!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Θέλω να παρω πίσω την κακια που πέταξα στον φίλο στυγιο ερεθισμενος πρωι πρωί από τον απεχθή σαυρομορφο Χελληγενη. Δεν το εννοούσα, ξεφυγα. Δεν το σβήνω γιατι παιρνω την ευθύνη του.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

nik_killthemall έγραψε: 20 Σεπ 2020, 11:25
foscilis έγραψε: 20 Σεπ 2020, 11:12
Δε νομιζω τιποτα. Κοιταω τα στατιστικα. Καθε χωριο ΕΧΕΙ σχολειο. Δημοτικο. Εχουμε 5600 Δημοτικα και 1800 Γυμνασια. Η αβελτηρια της Κεραμεως δικαιολογειται απο τις φιλελερες στο ονομα των 50-100 μεγαλων σχολικων μοναδων του κεντρου που εχουν υπερπληθυσμο, ακριβως οπως η μονιμοτητα του τυπου που τον παιζει στο πρωτοκολλο δικαιολογειται στο ονομα των 50-100 εναεριτων που εχει η ΔΕΗ.

Μια ζωη τις ιδιες μαλακιες λενε αιρετοι και μονιμοι για να χρησιμοποιουν το κρατος σαν προσωπικο τους μπουρδελο.
Αυτό στο μπολντ πρέπει να είναι απ'τις αρχαιότερες πουστιές στην ιστορία των πουστιών.
Το πιο παλιό κόλπο του κράτους. :D Η μονιμότητα ξεκίνησε ως εγγύηση αμεροληψίας του δημοσίου υπαλλήλου έναντι της εξουσίας.Δηλαδή να μη μπορεί ο υπουργός να απολύσει τον δικαστή που δεν βγάζει απόφαση που θέλει.Αλλά μετά είπαν δεν είναι μόνο οι δικαστές που πρέπει να είναι αμερόληπτοι.Και ο έφορος δεν πρέπει να χάνει τη δουλειά του εάν φορολογήσει κάποιον που έχει δύναμη,και ο τελωνειακός να μπορεί να βάλει δασμούς ,άντε και ο μηχανικός να κάνει αμερόληπτη μελέτη και επίβλεψη έργου.
Αλλά μετά;Μετά ξεχείλωσε και είπαν ότι πρέπει να είναι μόνιμος και ο κλητήρας και η δακτυλογράφος και ο κηπουρός και η καθαρίστρια.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

mao mao έγραψε: 20 Σεπ 2020, 12:01
Κορονοϊός: Μόλις 13 κενά κρεβάτια Εντατικής (ΜΕΘ) σε όλη Αττική – Ηλικιωμένοι οι περισσότεροι διασωληνωμένοι

https://www.iatropedia.gr/eidiseis/koro ... oi/134756/

Από τον Μάρτιο μέχρι τώρα δεν θα έπρεπε να αυξήσουν τις διαθέσιμες κλίνες για COVID στην Αττική; Είναι δυνατό σε όλη την Αττική να υπάρχουν μόνο 72 διαθέσιμες κλίνες; Εκτός αν κάτι δεν κατάλαβα καλά διαβάζοντας το άρθρο.
Μόνον όταν οι αρνητές (των μέτρων γενικότερα όχι μόνον της μάσκας) δηλώσουν από ποια ηλικία και κάτω πρέπει να γίνονται εισαγωγές στις ΜΕΘ θα λυθεί το θέμα.

