Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
ST48410 έγραψε: 21 Σεπ 2020, 00:39
κάποιο μηχανισμό που δεν μας είναι ακόμα γνωστός ή με στελέχη του ιού που συμπεριφέρονται διαφορετικά σε συγκεκριμένες κλιματολογικές ή άλλες συνθήκες.
Συμφωνώ, παραείναι πάντως παράδοξη η μείωση της θνησιμότητας κατά 95% σε ορισμένες χώρες.
Νομίζω και οι υπόλοιπες χώρες θα αντιμετώπιζαν με τον ίδιο σκεπτικισμό τα δικά μας στατιστικά μέχρι τον Ιούνιο, την ώρα που σε άλλες μεσογειακές χώρες γινόταν σφαγή. Δεν υπάρχει όμως κάποιο στοιχείο που να μας δείχνει ότι "χάσαμε" ή κρύψαμε θανάτους τότε.
Ναι έτσι είναι, αλλά στη δική μας περίπτωση δεν υπήρχε τότε τόση ανακολουθία μεταξύ κρουσμάτων/θανάτων.
Αντιθέτως, τώρα εκεί μιλάμε για πάρα πολλά κρούσματα (άρα σίγουρα πολλαπλάσια διασπορά) και μονοψήφιους αριθμούς απωλειών. Όπως έγραψα πιο πριν, δυσκολεύομαι να κατανοήσω ότι λ.χ. οι Γερμανοί δεν έχουν καθόλου θανόντες από υποκείμενα νοσήματα με ταυτόχρονο covid από τη στιγμή που καταγράφουν 1000-1500 κρούσματα ημερησίως.
Leporello έγραψε: 20 Σεπ 2020, 19:13
Τα κρούσματα είναι λιγότερα λόγω λιγότερων τεστ. Το ποσοστό θετικών είναι 2,00% ενώ χθες ήταν 1,95%. Τίποτα παράξενο εδώ. Οσο γιά τους διασωληνωμένους, υποπτεύομαι ότι οι χθεσινοί 65 ήταν λάθος και το σωστό ήταν 75.
Αν το δεις σαν μέσο όρο 2 εβδομάδων, τις τελευταίες δύο το ποσοστό θετικών ήταν 2,07%, τις προηγούμενες δύο 1,60% και τις προπροηγούμενες 2 εβδομάδες ήταν 1,54%.
Ωστόσο, σε σχέση με 1,5 μήνα πριν, γίνονται 2.000 λιγότερα τεστ την ημέρα. Δηλαδή είναι λίγο πιο στοχευμένα. Η διαφορά κατά πάσα πιθανότητα είναι στην ουσία μικρότερη.
Σε απόλυτους αριθμούς, τα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 18% ημερησίως σε σχέση με έναν μήνα πριν. Σημαντική αύξηση μεν, αλλά όχι τραγική.
Με τον ρυθμό που πάμε, στο τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουμε 7.238 κρούσματα έναντι 5.840 τον Αύγουστο. Αυτή είναι μία αύξηση κατά 24%. Εναντι του Ιουλίου, η αύξηση θα είναι 577%. Με την ίδια λογική, θα έχουμε 108 νεκρούς έναντι 60 τον Αύγουστο, αύξηση 80%. Εναντί του Ιουλίου με τους 14 νεκρούς, η αύξηση είναι 771%. Ολα αυτά είναι τραγικά.
Μα τον Ιούλιο ήταν εξαφανισμένος ο ιός. Λογικό είναι ποσοστιαία να φαίνεται μεγάλη η διαφορά.
Leporello έγραψε: 20 Σεπ 2020, 23:14Και δεν μειώθηκαν τα τεστ σε σχέση με 1,5 μήνα πριν (δηλαδή αρχές Αυγούστου). Μπερδεύεσαι γιατί τότε ενσωματώθηκαν στα δεδομένα του ΕΟΔΥ μαζικά περί τις 50.000 τεστ από ιδιωτικά κέντρα. Το ίδιο συνέβη και στις 19/08/2020
Ε, τότε θα επίκειται κι άλλη μαζική ενσωμάτωση που θα μειώσει το κλάσμα κρούσματα/τεστ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
foscilis έγραψε: 20 Σεπ 2020, 23:16
btw " To 70.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω." <=> το 29.5% των διασωληνωμένων δεν έχει υποκειμενο νόσημα και είναι 69 και κάτω.
Ναι, είναι 59-69.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
kameron έγραψε: 20 Σεπ 2020, 23:47
Φαίνεται πάντως ότι ορισμένοι στην Ευρώπη άρχισαν τα δικά τους στατίστικς.
