!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Καταργήθηκαν όλες οι αναφορές σε άλλες θρησκείες στο βιβλίο Θρησκευτικών της Γ' Δημοτικού

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Καταργήθηκαν όλες οι αναφορές σε άλλες θρησκείες στο βιβλίο Θρησκευτικών της Γ' Δημοτικού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Cecily Anne έγραψε: 21 Σεπ 2020, 14:58
ΓΑΛΗ έγραψε: 21 Σεπ 2020, 14:12
Συμφωνώ απολύτως. Από εκεί και πέρα, οι περισσότεροι πιτσιρικάδες των προηγούμενων γενιών άκουγαν μεταλ. Και ξέρουμε όλοι πόσο ζόρικη ηλικία είναι η εφηβεία. Ακούσατε ποτέ κάποιον άθεο να ουρλιάζει για τα σατανιστικά άσματα που διαφθείρουν τη νεολαία; Εγώ πάω στοίχημα ότι ήταν φαν και ένοιωθαν και πολύ γουάου και προχωρημένοι. Μετά ηρέμησαν. :lol:
Εικόνα
:lol: :lol: :lol:

Καλά, είχα περάσει φάση με τον γιο μου όταν ήταν γύρω στα 14 μ' αυτές τις παπαριές και λύθηκε πανεύκολα. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: Καταργήθηκαν όλες οι αναφορές σε άλλες θρησκείες στο βιβλίο Θρησκευτικών της Γ' Δημοτικού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Gherschaagk έγραψε: 21 Σεπ 2020, 14:53 Να ρωτήσω λίγο. Είναι ανάγκη να του κρεμάσεις ταμπέλα του παιδιού που να γράφει "είμαι άθεο"; Δεν γίνεται να το αφησεις να επιλέξει μόνο του τι είναι και τι θέλει σε μεγαλύτερη ηλικία;
ρε σεις, κατι γινεται και δεν τα γραφω καλα. δεν ειπα ποτε κατι τετοιο.

ειπα αν και εφοσον μπλεξω με καμμια ταλιμπανοδασκαλα. ε, αν γινει αυτο, δεν εχεις και πολλες επιλογες. ουτε εχω ζορισει το παιδι να δηλωνει οτιδηποτε. μια χαρα παει και στην εκκλησια με τη μανα του, απλως δεν παω κι εγω.
αλλα του κοβει. δεν παιζει να κανει μαθημα θρησκευτικων και να μη σκεφτει "τι μαλακιες ειναι αυτες". ειναι φανερο οτι θα ακολουθησει την πορεια καθε λογικου ανθρωπου.

για παραδειγμα, αυτο ακριβως κανει με τα ποδοσφαιρικα. δηλωνει "παναθηναικος" αμα τον ρωτησουν, γιατι τον εχουν πρηξει νονος και θειος με αναλογα δωρακια και τετοια. αλλα ταυτοχρονα αναγνωριζει, και το λεει και σε αυτους οτι ειναι λιγο χαζο να εισαι με μια ομαδα, και φυσικα δεν ξερει τιποτα απο μπαλα σε σχεση με τα συνομηλικα του. ουτε ενδιαφερθηκε να μαθει ποτε.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

ΓΑΛΗ έγραψε: 21 Σεπ 2020, 15:02
:lol: :lol: :lol:

Καλά, είχα περάσει φάση με τον γιο μου όταν ήταν γύρω στα 14 μ' αυτές τις παπαριές και λύθηκε πανεύκολα. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.
Κι εγώ την πέρασα. Στα ρούχα δυστυχώς δεν την ξεπέρασα. :smt005:
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

ΓΑΛΗ έγραψε: 21 Σεπ 2020, 14:59

Δηλαδή θεωρείς ότι υπήρχε έστω και μία περίπτωση να την έλεγες σε ιμάμη που θα έκανε μάθημα σε ελληνικό σχολείο, με τον ίδιο τρόπο που θα ξεφτύλιζες τη δασκάλα αν έλεγε κάτι που δεν γούσταρες;
οχι με τον ιδιο. με 10 φορες χειροτερο, γιατι τοσο χειροτερη ειναι η θρησκεια του.
Ή θεωρείς ότι θα μπορούσες να άρχιζες συζήτηση με έναν συμμαθητή του γιού σου για θρησκευτικά θέματα, προσπαθώντας να του αποδείξεις ότι πιστεύει σε μαλακίες, χωρίς να είχες πρόβλημα με την οικογένεια του;
δεν εχω καμμια δουλεια και καμμια ορεξη να αρχισω τετοια συζητηση.