Γιατί προς το παρόν, το κυρίως στόρυ είναι "επειδή πεθαίνουν κάποια χούφταλα θα πρέπει ΕΓΩ να φορέσω μάσκα και να μην διασκεδάσω/κυκλοφορώ όπως γουστάρω;"
Η ελπίδα είναι παγίδα.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

mao mao έγραψε: 20 Σεπ 2020, 12:01
Κορονοϊός: Μόλις 13 κενά κρεβάτια Εντατικής (ΜΕΘ) σε όλη Αττική – Ηλικιωμένοι οι περισσότεροι διασωληνωμένοι

https://www.iatropedia.gr/eidiseis/koro ... oi/134756/

Από τον Μάρτιο μέχρι τώρα δεν θα έπρεπε να αυξήσουν τις διαθέσιμες κλίνες για COVID στην Αττική; Είναι δυνατό σε όλη την Αττική να υπάρχουν μόνο 72 διαθέσιμες κλίνες; Εκτός αν κάτι δεν κατάλαβα καλά διαβάζοντας το άρθρο.
Σημασία έχει ο συνολικός αριθμός των διαθέσιμων κλινών για όλες τις ασθένειες.Το να γίνει ένα νοσοκομείο ή μια πτέρυγα από σκέτο νοσοκομείο σε νοσοκομείο Covid είναι δουλειά μιας μέρας.
Άβαταρ μέλους
Γαληνός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γαληνός »

Μίλησα με φίλο μου χθες, από γεννηματα (παγωνη).

Το Σωτηρια χαλάρωσε το καλοκαίρι κι από. 100% Κοβιντ, έγινε 75%-25% ή 50%-50%.
(για να βλέπουν κι άλλο κόσμο, δλδη τα πνευμονολογικα ή και ογκολογικα "περιστατικά τους" , όπως μου είπε.)

Λυση; Μια παθολογική του γεννηματα, θα νοσηλευει κοβιντ. (παγωνη με υπουργούς)
Θα κολλήσουμε όλοι του γεννηματα μου λέει
Αντί να επανέλθει το Σωτηρια σε 100% κοβιντ, καίνε Γεννηματα.

Δεν ξέρω εάν αληθεύουν και σε τι βαθμό.
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
Άβαταρ μέλους
foscilis

EKPLIKTIKOS έγραψε: 20 Σεπ 2020, 11:47 Εχω την αίσθηση οτι για να γινει κατι τέτοιο που συζητάτε χρειάζονται μηνες προετοιμασιων. Υπάρχει το θέμα του να βρεθουν χώροι, προσλήψεις ή/και διαχείριση προσωπικού εκπαιδευτικών, ολα αυτα θα έπρεπε να είχαν υπολογιστεί απο την άνοιξη για να δουλέψει τώρα το σύστημα.
Πράγματι. Και είχαν μήνες. Δεν είναι ότι τους έκατσε κάτι έκτακτο το Σεπτέμβρη. Το μόνο να πεις έκτακτο ήταν η ιδέα να μοιράσουν ένα εκατομμυριο μάσκες που υλοποιηθηκε δεκα μέρες μετά την αρχική δήλωση, εκεί πια μεγαλουργησανε στη μαλακία.
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

foscilis έγραψε: 20 Σεπ 2020, 12:01 Θέλω να παρω πίσω την κακια που πέταξα στον φίλο στυγιο ερεθισμενος πρωι πρωί από τον απεχθή σαυρομορφο Χελληγενη. Δεν το εννοούσα, ξεφυγα. Δεν το σβήνω γιατι παιρνω την ευθύνη του.
Δεν τρέχει τίποτα, όλα ΟΚ :smt023
Στύγιος έγραψε: 20 Σεπ 2020, 09:34 Εγώ φέτος στη Γ' Γυμνασίου σε επαρχιακό σχολείο έχω τμήματα με 26,26 και 25 μαθητές σε αίθουσες "κλουβιά" .
Το τραγικό είναι ότι ήδη τα παιδιά δυσφορούν και δε θέλουν να βάζουν μάσκα κι οι γονείς διαμαρτύρονται. Ήδη ως Σύλλογος Γονέων έστειλαν από μόνοι τους ψήφισμα και έκαναν διαμαρτυρία στη Δευτεροβάθμια. Αυτή με τη σειρά της "κόλλησε" στο τυπικό γράμμα του νόμου για όριο 27 άτομα στο τμήμα ( ενώ υπάρχει διαθέσιμη αίθουσα και προσωπικό) και τους παρέπεμψε στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης.Αποτέλεσμα = 0
Τα συμπεράσματα δικά σας...
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