Με τον αριθμό κρουσμάτων που έχουν χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και άλλες, είναι στατιστικά τεράστιο παράδοξο να μην έχουν αρκετά περιστατικά με θανάτους covid+υποκείμενα νοσήματα και να καταγράφουν τόσο μικρούς αριθμούς απωλειών.
Καλά, εγώ για τους Γερμανούς το είχα πει από την αρχή. Είναι πασιφανές.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Arisvilla έγραψε: 20 Σεπ 2020, 23:26https://www.newsit.gr/kosmos/aystralia- ... n/3106289/ Η Αυστραλία με αυστηρό τοπικό λοκ ντάουν τα καταφέρνει πάλι να μειώσει τα κρούσματα. Λέει το ρεπορταζ "Ο Άντριους – αντιμέτωπος με μεγάλη πολιτική πίεση εξαιτίας της σκληρής προσέγγισής του στην επιβολή των περιορισμών στις μετακινήσεις – αναφέρθηκε στην πρόσφατη νέα απότομη άνοδο των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό στην Ευρώπη, την οποία χαρακτήρισε προειδοποίηση για τις πιθανές συνέπειες της πρόωρης άρσης των μέτρων.
Απο οτι εχω καταλαβει λοκνταουν ειχαν μονο στην Μελβουρνη.Στις αλλες πολιτειες κανονικα συνεζιχεται η ζωη.Αλλα απαγορευσαν αυστηρα τις μετακινησεις μεταξυ των πολιτειων,σταματησαν να δεχονται πτησεις απο εξω και οι μπατσοι τους σαπιζουν στο ξυλο τους ψεκασμενους
zoltan έγραψε: 21 Σεπ 2020, 00:18
Εντωμεταξύ πήγα σήμερα Ολλανδία (από Βέλγιο) και παρότι πρόσφατα οι επαρχίες βόρεια και νότια Ολλανδία (δηλ. Ρόττερνταμ και Άμστερνταμ) μπήκαν στις κόκκινες περιοχές της Βελγικής κυβέρνησης, μάσκα δεν είδα ΠΟΥΘΕΝΑ. Οι Ολλανδοί ζουν σαν να μην υπάρχει ο ιός. Στο Βέλγιο την ίδια στιγμή φοράμε μάσκα παντού, ακόμα και στο γραφείο.
στο βελγιο τα πράγματα πήγαν τραγικά, έχω γείτονα απο σαρλερουα, οπότε έσφηξαν λιγο.
zoltan έγραψε: 21 Σεπ 2020, 00:18
Εντωμεταξύ πήγα σήμερα Ολλανδία (από Βέλγιο) και παρότι πρόσφατα οι επαρχίες βόρεια και νότια Ολλανδία (δηλ. Ρόττερνταμ και Άμστερνταμ) μπήκαν στις κόκκινες περιοχές της Βελγικής κυβέρνησης, μάσκα δεν είδα ΠΟΥΘΕΝΑ. Οι Ολλανδοί ζουν σαν να μην υπάρχει ο ιός. Στο Βέλγιο την ίδια στιγμή φοράμε μάσκα παντού, ακόμα και στο γραφείο.
Ναι, αλλά 2-5 θύματα κάθε ημέρα στην Ολλανδία, εσύ πώς το εξηγείς αυτό;
Πολλά τέτοια "παράδοξα" από την αρχή αυτής της πανδημίας θα μπορούσαν να εξηγηθούν με κάποιο μηχανισμό που δεν μας είναι ακόμα γνωστός ή με στελέχη του ιού που συμπεριφέρονται διαφορετικά σε συγκεκριμένες κλιματολογικές ή άλλες συνθήκες.
Θυμήσου στην αρχή της άνοιξης που ήμασταν όλοι πεπεισμένοι ότι κάτι συμβαίνει με τους Γερμανούς και κρύβουν θανάτους, ωστόσο σε επόμενο διάστημα μας ξεπέρασαν κατά πολύ. Αν υπήρχε πολιτική συγκάλυψης μάλλον δεν συνέβαινε αυτό. Δεν άλλαξε κυβέρνηση ή δεν ακούστηκε κάποιο σκάνδαλο που να δικαιολογήσει αλλαγή πολιτικής.
μην ξεχνάμε και την πειρα της κίνας, που μετρημενοι γιατροι προειδοποιούσαν και οι αρχες λέγανε είναι μια γριπουλα μετα επεβαλαν μετρα που πολλοι θα τα λεγανε χουντα και η κατασταση εξομαλύνθηκε σχετικα.
Συμφωνώ, παραείναι πάντως παράδοξη η μείωση της θνησιμότητας κατά 95% σε ορισμένες χώρες.