αν την αρχισει αλλος και ειμαι παρων, θα πω αυτο που πιστευω και πουτσα μου με ποιον θα εχω προβλημα.
Γιατί άλλος άθεος γενικώς και αορίστως (όπως εσύ πχ) και άλλο αντιφά άθεος. Οι αντιφά συνδέουν τον χριστιανισμό με τον εθνικισμό και ακριβώς γι' αυτό μπορούν να δίνουν οποιονδήποτε χαρακτηρισμό στους χριστιανούς και στις βλασφημίες των θρησκευτικών συμβόλων* αλλά δεν έχουν διανοηθεί ΠΟΤΕ να κάνουν κάτι τέτοιο για τα μουσουλμανικά θρησκευτικά σύμβολα.
δεν με νοιαζει τι ειδους μαλακες ειναι οι αντιφα, για την παρτη μου λεω. :102:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar »

Gherschaagk έγραψε: 21 Σεπ 2020, 14:53 Να ρωτήσω λίγο. Είναι ανάγκη να του κρεμάσεις ταμπέλα του παιδιού που να γράφει "είμαι άθεο"; Δεν γίνεται να το αφησεις να επιλέξει μόνο του τι είναι και τι θέλει σε μεγαλύτερη ηλικία;
Οχι γιατι επιλεγουν αλλοι για το παιδι πριν απο εμας.

Δυστυχως η θρησκεια επιβαλλεται με τετοιο δεος στον ανθρωπο οταν αυτος ειναι σε παιδικη ηλικια, που μετα ως ενηλικας δεν μπορει να απαλλαγει ευκολα απο αυτην.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

axilmar έγραψε: 21 Σεπ 2020, 17:59
Οχι γιατι επιλεγουν αλλοι για το παιδι πριν απο εμας.

Δυστυχως η θρησκεια επιβαλλεται με τετοιο δεος στον ανθρωπο οταν αυτος ειναι σε παιδικη ηλικια, που μετα ως ενηλικας δεν μπορει να απαλλαγει ευκολα απο αυτην.
Θεωρώ πως γίνεστε μελοδραματικοί χωρίς λόγο.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Χαοτικός έγραψε: 21 Σεπ 2020, 11:56 Μια χαρά νόημα βγάζει. Λες μια γενικολογία και την αφήνεις έτσι.
Οκ, για πες μου πως ακριβώς απορρίπτει την ύπαρξη θεού ο άθεος;
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Πάρτε και λίγη Σάρλοτ να ευθυμήσετε.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Ασέβαστος έγραψε: 21 Σεπ 2020, 15:03
ρε σεις, κατι γινεται και δεν τα γραφω καλα. δεν ειπα ποτε κατι τετοιο.

ειπα αν και εφοσον μπλεξω με καμμια ταλιμπανοδασκαλα. ε, αν γινει αυτο, δεν εχεις και πολλες επιλογες. ουτε εχω ζορισει το παιδι να δηλωνει οτιδηποτε. μια χαρα παει και στην εκκλησια με τη μανα του, απλως δεν παω κι εγω.
αλλα του κοβει. δεν παιζει να κανει μαθημα θρησκευτικων και να μη σκεφτει "τι μαλακιες ειναι αυτες". ειναι φανερο οτι θα ακολουθησει την πορεια καθε λογικου ανθρωπου.

