!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

ST48410 έγραψε: 13 Αύγ 2020, 02:03
hellegennes έγραψε: 13 Αύγ 2020, 02:01 Εσύ γιατί επέλεξες να μείνεις σε επιχείρηση που θεωρείς ότι ανήκει στην κατηγορία λαμόγιου;
:) Ρε σεις μη μαλώσετε και για αυτό. Θα τον εγκαλέσεις τώρα γιατί δεν έκοψε από τη φάτσα τον ξενοχόδο αν είναι λαμόγιο;
Δεν χρειάζεται να τον κόψει από την φάτσα του. Αφού έχει τον λαμογιομαγνήτη, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν πάει σε ένα κανονικό ξενοδοχείο και πηγαίνει σε ένα σπίτι ή ρουμτουλέ, όπως λέει, που τους θεωρεί εκ προοιμίου λαμόγια; Συνέχεια τον βλέπω να κατηγορεί τον Μπάμπη τον μπαρατζή και την Κούλα την ρουμτουλετού, οπότε γιατί πηγαίνει στον Μπάμπη και στην Κούλα και όχι στην Χ ξενοδοχειακή εταιρεία και το Ψ σοβαρό μπαρ;

Για να έχει να διηγείται ιστορίες στο φόρουμ;
foscilis έγραψε: 13 Αύγ 2020, 02:09 Εγώ φυσικά ξέρω ότι αυτό το κάνει επειδή έχει λυσσάξει που τον ξεφτιλίζω
Για να φτάσεις στον ενεστώτα θα πρέπει να περάσεις από τον παρακείμενο πρώτα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Αρχέλαος έγραψε: 13 Αύγ 2020, 02:05
Αρκετές χώρες καθυστέρησαν να πάρουν μέτρα όπως κάναμε εμείς αντίστοιχα το καλοκαίρι, στην λογική τότε πως μπορεί να την σκαπουλάρουν.
Δεν γνώριζαν πως ο ιός σε μερικά μεγάλα κράτη κυκλοφορούσε νωρίς.
Για να το πω απλά, αν το κύμα πανδημίας ξεκινούσε τον Ιούλιο αντί τον Μάρτιο τα μέτρα θα ήταν πιο αργά ή λιγότερο τολμηρά.
Το βλέπουμε και τώρα που παίζουμε κατενάτσιο.

Δεν είναι συγκρίσιμα όμως αυτά τα δύο. Την άνοιξη ο ιός ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Τώρα έχουμε δει πόσο άσχημα μπορούν να γίνουν τα πράγματα. Δεν έχει κανένα οικονομικό νόημα το κατενάτσιο γιατί απλά προκαλεί πολύ μεγαλύτερο κόστος ελάχιστες εβδομάδες στο μέλλον. Και πρέπει να έχουμε υπόψη ότι ο μαζικός τουρισμός αναψυχής είναι ούτως ή άλλως επιρρεπής στον πανικό. Αν έχεις πολλά κρούσματα όλοι ακυρώνουν εκτός από μια παρακμιακή και εν πολλοίς άφραγκη μειοψηφία. Αν η χώρα προέλευσης θεσπίσει έστω και ένα υποχρεωτικό τεστ με δικά σου έξοδα γυρνώντας, ακυρώνουν ακόμα κι αυτοί. Έχει μόνο μικροπολιτικό νόημα το κατενάτσιο. Ο λαός τόσο με την ιδιότητα του πολίτη όσο και με την ιδιότητα του επιχειρηματία έπρεπε να δει σοκαριστικό αριθμό κρουσμάτων για να αποδεχτεί τα όποια μέτρα (μολονότι μιλάμε σε κάθε περίπτωση για σαφώς λιγότερο βαριά μέτρα από lockdown, αν και δεν πρέπει να αποκλείεται ούτε αυτό αν ξεφύγει η καμπύλη της επιδημίας). Και η ευθύνη της κυβέρνησης είναι πάρα πολύ μεγάλη γιατί άφησε την ψυχολογία της μάζας να παρασυρθεί προς τα εκεί. Δε χρειαζόταν τίποτα τρελό. Μερικά αποφασιστικά φαπίδια στα πρώτα δείγματα μη τήρησης των ελάχιστων συμβολικών μέτρων που άφησε στη θέση τους. Αντί για αυτό να θυμίσουμε ότι κάθε άρση περιορισμών αναγγέλονταν μια βδομάδα νωρίτερα και από το δευτερόλεπτο της αναγγελίας όποιος συνέχιζε να τηρεί τους περιορισμούς ήταν ο καταγέλαστος μαλάκας της υπόθεσης.
Gewponos90
Phorum.gr user: Gewponos90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 »