Νομίζω και οι υπόλοιπες χώρες θα αντιμετώπιζαν με τον ίδιο σκεπτικισμό τα δικά μας στατιστικά μέχρι τον Ιούνιο, την ώρα που σε άλλες μεσογειακές χώρες γινόταν σφαγή. Δεν υπάρχει όμως κάποιο στοιχείο που να μας δείχνει ότι "χάσαμε" ή κρύψαμε θανάτους τότε.
Ναι έτσι είναι, αλλά στη δική μας περίπτωση δεν υπήρχε τότε τόση ανακολουθία μεταξύ κρουσμάτων/θανάτων.
Αντιθέτως, τώρα εκεί μιλάμε για πάρα πολλά κρούσματα (άρα σίγουρα πολλαπλάσια διασπορά) και μονοψήφιους αριθμούς απωλειών. Όπως έγραψα πιο πριν, δυσκολεύομαι να κατανοήσω ότι λ.χ. οι Γερμανοί δεν έχουν καθόλου θανόντες από υποκείμενα νοσήματα με ταυτόχρονο covid από τη στιγμή που καταγράφουν 1000-1500 κρούσματα ημερησίως.
Αν έχουν καλυτερο σημοσιο συστημα υγείας δεν αποκτουν και υποκειμενα νοσήματα.
kameron έγραψε: 20 Σεπ 2020, 23:47
Φαίνεται πάντως ότι ορισμένοι στην Ευρώπη άρχισαν τα δικά τους στατίστικς.
Με τον αριθμό κρουσμάτων που έχουν χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και άλλες, είναι στατιστικά τεράστιο παράδοξο να μην έχουν αρκετά περιστατικά με θανάτους covid+υποκείμενα νοσήματα και να καταγράφουν τόσο μικρούς αριθμούς απωλειών.
Καλά, εγώ για τους Γερμανούς το είχα πει από την αρχή. Είναι πασιφανές.
Θα περιμένεις 2 χρόνια για να τα δεις αυτά τα στατιστικά. Τα τελευταία διαθέσιμα είναι του 2018.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
foscilis έγραψε: 20 Σεπ 2020, 23:16
btw " To 70.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω." <=> το 29.5% των διασωληνωμένων δεν έχει υποκειμενο νόσημα και είναι 69 και κάτω.
Ναι, είναι 59-69.
30 άτομα είναι κάτω από 64 ετών,
1 κοριτσι στην ηλικία 0-17 εδω κ μέρες
2 άτομα 18-39
27 άτομα 40-64 (όχι 69)
48 άτομα είναι άνω των 65
Χωρίς περαιτέρω στοιχεία για συνοσηροτητες
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
Είναι δυο διαφορετικά στοιχεία. Το ένα λέει για υποκείμενα ή άνω των 69 και το άλλο είναι η λίστα με την ηλικιακή κατανομή, μόνο που δεν είναι αρκετά αναλυτική ούτε έχει άλλα στοιχεία για υποκείμενα νοσήματα ανά ηλικιακή ομάδα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Κορωνοϊός: «Βράζουν» τα νοσοκομεία από την αύξηση των διασωληνωμένων - Έρχεται lockdown στους 65αρηδες
Στο μικροσκόπιο των αρμόδιων αρχών βρίσκονται και οι ηλικιωμένοι, που όπως δείχνουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ βρίσκονται στο στόχαστρο του κορωνοϊού. Τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω πληρώνουν βαρύ τίμημα καθώς ο κορωνοϊός τους πλήττει θανάσιμα. Το 80% των θυμάτων της πανδημίας ανήκει στην προαναφερθείσα ηλικιακή ομάδα. Οι ηλικιωμένοι και οι ευάλωτοι, εκείνοι που ανήκουν δηλαδή σε ομάδες υψηλού κινδύνου λόγω σοβαρών παθήσεων, αποδεικνύεται ότι είναι οι αδύναμοι κρίκοι της μετάδοσης του κορωνοϊού, κάτι που οι επιστήμονες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων έχουν υπογραμμίσει επανειλημμένως.
Στο πλαίσιο των νέων μέτρων, διά του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας απευθύνθηκε σύσταση προς τα άτομα ηλικίας άνω των 65 χρόνων να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες, να αποφεύγουν την επαφή με άλλα άτομα πλην του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος και τις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Το επόμενο μέτρο που δρομολογείται προκειμένου να προστατευτεί η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα είναι η καραντίνα και η όποια μετακίνησή τους να γίνεται εφόσον επιβάλλεται για συγκεκριμένους λόγους, τους οποίους και θα πρέπει να γνωστοποιούν στην Πολιτική Προστασία - όπως γινόταν με τα σχετικά έντυπα ή με μηνύματα μέσω κινητού (SMS) κατά την πρώτη φάση της πανδημίας.