για παραδειγμα, αυτο ακριβως κανει με τα ποδοσφαιρικα. δηλωνει "παναθηναικος" αμα τον ρωτησουν, γιατι τον εχουν πρηξει νονος και θειος με αναλογα δωρακια και τετοια. αλλα ταυτοχρονα αναγνωριζει, και το λεει και σε αυτους οτι ειναι λιγο χαζο να εισαι με μια ομαδα, και φυσικα δεν ξερει τιποτα απο μπαλα σε σχεση με τα συνομηλικα του. ουτε ενδιαφερθηκε να μαθει ποτε.
Ε, μα αυτό ακριβώς λέω. Αν μέχρι στιγμής το παιδί αντιμετωπίζει τη φάση χαλαρά και φαίνεται ότι το θρησκευτικό ζήτημα δεν τον επηρεάζει στις σχέσεις του με το μαθητικό, φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον, γιατί δεν εκλαμβάνεις αυτήν την άνεση ως κάτι θετικό ως προς τις κοινωνικές του δεξιότητες και συνεχίζεις να ασχολείσαι με τον γρύλλο; :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Alphabet
Phorum.gr user: Alphabet

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Alphabet »

Otto Weininger έγραψε: 18 Σεπ 2020, 13:50
Ασέβαστος έγραψε: 18 Σεπ 2020, 13:39 .

αν αποτυχει το παραπανω, θα το στειλω στο μαθημα με ερωτηματα που κανεις θεουσος δεν μπορει να απαντησει, και τα μικρα θα τη φανε λαχανο.
Δεν υπάρχουν τέτοια ερωτήματα.
Απειρα υπαρχουν. Εγω ειχα το γιο μου στην Α' Γυμνασιου και συνεχεια μου εκανε ερωτησεις του στυλ, πως ειναι δυνατον να ειναι πραγματικα αυτα που μας λεει η καθηγητρια θρησκευτικων. Του ειπα λοιπον να της κανει δυο ερωτησεις. Εκτος του οτι ολη η ταξη ελιωσε στα γελια, δεν τον ξαναεξετασε τα επομενα δυο χρονια και δεν του εβαλε ποτε κατω απο 18. :lol:
Δυο πραγματα ειναι αχωριστα απο το ψεμα, οι πολλες υποσχεσεις και οι πολλες δικαιολογιες.
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

Σενέκας, πού 'σαι μωρέ ζαχαρούλη? :lol:
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Alphabet έγραψε: 21 Σεπ 2020, 21:34
Otto Weininger έγραψε: 18 Σεπ 2020, 13:50
Ασέβαστος έγραψε: 18 Σεπ 2020, 13:39 .

αν αποτυχει το παραπανω, θα το στειλω στο μαθημα με ερωτηματα που κανεις θεουσος δεν μπορει να απαντησει, και τα μικρα θα τη φανε λαχανο.
Δεν υπάρχουν τέτοια ερωτήματα.
Απειρα υπαρχουν. Εγω ειχα το γιο μου στην Α' Γυμνασιου και συνεχεια μου εκανε ερωτησεις του στυλ, πως ειναι δυνατον να ειναι πραγματικα αυτα που μας λεει η καθηγητρια θρησκευτικων. Του ειπα λοιπον να της κανει δυο ερωτησεις. Εκτος του οτι ολη η ταξη ελιωσε στα γελια, δεν τον ξαναεξετασε τα επομενα δυο χρονια και δεν του εβαλε ποτε κατω απο 18. :lol:
Μα αυτό είναι η κλασσική αντίδραση των περισσότερων παιδιών. Τα αγγλικά και τα θρησκευτικά ήταν πάντα οι ώρες για χαβαλέ στην τάξη, εδώ και τρεις γενιές. Και εντάξει, στο δημοτικό τα πιτσιρίκια δεν είναι τόσο άνετα (έτσι τουλάχιστον υποθέτω) αλλά δεν νομίζω ότι τα απασχολεί ιδιαίτερα το θέμα. Ούτε καν ως ευκαιρία για πλάκα. Είναι κάπως παλιομοδίτικο το αστείο γι' αυτά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

ΓΑΛΗ έγραψε: 21 Σεπ 2020, 13:50
Χαοτικός έγραψε: 21 Σεπ 2020, 13:40
ΓΑΛΗ έγραψε: 21 Σεπ 2020, 13:28

Να υποθέσω ότι το κοριτσάκι σου δεν γνώρισε κάποιο μουσουλμανάκι, έτσι;

Και ότι θα ήσουν διατεθειμένος να πλακώσεις στις σφαλιάρες και κάποιον ιμάμη.