foscilis έγραψε: 20 Σεπ 2020, 12:01 Θέλω να παρω πίσω την κακια που πέταξα στον φίλο στυγιο ερεθισμενος πρωι πρωί από τον απεχθή σαυρομορφο Χελληγενη. Δεν το εννοούσα, ξεφυγα. Δεν το σβήνω γιατι παιρνω την ευθύνη του.
Μα όλοι ξέρουμε ότι ο Στύγιος δεν είναι ο "κλασσικός" εκπαιδευτικός παύλα δυ.

Μακάρι να ήταν.

Και ακριβώς το ίδιο πιστεύω και για τον εκλιπόντα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
nrg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nrg »

Στύγιος έγραψε: 20 Σεπ 2020, 12:22 Το τραγικό είναι ότι ήδη τα παιδιά δυσφορούν και δε θέλουν να βάζουν μάσκα κι οι γονείς διαμαρτύρονται. Ήδη ως Σύλλογος Γονέων έστειλαν από μόνοι τους ψήφισμα και έκαναν διαμαρτυρία στη Δευτεροβάθμια. Αυτή με τη σειρά της "κόλλησε" στο τυπικό γράμμα του νόμου για όριο 27 άτομα στο τμήμα ( ενώ υπάρχει διαθέσιμη αίθουσα και προσωπικό) και τους παρέπεμψε στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης.Αποτέλεσμα = 0
Και όταν ένα τμήμα θα βρει καραντίνα, τι προβλέπεται για τα μαθήματα;
Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος.
Μαρία Καρυστιανού
Άβαταρ μέλους
foscilis

Και καλά online
Άβαταρ μέλους
Fluffy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy »

Γαληνός έγραψε: 20 Σεπ 2020, 12:13 Μίλησα με φίλο μου χθες, από γεννηματα (παγωνη).

Το Σωτηρια χαλάρωσε το καλοκαίρι κι από. 100% Κοβιντ, έγινε 75%-25% ή 50%-50%.
(για να βλέπουν κι άλλο κόσμο, δλδη τα πνευμονολογικα ή και ογκολογικα "περιστατικά τους" , όπως μου είπε.)

Λυση; Μια παθολογική του γεννηματα, θα νοσηλευει κοβιντ. (παγωνη με υπουργούς)
Θα κολλήσουμε όλοι του γεννηματα μου λέει
Αντί να επανέλθει το Σωτηρια σε 100% κοβιντ, καίνε Γεννηματα.

Δεν ξέρω εάν αληθεύουν και σε τι βαθμό.
Αυτό έγινε και σε κέντρα υγειας, αγροτικα ιατρεια, εκτος του οτι είχαν συγκεντρωσει όλο το προσωπικο σε λιγα νοσοκομεια λογω ελλειψεων μεχρι τον μαιο δεν δεχοντουσαν ασθενεις. Στην ουσια κλειδωσαν το συστημα υγειας, ο καθενας την εβγαζε σπιτι του ακομα και αν είχε κορωναϊο και γινοταν δεκτος σε νοσοκομειο αν ήταν του θανατα.
Στύγιος

nrg έγραψε: 20 Σεπ 2020, 13:23
Στύγιος έγραψε: 20 Σεπ 2020, 12:22 Το τραγικό είναι ότι ήδη τα παιδιά δυσφορούν και δε θέλουν να βάζουν μάσκα κι οι γονείς διαμαρτύρονται. Ήδη ως Σύλλογος Γονέων έστειλαν από μόνοι τους ψήφισμα και έκαναν διαμαρτυρία στη Δευτεροβάθμια. Αυτή με τη σειρά της "κόλλησε" στο τυπικό γράμμα του νόμου για όριο 27 άτομα στο τμήμα ( ενώ υπάρχει διαθέσιμη αίθουσα και προσωπικό) και τους παρέπεμψε στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης.Αποτέλεσμα = 0
Και όταν ένα τμήμα θα βρει καραντίνα, τι προβλέπεται για τα μαθήματα;
Τηλεκπαίδευση ( μη γελάτε ρε).
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