foscilis έγραψε: 13 Αύγ 2020, 02:12
elchav έγραψε: 13 Αύγ 2020, 02:10 εγώ διακρίνω ερωτικά βάιμπς μεταξύ σας (όχι σαρκικά)
κακώς.
Όχι όχι. Έχει δίκιο ο elchav. Υπάρχει κάτι στην ατμόσφαιρα...
dtri2020 έγραψε: 23 Οκτ 2021, 22:56 Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Το μόνο απτό κοινό που έχουμε με τον foscilis είναι τα γενέθλια και το όνομά μας. Κατά τα άλλα είμαστε η μέρα με την νύχτα. Για την ακρίβεια για τον foscilis ξημερώνει καμμιά ώρα νωρίτερα από ό,τι για μένα, οπότε κυριολεκτώ. Ίσως φοράει γυαλιά νυχτερινής όρασης και βλέπει το αστικό φως για ηλιακό.

Εγώ έχω κατάλευκο δέρμα, αυτός είναι μαυροτσούκαλος. Εγώ είμαι Μιλένιαλ αυτός είναι Xer. Εγώ είμαι Θεσσαλονικιός, αυτός ΑΘηναίος. Εγώ είμαι δεξιός με αριστερή τσέπη, αυτός αριστερός με δεξιά τσέπη. Εγώ είμαι ιδεολόγος, αυτός πραγματιστής. Εγώ είμαι ψύχραιμος, αυτός έξω φρενών. Εγώ χρησιμοποιώ αφειδώς υβρεολόγιο στην έξω ζωή μου, αυτός στο φόρουμ. Εγώ προτιμώ την σοκολάτα παγωμένη, αυτός μπεν μαρί. Εγώ Τσαϊκόφσκι, αυτός Infected Mushroom. Εγώ Όσκαρ Ουάιλντ, αυτός Τέρι Πράτσετ.

Εγώ έχω μεγάλα παπάρια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Fluffy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy »

hellegennes έγραψε: 13 Αύγ 2020, 00:20 Να πω ότι δεν έχω πάρει σαφή απάντηση ακόμα από arisvilla, dwarven blacksmith και foscilis για το αν δέχονται να πέσει ο μισθός τους στο όριο του κατώτατου για να βοηθηθεί η οικονομία.

Γιατί κι απ' τους τρεις βλέπω μεγάλα χουβαρντιλίκια με το «η υγεία είναι πάνω απ' την οικονομία», όταν δεν αφορά τα δικά τους οικονομικά.
Όχι, δε δεχόμαστε. Δε δεχόμαστε το δίλημμα αυτό τύπου κόψε το πόδι σου για να κρατήσεις το κεφάλι σου και καλά θα κάνει ο λαός να μη μπεί σε αυτό το τριπάκι. Υπάρχουν οι δυνατότητες για ικανοποίηση των λαικών αναγκών; Στους περισσότερους τομεις φαίνεται πως υπάρχουν, π.χ. στο ζήτημα της στέγασης έχουμε σπίτια που σαπίζουν σε αχρηστία και έχουμε ανθρώπους χωρις στέγη. Δε θα βάλουμε πίσω τις αναγκες του 2020 εφόσον μπορουν να ικανοποιηθούν. Το μαγαζακι σου δε θα μείνει αθικτο ενω ο λαός πεινάει, λαδέμπορα μαβραγορίτη. :P
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

The Age of Aquarius έγραψε: 13 Αύγ 2020, 00:39 Εικόνα
πλην συριζαυγιτών και λοιπών αντικοινωνικών στοιχείων
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

The Age of Aquarius έγραψε: 13 Αύγ 2020, 00:39 Εικόνα
Ισχύει.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Fluffy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy »

φαινεται η κυβέρνηση είναι ανίκανη να το μαζέψει, όλες οι αντιφασεις της φούντωσαν την αντιεπιστημονική πρακτική και ρητορική.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Fluffy έγραψε: 13 Αύγ 2020, 08:46 φαινεται η κυβέρνηση είναι ανίκανη να το μαζέψει, όλες οι αντιφασεις της φούντωσαν την αντιεπιστημονική πρακτική και ρητορική.
Ε ναι, προφανώς οι πανεπιστήμονες του ψαγμένου κοινού μόνον με έναν τρόπο καταλαβαίνουν.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Planis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Planis »

Η παράνοια έχει χτυπήσει κόκκινο.