Γενικώς, κάτι χάνετε από το γενικό πλάνο ή μου φαίνεται;
Δεν θα ήμουν διατεθειμένος λες ε; Θα πλάκωνα έναν παπά για τις μαλακίες του (που θα ήταν και πιο μαλακές) και όχι έναν ιμάμη για πράγματα που θα έλεγε και το κακό που τελικά θα έκανε στην ψυχή του παιδιού μου.

Τι να πω;
Να μην πεις τίποτα γιατί ουδείς από τους ευαισθητοποιημένους άθεους θα τολμούσε να προσβάλει ποτέ ανοιχτά κάποιον μουσουλμάνο με τον τρόπο που προσβάλλει τους χριστιανούς και το ξέρουμε όλοι.

Πολύ περισσότερο στον τομέα της εκπαίδευσης. :lol:

Ανέχεστε πάρα πολύ εύκολα αυτό που κατηγορείτε. Απλώς γιατί απεχθάνεστε τους χριστιανούς και ακριβώς γι' αυτό μπορείτε να ενταχθείτε ακόμη και σε φιλομουσουλμανικά τάγματα για να τους αντιμετωπίσετε όπως τα ούγκανα του Κωνσταντίνου, του Δημητρά κλπ
Ο μόνος λόγος που φαίνονται ότι υποστηρίζουν μουσουλμάνους είναι η αντίθεση τους στους ντόπιους φασίστες (αγνοώντας εσκεμμένα ή μη ότι οι ισλαμιστές είναι χειρότεροι φασίστες). Προκειμένου να παίξουν με τα νεύρα ή το ηθικό του κάθε ρατσιστή λέγανε ότι λέγανε για προβοκατόρικους λόγους. προκλητικούς.
Ο Δημητράς στα παπάρια μου. Ο Κωνσταντίνου το ίδιο.

Μέσα στο χώρο αυτό υπάρχουν και ελαφρόμυαλοι (όχι όμως τόσο καθυστέρες όσο οι δικοί σου (με τη διευρυμένη έννοια) ), που είναι ικανοί να πιαστούν τόσο κορόιδα που θα υποστηρίξουν και εγκληματίες. Έχει φροντίσει μια νοοτροπία υποταγής στους "ηγέτες" του χώρου. Κάποιοι ήταν ασφαλίτες, κάποιοι πρακτοράκια. Ο ανθελληνισμός συμφέρει κυρίως ξένα κέντρα. Αυτά δεν είχαν μόνο τη δεξιά για να καθοδηγήσουν και να ωθήσουν να ασκεί τέτοια πολιτική. έχουν εισχωρήσει και στην αριστερά όσον αφορά τα ιδεολογήματα.
Όλα αυτά όμως δεν σημαίνει ότι δικαιώνουν το ρατσισμό σας. Εννοείται ότι θα στηρίζω πάντα αθώους και καταπιεσμένους ανθρώπους. και η πλειοψηφία των μεταναστών είναι τέτοιοι. Όσο κι αν σκυλιάζετε, οι άνθρωποι αυτοί έχουν δικαιώματα. Δεν είναι όμως δικαίωμα η έκφραση της θρησκείας τους. Το να μου λένε στα μούτρα ότι ο Θεός τους θέλει τη γυναίκα να καταπιέζεται και τους άπιστους νεκρούς, μόνο σφαλιάρες θα τρώνε από μένα.