Τα παει περιφημα ο κουλης
Εικόνα
Στύγιος

ΓΑΛΗ έγραψε: 20 Σεπ 2020, 12:25
Μα όλοι ξέρουμε ότι ο Στύγιος δεν είναι ο "κλασσικός" εκπαιδευτικός παύλα δυ.

Μακάρι να ήταν.

Και ακριβώς το ίδιο πιστεύω και για τον εκλιπόντα.
Σκέφτομαι αγαπητή Γαλή ότι ίσως το μόνο που με σώζει -τόσα χρόνια στην τάξη και με χιλιάδες διαφορετικούς μαθητές- είναι ότι έχω αναπτύξει αντισώματα σε διαφορετικές ασθένειες ,σαν ένα είδος ανοσίας. Γενικά είμαι,πλην υπέρτασης, δυνατός οργανισμός, δεν αρρωσταίνω εύκολα. Πέρυσι π.χ με την εποχική γρίπη που μου έλειπαν κάθε μέρα 8-10 μαθητές από τα τμήματα ,εγώ δεν αρρώστησα καθόλου.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

foscilis έγραψε: 20 Σεπ 2020, 11:26
hellegennes έγραψε: 20 Σεπ 2020, 02:51 Τουλάχιστον αναγνωρίζεις ότι ο μέσος όρος είναι παραπλανητικός.
Οπως θα ηξερες αν ειχες κανει στατιστικη ο μεσος ορος δεν ειναι παραπλανητικος οταν χρησιμοποιειται για να υπολογισεις ΑΛΛΟΥΣ μεσους ορους οπως πχ το μεσο κοστος για τον ριξεις κατα 2 ατομα.

Δηλαδη αν ειχε 30 ατομα ή 3 ατομα το μεσο τμημα δε θα εκανε καμια διαφορα στο κοστος για να παει ολη η χωρα στους μεχρι 15; Αυτο μας λες αντι να παραδεχτεις οτι εισαι βλακας που τον δουλευει η κεραμεως και οι συνδικαλες.
Ναι, ηλίθιε, έχει μεγάλη διαφορά, γιατί μιλάς για μετακινήσεις μαθητών. Στατιστική έκανα και στο λύκειο και στο πανεπιστήμιο και σε αντίθεση με εσένα ξέρω να την χρησιμοποιώ πρακτικά και όχι μαθηματικά. Αυτό που λες είναι καθαρά μαθηματική αφαίρεση ενώ αυτό που λέω εγώ είναι λογιστική.

Πρώτα απ' όλα, στην στατιστική θα έμαθες και κατανομή και η κατανομή εδώ παίζει μεγάλο ρόλο γιατί η απόκλιση μεταξύ τμημάτων επαρχίας και πόλεων είναι μεγάλη και φυσικά παίζει ρόλο σ' αυτό που συζητάμε.

Αλλά ας πάρουμε την ηλιθιότητά σου κυριολεκτικά και ας υποθέσουμε ότι μια σχολική μονάδα έχει 12 τμήματα δημοτικού, από 17 άτομα το ένα. Πώς θα βγει η μαγική σου λύση με 14 τμήματα; Θα ανακατέψεις μεταξύ τους τις τάξεις; Γιατί η στατιστική από μόνη της δεν σου λέει. Όχι, ιδιοφυΐα μου, θα πρέπει να σπάσεις κάθε τάξη σε 3 τμήματα από 2 που είναι, που μας κάνει 50% αύξηση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”