Λινού: Θα πρέπει να επιβληθεί καθολική χρήση μάσκας

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας ανέφερε ότι βρισκόμαστε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας - «Φοβάμαι ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα και κάποια θα είναι σοβαρά και πλέον θα χάσουμε πλήρως τον έλεγχο» -

Ανησυχία για την πορεία εξέλιξης της πανδημίας του κορωνοϊού εξέφρασε η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, επισημαίνοντας ότι όλοι θα πρέπει να αισθανθούν την ατομική και κοινωνική ευθύνη που φέρουν, τόσο απέναντι στον εαυτό τους, όσο και απέναντι στην κοινωνία

Η κυρία Λινού τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από τη στιγμή που κάποιος βγαίνει από το σπίτι του και να χρησιμοποιείται παντού. «Θα έπρεπε να έχουμε γενικευμένη χρήση μάσκας υποχρεωτική παντού», είπε στο MEGA.

«Φοβάμαι ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα και θα χάσουμε τον έλεγχο»

Μάλιστα, ανέφερε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων δείχνει ότι βρισκόμαστε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας στη χώρα, ενώ εξέφρασε φόβους ότι αυτά θα συνεχίσουν να αυξάνονται και κάποιες περιπτώσεις θα είναι σοβαρές.

«Είμαστε στο δεύτερο κύμα και το πρόβλημα είναι ότι έχουμε ήδη αρκετούς διασωληνωμένους και αυτοί θα αυξηθούν».

Ως αποτέλεσμα της αύξησης εισαγωγών στις ΜΕΘ, αρκετοί είναι αυτοί που θα αντιμετωπίσουν πιο σοβαρή μορφή της νόσου. «Φοβάμαι ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα και κάποια θα είναι σοβαρά και πλέον θα χάσουμε πλήρως τον έλεγχο», είπε.

Μικραίνει ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων

Στα 36 έτη έχει πέσει ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων, κάτι που σημαίνει ότι οι μισοί είναι νεότεροι από αυτήν την ηλικία.

Το γεγονός αυτό έχει παρατηρηθεί και σε άλλες χώρες, «που με την εφαρμογή της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και πολύ αυστηρά μέτρα τα κατάφεραν».

«Δεν φταίνε οι νέοι, το πρόβλημα είναι ότι η επικοινωνία δεν είναι επαρκής και ίσως και τα μέτρα δεν είναι επαρκή».

https://www.protothema.gr/koronoios-liv ... si-maskas/
Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 »

Να την βαλει στον κωλο της.
Planis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Planis »

panos291 έγραψε: 13 Αύγ 2020, 09:25 Να την βαλει στον κωλο της.
:+1:
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ »

foscilis έγραψε: 13 Αύγ 2020, 02:51
Αρχέλαος έγραψε: 13 Αύγ 2020, 02:05
Αρκετές χώρες καθυστέρησαν να πάρουν μέτρα όπως κάναμε εμείς αντίστοιχα το καλοκαίρι, στην λογική τότε πως μπορεί να την σκαπουλάρουν.
Δεν γνώριζαν πως ο ιός σε μερικά μεγάλα κράτη κυκλοφορούσε νωρίς.
Για να το πω απλά, αν το κύμα πανδημίας ξεκινούσε τον Ιούλιο αντί τον Μάρτιο τα μέτρα θα ήταν πιο αργά ή λιγότερο τολμηρά.
Το βλέπουμε και τώρα που παίζουμε κατενάτσιο.