Το ότι κάποια παιδάκια τώρα θα λένε για τα θρησκευτικά δικαιώματα των μουσουλμάνων και να γίνει τζαμί και αρχιδιές, είναι απλά παιδάκια. Είναι οι γκομενίτσες που έλεγα ότι θα τους αναφέρεις το γαμήσι και θα σε πούνε σεξιστή. Το έχω αντιμετωπίσει και έχω κάνει αρκετά.
Σε όλα τ' άλλα όμως συντάσσομαι.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

axilmar έγραψε: 21 Σεπ 2020, 13:53
Χαοτικός έγραψε: 21 Σεπ 2020, 13:38
axilmar έγραψε: 21 Σεπ 2020, 13:24

Δεν ειναι μεγαλο τιμημα το παιδι σου να ειναι αποκλεισμενο απο παρεες στο σχολειο και ολοι να το στραβοκοιτουν; οτι πεις.

Σε άλλο απάντησα αλλά και αυτό που θέτεις, ναι. δεν είναι μεγάλο. Είναι πρόβλημα αλλά όχι μεγάλο. Άσε που τώρα δίνεις μία εικόνα απόλυτη και αμετάβλητη με μία σταθερά να επενεργεί σε αυτήν. ότι μόνιμα θα βιώνει το παιδί την πλήρη και απόλυτη απόρριψη.
Έχει να κάνει και με τον τρόπο που σκεφτόμαστε και παίρνουμε αποφάσεις. Φράσεις σαν τη "Δεν κάνω αυτό γιατί μετά θα...." είναι λάθος. Έτσι σκέφτομαι εγώ. Αν θες σκέψου το. Φαντάσου το.

Απάντησα για το παιδί μου το μεγάλο που ξέρουν οι συμμαθητές του ότι είναι αβάφτιστο και δεν συμβαίνει κάτι από αυτό που περιγράφεις. Αυτό λέω "Δεν είναι".
Εχεις σκεφτει οτι μπορει σε αλλες περιπτωσεις να μην ισχυουν αυτα που εσυ εχεις ως εμπειρια;
Εσύ τι λες;

'Ενα από τα πράγματα που θίγω συχνά εδώ μέσα είναι ο αυτιστικός τρόπος σκέψης/ Δες και την υπογραφή μου. Νομίζεις ότι θεωρώ πως υφίσταται συγκεκριμένη εικόνα για τον κόσμο και την πραγματικότητα;
Μπορώ όμως να μιλάω γενικά αξιώνοντας ότι αγγίζω πλήθος περιπτώσεων. και επιλέγω για μένα και προτείνω να κάνεις αυτό που θεωρείς σωστό και να είσαι έτοιμος να δώσεις μάχη.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Ασέβαστος έγραψε: 21 Σεπ 2020, 14:33
Χαοτικός έγραψε: 21 Σεπ 2020, 13:00

Γλείφε τους λοιπόν για να διατηρείς την αυταπάτη ότι το παιδί δεν θα αντιμετωπίσει καφρίλα (έτσι κι αλλιώς). Εγώ μια χαρά αβάφτιστα τα έχω και τα μαθαίνω να αντιδρούν στις μαλακίες. Έχουν την τύχη όμως να μην είναι κάνα γίδι η δασκάλα τους και δεν επιμένει πολύ. Δεν θέλει να μην πηγαίνει στο μάθημα το παιδί μου, επειδή βεβαίως δεν είναι μόνο θέμα πίστης αλά και συλλογικής αίσθησης και παρέας με τα παιδιά.

Αλλά όχι στην προοπτική και μόνο ότι μπορεί και να έχουμε πρόβλημα, να μην κάνουμε αυτό που νομίζουμε ή θέλουμε.
σαν να λεμε κανεις οτι κανω κι εγω, για τον ιδιο λογο, αλλα εγω ειμαι δεξιος και γλυφτης. :102:
:102:

(Το γλείφτης όχι ως χαρακτηρισμός με τη δική του αυτοτέλεια. Ως συνέπεια του δεξιίλας. Έλα ρε μλκ, αφού μπορείς να μην είσαι :( . Τι κολλάς εκεί; :011: )
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”