axilmar έγραψε: 04 Σεπ 2020, 14:27
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 04 Σεπ 2020, 14:21
axilmar έγραψε: 04 Σεπ 2020, 14:12
κρινεσαι αξιος να μπεις στην επομενη βαθμιδα. Αλλο πραγμα εαν θα προχωρησεις μεσα σε αυτην.
Διοτι στις εξετασεις για εισαγωγη στην τριτοβαθμια εξεταζεσαι στην υλη της δευτεροβαθμιας, οχι της τριτοβαθμιας.
ναι εντάξει, ο απόφοιτος του ΕΠΑΛ που τον πέρασαν για να τον ξεφορτωθούν οι καθηγητές επειδή τους έσπαγε τα @@ που έμπαινε με το παπάκι στην αίθουσα και έκανε σούζες γύρω από τα θρανία, είναι αυτόματα άξιος να μπει σε κάποια σχολή ΑΕΙ πατώντας στις πανελλήνιες να δώσει 1-2 μαθήματα γράφοντας μόνο το όνομά του
αυτά είναι αστεία, σαφώς και πρέπει να μπει μια βάση για τα πανεπιστήμια
στην Αίγυπτο, όπου κι εκεί δίνουν παναιγυπτιακές, υπάρχει βάση 50/100, όποιος δεν τη πιάνει δε μπαίνει ούτε ανθοκομική
Ετερον εκατερον. Το οτι τετοιοι τυποι μπορουν να μπουν στην τριτοβαθμια εκπαιδευση δεν οφειλεται στην απουσια βασεων αλλα οτι ειναι πολλες οι σχολες σε σχεση με τους υποψηφιους.
Και εγω ειμαι υπερ της βασης ομως, και μαλιστα ξεχωριστων βασεων ανα γνωσιακο πεδιο. Ομως η βαση δεν εχει να κανει με το εαν θα υπαρχουν πανελληνιες ή οχι.
μα είναι θέμα επιπέδου και ποιότητας της σχολής
αν βάλεις στις σχολές άτομα σαν αυτό που περιέγραψα παραπάνω, επί της ουσίας μετατρέπεις τα ΑΕΙ σε ΕΠΑΛ
το πρόβλημα έγκειται ότι στην Ελλάδα τα πάντα κρίνονται στη βάση κομματικών συμφερόντων
ίδρυσαν υπεράριθμες σχολές για να βολέψουν διοικητικούς και καθηγητές, για να κονομήσουν οι τοπικές κοινωνίες κτλ
αυτό έχει ως συνέπεια να επιτρέπουν στους πάντες να έχουν πρόσβαση στη τριτοβάθμια, απαξιώνοντας τελικώς την έννοια της τριτοβάθμιας
θυμάμαι όταν ήμουν μικρός, πανεπιστήμιο σήμαινε ότι είχε στις τάξεις του τους καλύτερους
σήμερα μπαίνεις με 600 μόρια, δηλαδή ο μαθητής που πάει με ένα τετράδιο στη κωλότσεπη