Δεν είναι συγκρίσιμα όμως αυτά τα δύο. Την άνοιξη ο ιός ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Τώρα έχουμε δει πόσο άσχημα μπορούν να γίνουν τα πράγματα. Δεν έχει κανένα οικονομικό νόημα το κατενάτσιο γιατί απλά προκαλεί πολύ μεγαλύτερο κόστος ελάχιστες εβδομάδες στο μέλλον. Και πρέπει να έχουμε υπόψη ότι ο μαζικός τουρισμός αναψυχής είναι ούτως ή άλλως επιρρεπής στον πανικό. Αν έχεις πολλά κρούσματα όλοι ακυρώνουν εκτός από μια παρακμιακή και εν πολλοίς άφραγκη μειοψηφία. Αν η χώρα προέλευσης θεσπίσει έστω και ένα υποχρεωτικό τεστ με δικά σου έξοδα γυρνώντας, ακυρώνουν ακόμα κι αυτοί. Έχει μόνο μικροπολιτικό νόημα το κατενάτσιο. Ο λαός τόσο με την ιδιότητα του πολίτη όσο και με την ιδιότητα του επιχειρηματία έπρεπε να δει σοκαριστικό αριθμό κρουσμάτων για να αποδεχτεί τα όποια μέτρα (μολονότι μιλάμε σε κάθε περίπτωση για σαφώς λιγότερο βαριά μέτρα από lockdown, αν και δεν πρέπει να αποκλείεται ούτε αυτό αν ξεφύγει η καμπύλη της επιδημίας). Και η ευθύνη της κυβέρνησης είναι πάρα πολύ μεγάλη γιατί άφησε την ψυχολογία της μάζας να παρασυρθεί προς τα εκεί. Δε χρειαζόταν τίποτα τρελό. Μερικά αποφασιστικά φαπίδια στα πρώτα δείγματα μη τήρησης των ελάχιστων συμβολικών μέτρων που άφησε στη θέση τους. Αντί για αυτό να θυμίσουμε ότι κάθε άρση περιορισμών αναγγέλονταν μια βδομάδα νωρίτερα και από το δευτερόλεπτο της αναγγελίας όποιος συνέχιζε να τηρεί τους περιορισμούς ήταν ο καταγέλαστος μαλάκας της υπόθεσης.
Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε ότι σχεδόν όλοι οι κλάδοι άνοιξαν νωρίτερα από το προβλεπόμενο με ευθύνη της κυβέρνησης. Ενδεικτικά, τα εμπορικά και τα γυμναστήρια άνοιξαν 15 μέρες νωρίτερα από την αρχική πρόβλεψη.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, η χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους έπαψε να είναι υποχρεωτική για τους πελάτες και η η υποχρεωτική χρήση της παρέμεινε μόνο για τους εργαζόμενους.

Επίσης, οι βαρύγδουπες καμπάνιες περί ασφαλούς χώρας ως τουριστικού προορισμού δημιούργησαν την ψευδαίσθηση στον κόσμο, και μάλλον αυτός ήταν ο στόχος, ότι ο κίνδυνος παρήλθε σχεδόν οριστικά και πως τώρα είναι η ώρα να επιστρέψουμε στην φυσιολογική ζωή και λειτουργία των πραγμάτων.
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

ΟΥΤΙΣ έγραψε: 13 Αύγ 2020, 09:43 Επίσης, οι βαρύγδουπες καμπάνιες περί ασφαλούς χώρας ως τουριστικού προορισμού δημιούργησαν την ψευδαίσθηση στον κόσμο, και μάλλον αυτός ήταν ο στόχος, ότι ο κίνδυνος παρήλθε σχεδόν οριστικά και πως τώρα είναι η ώρα να επιστρέψουμε στην φυσιολογική ζωή και λειτουργία των πραγμάτων.
Αχ αυτές οι "ψευδαισθήσεις" του άμαθου, αθώου, παρασυρόμενου κόζμου. Αχ. :cry
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Planis έγραψε: 13 Αύγ 2020, 09:27
panos291 έγραψε: 13 Αύγ 2020, 09:25 Να την βαλει στον κωλο της.
:+1:
ΗΗΗΧΥΦ01START
ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΛΕΣΧΗΣ ΠΙΛΤΕΡΠΕΚ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ. ΤΡΕΙΣ ΕΛ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗΘΕΙ ΚΑΙ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΣ ΗΔΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΞΗΣ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ. ΟΠΛΙΣΤΕ ΤΑ ΨΕΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ. ΣΑΛΟΜ ΖΖΖΨΦΧ12END
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”