είναι ελάχιστο ποσοστό του πληθυσμού. Ούτε καν μονοψήφιο.
Υπάρχει γενικά λιγότερος συνωστισμός, αλλά για μια νόσο με μεγάλη μεταδοτικότητα παίζει ρόλο μόνο στον χρόνο εξάπλωσης, όχι στο εύρος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
ε αφου θα έχουν χρόνο να προετοιμαστουν.
Οι εγκληματίες!
Οι εγκληματίες!
Πολύ θετικό, ειδικά αν συνεχιστεί ή σταθεροποιηθεί, γτι πήγαινε σε σιγουρο λοκνταουν η Αττική. Τώρα έχουν την δυνατότητα να περιμένουν λίγο.kameron έγραψε: 23 Σεπ 2020, 20:49Όχι, αλλά δυο ημέρες είναι λίγο διάστημα για να βγει συμπέρασμα τάσης.Leporello έγραψε: 23 Σεπ 2020, 20:46 Μόνο εγώ παρατηρώ ότι γιά δεύτερη συνεχή ημέρα οι διασωληνωμένοι είναι λιγότεροι από την προηγούμενη;
Σήμερα πάντως σε όλην σχεδόν την Ευρώπη καταγράφονται αυξημένα νούμερα θανάτων.
Πάντως οι διασωληνωμενοι είναι εικόνα τουλάχιστον δύο εβδομάδων πίσω
5 μέρες επώαση (2-14 μέρες)
8 μέρες συμπωματα προ ΜΕΘ (1-14 μέρες)
(1) Διασωλήνωση.
14 μερες (4-29) συνολο
Δλδη δύο εβδομάδες για τους περισσότερους (4 μέρες έως ενα μηνα πίσω για το 95%)
Νομίζω το πικ προήλθε από την επιστροφή των περισσοτερωβλν εκδρομέων στην Αθήνα, δλδη τέλη Αυγούστου/αρχές Σεπτέμβρη. Τώρα είναι ευκολότερη η διαχείριση, αρκεί να αποδώσουν τα μέτρα.
Δυστυχώς προστέθηκε ο παράγοντας σχολεία. Εύχομαι να μην εχει την ίδια αρνητική επίδραση, όπως ο τουρισμός. Κ μάλλον δεν θα εχει. Τέλος, ας ελπίσουμε σε περισσότερα τεστ.
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 35 Απαντήσεις
- 1654 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
-
- 26 Απαντήσεις